ronja
|
Tole z negovalko, ki ti jo država krije mi je pa novouser posted image . Vem za usluge patronaže, ki se oglašajo tu in tam ( ne vsak dan)in imajo čez zdravstvene zadeve ( menjanje obvez, čiščenje ran, dajanje injekcij, jemanje krvi itd...),vendar ne pridejo zato da negujejo človeka v smislu menjave plenic, obračanje na postelji, hranjenje, oblačenje... Vem, da mora imet človek odločbo, da mu pripada, vendar so k temu gospodu vsekakor 100% prihajale (oz. kolikor vem, še vedno hodijo) vsak dan (razen vikenda, to je bil tudi potem problem) in mu zamenjale plenice, ga obrnile, umile itd... Preden je gospa izkoristila to možnost, je dobivala nek dodatek za to, da ga sama neguje, mislim da nekje med 100 in 200€ (to vem, ker je hotela lubiju plačat, da ji pomaga in rekla, da itak dobi toliko za to - točno cifro sem pozabila, itak ni hotel vzet, pomagaš, ker želiš pomagat). Potem pa se je le odločila za to pomoč (po moje zelo pametno). Meni se je tudi zdelo dobro, da to obstaja, ker gospa sama res ni več zmogla, mi pa smo včasih šli k dediju za par dni ali na morje poleti... Je kar težko, ker je gospod kar težek... Skupaj sva ga komaj premaknili. Je bil pa res čisto nepokreten, ni se mogel niti zravnat na postelji, nič. Verjamem pa, da to obstaja samo v (naj)večjih mestih, verjetno zaradi same logistike - sicer bi se negovalka pol časa vozila, jih je pa že tako premalo... Tukaj pa je bilo lepo poskrbljeno, vsaj meni se je zdelo. Gospa najprej ni bila zadovoljna, ker so negovalke zahtevale novo posteljo, ki se da dvignit in bo lahko bolj čista, vendar jim dam tu čisto prav. Ne moremo vsem negovalkam hrbta uničit zato, ker nekdo noče nove postelje, prilagojene potrebam... jaz bi jim dala ful več plače za tako delo. Jaz tudi. NIsem vedela, da so tako slabo plačane. lili, ta gospa jih ni doplačevala, kolikor vem. Mogoče sta imela mali penziji, pa zato ni bilo treba, čisto v detajle ne vem. Verjetno bi na csdju vedeli kaj več o tem, nisem še spraševala, ker so na srečo še vsi 4je ok:). Upam, da še doooolgo ne bomo rabili:). Patrino, hvala za info o pogrebih - si me prepričala . Ne, saj še ne mislim na ta luksuz. Čeprav je moja želja itak, da porabijo, kar se porabit da, z ostalim se pa lahko medicinski in sodni medicinski igrajo - naj bo kaj koristi... Samo naj to slednje naredijo po tem, ko se otroci poslovijo (organe je valjda treba takoj pobrat, ampak saj to zašijejo).