RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Neza007 -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 12:56:22)

O klepetulje, sploh ne sledim več. V glavnem sm se zafrknila ;) sem klicala da mi pa vseeno lahko prvi pregled da zjutrej, da bom na tešče in ga mam šele 24.4.15 takrat bom že v 9 tednu. Jooooj ne morm več, tok sm nestrpna, v pričakovanju ;).

Utrujena sm še zmeri, slabosti hm...ma nevem neki je sam nič hujšega, zjutrej se mi tko parkat kr za brezveze dvigne pol je pa kul. Upam, da ste ve fajn, enim vidim je kr ornh slabo in upam, da vam hitro ta slabost mine.

Aja kar se pa tiče kave, jst sm bla tud kr kofetarica, zej pa naročim brezkofeinsko kavo. Je pa moj fant naredil raziskavo, nevem kje je to prebral, da naj nosečnica ne bi čisto opustila kave, če jo je prej ful popila. Mislim, da je fora v pritisku. No jst tko kšn dan mal več kakšen dan pa mal manj. Se pa izogibam turški kavi, ki je bila prej moja najljubša.

No se še slišimo, res sm bolj malkrat tuki upam, da ne zamerite.

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 13:15:32)

Vidim, da vas kar ene par muci prebava - poskusite z indijskim trpotcem. Taka mini semena so, se namoci v vodo in nastane nak gel. Sicer pa suhe slive, namocene cez noc, topla voda zjutraj na tesce, jabolko na tesce ... Jaz se s pocano prebavo spopadam ze celo zivljenje, tako da zgoraj nasteto je tisto, kar mi je najbolj pomagalo :)
Evo, sedim v cakalnici, jih je se kar nekaj pomoje pred mano :/

luca90 -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 13:16:28)

jst se kavi sploh nebi odpovedala. samo mi pa fuuul ne potegne. ena na dan mogoče. bi jo najbrš ful zmanjšala, nebi pa presedlala na brezkofeinsko. ... ena na dan sigurno ne škodi. tudi dve. ... najbrš 6 na dan pa res ni fajn. kave mi je pa res grozno. upam, da ko rodim, mi spet potegne. :)

witch -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 13:22:12)

Seznam bom uredila sama. Ni potrebno vam. Samo podatke mi napišite.

spelcek te razumem. Samo bi naj imela po ZM 14.11, po O 22.11., zadnjič na uz pa bi naj bilo 26.11. Sem se pa vpisala pod 22. naprej pa bom že spremenila. So bili pri sinu isto glede zadnje M en datum, glede na postopek drugi, na velikost pa čisto tretji. Odločil se pa je da pride na čisto četrti dan, ki je bil veliko prej kot vsi trije pdpji [sm=smiley36.gif]

polhek [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za slabost. Če to pomeni dobro in zdravo nosečnsoti se ni za pritoževati. Bo pa minilo. Še malo... Si pa res ne predstavljam kako hudo mora biti, pa ko že imaš enega otroka, službo... Jaz hvala bogu prvič nisem imela teh težav, upam pa da jih ne bo tudi zdaj.

Držim pesti za vse preglede. Naj bodo uspešni.

Kava jaz pijem samo eno na dan, pa še to instant. Mi je navadna premočna. Pri sinu je recimo kakšna dva meseca v začetku nisem pila. Se mi je obračalo. Naprej pa je bilo ok. Zdaj jo še pijem. Ampak po, me ful moti okus v ustih in se mi kar obrača. Tak da žvečilni so obvezni da popravim okus [sm=smiley36.gif]

Pri meni je pa zdaj situacija recimo ista kot v prvi nosečnsoti. Ko sem lačna težek trebuh, neprijeten občutek, ki sili na slabost. Ko jem mi ful paše, ko se pa najem imam vse v grlu. Takrat malo počivam, se usedem in je boljše. Drugače se pa počutim super. Joške mičkeno napete in boleče, vendar ni hudega (od krvavih bradavic in bolečega dojenja prvih par dni so čisto imune na bolečino [sm=jezicek.gif] ). Tudi utrujena nisem pretirano. Se mi je pa danes prvič zgodilo zjutraj ko sem šla sinu po mleko sem pila malo vode. In ko je dudal mleko, jaz sem sedela mi je tista voda prišla čisto gor. Po mojem bi bruhala če ga ne bi imela v naročju. Sem si prav v glavi govorila ne zdaj, ne moreš, otrok je. Upam, da ostane samo tako, da ne bo šla slabost na slabše.

Prebava meni kar teče. Tudi v prejšnji nosečnosti. V bistvu je čisto tekoče kot driska. Sem vesela da nimam težav z zaprtostjo. Moti pa me to, da grem 5x na dan in če mičkeno več pojem je že akcija.

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 14:56:40)

Evo, porocilo. Pika je velika za 7t6dni, PDP 18.11.2015. Kar pozno, ocitno je bila res pozna ovulacija. Cez 3 tedne imam spet pregled, sicer pa vse ok ;)

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 15:55:22)

Aha Witch, poleg zgornjega PDP se moja starost - 24, prva nosecnost. Za na seznam ;)

Compass -> RE: Novembrke 2015 (7.4.2015 16:49:55)

PepiBlot super za pikico[sm=bravo.gif]

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 5:47:17)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

Upam, da ste preživele praznike brez večjih slabosti[sm=smiley1.gif]
Midva sva končno povedala vsem za veselo novičko in veselje je bilo nepopisno, tako da sva prav zadovoljna[sm=smiley36.gif]

Že 2 dni me daje boleče grlo in suh kašelj, tako da to noč nisem kaj dosti spala ... ima katera kakšen dober naravni recept ali pozna kakšne "naravne" tablete, ki se jih lahko jemlje v času nosečnosti?
Sicer se počutim še kar ok in upam, da ne zbolim [sm=smiley13.gif]

Tudi jaz nimam težav s prebavo, samo na začetku me je Elevit zaprl ...

Čestitke, PepiBlot za tvojo pikico[sm=smiley2.gif]

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 8:53:43)

srečka89, jaz sem delala septolete doma po tem receptu in so super! Samo pazi, da jih shranjuješ na hladnem, ker se bojo zlepile. Povsem varne tudi v nosečnosti. Ravno zdaj ti bojo pa pomagale še pri zgagi in slabosti, ker imajo not ingver, ampak okus ni tako grozen kot pri kupljenih. :) So kar prijetno sladke. :) http://www.zenska.si/zdravje/zdravo-zivljenje/iz-narvne-lekarne-domaci-drazeji-namesto-septolet/

Evo, moje poročilo zadnjih par dni...
Prebava me je začela hecat, verjetno zato, ker sem bila navajena na jutranjo dozo kave in nikotina, ki me je takoj pognala. Pomagam si s tem, da spijem več vode, pol litra kefirja na dan in da ne jem toliko bele moke. Zdaj sem si kupila še donat za v službo, upam, da bo bolje. Ni še kriza, ampak v preteklosti sem imela velike težave s tem, tako da zdaj delam paniko že ko sem samo malo zaprta in napihnjena. Predlogi dobrodošli.

Jutranja slabost me ubija.... Sili me na bruhanje, izbruham itak ne nič, ker imam čez noč prazen želodec. Danes zjutraj sem ga pa hotla prelisičit in sem spila veliko vode in pojedla malo kruha. Zdržala sem pol ure, toliko, da sem se zrihtala za službo, se naparfumala, potem pa BRUH. Vse ven. Šele zdaj v službi sem pojedla eno energijsko tablico in spila zeliščni čaj. Zaenkrat je pa res samo jutranja, redko mi nagaja popoldne. Če pa že (včeraj je malo), je pa rahla.

Pri hrani pa nimam meje. Ne, da sem konstantno lačna, ker jem po malem in večkrat, ampak prav zavestno se moram ustavit, da ne pojem preveč, ker nikoli nisem zares sita, čeprav vem, da sem in bi mogla bit. A ima še katera ta problem? Pojem normalno porcijo, mogoče malo večjo, ker ne pojem priloge (kruha).

Kaj naredite glede utrujenosti? Ko pridem iz službe sem čisto nekoristna, perilo me čaka že 2 tedna... Nič ne morem.

Najbolj me pa moti moja razdražljivost in tečnoba... Včeraj sva se z mojim skregala, ker sem res tako tečna in brez volje, on pa ne razume, da je to v taki meri odvisno od tega.... Saj sem vesela in dobre volje, samo pokazat ne morem, ker sem preveč utrujena.. Punce, kaj naj naredim? [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

Dodajam še starost za seznam... 21 let (maja), prva nosečnost. [sm=nosecka.gif]

Če bo Facebook skupina, me obvestite ;)

witch -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 10:55:45)

PepiBlot [sm=bravo.gif] za uspešen pregled.

srečka89 jaz sem ful lea kar se tiče zdravljenja prehladov. Pač počakam da mine. Vem, nora sem [sm=zmeden.gif] Tablet ne maram, ostalo si pa mislim mah saj bo minilo. Tak da čakam da mine. Sem ene 14 dni nazaj umirala, pa ko sem dva dni že komaj živela se spomnim da bi lahko vsaj lajšala. Pametna sem [sm=smiley36.gif] Sinku pa vedno takoj pomagam. Ko je bil prehlajen, kašljal sem rezala čebulo. Sva imela na enem krožniku v dnevni, ponoči v sobi obvezno. Nekje v bližini glave. Pomagalo je. En, dva, tri je bilo konec. Zdaj če misliš da boš lahko živela s tem smradom kar nareži. Res da smrdi soba še kakšen dan, ampak je vredno.

blondberry jaz sem bila kakšen mesec po porodu zaprta. Sem pridno donat pila pa suhe slive so super. Glede slabosti pa pravijo da pomaga kak kreker preden vstaneš, pa kokice da so ful dobre, ingverjevi bomboni. Pa parfum daj na stran za kakšen mesec, dva. Bo veliko lažje življenje.
Razdražljivost in tečnoba se bo še žnj krat spreminila skozi nosečnost, pa tudi nekaj časa po porodu. Normalno je. Telo doživlja velike spremembe. Še malo pa bo utrujenost in slabost minila pa bo lažje, pozneje ko bo trebuh večji, ko boš malo bolj nerodna spet ne bo ok, spet te bo vse motilo. Po porodu se horomonom spet zemša pa bo spet jokanje in tečnoba. Sploh ko ga ne bo na uro iz službe [sm=smiley1.gif] Jaz sem prvič veliko jokala, med nosečnostjo, po porodu, že v P. Za vsako figo so mi tekle solze. Tak pač je. Moški težje razumejo, amapk ej normalno. Mogoče če imaš kakšno kolegico da lahko to potrdi bo mogoče začenlaj razmišljati da morda pa je le res.

Jaz sem se pa v diplomo vrgla. Vlačim knjige gor in dol, berem, počasi počasi nastaja [sm=smiley1.gif] upam da bo šlo hitro naprej.

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 11:07:13)

Witch, hvala, malo si me potolažila. Ja, imam dve prijateljice, ki sta hkrati noseči, ena je punca njegovega najboljšega prijatelja, ampak hudiča, ona je perfect nosečka, vsa v rožicah, nič jo ne moti. Pa je že v 5 mesecu. Slabo luč meče name, ki sem čisto boga.... [sm=hudicek1.gif]

Torej, si tudi še študentka? Redna? Mene ful matra, kako mi bo uspelo dokončati REDNO faks... Sem en bonus že izkoristila s prepisom in moram vse v roku zdaj delat... [sm=smiley13.gif] Še to!

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 13:07:05)

blondberry hvala za super nasvet, bom poskusila [sm=smiley1.gif]
Glede prebave in slabosti ti je že witch napisala nekaj koristnih nasvetov. Jaz imam to srečo, da nimam čisto nobenih težav, razen utrujenosti, ki je še hujša zaradi spomladanske utrujenosti [sm=smiley36.gif]
Saj bo ... še malo pa bo minilo [sm=smiley1.gif]

witch jaz ponavadi tudi čakam da mine in pijem čajčke in tako... ampak tokrat imam tako vneto grlo, da niti požirat ne morem, potem pa še ta suh kašelj, ki je tako močen, da mam občutek, kot da mi kdo reže grlo [sm=smiley13.gif]
Sem se odločila, da grem kar k zdravnici na pregled in po nasvet, ker imam prav otečene bezgavke, pa tudi na splošno se slabo počutim, me bolijo vse kosti ... upam, da me ne ujame še vročina ... ah ja, tako je ko delaš na šoli in vsi učenci na pol bolehajo [sm=smiley24.gif]

zvezdica112 -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 13:18:59)

Se ena srecka nosecka se vam oglasa. Tocnega PDP-ja se nimam, je pa zame to 2.nosecnost in 2.otrok. Doma imam 11-mesecnico,tako da bo zeloooo pestro :)))

belja -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 13:26:32)

zvezdica, iskrene čestike!!! Naj ti povem da imam doma parček z razliko 19 mesecev in je zakon! Na začetku bo pestro, pol bo pa res kul!

Danes sem doma, ker sta mala2 imela zobarja. Sem si vzela čas in skuhala zelje (joto). In ko sem to pojedla - mi ni več slabo!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:06:00)

O super, jota bo v naslednjih dneh na jedilniku! :) Hvala za inspiracijo ;)

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:15:23)

heeej bejbike :)

Še ena mamica tukaj :). Tudi mi pričakujemo novo dete v novembru :). Enega škratka že imamo, tako da se prav veselim druženja z vami.

Imamo že mogoče kakšno FB skupino? Bi mi bilo ljubše spremljati tam.

lp, happymum :)[sm=bravo.gif]

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:21:19)

Glede na to, da nobena ni nič omenila za skupino, sem jo naredila sama. Ime je Novembrke 2015. Link: https://www.facebook.com/groups/898912270174340/

če se ne morete "prijavit", mi pod ZS napišite FB ime, da vas ročno dodam. [sm=bravo.gif]

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:22:20)

wwwaaaw super, se že priključujem zraven :)

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:23:37)

A mogoče katera ve, če se pridružiš, če se vidi na fbju?

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:25:46)

Se lahko preko linka prijaviš? :)

belja -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:30:04)

Glede fbja smo se v začetku bolj stirnjale da jo naredimo po nuhalne, ko že ni več skrivnost. Pri meni je prešnjič par oseb ugotovilo da sem se je Ime Priimek pridružila skupini. Pa je bila skrivna. Kako in kdaj je to pokazalo pa ne vem.[sm=zmeden.gif]

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:32:15)

Hmm to tudi mene skrbi, čeprav tukaj ne morem tako aktivno sodelovati, kot bi na fbju. Nebi pa rada vidla, da zdaj cel fb ve, da pričakujemo :)

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:32:58)

Ja, vidi se, če je ta ista oseba tudi v te skupini. Prijatelji, ki pa niso v te ZAPRTI skupini, pa tega ne vidijo. Preverjeno.

happymum -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:34:52)

Super, potem pa se kar pridružim. Berry, link se vidi, tako da je aktiven. :)

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (8.4.2015 14:35:59)

Sem zdaj za vsak slučaj preverila še s fantovega FB, ne vidi se.

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>