blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 8:53:43)
|
srečka89, jaz sem delala septolete doma po tem receptu in so super! Samo pazi, da jih shranjuješ na hladnem, ker se bojo zlepile. Povsem varne tudi v nosečnosti. Ravno zdaj ti bojo pa pomagale še pri zgagi in slabosti, ker imajo not ingver, ampak okus ni tako grozen kot pri kupljenih. :) So kar prijetno sladke. :) http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-zivljenje/iz-narvne-lekarne-domaci-drazeji-namesto-septolet/ Evo, moje poročilo zadnjih par dni... Prebava me je začela hecat, verjetno zato, ker sem bila navajena na jutranjo dozo kave in nikotina, ki me je takoj pognala. Pomagam si s tem, da spijem več vode, pol litra kefirja na dan in da ne jem toliko bele moke. Zdaj sem si kupila še donat za v službo, upam, da bo bolje. Ni še kriza, ampak v preteklosti sem imela velike težave s tem, tako da zdaj delam paniko že ko sem samo malo zaprta in napihnjena. Predlogi dobrodošli. Jutranja slabost me ubija.... Sili me na bruhanje, izbruham itak ne nič, ker imam čez noč prazen želodec. Danes zjutraj sem ga pa hotla prelisičit in sem spila veliko vode in pojedla malo kruha. Zdržala sem pol ure, toliko, da sem se zrihtala za službo, se naparfumala, potem pa BRUH. Vse ven. Šele zdaj v službi sem pojedla eno energijsko tablico in spila zeliščni čaj. Zaenkrat je pa res samo jutranja, redko mi nagaja popoldne. Če pa že (včeraj je malo), je pa rahla. Pri hrani pa nimam meje. Ne, da sem konstantno lačna, ker jem po malem in večkrat, ampak prav zavestno se moram ustavit, da ne pojem preveč, ker nikoli nisem zares sita, čeprav vem, da sem in bi mogla bit. A ima še katera ta problem? Pojem normalno porcijo, mogoče malo večjo, ker ne pojem priloge (kruha). Kaj naredite glede utrujenosti? Ko pridem iz službe sem čisto nekoristna, perilo me čaka že 2 tedna... Nič ne morem. Najbolj me pa moti moja razdražljivost in tečnoba... Včeraj sva se z mojim skregala, ker sem res tako tečna in brez volje, on pa ne razume, da je to v taki meri odvisno od tega.... Saj sem vesela in dobre volje, samo pokazat ne morem, ker sem preveč utrujena.. Punce, kaj naj naredim? [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] Dodajam še starost za seznam... 21 let (maja), prva nosečnost. [sm=nosecka.gif] Če bo Facebook skupina, me obvestite ;)
|
|
|
|