|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBER
4.10.2005 14:00:56   
XXYY
Ohoj!

A greš lahko že prej po obrazce na CSD za porodniško, ali moraš počakat da ti G. da potrdilo. Ker jaz imam rok 23.12. in zdaj 14.10 mam pregled pri G in baje takrat dobim vse papirje. In do gdaj bi morala oddati vse papirje na CSD? Ali mogoče katera ve (tista, ki ima blizu mojega roka)?

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 51
4.10.2005 14:54:59   
ac
Jaz imam rok 31.12. in cez dva tedna bom na pregledu dobila potrdilo. Potem pa ne vem, kakšen je postopek za naprej. A lahko, prosim, katera razloži. A se stvari urejajo na občini? Sem se pred kratkim preselila v LJ (Dravlje), pa še sploh ne vem, kje je Šišenska občina... Pa nekje sem prebrala, da moraš s seboj, ko greš urejat stvari (ne vem kam) imeti kopijo osebne, pa davčne, itd... Kaj se sploh gre urejat - porodniško + zraven dobiš paket?

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 52
4.10.2005 15:54:38   
mml
OK...spet jaz...papirje lahko dvigneš na CSD preden dobiš potrdilo pri svoji ginekologinji (vsaj na izpostavi Moste je tako). Jaz sem dobila v paketu papirje za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta, vlogo za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka (to oddaš naknadno, ko se otrok rodi), potem še izjavo, kdo bo koristil dopust za nego in varstvo, sledi vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila in potrdilo delodajalca o zaposlitvi ter podatki o plači. To so bili papirji zame...potem pa še za očka vloga za očetovski dopust, očetovsko nadomestilo, potrdilo delodajalca o zaposlitvi in podatki o plači, pa še obrazec za pomoč ob rojstvu otrok (paket ministerstva ali denarno nadomestilo). Poleg tega zahtevajo še kopijo bančne kartice oziroma dokument iz katerega je razvidna številka transakcijskega računa.
Nekaj stvari izpolniš sama, potrdilo o zaposlitvi in podatke o plači ti izpolnijo in potrdijo v službi in potem se s potrdilom o PDP, ki ti ga da ginekologinja spet podaš na CSD (vsaj jaz si tako predstavljam...več lahko povem naslednji teden, ko bom poskusila to izvest v praksi). Zaenkrat samo gledam v vse mogoče papirje. Oče nese svoje papirje na CSD, ko se otrok rodi, takrat nese tudi dodatne papirje za dopust za nego in varstvo otroka.
Uffff...upam, da sem kaj pomagala

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 53
4.10.2005 16:02:39   
tinkamiška
Uf mml, tole pa res zgleda zakompliciranouser posted image

Jst imam tudi rok 31.12. tako kot AC in pregled čez dober teden in bom takrat dobila navodila in papirje za CSD. Jah, ni kej, bo treba laufat okrog, da bomo vse zrihtaleuser posted image

Lepo bodite!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 54
4.10.2005 17:28:04   
Pajaca
HOJ!!

Jaz mam pa jutri pregled in najbrž dobim tud papirje, pol pa CSD, pa nafehtat računovodkinjo, da mi plačo vpiše preden nam jo izplačajo (jo dobimo šele 30ga) al pa raj csd, da jim podatke o plači šele novembra prnesem..... ma sovražim to birokracijo. Pa en dan še na mačkovo podpisat očetovstvo (al se še kje v lj da??? Mogoče na občini Vič???) Bo še zabavno ja. Pa čimprej nest tist del za paket, da mi čimprej dinarčke nakažejo, da gremo zapravlat.

Drgač me je pa včeraj spet strašil kako ogromen je moj otrok in moram še enkrat na uz.... ma se mi ne da, vsakič čakam po 2 uri, da pridem na vrsto, ker ma gospod tavžnt enih zadev prej, pol je pa vsakič bolj zaskrbljen, po drugi strani mi pa moja g zatrjuje, da je pač otrok malo večji, kaj češ. Eni so majhni, eni veliki.... no ja bomo videli. Bom se pozanimala kako je s drugim mnenjem, ker se mi zdi, da ti v enih primerih pripada, sam ne vem kdaj.... bo treba mal brskat.

Tko drgač pa vse lepo in prav..... čakam na december, pa šele oktober se je začel.... kje je še december. Se mi kar vleče.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 55
4.10.2005 18:50:31   
Anonimen
Punce, prihranite si eno pot na CSD in si vse obrazce sprintajte iz strani CSD Šiška. Izpolnit ni težko, nekaj bodo v službi, pri g. pa dejansko dobite samo en A5 list, na katerem je napisan PDP. Vsaj jaz bom naredila tako, da ne bom tolikokrat tja hodila.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
4.10.2005 23:19:25   
kofetek2010
jaz sem šla na CSD Vič s potrdilom za paket, nakar mi je una teta tam dala en kup papirjev za izpolnit, te moram prinest nazaj 10.10. (PDP imam 09.12.) - torej 60 dni pred PDP user posted image

drgač sem pa bila danes leteča - pri G na kontroli (vse je OK, še vedno je pupa in ustreza svojim 31 tednom, ima 1634 g), imela sem tud obremenilni test z glukozo (blek, fuj!!!) tud to je OK, morala sem stopit na eno napravo, ki se ful laže, vsak meseč pokaže drugo, večjo cifro (sem že na 17-kg plusa, prava user posted image  sem), pritisk je še vedno nizek (105/65), baje sem še vedno fajn zapečatena, pupa je še vedno na glavi, UZ sem spet plačala, naslednji zadnji pa bo zastonj user posted image  

uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
5.10.2005 7:28:00   
ac
Pajaca - tebe strašijo, kako ogromen je tvoj otrok, mene pa, da ima ogromno glavo... Sicer niso rekli, da bi bilo kaj narobe, samo bom poskusila sforsirat še 1 UZ.

Ja, papirji, papirji,.... Včeraj na predavanjih (kot, da bi spet hodila na faks) sem izvedela kaj pomeni sploh CSD... Zdej bom pa po Internetu pobrskala za obrazce. Pol pa naprej.

Ena je omenjala potrditev očetovstva. Kdaj in kje se pa to ureja? Ko se otrok rodi? Na Mačkovi?

Bo treba dopust koristit za vso to birokracijo. No, ampak za naše sončke se splača, ane?

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 58
5.10.2005 10:08:24   
XXYY
Hojla!

Lep oblačen pozdrav iz Ljubljane!

Mene še nekaj zanima, če mogoče katera ve?

Moj fant je začasno (prebivališče) prijavljen v Ljubljani, za stalno je pa še v Ljubnem ob Savinji. In ker hoče imeti potem očetovski dopust, ali mora on urejati papirje za dopust na svoji občini oz. na CSD-ju, kjer ima stalno prebivališče ali lahko tudi v tisti občini oz. CSD-ju, kjer je začasno prijavljen.

Upam, da mogoče katera ve to, kako je s takimi. Saj bom šla tko ali tako v petek, k so uradne ure, pogledat na CSD - Moste.

In do takrat pa prosim, za vaša mnenje, če katera ve, kako je s tem.

Hvala, vsem za vaše odgovore.

(PDP - 23.12.05)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 59
5.10.2005 13:01:25   
BlankaT

No, jaz imam vse papirje že urejene in oddane. Tako, da je eno delo za mano. Sicer pa imam PDP 1.12.

Sem pa danes klicala v MB porodnišnico glede materinske šole. Zanimalo me je, če moreva z možem ponovno v materinsko šolo, glede na to, da sva jo pred 5 leti že enkrat obiskovala. Pa mi je zelo prijazna gospa povedala, da ne potrebujeva ponovno v šolo. Bi na nek način bilo to tudi težko izvedljivo, ker je mož šofer in je veliko z doma. Morem pa se oglasiti v porodnišnici in poiskati sestro Zlatko ali sestro Eriko, ki mi po izdala potrdilo, da sva enkrat že obiskala šolo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Naš-auser posted image  je postal-a malo bolj gibčen-na, vendar pa je še vedno bolj miren-na kot ne. Glede položaja nič ne vem, na zadnje je bil-a na ritki user posted image . No sedaj imam pregled 11.10. in upam, da mi bo G kaj več povedal. Drugače pa je počutje super. RAzen da sem postala skoraj že obsedena s posušenimi semeni od buč user posted image user posted image , pa saj bo tudi to minilo.

AC glede podpisa za očetovstvo ti lahko iz lastnih izkušenj povem le to, da je moj podpisal po rojstvu otroka, je pa to bilo pred 5 leti in v MB.Kako pa je sedaj in kako je drugje pa ne vem. Sicer se pa mora očetovstvo podpisati samo v primeru, če nista poročena.

A ja pa še to. Za vse očke, ki boste koristili 15 dnevni očetovski dopust. Ne rabite čakati na rojstni list, je dovolj, če fotokopirate materinsko knjižico, kjer je vpisan datum rojstva otroka.

Želim vam čim lepše zadnje tedne in seveda čim manj komplikacij. Pošiljam vam še nekaj veselih slončkov, da bo ta deževni dan prijetnejši user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Lp, Blanka user posted image

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 60
5.10.2005 13:14:04   
kofetek2010
men je med.sestra pri G včeraj kar v materinsko knjižico vpisala, da sva s partnerjem že v prvi nosečnosti obiskovala materinsko šolo user posted image  (čeprav je bilo to pred 9 leti) user posted image

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 61
5.10.2005 14:08:50   
Anonimen
Ti pa si pridna, Blanka. PDP imava na isti dan, jaz pa še vse papirje v torbi. No, vsaj v službi so mi jih že izpolnili, sem čakala današnjo plačo, drugače bi se mi jih obračunalo samo 11. To pa se pošteno pozna.
Jutri pa pot pod noge in na CSD.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
5.10.2005 14:51:04   
arielca
ac, kar se tiče očetovstva lahko stvari urediš še pred rojstvom otroka. Postopek je nezakompliciran in ga uredi matična služba v tvoji občini. Oba s partnerjem gresta tja, povesta, kaj bi rada, potem pa matičarka napiše izjavo o očetovstvu, vidva podpišeta in zadeva je urejena. S tem si prihaniš skakanje po rojstvu otroka pa še takoj imaš v rojstnem listu pravilne podatke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
5.10.2005 15:09:33   
ac
Hvala za vse odgovore. Zanima me pa še to kot ovčko - tudi, če partner ni stalno prijavljen na isti občini kot jaz, gre na mojo občino potrdit očetovstvo? Pa še nekaj - a 15 dnevni očetovski dopust se ureja na CSD?

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 64
5.10.2005 16:33:17   
mml
Ja tudi očetovski dopust se ureja na CSD, tudi za očet dobiš tam vse možne pole, ki jih nese potem potrdit v službo in jih nese na CSD, ko se dete rodi, tako so vsaj naročili meni.
Ali imate tudi ve občutek, da gre pa sedaj počasi res za res? Jaz še nisem čisto preklopila, da bom mama...včasih me je kar malo strah. Pa še vedno me včasih zgrabi strah, da bo kaj narobe, čeprav so vsi izvidi in UZ OK. Večino časa pa uživam in sem vesela vsake brce in premika posebaj.
Danes grem spet na aerobiko, jutri pa spet na šolo za starše.
Pozdravček vsem

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 65
5.10.2005 21:13:06   
Pajaca
Evo pa sem spet tukaj. Moja G je mal pregnala strahove. Sva pokukali v materinsko in vnesli not podatke, pa so vsi podatki v mejah normale. Pravi, da ima G očitno program in tabele za japončke, pa je zato moj otrok velikan... ha ha ha. Tako, da bo pač mogoče malo večji, a konec koncev je bila naša punca res majčkena, pa je pač bolj po meni, tale smrkavc bo pa očitno po očku. Ja moram pa na test za sladkorno. Čeprav pravi G da najbrž ne bo nič narobe, da pa je bolje da kontrolirava, če ga že un z UZ priporoča.

Papirje začnem urejat drug teden. Danes sem dobila papirje pri G, sedaj pa jih moram še izplnit, pa potrdit, pa cela kolobocija. A bomo že, počasi in z užitkom.

Ja pa še poklicat moram kdaj se podpiše očetovstvo, da se en dan spraviva malo na potep po lj in vmes skočiva še na mačkovo. Čeprav bo po porodu moj itak moral vse poti obresti, ker jim je težko dopovedati, da bo imel otrok naslov po očetu in ne po mami..... tko da se bomo zopet kregali. Je pa fino če imaš očetovstvo urejeno prej.... ti samo doma počivaž, fant pa leta okoli in se krega s CSD in UE in kaj vem čim še.

Aja drgač je tako.
* Papirje za očetovski, porodniško in te zadeve se ureja na CSD kjer ima mati stalen naslov.
* Očetovstvo se podpiše na Ue kjer ima mati ali oče stalen naslov, bolje v občini kjer nameravaš roditi. Če urejaš pred rojstvom otroka.
* Papirje za otroške doklade se ureja na stalnem naslovu otroka.
* Papirje za znižano plačilo vrtca se ureja kateri koli občini, ali tam kjer ima oče ali tam kjer ima mati stalen naslov.... pač odvisno od tega kje urejaš tista občina plača razliko. Meni so v kr rekli da jim je še v interesu, da dam vlogo v lj.....

Evo te stvari vem. Pa še to sem zvedela. Če imaš enega otroka že v vrtcu, se jim javi rojstvo otroka takoj ko se rodi in ko dobiš rojstni list ga neseš tja kjer uveljavljaš znižano plačilo vrtca in oni ti takoj preračunajo v kateri razred padeš sedaj ko je več otrok in pač takoj plačaš manj.

Aja a katera ve kako je s prijavo za davek če imaš oba otroka. Ali se bolj splača da ima en 2 otroka, ali vsak enega. In kateri je bolje da ima oba, tisti z boljšo plačo ali kako???

No pa lp...... tele zgornje podatke smo urejali ne dolgo nazaj, tako da so še nekako sveži v meni.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 66
6.10.2005 8:16:58   
Anonimen
Pajaca, naj ti odgovorim na zadnje vprašanje: vsekakor je bolje, da VSE otroke prijavi eden od staršev, ker je za vsakega naslednjega malo večja olajšava. Sem pa prebrala, da je popolnoma vseeno, kdo prijavi otroke, ker so olajšave fiksne in ne več % od dohodka. Tako bi naj bilo po novem dohodninskem zakonu od letos; če se motim, me naj katera popravi.

Pozdravček!

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
7.10.2005 9:34:17   
mml
Za letos se pri olajšavah tako še ne bo poznalo...drugo leto se pa lahko odločiš, ko boš imela več podatkov. Nekateri pravijo, da je najboljše, če preko leta otrok sploh nimaš prijavljenih za davčno olajšavo pri OD, ampak uveljavljaš olajšavo šele pri prijavi dohodnine...je pa verjetno to odvisno od delodajalcev in kdo bi vedel česa še.

Lep konec tedna vsem in upam, da bo v nedeljo res nekaj sonca, ker me tale sivina že precej ubija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
7.10.2005 11:56:56   
Anonimen
mml, ne vem, zakaj bi bilo boljše, da otrok ne prijaviš in jih uveljavljaš naknadno. S tem celo leto in še potem pol leta kreditiraš državo. Namesto, da bi vsak mesec dobila več, dobiš pač čez dobro leto vse naenkrat.
Morda vidijo v tem sistemu prednost tisti, ki vsak mesec pač vse zapravijo in imajo nekaj od tega resnično šele takrat, če dobijo vrnjeno dohodnino.

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
7.10.2005 12:09:11   
kofetek2010
pr nas se konkretno pozna, če ima še najinega sina prijavljen moj mož, saj ima od prej že 2 otroka in je za sina kot 3 vzdrževanega člana ta % dosti višji kot, če ga uveljavljam jaz user posted image  še bolj se bo poznalo s 4 otrokom (samo hipotetična primerjava - jaz bi za vseh 12 mesecev dobila nazaj za sina cca. 50.000 sit, mož jih dobi, če ima še sina v olajšavi cca.120.000 več)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
7.10.2005 12:24:26   
mml
Kar se tiče naknadne olajšave je tako, da v nekaterih državnih podjetjih preko leto plačuješ premalo in moraš potem naknadno plačati...včasih to vsote kar velike...kolegica je tako predlani plačala dodatno več kot 80.000, tako da lani preko leta rajši ni uveljavljala olajšave za otroka. Sicer pa kakšnih osebnih izkušenj s tem nimam in sem tudi sicer kar se tiče financ in podobnega precej bosa...mislim, gre lepo odhodki prihodki...ampak zatakne se pa recimo, kateri investicijski sklad je boljši, pa kakšen način dodatnega pokojninskega zavarovanja in podobno.
No mimogrede, ko smo že pri financah...a nameravate za vaše nove družinske člane že takoj po rojstvu pričeti s kakšnim namenskim varčevanjem...sej veste izplačljivo po 18. letu ali štipendija za faks in podobno?
Lep konec tedna

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 71
7.10.2005 16:24:31   
BlankaT

Pozdravljene user posted image  in user posted image .

Kar se tiče dohodnine. Po mojih izračunih je bolje, če daš otroka za olajšavo tistemu, ki ima višjo plačo. Kar pa se tiče celoletne davčne olajšave, pa je moje mnenje, da je bolje, če ga nimaš prijavljenega v olajšavo. Saj  se mesečno ta znesek ne pozna toliko, ko pa oddaš davčno napoved pa je velika možnost da dobiš višji znesek vrnjen oz. je hudo mala verjetnost, da bi plačal dohodnino user posted image , to je moje mišljenje in pri nas delamo tako, že od vsega začetka.

Kar pa se tiče vrtca. Kaj potem ne rabiš  še enkrat oddat vloge za znižanje plačila? 

Kar pa se tiče naše nosečnosti pa sledeče. user posted image  je vredu, še vedno me brca v mehur, tako, da morem včasih kr obstati, tako zelo me "zapeče". Spanec je bolj bogi user posted image , ker se zjutraj zbudim z bolečim trebuhom, pa še WC me večkrat čez noč pokliče.
Bratec se že močno veseli user posted image .   Postala pe sem odvisna od posušenih bučkinih semenk user posted image . Kg so se končno umirili +14kg.

Lp, Blanka user posted image .

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 72
8.10.2005 8:15:42   
Anonimen
Še ena decembrka tukaj...

Prejšnji teden je bil pri nas laboratorijski teden. Prisilili so me, da sem skoraj na eks popila pol litra vode s sladkorjem (test glukoze). Ker so rekli, da moram potem eno uro počakati in potem priti na odvzem urina in krvi, sem imela lep namen skočiti na kavico in v trgovino. Pa me niso pustili. So rekli, da moram sedeti v čakalnici in mirovati, ne smem pa ne jesti ne piti, ker je drugače izvid lahko lažen. V tisti uri me je skoraj pobralo. Zadremala sem. Potem so mi pa še vzeli štiri stekleničke krvi, kakor vampirji so bili. Jaz pa bleda kot stena - od dolgčasa, lakote, utrujenosti in še česa. Počutila sem se kot ementalec - preluknjano.
Ampak izvidi so pa OK. Brez beljakovin in nek hemoglobin je v redu. V četrtek, 13.10., imam ultrazvok (nič za plačat, pa je že 4. po vrsti + nuhalna svetlina) in takrat bom tudi rekla za potrdilo o PDP in bom šla potem v petek oddat vse papirje za enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Sem se odločila, da bom vzela denar namesto paketa.
Drugače sem pa OK. Dragi me ne kliče več "narastek" - zdaj mi pravi, da sem kakor želva na hrbtu: potrebujem par minut, da vstanem, tako me boli trtica. Ginekologinja pa še kar nič - potrpite, je rekla. Ja, če bi njo tako bolelo...

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
8.10.2005 12:39:20   
GATA
Uf, kok ste že dejavne...user posted image , da imate urejene ali si urejate papirje.
Jaz pa še kar nič. Test glukoze user posted image , a to je treba v vsakem primeru iti?
Drugače pa naša pikica je že obrnjena navzdol in zelooo dejavna user posted image .

Eno vprašanje: kako se uredi v službi za zdravstveno, v primeru če ti trgajo od plače?

Aja, a kej štejete gibe??

NO pa lepo božajte bušije in lep vikend vsem user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
8.10.2005 12:44:20   
kofetek2010
glukoza - jaz sem bila, ker sem že rodila 4 kg otroka in še zredila sem se že za 18 kg user posted image  - rezultat testa je bil OK

zdravstveno - predvidevam, da misliš dodatno zavarovanje, pojma nimam ker si ga sama plačujem preko položnic user posted image

štetje gibov - niti ne štejem, ker je tolk dejavna, da bi kar hitro spoznala, da neki ni OK user posted image

uživajte!

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?