RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (10.4.2015 20:12:51)

ahja sm smotana pdp sem pozabila dopisat-sicer zgolj po mojih izracunih-20.11.

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 10:54:54)

Pozdravljene!
... da se vam javim po 3 dnevih ležanja in neprespanih noči zaradi viroze, danes sem končno malček boljše, ampak komaj čakam, da se ta kašelj umiri, ker imam med kašljanjem take bolečine v trebuhu, da se bojim za mojo pikico ... čeprav sem brala, naj to ne bi škodovalo oz. naj bi ji prej ugajalo, zaradi zibanja hahah - upam, da je temu res tako [sm=smiley1.gif]

Jaz se vam na FB pridružim po nuhalni (20.4.), ko bom vedela, če je vse ok[sm=smiley1.gif]

Glede trebuščka se je meni na začetku kar hitro poznalo (čeprav sem to opazila samo jaz), sedaj (10 t 1 dan) pa imam občutek kot da že kak teden ali dva raste nekoliko bolj počasi, kar me sicer malček skrbi in zato komaj čakam nuhalno čez 9 dni, da vidim, če je vse ok. Če imam oprijeto majčko se pod popkom pozna majhen buši :) Zjutraj je le "napihnjen", zvečer pa kar lepo izrazit.

Sedaj ko sem obležala sem imela čas pregledovati vse možne baby izdelke in odločila sem se za nakup naprave, podobne Angel Sounds, le da ima tudi ekranček s številom utripov v minuti. Je katera že preizkušala Angel Sounds? Kako ste kaj zadovoljne? Se bo še katera odločila za kaj podobnega? Jaz vem, da bom veliko bolj mirna, če bom med čakanjem na mesečne preglede lahko poslušala bitje srčka [sm=smiley1.gif]

Čestitke za preglede in nove nosečke![sm=bravo.gif]

Tako, sedaj pa grem kar lepo nazaj počivat ... zunaj prekrasen sonček, a jaz v postelji ... uff, upam da ste ostale vse zdrave kot ribice![sm=smiley1.gif]
Pobožajte bušije in se tipkamo ...

Canina -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 11:23:35)

metkamia ne obupat, mene je tudi G v prvi nosečnosti tako preplašila, čez en teden je bil pa plodek še 7 mm in srček je lepo utripal.
V katerem tednu pa si po svoji kalkulaciji?

Kar se angelsounda tiče, jaz sem ga nabavila v 1. nosečnosti, pred 12. tednom nima ravno smisla ga uporabljat, večinoma pa slišiš svoj utrip, ne pa otročkovega.
Kasneje se slišijo premiki. Eni pravijo, da je popolnoma neškodljiv, drugi spet, da ni to ravno najbolje za plod. Verjetno ni fajn pretiravat kakorkoli, je pa pod 12.tednom res prekmalu za uporabo.

Compass -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 13:29:44)

Oh ja, to kasljanje je blo tud meni mucno, ker me je tud kdaj ornk zaspikal v trebuhu.. ponavad me nikol ne.. tud ko kihnem me kr zapece, ampak baje je to vse normalno..

Glede angelsounda, vem da jih je velik uporabljal, jaz ga nisem.. preden sem zacela o njemu razmisljat sem itak ze cutila prve premike.. sem pa vidla, da ga lahko narocis na aliekspressu za slabih 20eur. Mislim da je tu pr nas krepko drazji..jaz kar razmisljam da bi ga si nabavla to rundo.. bom se vidla.

Nas mali je pa zbolel, mi prav grdo kaslja. Upam da se pozdrvi cez vikend.

witch -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 14:00:35)

metkamia pri meni je stvar ista. Po ZM bi mogla biti takrat na pregledu noseča 8t. Mi reče ne to pa ni za 8 tednov. Sem ji rekal da vem da je bila pozna O in da računam na maksimalno 6t 4d. Je rekla da je vse skupaj veliko za točno 6 t. Naročila me je čez 14 dni in upam na najboljše. Sem pa že kar precej prebrala in je tako zgodaj res odvisno od lege pikice kaj in koliko lahko vidijo. V petek ko imam pregled bom na podlagi tega prvega uz noseča 8t 1d. Takrat se bo pa moralo videti.

Dobrodošle nove [sm=bravo.gif]

Angelsounda prvič nisem uporabljala. Sem imela srečo in mi je do 20. tedna na vsakem pregledu naredila uz. Tak da sem pikico videla kako miga ni bilo skrbi. Zdaj ga mogoče nabavim. Nimam pojma kako bodo pregledi, vem pa da uzjev ne bo.

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 14:54:02)

witch mene je narocil cez en teden tako da v petek bova skupaj odstevali do petka. in res mocno mocno drzim pesti, da bova v petek obe slisali dobre novice. jz mam kr en tak obcutek, da bo vse ok[sm=bravo.gif]
jz po svojih izracunih sem priblizno 6-7 tednov noseca, g je rekel, da glede na velikost vrecke bi on rekel 6 tednov.
hvala za spodbudne besede, to zmerej pomaga [sm=smiley1.gif]

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (11.4.2015 17:06:32)

Za AngelSounds sem brala, da ga lahko po 12. tednu uporabljaš, jaz pa sem naročila podobno napravico, ki pa baje zazna že prej (sem si ogledala več videou, kjer so zaznale utripe že v 10., 11. tednu :)
Naročila sem preko ebaya in sicer pride 32 eur s poštnino vred - še vedno skoraj 50 % ceneje kot pri nas Angelsounds (cca. 60 eur). Preden pride pa bom itak že čez 12 tednov, tako da bi moralo delovat ...

Compass o ja, ta bolečina in špikanje v trebuhu med kašljanjem je najhujša, sploh ko se ne moreš ustavit ... Držim pesti, da sinček kmalu ozdravi - pa da se ne nalezeš![sm=smiley1.gif]

witch - to je bila pa res sreča, UZ na vsakem pregledu - v takem primeru se tudi jaz ne bi odločila za angelsounds. Meni je že napovedal le še 2 UZ-ja (če bo vse ok), še dobro da je vmes še nuhalna [sm=smiley1.gif]

metkamia in witch, držim pesti, da prejmeta v petek obe lepi novički oz. prepričana sem, da bo tako!

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (12.4.2015 9:57:47)

Glede Angelsounds sem pa tudi jaz slišala veliko slabega, naj bi povzročal veliko sevanja in ga strokovnjaki odsvetujejo, tako, da nevem kaj naj si mislim[sm=zmeden.gif]. Po eni strani bi mi predvsem psihično zelo pomagal, da vem, da je vse OK, po drugi pa nočem mojega pikca izpostavljat sevanju, če to ni nujno potrebno.
Imam pa drug problem. Dajte me malo pomirit, ker sem že čisto panična. Že več kot en teden imam čudne goste rumene do temno rumene izcedke z občasnim špikanjem spodaj, ginekolog je rekel, da ni vnetje, oz če je, da ni hudo in naj uporabim samo kakšne vaginalne kapsule s probiotiki pa bo OK.
Zdaj je pa že skoraj en teden mimo odkar jemljem kapsule, pa se mi zdi, da ni čisto nič boljše in se panično bojim, da bo temno rumena barva prešla v rjavo oz rdečo.

Canina -> RE: Novembrke 2015 (12.4.2015 11:25:43)

Jaz sem uspela rešiti izcedek (rumeno, zelen) z rednim izpiranjem z Multigyn šumečkami (z notranjim aplikatorjem) in z Gynophilus kapsulami 2x dnevno.
Kaj pa pravi G, da je? Meni se je tako zgodilo, v prvi nosečnosti, ko sem imela hematom. Moja G je kar zapaničarila, mi naročila, da moram ogromno piti, počivat in vaginalne kapsule progesterona sem dobila.

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 9:09:15)

Bejbe moje pozdravljene,

jaz imam jutri prvi pregled.... strah me je nepopisno..... spomini na konec decembra in začetek januarja so še kako živi... Upam da mi čas do pregleda čimprej mine in da vidim pikico in sreček, da bo končno vse tako kot mora biti.

Vsem želim en uspešen teden, za obe ki čakata petek in seveda pozitivne novičke pa držim pesti[sm=bravo.gif] Še predobro vem kako se počutita[sm=smiley1.gif]

witch -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 9:48:42)

metkamia tako hitro je res odvisno od lege če se vidi kaj ali ne. Pa kakšen dan zraven šestih tednov je stvar že čisto drugačna. Mi lahko poveš kaj so ti rekli koliko je pikica velika?

srečka89 uzje sem imela ker je rekla da pač nisem naravno zanosila da bove bolj spremljale. Potem pa se mi je v 15. tednu maternica začela krčiti in 2x spet to spremljala. Pa je bil že 20. teden. Naprej pa sem imela potem samo še v 36. in 38. tednu. Ampak pozneje tako ni važno itak otroka čutiš.

polhek vse bo ok jutri. Tisto kar je bilo januarja je bilo, ponovilo se ne bo. Bodi pozitivna. Vem pa da je strah prisoten. Glede na tvojo slabost in počutje se ta nosečnost razvija kot se mora.

Hvala za dobre želje za petek. Še samo 4 dni. Ne vem če dočakam [sm=smiley36.gif] Glede na moje počutje vem da se nekaj dogaja. Ker če bi stagnirala na isti točki se ne bi počutila čisto drugače kot skoraj 14 dni nazaj. Slabo mi je. Sploh zjutraj mi gre kar gor ko jem. Žejna sem, vode ne morem piti ker se mi kar obrača. oboje isto kot prvič v teh tednih. Edina razlika je, da sem prvič v tistem vročem poletju pila radlerje kot zmešana, zdaj bi pa samo kislo. Tak da se nalivam s kislimi čaji, pa kakšen sadni sok ki ni presladek in sem zadovoljna. Edina skrb ki se mi pojavlja zdaj je ta, da mi G reče da plodek ne raste dovolj. Da je pač premajhen oziroma da v teh 14ih dneh ni zrasel dovolj. Pač moje nore misli.

aprilcica -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 9:57:22)

Živjo.

Čestitke za vse nove nosečke in uspešne preglede.

Jaz pa sem bila pod nujno na pregledi v petek zaradi rjavega izcedka. G je rekel, da je videti vse ok in da moram le malo bolj počivat. Na redni pregled sem bila naročena to sredo, a me je prenaročil na naslednjo, ker naj bi bil plod še premajhen. Rjave izcedke imam še vedno, a zelo malo... Če se bo tako nadaljevalo do srede, bom šla nazaj. Naj bi pa bila po mojih izračunih v 10. tednu... Dajte ma malo pomirit, ker mene je tako strah. Tudi boli me spodnji del trebuha-čutim tak pritisk navzdol. Pri prvi nosečnosti tega sploh ni bilo. A je imela ali ima še katera rjave izcedke?

Lepo bodte in božajte svoje trebuščke

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 11:28:33)

witch pikice se sploh vidlo ni, ne vem no, jz ko je reku, da se nc ne vidi se komej se kej spomnim kaj je pol govoru. razn tega da pridem v petek in, da se ne sekiram. trajal je pa cel pregled pomoje dve minuti. se denarnico sem pozabila sredi cakalnice ( hvala bogu me je vse pocakalo)
[sm=smiley1.gif] mislim pa da je reku da je vrecka 6cm? sam to res nisem sigurna. ob kateri uri imas pregled?
jz pocutim se ok, razen utrujenosti in slabosti. casa za razmislanje itak nimam ker me tamala zaposli cez cel dan in se ponoci se je odlocila, da ne bo vec spala[sm=smiley1.gif] (cakamo prvi zobek) v soboto pa praznujemo se fantovo tridesetko tako da cas kar bezi. ne vem no jz se tolazim, da bo vse ok, mora biti! strah me je pa itak ful [sm=smiley13.gif]

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 11:30:02)

polhek2 drzim pesti za jutri! vse bo ok [sm=bravo.gif]

witch -> RE: Novembrke 2015 (13.4.2015 12:41:04)

metkamia jaz sem dobila slikico in ne njej gor je pač izmerjeno 3,27 mm. Enako je črta na sinovi sliki in je napisano 5 pa nekaj mm. Mislim da to ni izmerjena GV, ampak tisto v njej. Ne vem kak se temu reče. Verjamem da nisi slišala nič več. Jaz sem vedela da je nekje okrog 6t, ampak sem računala malo več in to, da bom vidla utripe. Sem imela s sinom 6t2d pa so se utripi prav lepo videli. Saj še samo malo pa bove rešene muk. Jaz mam že zjutraj ob 7ih pregled. Tak da bo hitro. Pa ti? Koliko pa je tvoja hčerkica stara?

aprilcica potem si tudi ti ena s pozno O. Ker če si že 10. tednov noseča se mora videti vse. Mislim da sem bila jaz noseča 10. ali 11. tednov, ko so se že lepo videle rokice in nogice. Tak da je verjetno bila poznejša O in je plod manjši. Misli pozitivno. Veliko jih ima rjave izcedke. Pravijo, da dokler ni sveža kri je vse ok. Držim pesti da se nehajo.

belja -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 9:06:26)

hej punce!!!

Te dni se že lahko "pohvalim" z boljšim počutjem. Sicer sem strašno napihnjena, in samo čakam kdaj me bo kdo v službi vprašal čemu je trebuh tako velik [sm=smiley36.gif]

polhek, prosim za poročilo s pregleda, mislim nate!

metkamia, valda bo vse ok [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

aprilčica, kolikor sem obveščena so problematični le sveže krvavi izcedki. Sicer pa bodo o tem lahko govorile tiste ki so v življenju že dale tako težko izkušnjo čez, kot je splav. Samo če se umirja je to dober znak kajne? [sm=smiley1.gif]

witch, zate pa nisem razumela ali imaš pregled danes ali u petek? Srečno v vsakem primeru, in prosim poročaj!

compass, če nabaviš angelsound, pridem na kofe [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

witch -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 9:12:15)

polhek srečno [sm=pikapoka2.gif] čakamo poročilo.

belja v petek ga mam. Pa hvala [sm=smiley1.gif]

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 10:29:02)

witch jaz sem sla tud zdaj gledat slikico od hcerkice in pise gor 5.1-sam kaj bi to blo pa ne vem[sm=smiley13.gif] diplomirala bom do petka, bolj ko nimam casa bolj studiram. pri prvi sem imela pregled tudi nekaj cez 6 tednov pa se je videla pikica in utrip. sam takrat je bil uz vaginalno zdj pa cez trebuh. ne vem zakaj tako. je pa res bil kr en g v petek, ki je nadomescal mojega in mislim, da se mu je precej mudilo.
v petek imam pregled ob osmih tako da bo tud kr hitro, itak morm pol vsaj ob petih vstat, da tamalo zrihtam u miru in pridem do kranja. moja miska bo pa jutri stara sedem mesecov [sm=smiley1.gif]

Compass -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 10:34:27)

Uf, se nisem javila že lep čas..

Smo na bolniški, z bronhitisom.. [sm=smiley13.gif]

Kako ste? V petek fajn opravte s pregledom - srečno! ;)

Jaz sem danes vstopila v 10.teden, ne vem kam mi šiba čas. Se mi zdi, da sem ravno včeraj test delala. [sm=jezicek.gif]

Belja ti javim, sam glede na to, da mi tko šiba čas, ne vem če bom uhitela [sm=jezicek.gif]

polhek srečno danes! javi se potem! [sm=smiley1.gif]

Nič, že grem naprej crkljat mojga miškota, da se čimprej pozdravi.. Aja, me pa že zdej malo grabi panika, kako bom sfolgala 2 otroka, ob predpostavki, da je moj po cele dneve v službi.. [sm=smiley36.gif] Eh, sej bom, ne bom ne prva in ne zadnja.. verjetno [sm=jezicek.gif]

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 15:46:15)

jaz sem tako zalostna, zdj pa se nek cudn izcedek [sm=smiley13.gif] se mojega pocakam da pride iz sluzbe in klicem g. a katera ve kako je ce moras not ostat pa da se dojis?

Compass -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 16:50:03)

Ojoj metkamia držim pesti, da bo vse v redu!!

Glede dojenja pa ne vem, verjetno ti morajo omogočit dojenje?

Javi ko kaj izveš, pa srečno![sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=smiley31.gif]

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 18:27:47)

Bejbe moje vse je ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pikica miga, velika je 3,3 cm [sm=smiley1.gif] miga na veliko, in srček bije kot mora... solze sreče vam povem in solze olajšanja...

Danes sva povedala še njegovim staršem, hčerka pa bo na vrsti po nuhalni, ko bo tudi več slikic na CDju.

Res sem enostavno srečna in se vam zahvaljujem za vse pozitivne misli.

Zdaj grem pa prebrat kaj ste napisale [sm=smiley1.gif]

aspera -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 19:37:15)

Malo berem vašo temo, drugače sem pri Septemberkah [sm=smiley1.gif]. Glede AS... Jaz sem našla utrip otročka že v 11.tednu, res pa je, da sem ga morala kar dolgo iskat, ker takrat je bil še čisto mini. Sem pa takoj razločila kateri je moj utrip in kateri otročkov, ker je bil veliko hitrejši. Sedaj sem že v 17.tednu in ga takoj iz prve najdem, sedaj se že ful fajn sliši, pa slišiš tudi premike, lahko kolcanje itd. Jaz sem brala, da AS ni škodljiv, ker deluje po principu dopplerja (kot je tista zadeva s katerim nam zdravniki srce poslušajo), ki pa ni škodljiv. Ne uporabljam ga ravno vsak dan, ampak včasih, ko me je pa kakšen nemir in panika pograbila, sem ga pa uporabila in bila v trenutku pomirjena. Tako da meni je AS super zadeva [sm=smiley1.gif].

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 20:57:35)

no tako sem klicala in imam navodila, da ce bo sveza kri takoj pridem, kar pa zaenkrat ni. morm pa res cimvec pocivat. sicer izcedka ni vec, ce bo pa jutri se kej grem pa kar k g, sveza kri ali ne. zdj pa sam se spat..

metkamia -> RE: Novembrke 2015 (14.4.2015 21:03:31)

polhek2 super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] samo, da je pikica ok[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>