RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:39:56)

Krasno! :) Jest sem že notri, samo še potrdiš :) pa je.

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:40:54)

Saj kasneje lahko naredimo skupino, čisto zaprto oz. skrivno, da nebi kdo kaj pogruntal ali kje pomotoma našel nosečke.

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:58:54)

saj je zaprta :)

edit: skrivna ni samo s tem namenom, da se lahko prijavite preko linka, potem pa bom zaprla :)

Maca22 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:59:39)

Pozdravljene, tudi jaz se vam na novo pridruzujem. Moj PDP je 15.11.2015 in to je moja prva nosecnost. Stara pa sem 22 [sm=smiley1.gif] ker ne znam in ne sodelujem ponavadi na teh forumih, me zanima, ce se boste pridruzile tudi fb skupini? Bi bilo zelo lazje za mene hihi. Lep pozdravcek vsem!

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:01:16)

Maca, pridruži se na linku na prejšnji strani. :) ma pa veseli, da je še ena mojih let! študentka?

Maca22 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:07:56)

O super, tudi mene! Studentka se ja, ampak bomo ze nekako :) ti se tudi studiras? Bom poiskala, je kar malo tezko telefona, hvala :)

Canina -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:13:32)

witch v petek imam prvi pregled in javim kako sem odpravila, glede na zmedo glede zanositve nimam ideje kdaj naj bi bil pdp.
Zato se nisem se prijavila za seznam.

Sem pa pogledala seznamcek in joooj ste vse mlade :)

A obstaja tudi fb skupina? Jaz sem iz forumov ze malo out. No, ce je se ji z veseljem pridruzim.

Maca22 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:34:25)

Skupina je ustvarjena, na prejsnji strani je link. Sama sem malo prej poslala prosnjo za pridruzitev, odobritev se cakam :)

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:40:19)

Jaz sem se tudi odločila, da bom zaenkrat še počakala malo, vsaj do nuhalne, potem se pa z veseljem pridružim tudi skupini na facebooku.

Compass -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 15:52:52)

Ooo punce, nič se mi ne da [sm=jezicek.gif]

belja lačna sem :) Je kej ostalo? :) Bi zdej prov zmazala en krožnik zelja [sm=smiley36.gif] Uf, al pa repa, še raje [sm=smiley36.gif]

Pa dobrodošle vse nove!

Glede FBja, se jaz pridružim po nuhalni. Prej sigurno ne [sm=jezicek.gif] Pa saj je tudi tukaj luštno [sm=smiley1.gif]

Drugače sem pa jaz ornk sitna, sama seb grem na živce, ker mi gre vse na živce [sm=smiley36.gif] Moj me bo en dan samo spokal nekam - se skoz nekej pričkava, pa v bistvu jaz kompliciram, ampak se tega zavem šele potem, ko je že prepozno [sm=smiley1.gif] Da ne govorim, da ko gledam TV in da je kaj bolj čustvenga sem takoj vsa objokana - obup no.. ne smem nič več gledat, ker prav povsod najdem nekaj, kar me užalosti [sm=smiley36.gif]

No, še malo oddelam v službi, potem pa domov, učit. Sem pa danes dobila mail profesorice, ki je potrdila da bo moja mentorica in sva že na grobo opredelili temo. Tako da witch tudi jaz jo moram spackat čim prej. Ta mesec imam še en izpit, pol pa nujno čim prej v akcijo, da naredim tja do oktobra - sej to je možno ane? Nisem preambicizna? [sm=smiley13.gif]

Lepo se imejte! ;)

Maca22 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 16:07:10)

Draga Compass, meni pa je to zelo vsec da si tako ambiciozna, verjamem da ti bo zato tudi lazje uspelo to kar si si zadala. Le tako naprej! :)

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 18:07:58)

Joj, midva se tudi TOK kregava zdaj, kar strah me je, da mu bo pocilo in bo sel... Ze prej sem bila nervozna zaradi faksa in sluzbe, zdaj pa se hormoni... skos jokam... a telovadit ne upam, pa glih to mi je prej pomagalo...[sm=smiley19.gif]

aprilcica -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 19:26:28)

oooo moje klepetulje :) Malo sem preletela vaše pogovore in naletela na temo zdrava prehrana :)

Moje mnenje je tako, da živiš čim bolj normalno. Res je, da malo manj ješ sladko, slano, mastno, ampak brez tega tudi ne moreš. Naj povem, da sem sama ful čokoholik :) Enostavno ne morem brez sladkega, če sem pod stresom ali pa kar tako. Imam pa srečo, da sem bolj drobne postave. Želim le to reči, v prvi nosečnosti sem non stop jedla, a po malo. Tudi čokolado in sladko sem ves čas jedla. Moji so se že norca delali, da bo otrok že čisto rjav. Je pa res da sem se veliko gibljala in res sem se dobro počutila. Sedaj imam zdravo punčko in zelo pridno.
Punc moje, delajte tako da se boste odlično počutile... Tudi po porodu - ne se držati vseh smernic, ker te smernice se ves čas spreminjajo - enostavno provajte in same ugotovite ali vam paša ali ne.

Božajte svoje[sm=nosecka.gif]

PuncaLunca -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 21:55:33)

Oj, dekleta

čestitke za preglede in živjo novopridruženim. [sm=bravo.gif]

Da se izpovem: jaz samo bruham. Vse mi smrdi in mi obrne želodec, pred nekaj dnevi je bila taka kriza, da tudi vode nisem mogla obdržati v sebi.
Zdravnik mi je dal tableto, ki naj ne bi škodovala v takih skrajnih primerih in je proti bruhanju. Tako bruham "samo" enkrat ali dvakrat na dan, še vedno pa se silim, da karkoli pojem.

Aaaaa! In to ravno takrat, ko je največ dela v službi, ko mi še tamali zboli in moj cele dneve dela. :(
Ob vsem se počutim prav brezupno in se res težko veselim ...

Witch, vprašala si me, kje sem rodila. Prvič doma, v Sloveniji, to je bilo še pred selitvijo. Ne preveč lepa izkušnja, žal, saj o tem bomo še ... Predvsem bi včasih moral kdo dat kakšno okoli gobca res nesramnim sestram na oddelku, oprostite. [sm=smiley36.gif]
Najino potovanje pomeni tri različna letala in 24 ur, resnično upam, da bom zdržala in da bo pikec priden, kot je bil tvoj sinko.

Glede FB skupine: če je zaprta, se jo vidi, ne morejo pa ljudje brati, kaj v njej pišete.
Jaz se npr. še nisem včlanila, a lahko vidim, kdo je v njej.
Nujno spremenite zasebnost z zaprtega na skrivno, potem pa bo res dostopno in vidno le prek povabil.
Jaz tudi še ne bi vsem povedala, kaj prihaja novembra. :)

No, jutri imam pregled, poročam, kako to počnejo tukaj na jugu. [sm=smiley36.gif]

Držite se, predvsem vam želim, da se ne bi počutile slabo. Je takoj vse boljše ...

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 21:58:19)

Vidi se jo preko linka, in ce jo kdo direkt poisce. Ne vidijo se pa feedi, kaj se objavlja ali kdo se pridruzi na newsfeedu prijateljev. Ampak po zelji res spremenim v skrivno :)

edit: od tega trenutka dalje je skupine SKRIVNA[sm=smiley1.gif]

Kremica -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 22:18:47)

Heej :)

Najprej seznam. 27let, druga nosecnost, ena puncka doma, pricakujemo dvojcke. Pdp je 14.11

Sem mislila, da bo glede na dvojcke kak pregled vec, ampak me je narocil sele cez 5 tednov. En dan po pregledu pa imamo se nuhalno. Joj, kako bom zdrzala do 6.maja :/

Te dni so se mi zacele slabosti, sicer zaenkrat je se znosno. Mi je pa iz prve nosecnosti ostalo nekaj trebuha in sedaj ko me zvecer napihne se ves trebuh prav izboci. Noro, pa sem sele v 9.tednu. Ne vem, kako bom skrila se cel mesec. Povedala sva samo domacim.

Glede prehrane, sem prava sladkosneda, ampak trenutno mi bolj disi slano in kislo. Olive, mmmm :) Kavo pijem na par dni, ko se mi res spi. Sem pa zacela redno prakticirat, da grem po kosilu s hcerkico zaspati eno urco in takooo pase. Sluzbe itak nimam, si lahko privoscim. Mislim, da z 2,5letnico in dvojcki nebo vec takih pocitkov :) :)

Na fb se bom verjetno tudi jaz pridruzila. Sem pa ze v skupini od nase tamale in to so take cveke, da so mi kdaj vzele se prevec casa, hihi.

Kremica -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 22:19:58)

Ups, ni primlo odebeljenih crk za seznam :/

PuncaLunca -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 22:20:43)

Hvala ti, blondberry, če je res tako, potem je seveda ok. Nisem hotela zapaničariti (odkar sem noseča, baje samo še to delam [sm=smiley36.gif] in sem zoprna). Bo nekaj na tem.[sm=smiley1.gif
Mogoče bo zdaj pri skrivni sitno, da se bomo morale med seboj povabiti. V zasebno sem ti napisala svoje ime.

Imam pa lepe izkušnje s prvo skupino iz časov, ko sem čakala na sina, na fb smo delile smo in eno reč, skupina je aktivna še zdaj.

Anonimen -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 7:02:19)

zdravo
pa je še ena novembrka tle. Pdp naj bi bil 27.11 a včeraj Uz pokazal na dvojčka tako da se Pdp premakne v začetek novembra.je bilo kar malo presenečenje a pozitivno, sploh ko sem zagledala 2 srčka. sicer sem zanosila s pomočjo IVF a nič ne de, glavno da je rezultat po 3.5 letih truda.
glede znakov je pa tako, da imam vse kar je možno razen slabost je bolj redka. tudi jaz se pridružim na Fb skupino a ne še cist takoj. te pa to moja druga nosečnost saj lani imela IMN.
lepo pozdravljene vse skup

belja -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 8:51:20)

Jutro!

No, po včerajšnjem veselju da sem boljšega počutja, me je v popoldanskih urah prijela taka slabost, da niti pokonc nisem mogla biti. Namesto da bi pospravljala/trebila okol hiše sem se vsedla v rob in gledala mala2. Nisem mogla.

Danes zjutraj sem se zbudila tako slaba, da sem švicala ko sem bila 5 minut pokonci. Malo je manjkalo da nisem letela na wc z glavo naprej. Za posladek mi pa moj reče, da komaj čaka da se to obdobje neha, češ da me ne more gledat da nič ne morem (delat). [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Jih bo fasu en dan. On je bogi, ker jaz ne morem bit tolk aktivna, sem bla fejst jezna nanj, oz. sem še. Sej gre meni tud na živce, zmeri sem bla kot rošca, zdele me pa tole fajn zdeluje. Največje veselje doživim trenutno le ko stopim na tehnico, in ko srečam kavč/posteljo od blizu [sm=smiley36.gif]

Danes imam pregled [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 8:59:21)

belja, moj isto. Kot da so oni uboščki ker mamice ne morejo več skrbet za njih [sm=smiley36.gif]

NeziPezi -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 10:18:05)

Hojla!

Evo mene po dolgem času sem se malce javila da vidim kako nam gre. Lahko rečem da imate revice kar nekaj težavic med nosečnostjo tko da resnično upam da vse skupaj hitro mine pa da boste začele uživati tudi v tem. Hvala bogu so prazniki mimo he he. Midva sva povedala srečno novičko tako da celotna družina ve da smo spet noseči in veselje je bilo nepopisno. Ostalim bom pa sproti povedala ko dobim priložnost. Jst še vedno ne vem da sem noseča [sm=smiley36.gif], razen to da sem utrujena ampak nimam bit časa utrujena pri že enem knedlu doma. Drugače pa nobenih simptomov še, edino malce bolj sem mozoljasta kot v prvi nosečnosti. Se počutim kot bi bila spet stara 15 let [sm=jezicek.gif].
Komaj že čakam NS, ki jo imam naslednji teden tako da sem spet kot mali otrok v pričakovanju, pa vem kako vse skupaj poteka ampak je vseeno spet veselje da vidiš fižolčka k raste [sm=smiley1.gif].
Vidim, da mi boste vse pobegnile na FB, tko da vas bom čim dlje tukaj spremljala potem pa nikoli ne veš, morda pa se kdaj srečamo [sm=smiley36.gif]. Skratka imejte se skrajno pa mislite na svoje fižolčke.
En lep sončen pozdrav od mene...NeziPezi

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 10:25:52)

Ah, jaz bom vseeno še tukaj ostala. :) Berem še druge forume ;)

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 11:41:05)

Hej,

dobrodošle vse nove in čestitke za vse srčke dvojne in enojne na pregledih [sm=smiley36.gif]

No na FB jaz sigurno ne grem še nekaj časa, pa nekako me sploh ne mika, ko poslušam zgodbe ostalih kako se na FB samo še kregajo v skupinah... mi je forum veliko bolj prjeten, saj potem že nanese da se z nekaterimi bolj ujameš spoznaš v živo in tudi drugje ohranjaš stike.

no tokle na hitr [sm=smiley1.gif]

witch -> RE: Novembrke 2015 (9.4.2015 12:55:52)

Fb nisem se še odločila. Mogoče pridem. Mi je pa bolj všeč tukaj. Ker tam je skupina kar naenkrat prevelika in je samo kreganje.

Dobrodošle vse nove [sm=bravo.gif]

Utrujenost tudi sama sem zadnje dni zvečer popolnoma uničena. Večino sem sama s sinčkom, zdaj ga čuva babica da delam diplomo ampak je vseeno vsega preveč.

Compass če si se tako odločila bo šlo do oktobra. Jaz sem tudi imela prvič namen narediti zadnji izpit junija in potem do decembra diplomirati, januarja roditi. Pa mi je z izpitom sistem podrla. Vmes sem dobila še službo in je ostalo samo pri službi in končanem izpitu septembra. Dispozicijo sem začela delati februarja lani. So mi dali somentorja ki je kompliciral, vmes smo se preselili tak da je dispozicija stala. Sem jo pa po praznikih popravila, dobila podpis in oddala v referat. Zdaj pa pišem in uapm, da najpozneje okrog septembra zagovarjam.

PuncaLunca tudi moj sine je rojen v Sloveniji. Zdaj v drugo boš rodila tam ali prideš v Slovenijo? Jaz nimam pojma. Ne morem se odločiti. Prijavila pa bom otroka sigurno v Slo, pa državljanstvo bo imel slovensko. Držim pesti da bo fantič priden na potovanju, tebi pa da ne bo preveč slabo. Najino traja 12 ur, eno letalo (včasih dve pa se pač podaljša) pa je dovolj dolgo, tak da naj vama hitro mine.

Prav fauš sem vam da že odštevate do nuhalnih. Jaz pa komaj tisti ta pravi pregled naslednji teden. Upam da bo vse ok.

Mene pa danes nekaj močno zvija v predelu maternice. Take rahle krče imam. Predvidevam da zaradi sedenja za računalnikom. Sem popila en magnezij in upam da se umirii. Drugače pa še 8 dni in upam da bo pikica velika [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>