Vijoličarka
|
Zelo težko je svetovati, ker je veliko odvisno od širše situacije in osebnosti ljudi, ki so vpleteni. Načeloma se jaz držim, da sla, ki prinese slabo novico, ubijejo in da veliko ljudi meni, da kar ne vedo, jih ne boli. Scenarijev je veliko. Možno je, da je svakinja malo zaplavala, da probleme rešuje s spogledovanjem z neko novo romanco, z nečim svežim. Možno je tudi, da bo temu sledila streznitev in resna ocena situacije, predvsem kaj vse lahko izgubi. Skratka, možno je, da se bo tudi brez tvojega posredovanja zadeva lepo uredila in kar brat ne bo vedel, ga ne bo bolelo. Če se vmešaš, ne vem, kako bo. Brat bo lahko, ali hvaležen ali pa tudi ne. Dostikrat so znaki, ki jih kdo namerno spregleda, ker noče, da bi bilo res in se noče s tem ukvarjati. Dejstvo, da ti veš, bo od brata zahtevalo, da se nekako ukvarja s tem. Po drugi strani pa svakinjo res lahko brezobzirno nese in bi bilo dobro, da se na tej točki ustavi. Ne vem. Če človek 'prisluškuje', ob tem lahko zve tudi kaj takega, kar mu ne bo všeč. Žal. To je zelo občutljiva situacija in ker res ne poznam teh ljudi, ne vem, kaj bi bilo prav. Če malo razmislim, bi se mi zdelo nekako bolj primerno, da vse, predvsem svoje strahove, razložiš njej. Kakorkoli se boš odločila, bo treba s tem živeti. Če se boš odločila biti tiho in bi kdaj kasneje izbruhnilo, pa za božjo voljo, ne hodi takrat govorit bratu, da si vedela.