chocolatecake -> RE: II pričakujemo junija 2015 (22.5.2015 23:12:02)
|
Hvala LadyJen! Tudi jaz te spremljam in navijam zate! bubu_ Odvisno od ginekologa, vsak ima malo svoj sistem. Eni najprej spremljajo ovulacije in poizkusijo s klomifenom ali čim podobnim za spodbudo ovulacij, če jih ni. Eni pošljejo na hormonske teste in potem iz vrednosti hormonov razberejo če imaš ovulacije in če ti primanjkuje kakšnega hormona. Pogosto je to progesteron, ki skrbi, da nosečnost v zgodnji fazi ne propade in potem dobiš tabletke Dabroston ali kaj podobnega in pogosto že to pomaga. Pogosto dokaj kmalu dobiš tudi napotnico za spermiogram za partnerja, nato pa sledi pregled prehodnosti jajcevodov pri ženski, lahko tudi laparoskopija, histeroskopija... Eni se šele po vseh teh preiskavah odločijo za kakšne hormonske tablete, če je potrebno, drugi jih predpišejo prej. Nekateri ti ob vsem tem dajo še direkt napotnico za kliniko za zdravljenje neplodnosti, drugi pa samo napotnico in vse preiskave opravljaš na kliniki za zdravljenje neplodnosti. Res ful odvisno od tega koliko si ginekolog želi in upa sam ukrepati in če imate v vašem kraju bolnišnico, ki dela tovrstne preiskave. Jaz sem dobila napotnico za spermiogram direkt, potem pa napotnico za kliniko za zdravljenje neplodnosti, ker je bil spermiogram slab, vmes pa zanosila. Hormonskih tablet, pa kljub dokazanim hormonskim motnjam nikoli nisem dobila. Ampak sem prepričana, da ti vsega tega neboš rabila. Veliko primerov poznam, ko so punce zanosile po enem letu ali takoj, po tem, ko so dobile napotnico za nadaljnje preiskave. Živčki včasih naredijo svoje, pa tudi ta meja eno leto je malo za lase privlečena. Eni malo prej, drugi malo kasneje, je pa toliko lepše, ko dočakamo. Samo pozitivno razmišljaj, pa ne se da prestrašit kakšnim čudnim zgodbam,ki so se zgodile znanki od sodelavkine sestrične, rožici xx s foruma in podobno.
|
|
|
|