ronja
|
nepokreten človek doma je huda zadeva za vse To poznam, ja, smo imeli takega soseda, ki ga žena ni želela dat v dom in ji je hodil lubi pomagat. Ampak ona ga ni dala zato, ker bi bila ob penzijo, ampak ker je rekla, da potem bo jokal on tam, ona pa doma... Potem, ko se je še poškodovala, je končno lep privolila in je šel za en čas v dom - tam se mu je stanje precej popravilo, potem pa ga je vzela spet nazaj, ker sta se pogrešala. Je pa dobila negovalce, da so ji pomagali:). In so zahtevali drugo posteljo (kar jim dam prav:). Patrino, imaš prav, tudi te variante so grozne. Tega ne vidim veliko, zato me vedno znova preseneti (v obe smeri mislim). Po mojem mnenju, so , (seveda , če ne štejem izjeme), prav starostniki, poleg otrok, najbolj ranljivi člen naše družbe. To gotovo. Hm, ste mi dale mislit... Za pogreb pa res še nisem šparala... Ne svoj, ne od koga drugega. Saj imamo svojo železno rezervo, samo nisem pa nikoli pomislila, da moram šparat za svoj pogreb... Pa bi bilo verjetno pametno, saj ne veš, kje se ti kaj zgodi... Samo upam, da bi naša rezerva to pokrila. Ja......ker običajno je odnos otrok - starš vzajemen....na začetku starši pomagajo otroku, ko ta ni še sposoben samostojnega življenja.....na koncu pa otroci pomagajo staršem, ko ti niso več sposobni samostojnega žviljenja......to je nekako čisto normalno in v veliki večini družin čisto normalno in sprejemljivo, ne pomišlja nihče drugače... Ja, s tem se čisto strinjam. Meni se zdi grozen v tej zgodbi ta oče in to, da mu uradno nič ne more, ne more se mu odpovedat. NO, saj mogoče če izterja denar nazaj, bo isto, samo mu gre en kup živcev. Nekje je logično, ampak v primerih kot je HuAnitin, se vpraša, kaj za vraga so delali prej user posted image , ko se je bilo treba pobrigati za otroka? A takrat pa ni obstajala možnost, da se nekomu vsedejo na plačo? To moti v vsej zgodbi, vsaj mene. Ja, mene tudi, zato sem napisala, da je to grozno. Mojcaziga, ce zivis v isti hiši, potem kar lep čas starostnik ne rabi doma - ker mu lahko sam pomagaš in ti država krije negovalko, če jo človek potrebuje - vem iz sosedinega primera. Samo da pač ne hodijo ob vikendih, to je res in da pridejo 1x ali 2x na dan, da pomagajo umit, razgibat, itd... ostalo je pa na družinskih članih. Ampak če si blizu doma, to nekako gre, se mi zdi. Midva sva tako mislila poskrbet za starše, ki živijo blizu, očeta, ki je daleč, bi pa verjetno kar k sebi vzela, dokler bi se le dalo (on bi v domu tudi najbolj trpel, to mi je jasno, tu bi mu bilo vseeno boljše). Vsak mesec plačuješ zdravtsveno storitev, nekaj več kot 6% na in od bruto plače, pri neto plači 1.000€ vsak mesec plačaš ca 200€ v sistem. Ne direktno za storitev, ampak v sistem. Če bi bil sistem drugačen in bi se vse storitve plačevale sproti, tega mesečnega plačevanja ne bi bilo. Ampak večinoma so javni sistemi za družbo in posameznika boljši. Se strinjam. Sicer nasrkajo tisti, ki niso prej pomislili na zavarovanje ali pa ki so imeli smolo z zavarovalnico, da jim ne krije tega, kar so mislili, da bo krila... Je to ipak boljše.