RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

NeziPezi -> RE: Novembrke 2015 (2.4.2015 13:31:28)

Hojla punce!
Ker se v moji nosečnosti ne dogaja nič posebnega se bolj malo javljam ampak spremljam pa vas vedno in povsod [sm=smiley36.gif]. Vidim da se spopadate kar z nekaj težavami, tem želim da bi vam to čim hitreje minilo in pa da boste lahko začele uživati v svojih nosečnostih. Vedite pa da niste same in zelo sočustvujem z vsemi [sm=smiley1.gif].
Zelo mi je žal za tebe Everest, kajti zdelo se mi je da se resnično veseliš svoje nosečnosti, tako da res ti želim da se boš čim hitreje pobrala in zaštartala v novi začetek. Mora biti pa zelo hudo. niti ne znam predstavljati. Tudi za tebe Sončica11 mi je zelo hudo, tako da tudi tebi želim, da bi čim prej prebolela to bolečino.
Kar pa se mene tiče, čakam na naslednji pregled, ki bo tudi NS, ki jo dela kar moj ginekolog tako da mi ni potrebno hodit nikamor. Ns sem imela tudi v prvi nosečnosti, zato sem se odločila da bom jo imela tudi sedaj. Se pa že veselim, ker se na tem pregledu že marsikaj vidi [sm=smiley36.gif]. Tudi meni je bilo rečeno da moram prinesti na naslednji pregled staro materinsko knjižico to pa zato, da ni potrebno ponavljati testa za krvno skupino.
Upam da vas vse tiste, ki imate tako zelo hude utrujenosti, to čim prej mine in pa se javim, ko bo kaj novega [sm=smiley36.gif]. Do takrat pa lep pozdrav vsem starim in novim nosečkam [sm=smiley36.gif].
Lep dan...NeziPezi

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (2.4.2015 13:31:41)

kremica Če je od krvavitve minilo že nekaj časa in je test še vedno prepričljivo pozitiven potem je to po moji logiki dober znak. Držim pesti tudi zate. Zgleda nas je res večina na vrsti jutri. Jaz z mešanimi občutki čakam jutrijšnji dan, po eni strani se veselim, po drugi me je strah.
Everest Res mi je zelo, zelo, zelo, žal za vse kar si in kar še vedno prestajaš. Mi je žal za vsako, ki doživi kaj takega, ampak sem dobila občutek, da sva se midve še malo bolj zbližale. Želim ti, da bo vse skupaj čimprej za tabo in, da čimprej okrevaš. V takih trenutkih preprosto ni pravih besed, ki bi potolažile. Ostani pogumna in pozitivna še naprej, v mislih sem s tabo in ti želim vse dobro.

bojana39 -> RE: Novembrke 2015 (2.4.2015 17:58:59)

Zelo mi je zal za vse ki vam ni uspelo...in ce je tle kera k ve kok se počutite potem sem to jaz..za sabo imam v roku enega leta ze dve neuspele nosecnosti...v prvo isto kot pri tebi everest...ni utripa v 8t. V drugo pa ss. Zato vem kako vam je in mi je zelo zal za vse ki to prestajate..mislim na vse [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif]

hribovkati -> RE: Novembrke 2015 (2.4.2015 19:47:00)

evo, tudi jaz se vam pridružim v tej skupi. ker mi je nestruacija zamujala več kot 1 mesec,test pa negativen, sem bila danes na samolačniškem pregledu. Ginekolginja je potrdila nosečnost, utripov pa še ni slišala, ker sem čistno na zacetku noečnosti. Imam drug teden še en uz. predviden PDP 27.11.2015. doma mamo pa tudi že eno novemberko, ki je sicer rojena 5.11.2011, rok pa sem tdu za njo imela 27.11.2011

Compass -> RE: Novembrke 2015 (2.4.2015 19:56:22)

Everest en velik objem [sm=smiley31.gif] kako mora biti hudo.. [sm=smiley13.gif]

No, jaz sem na pregledu super opravla. Vse je tko kot mora biti, srček bije, velik je toliko kot je treba.. Zdaj se moram pa na nuhalno naročit, potem pa spet pregled..

hribovkati
čestitke!! Se te spomnim, ko smo skupaj nepričakovale menstruacijo [sm=smiley1.gif] Srečno do konca!

Zdaj pa grem spat, prej sem prišla iz službe, se je mali igral, mene je pa tako zmanjkalo na kavču za 20min. Samo zdej sm spet čist koma [sm=jezicek.gif]

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 8:02:45)

hribovkati Dobrodošla!
Mogoče pa bosta oba tvoja sončka pranovala na isti dan [sm=smiley1.gif].

Žabinčica -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 8:28:33)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif].

Da vas še jaz pozdravim. Malo vas spremljam, ampak mi nekako manjkata čas in energija za pisanje. Vidm da se nas je že kar nekaj nabralo [sm=bravo.gif], čestitke vsem novim nosečkam; sploh tebi Shana 86, se te spomnim iz drugih tem. To bo prav luštno čvekanje, ko nas je toliko.

Potem pa en objemček za vse, kjer se ni izšlo [sm=smiley31.gif], zelo mi je žal. Upam da se vam čim prej zagledate ponoven plusek in da bo takrat vse bp do konca.

Meni se je končno uspelo naročit na pregled, 22.4. Drugače sem čisto utrujena in nič kaj veliko se mi ne da, čisto ne značilno za mene, pa tu in tam malo slabosti, ampak to je tudi to. Pa še prazniki, pa je treba vse pripravit, pa rd-ji; kar nekaj stvari je pri nas na kupu, jaz pa čisto brez energije...

Lepe praznike vam vsem želim, če bom imela te dni kaj več zagona se vam še javim.

belja -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 9:13:02)

jutro!!!

Punce, povejte mi, kako vaši partnerji reagirajo ob vaši utrujenosti? Vas pustijo počivati?

mony213 -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 9:22:00)

Jaz sem vam tudi tukaj pridružim zaenkrat. Glede na moje dolge cikle mi aplikacije računajo pdb 26.11 in pa 6.12. Bomo videli, kaj bo rekla ginekologinja na pregledu 21.4

Po celem tednu me danes prvič ne špika več v jajčnikih. Slabo mi še ni. So pa joške fejst občutljive in napete [sm=smiley36.gif]

Lp [sm=bravo.gif]

Compass -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 9:59:27)

belja a ti teži [sm=smiley36.gif] eno okol kepe mu dej [sm=smiley36.gif]

Mojga itak ni po cele dneve doma, tako da me ne vidi ko čmurim tam na kavču.. pa mislim, da mi niti ne bi kompliciral.

Zdej pa še malo oddelat, pol pa domov, potičko pečt, mal spucat..

Shana86 -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 14:29:39)

sončica 11 žal mi je, da se ni izšlo...

Everest zelo dobro razumem, kako se počutiš. Se mi je januarja zgodilo enako - pred prazniki srček, vse okej, potem pa konec in direkt na abrazijo. Sem bila čisto na tleh in prisegla, da ne bom več zanosila, ker ne zmorem več vseh teh psihičnih naporov (za prvo zanositev sva dala marsikaj skozi). Potem pa so minevali dnevi, tedni, po enem mesecu pa sem komaj čakala, da spet poskusiva narest eno mini bitjece....
Tako da na začetku bo težko, čisto okej najbrž nikoli ne bo, se pa bosta pobrali in verjamem, da bosta kmalu v rokah držali zakladke.

Super za vse, ki ste že videle svoje sončke na UZ [sm=bravo.gif]

Drugače pa se počutim še kar okej, apetit se mi je povečal in napihnjena sem, hlače zelo zelo težko zapnem, v 6. tednu [sm=zmeden.gif] Kaj šele bo... Utrujena še nisem tako zelo. Počivati ne morem, ker moj iz službe hodi pozno in sama do večera skrbim za 13-mesečnico in hišo. Aja pa zakalkulirala sem se, se bom morala posloviti od vas in prestaviti v drug mesec [sm=zmeden.gif] Sem ugotovila, da je bila zadnja M 24.2. in je datum 1. december. No to se vse lahko še spremeni.

Zdaj pa veselo pečt potico in barvat jajčka [sm=smiley1.gif] Lepo praznujte!

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 18:49:17)

Da samo na hitro poročam [sm=smiley1.gif].
Pregled opravljen, srček veselo tiktaka, mali čokoladek pa malo prehiteva za svojo starost, tako, da sem očitno noseča kakšen teden več in sem že v 9. tednu.
Sem presrečna, šele zdaj sem "zadihala s polnimi pljuči".

witch -> RE: Novembrke 2015 (3.4.2015 19:29:29)

Tudi jaz sem opravila prvi pregled. Prve besede G so bile ne, to pa ni 8 tednov velik plod. Pa ji rečem, da je res bila zadnja M 5.2., da pa je bila O zelo pozna. In da računam da bi lahko bilo največ 6t 4d. Je izmerila pikico in je rekla da kaže polnih 6t. Je pa zadaj v kotu, tako da je komaj našla to pikico. Rekla je da ne upa potrditi utripov, ker je ful majhno in tako skrito da komaj kaj vidi. Rekla je samo utripi plus, minus. Mi je pokazala to mičkeno pikico in tudi sama ne morem potrditi ali je srček ali ne, je pa nekaj migetala pa pikica. Ker prvič ko mi je pokazala pri točno 7t se je prav lepo videlo kako je pikica utripala. Tak da me je zdaj naročila čez 14 dni. Da vidimo kako raste pikica pa takrat bo veliko večja in se bo tudi srček lepo videl. Jaz sem optimistična. Vem da je bila O pozna, da je pikica še mala, tisto migetanje pa je verjetno bil srček. Komaj čakam da mine teh 14 dni in dobim potrditev da je res vse ok.

Čestitam za vse preglede in srčke [sm=bravo.gif]

Kremica -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 8:43:13)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif]

Napisem se o mojem pregledu. G pogleda na monitor, nekaj zamomlja, obrne monitor proti meni in vprasa kaj vidim. Skomignem z rameni in potem pove: tukaj je en srcek, tukaj pa se en. Kar nisem mogla verjet. Dvojcki :) :) :) nosecnost je pa 8t.

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 10:54:25)

Živijo, [sm=nosecka.gif]!

[sm=smiley31.gif] vsem, ki se jim žal ni izšlo [sm=smiley13.gif] ... držim pesti, da vam kmalu ponovno rata!

belja Jaz morem rečt, da mi moj nič teži ... če sem utrujena in se mi spi mu je čisto vseeno, če grem malček počivat, še spodbuja me k temu[sm=smiley1.gif]

mony213 čestitke za [sm=rozacrtici.gif] in dobrodošla!

chocolatecake čestitke, vidiš da je vse kot mora biti! Sem ti rekla ... če je ratalo tako čudežno, ni vrag, da se ne bi pikica obdržala in pridno rastla![sm=bravo.gif]

witch super za pregledek, čez 2 tedna bo gotovo že lepo viden srček [sm=smiley1.gif]

Mene kar malo skrbi, ker sem bila na pregledu v 7. tednu, naslednji pregled pa imam šele v 12. tednu (3 dni pred pregledom pa imam nuhalno). Srčno upam, da bo na nuhalni vse ok ... da ne bo kakšno neprijetno presenečenje, kot ste ga doživele nekatere. Glede na to, da trebušček počasi raste sklepam, da je vse ok. Sicer pa me prsi ne bolijo več toliko, slabosti sploh nimam ... sploh nimam občutka, da sem res noseča in to čakanje do 20.4. me ubijaaaa.
A ima še katera nuhalno pred 2. pregledom?

Kremica čestitke za kar 2 srčka in dvojno veselje![sm=bravo.gif]

Vsem vam želim lepe velikonočne praznike [sm=smiley1.gif] ... midva bova jutri povedala veselo novičko staršem in ožjim sorodnikom, komaj čakam reakcijo ob odprtju Kinder jajčka [sm=smiley36.gif]

Uživajte!*

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 12:13:38)

Drage bodoče mamice, še ena se vam pridružuje! :)

Po treh letih neuspešnega truda, sva s fantom kar malo obupala, vrgla sem se na faks in v delo... In booom, plusek! :) Že bila na prvem pregledu, vse naj bi bilo ok, sem pa v 6. tednu. Komaj čakam čez 14 dni, ko bom lahko videla srčka! (in seveda, upam na najboljše, ker se je prva nosečnost žal končala slabo [sm=smiley13.gif] )

Rok naj bi imela 29.11.2015 [sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

Čestitke vsem ostalim nosečkam!

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 12:27:26)

Aja, a je katera od vas slučajno še študentka? Bi mi kakšno tako "poznanstvo" v tem času zelo prav prišlo, vse moje noseče prijateljice so že starejše.. :)

bojana39 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 13:01:46)

Cestitke za vse nove pluske

Mene se je lotila slabost...grozno. aja pa tezja sm za 3 kile to je kap.. v prvo sm se se skp sam 12 kg. Komi cakam 24.4 za ns. Uzivajte in lepe praznike

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 13:19:52)

Glede utrujenosti sem tudi jaz katastrofa, no pa glede slabosti tudi [sm=smiley36.gif]. sem pa vesela, da imam tako super družino, da mi vsi pomagajo in me pustijo počivati. mony213 Lepo, da si se nam pridružila. Prav tako blondberry. Blondberry tukaj nas je kar nekaj še študentk, jaz konkretno dokončujem izredni študij, manjka mi še zaključna magistrska naloga.
kremica Sem vesela, da je vse OK pri tebi in iskrene čestitke za dvojno veselje [sm=bravo.gif].
witchMeni so včeraj ocenili trajanje nosečnoti 8t1d, videli so se tudi utripi, pred 14 dnevi, se pravi tudi pri polnih 6. tednih, pa se ni videlo drugega kot gestacijska vrečka velika dobrih 10 mm, ginekologinja pa je takrat ocenila trajanje nosenosti 4-5 tednov. Tako, da se v tvojem primeru če si res noseča dobrih 6 tednov še veliko vidi v primerjavi z mano. Ti kar ostani optimistična še naprej, tvoj pikec bo zrastel, za bolj prepričljive utripe imaš pa še veliko časa.
srečka89 Jaz v bistvu nisem imela še niti 1. uradnega pregleda, ker me je prva ginekologinja naročila šele v 10. tednu, potem, ko sem jo zamenjala pa me je druga zaradi gužve in dokaj pozne preusmeritve k njej, naročila šele konec 11. tedna. To, kar sem imela do zdaj sem hodila samoplačniško in mi niso še niti preverili krvi, ne nič, samo ultrazvok. Pa še takrat, ko sem končno naročena, mi ni bilo nič rečeno naj pridem na tešče, ura pregleda pa je šele ob 11, tako, da dvomim, da mi bodo tisti dan sploh pogledali kri.
Zdaj pa nevem kaj naj naredim, če se naj kar prej naročim na nuhalno, ali naj čakam na 1. uradni pregled. Se bojim, da bom potem prepozna, ker 12. teden nastopi že 2 dni po 1. uradnem pregledu, pa še sovpada s prvomajskimi prazniki.
Koliko pred 12. tednom ste se ostale naročile na nuhalno?A jo ima katera tudi kasneje kot v 12. tednu?
Tako, da zdaj nevem kaj naj naredim, če se naj kar naročim na nuhalno pred prvim pregledom pri moji ginekologinji ali kaj naj.

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 13:21:29)

Punce, kavo pijete?

Pred nosečnostjo sem bila velika kofetarica- cca 4-6 kav na dan, kar je bilo OK, ker imam nizek pritisk. 5 tednov nisem vedla, da sem noseča, tudi vmes sem jo pila, vendar manj, ker mi je smrdela.
Zdaj, ko sem jo pa naglo prenehala pit, me grozno boli glava in spim cele dneve, mami mi je svetovala, da spijem skodelico kave na dan, da ne preneham popolnoma, ker je prevelik šok za telo. Brala pa sem, da je kofein lahko sprožilec za SS, zato ne upam tvegat, ker sem si pikice res zelo zelo želela in nama dolgo ni ratalo. :(
Prej sem v službi zaradi hudega glavobola spila pol skodelice in se zdaj ful krivo počutim...
Naj dodam, da sem tudi kadit prenehala takoj, ko sem zvedla...

bojana39 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 13:44:28)

Jst kavo spijem zjutraj z malo vec mleka in pol nic vec. Kar se pa kajenja tice pa eni pravjo da nehat spet drugi pravjo da ne nehat ker je prevelik sok za plodek ker zdaj je ze vajen...jst osebno sem zmanjsala oboje. Tako kot v prvi nosecnosti-uspesni..jem pa vse kar mi pase. Nism neka zakomleksana tega ne smem tega ne pa tega ne..pac kar mi pase. Kar se pa nuhalne tice..jst osebno bi pocakala do prvega pregleda je cas za nuhalno do 14tedna. Lp punce

bojana39 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 13:45:27)

Aja jst mam nuhalno ko bom v 13 tednu

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 15:28:44)

blondberry- iskrene čestitke za plusek![sm=bravo.gif]
Meni ni kava nikoli dišala in je nisem pila, tako da se ji nisem rabila odreči ... bi ti pa rekla tako - tako kot ni priporočljivo odnehat kadit, je verjetno tudi s kavo tako in, če spiješ 1 na dan z mlekom mislim, da ne bi smelo biti nič narobe. Mogoče pa je fajn, da se posvetuješ z G.

chocolatecake - jaz sem bila za prvi pregled tudi naročena šele ob 12.40h, na tem pregledu sem dobila vse papirje za v laboratorij, tako da je možno, da bo tudi pri tebi tako ... v lab. sem potem šla naslednji dan zjutraj in, če bi bilo kaj narobe naj bi mi javil prej, očitno je bilo vse ok in morem počakat do 23.4.
Jaz bi na tvojem mestu vseeno poklicala in se naročila na nuhalno, ker če bodo imeli kakšno gužvo jo boš imela potem kar pozno. Dela se jo sicer do 14. tedna, ampak najbolj ugodno naj bi bilo okoli 12. tedna.
Jaz sem se naročila v 8. tednu na nuhalno; imam pa jo, ko bo plodek star 11t 3 dni (če gledam ZM 12t 4 dni).

blondberry -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 15:31:54)

Ok, kavo lahko spijem, pac bom namesto espresa spila belo, kadit pa res nocem, ker mu lahko skodi.
kaj skodi bolj, dolgotrajno kajenje med nosecnostjo ali sok ob prenehanju nosecnosti? Meni res smrdijo....

Shana86 -> RE: Novembrke 2015 (4.4.2015 17:43:19)

Punce, "šok ob prenehanju kajenja" je fama, resno. Dva tedna nazaj sem poslušala predavanje ene zdravnice pulmologinje, ki se ukvarja z zdravljenjem astme in alergij pri nosečnicah, iin je rekla, da ne samo da kajenje povzroča splav, premajhno porodno težo, prezgodnji porod in pozneje smrt v posteljici, ampak tudi več alergij, astme pozneje. Vprašali smo za nikotinski šok in je rekla, da je to bedarija. Tako da če se že vseeno bojite tega, pač prenehajte postopoma.

Super za srčke [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>