ronja
|
Zelena, samo ne anonimno nič pošiljat! Če komu poveš, povej njej, sama, na samem, zaupno. Sama ji ne bi postavljala ultimatov, povedala pa bi ji, da naj v primeru, da nadaljuje, rajši boljše skriva, ker lahko najde še kdo drug. Pa da vem, da je včasih težko izbrat med dvema človekoma, ki ju imaš rad, ampak da bo prej ali slej to morala naredit. Da jo imam rada in njega tudi in da če rabita kdaj zvečer varstvo za otroke, pridem pazit, da gresta kam. Bratu bi kvečjemu kdaj rekla, da naj se ji bolj posveti. Mislim, da je boljše, da imajo ljudje možnost rešit svoje stvari sami. Saj rešitev, da brat zve, morda ni najboljša zanj in za otroke. Mogoče je - če je človek, ki bi ga to streznilo in bi se potem bolj posvetil svoji družini. Če pa je strašni egotrip, ki bi mu to pomenilo konec zakona in bi potem videl otroke vsakih 14 dni... ja, potem pa to mogoče ni glih najboljša možnost... Nekateri ljudje znajo iz napak potegnit najboljše, nekateri pa naredijo še večjo štalo. Kam spadata tvoj brat in njegova žena, pa nimam pojma. Zato si ne bi ravno upala dregat v to osje gnezdo. Bi pa verjetno rekla njej, da naj rajši bolj pazi, če noče, da še kdo zve... Mislim, da sploh ni res, da resnica vedno pride na dan. Po raziskavah sodeč in po analizah dna, je bila resnica včasih zelo skrita;). ne vem, ali je to dobro ali ne. Tu si ne morem ustvarit mnenja, ker je vsak primer čisto svoj in včasih je samo dobro, če se zve, pa da gresta dva, ki nista za skup narazen, drugič se ti zdi pa škoda... Vendar je to zunanje gledanje, kako se ljudje počutijo, pa ne veš oz. se spreminja in težko tudi primerjaš alternativne scenarije, če se niso zgodili... Moram pa priznat, da me je tudi malo zbodlo to, da je zelena toliko prebrala, da je lahko ugotovila, da spita ne skupaj, poljubljata pa se in da ona sili vanj. Za to navadno en bežni pogled ni dovolj... Sama sicer tujo pošto zaprem, če jo kje vidim odprto, vsaj do zdaj sem jo, razen če je bilo napisano, da je zame, ali če je kdo hotel, da mu brskam po pošti:D. Dopuščam pa možnost, da ne vidiš takoj in ko si v šoku, dostikrat čudno reagiraš. Mi je pa recimo vseeno, če bi lubi videl mojo pošto in njemu, če vidim njegovo. Edino, kar pazim, je, da stvari, ki mi jih kdo zaupno piše, ne puščam odprtih, ker dokler ne dobim dovoljenja, da to povem še komu (če rabi 2. mnenje), jemljem, kot da je samo med nama. Je pa res, da včasih nočeš slišat, pa slišiš (v ex stanovanju sem recimo lahko slišala sosede in mi je bilo včasih mal smotano, ker recimo zobe si lahko greš umivat v kuhinjo, ko maš pa šampon na glavi, pa ne:D - soseda pa ravno na nekem zaupnem pogovru. Sem samo vodo odprla, pa si začela pet:). Tako da ne bi tu sodila nikogar: ne bratove žene, da vara, ker če se zame ne bi zmenil, bi ga verjetno tudi (vendar za to se verjetno že sama dovolj sekira - če se ne bi, če ne bi bila v dvomih, bi že davno pustila brata), niti avtorice, da je pogledala več, kot bi bilo pametno (za to itak sama trpi), niti brata, ker pač ne vidi, da njun odnos ni ok in vseeno nič ne naredi. Vsak ima pri tem svoj del krivde in zato so v zosu. Psihologi sicer pravijo, da dostikrat delamo podzavestno to, kar si želimo, čeprav si zavestno tega ne želimo. MOgoče si bratova žena v podzavesti želi, da bi zadeva prišla na dan, da bi se že končala ta agonija in da bi se mogoče brat streznil in se ustrašil in boril zanjo, itd... Podzavest je včasih hecna... Kar pa ne pomeni, da bi se ob razkritju idealni scenarij tudi res zgodil... hm, mogoče je čas da 1x ob primernem trenutku resno opomniš brata, da če ne bo primerno delal na odnosu, da se lahko sfiži in gre v maloro? to se mi zdi primerno, če najdeš trenutek, ko to ne bo zvenelo kot "da nekaj veš". mogoče se ne zaveda da je stvar resno načeta in bi ob primernem opozorilu mal konkretno trznil v smeri zavedanja, da ni nič samoumevno? Podpis. Sej vem, da je anonimno bolano..ampak raje sem potem tiho in mi je hudo, kot da bi ji kaj rekla. Direktnost sem skenslala v sebi, mi je prinesla preveč negativnega. Vseeno mislim, da bi ji dalo misliti in bi se morda ustavila. Najhuje je, da se mi vse skupaj gnusi, a v isti sapi jo imam rada. Pismo sem kot une babe, ki jih tipi tepejo, une jih pa zagovarjajo. Mona sem! Zelena, pa saj to, da je ona naredila eno napako v stiski, ne pomeni, da je ne moreš imet rada ali da je ona slab človek. Če imaš občutek, da bi ji to, da bi vedela, da veš, dalo misliti, potem je verjetno najboljše, da ji poveš. Ampak osebno, ne nekih anonimk, no, to vedno štalo naredi. Sem bila pa na faksu čisto paf, ko smo se enkrat pogovarjali in so mi sošolke (prijateljice) rekle, da ne bi nič rekle, če bi videle, da en od naju vara drugega (sva bila sošolca in par hkrati;). Meni je bilo čist adijo - kako, vse bi vedele, pa nobena mi ne bi povedala? Sem bila kar malo jezna:D. Zdaj jih bolj razumem. Ampak meni se je zdelo fer, da bi vedela in ne bi bila jezna na tistega, ki bi povedal. Res pa drugače gledam ne varanje kot večina. Podpis pod vijoličarko (kot po navadi;). Povej 1. aprila. Vse kar veš. Ta pa zmaga! Punce, ne vem, zakaj se mi zdi, da bojo naši (ne)možje danes ponoči strašno srečni . Od terapij proti tečnobi, do odkupov (svakojakih sort) zaradi šnofanja... Danes bo veselo v Slo. in izven meja:D. Huh, ne vem, kaj bi naredila. Odvisno od bratovega in svakinjinega karakterja, verjetno. Če gre za razumne, zrele ljudi, ki znajo prisluhnit in se naučit iz svoji napak, premislit in sprejemat odločitve, potem bi verjetno prej kot bratu kaj rekla svakinji. Naj ne sedi na dveh stolih, naj razmisli, kaj si želi, ter naj rešuje probleme, ki jih ima, ne da si dela nove. Za odnos pa morata delati oba, ne samo ona, samo si mora najprej ona priti na jasno, ali še vidi prihodnost v obstoječem odnosu ali ne več. Če pa gre za temperamentne ljudi, ki radi prekladajo odgovornost na druge, potem se ne bi vtikala sploh. Sel je tisti, ki na koncu potegne krajši konec. Podpis. Lili, tudi razumni in zreli ljudje delajo napake... Včasih potem vidimo, da smo ga usrali, pa rešimo, kar se rešit da. Včasih pa nerazumno reagiramo.