ronja
|
Isto, še slabše pa je, če posodi kaj lubi, ker on pa pozabi, komu je posodil in potem res nimam več šans, da bom kdaj kaj vidla... Tako da mava zdaj zmenjeno, da svoje stvari sama posojam. Vsaj vem, koga gnjavit potem... Kadar sem si sposodila kaj takega ala jajce ali moko, sem pa navadno prinesla kar kos tistega, kar sem spekla nazaj:). Samo tega si ne sposojaš glih od kogarkoli, smo pa meli v bloku fajn sosede in so prišli oni, če je kaj zmanjkalo in jaz, nihče ni tega izkoriščal in je bilo super. Tu pa dvomim, da bi šla do sosedov zato. Smo si pa sposojali po 1-2 jajci, ne glih celo šteko;). Strojčke seveda takoj po uporabi vrnem, razen dediju, ki mi jih potem pol šenka:D. Knjige tudi. Edino pri nekaterih čevljih za otroke, ne vem, če bom še vedela, kateri so (na cote se da napisat, na čevljih se pa zbirše) čigavi... Večina namreč da, nekateri pa ti šele kasneje povejo, da bi radi nazaj in tisto je malo težko, ker ne veš več točno kaj... Otroške zadeve so sploh problem, ker se po 3 otrocih res ne spomniš več vsega in je težko... zato sem rajši vzela samo tisto, kar lahko pogrešajo oz. so si želeli, da ne vračamo:). Večine stvari za vračat nismo potem niti uporabljali, ker sem se bala, da bom zamešala... In čakajo še lepo zapakirane, da jih vzamejo nazaj, zdaj jih pa nočejo več nazaj , so se odločili, da ne bo 2. Plastične posode itd... zelo pridno vračam, ker vem, kako je zoprno, ko bi rad nekomu dal nekaj za sabo, pa nimaš kam dat, tako da za babice in dedke imam dober sistem in lepo za vsakega eno vrečo in dam not, kar je za koga in ko pidejo oni na obiska ali gremo mi k njim, jim dam še vrečo, pa je. Za ljudi, kjer si izposodiš ene čevlje in jih bojo moji nosili par let, pa ne dam roke v ogenj, da ne bom pozabila... Upam, da ne... Ze celo zivljenje mi pa izginevajo vilice, to pa mi je se zdaj misterij. Nam pa tamale žličke! Ne mroeš verjet! Hope, na tvojem mestu bi vseeno rekla, da naj vrnejo. Ker ljudje včasih pozabijo, nenamerno... Knjige v knjižnico tudi zaenkrat kar redno vračam, mam cobiss in si računalniško podaljšam (tu se lahko samo 1x, vseeno je pa to 6 tednov, kar je dovolj;). In ker imam naštimano, da mi pošljejo mail 3 dni pred iztekom roka, tudi pozabit ne morem. Bi bilo res malo predrago, da bi to zamujala, ker imam izposojenih tako cca 50 knjig atm... Mi je pa navadno cel projekt prit do knjižnice, ker si sposojam iz vsaj 3 in vsaj 2 nista nikoli v bližini:D. Tako da moram kar naračunat, da pridem pravi čas tja, ker mi ni glih usput... Mam pa vedno listke od izposoje na tabli, da jih vidim in ne pozabljam in da potem lažje najdem vse knjige od posamezne knjižnice, ko grem tja. Jaz v knjiznico ne hodim ravno zato ker me koncu ceneje pride ce si knjige kupim. Kaj si ti men simpatična!