|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
4.4.2015 17:56:13   
chocolatecake
Tudi jaz sem prebrala nekaj takega kot pravi Shana86. Dr. Pušenjak je o tem napisal, da če prenehaš kaditi takoj ob pozitivnem testu je tako, kot če nebi kadila, žal pa enako ne velja za kasneje.
Iskreno ne razumem, če je nosečnost načrtovana zakaj se potem kajenje ne opusti že pred nosečnostjo, če se slučajno po nevem kateri logiki " zalomi" pa takoj ob pozitivnem testu.
Tud jaz sem pred nosečnostjo shujšala in se odrekla marsikateri manj zdravi razvadi, čeprav sem vedela, da je malo šans, da bom zanosila. Tudi Elevit sem pred nosečnostjo jemala več kot eno leto, ker je pač toliko časa trajalo, da sem zanosila.
To se mi zdi edino pravilno in odgovorno v prvi vrsti do svojega telesa, če že to nič ne pomeni, pa predvsem do svojega otroka.
Punce ne pozabit, zdaj smo z odnosom do sebe in svojega telesa odgovorne za 2, ne več samo zase. Če to ni dovolj velika motivacija, potem pa nevem kaj je.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 351
4.4.2015 18:43:48   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake

Tudi jaz sem prebrala nekaj takega kot pravi Shana86. Dr. Pušenjak je o tem napisal, da če prenehaš kaditi takoj ob pozitivnem testu je tako, kot če nebi kadila, žal pa enako ne velja za kasneje.
Iskreno ne razumem, če je nosečnost načrtovana zakaj se potem kajenje ne opusti že pred nosečnostjo, če se slučajno po nevem kateri logiki " zalomi" pa takoj ob pozitivnem testu.
Tud jaz sem pred nosečnostjo shujšala in se odrekla marsikateri manj zdravi razvadi, čeprav sem vedela, da je malo šans, da bom zanosila. Tudi Elevit sem pred nosečnostjo jemala več kot eno leto, ker je pač toliko časa trajalo, da sem zanosila.
To se mi zdi edino pravilno in odgovorno v prvi vrsti do svojega telesa, če že to nič ne pomeni, pa predvsem do svojega otroka.
Punce ne pozabit, zdaj smo z odnosom do sebe in svojega telesa odgovorne za 2, ne več samo zase. Če to ni dovolj velika motivacija, potem pa nevem kaj je.

Podpis user posted image

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 352
4.4.2015 20:16:11   
blondberry
No saj pravim, ni sans, da bi se kaksnega prizgala. Prej sem veliko kadila, zdaj pa tudi malo ne pogresam. Ko zves, da v sebi nosis enobtako krhko bitjece, pozabis na te razvade. Prej pa nisem mogla nehat za en dan!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 353
5.4.2015 6:31:07   
PepiBlot
Eno vprasanje - tiste, ki ste ze imele 1. Pregled, ste dobile slikco? :)

(odgovor članu blondberry)
Neposredna povezava do sporočila: 354
5.4.2015 7:26:28   
_sanika
PepiBlot jz sem bla na 1pregledu, bil klasicen pregled UZ + kri in vodo dm mogla dat.
Na UZ je rekel da sem noseca 6t+4 dni da se lepo ze vidi srcek kako bije in imam cez 4tedne kontrolo. Dobila sem slikico najbolj kar me je zacudilo da sem dobila tudi ze materinsko knjizico. Koliko se jz spomnem jo dobis precej kasneje.

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 355
5.4.2015 10:01:13   
Compass
Ojla punce, praznujete?

Jaz materinske še nisem dobila, jo dobim na naslednjem pregledu. Prej moram oddati kri in vodo. Mam pa slab teden pred drugim pregledom nuhalno, tko da bo potem vse naenkrat. Slikice nisem dobila, naš jih niti ne daje.. iz prejšnje nosečnosti imam samo eno slikco, pa še ta je iz nuhalne.. user posted image

Čestitke novim in za preglede!

Zdej pa gremo naprej lenarit. Lepo se imejte!

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 356
5.4.2015 13:23:43   
blondberry
Moj je rekel, da se na prvem pregledu (jaz sem ga imela v 6 tednu) ne daje slikca, ker se ne vidi nic posebnega, ampak sem ga lepo prosila in sem jo dobila user posted image Imam sreco, da je tasca njegova medicinska sestra, tako da takoj zraven pridem user posted image

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 357
5.4.2015 13:39:58   
PepiBlot
Hehe hvala, no upam da mi bo moja dala slikico, jaz mislim, da bi morala biti ze nekje v 8.-9. tednu, jo bom kar ba zacetku vprasala za vsak slucaj.
Jooooj se malo do torka!!
Kako ste sicer? Jaz imam te dni "sreco", mi ni prav nic slabo, tako da lahko brez problema uzivam v velikonocnih dobrotah, predvsen potici. Saj jutri je pa ponedeljek, bomo pa malo bolj zdravo zastavili vse skupaj, hehe.

(odgovor članu blondberry)
Neposredna povezava do sporočila: 358
5.4.2015 13:47:53   
witch
user posted image

Ime, starost, nosečnost, št. otrok, spol

1.11.

2.11.

3.11.
anonimnauser posted image
82ka, 44, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

4.11.
rdečebela
bojana 39,

5.11.
luca90
Tjaško.
mladeklica 26, 1user posted image , user posted image

6.11.

7.11.

8.11.
muca333

9.11.
srečka89, 25, 1user posted image , user posted image

10.11.

11.11.
NeziPezi, 29, 2user posted image , 1user posted image ,user posted image

12.11.

13.11.
Everest

14.11.

15.11.
polhek2, 28, 3user posted image , 1user posted image ,user posted image
aprilcica, 27, 2user posted image , 1user posted image ,user posted image

16.11.

17.11.
chocolatecake, 24, 1user posted image , user posted image
compass, 17, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

18.11.

19.11.

20.11.
Noseckica Sreckica

21.11.

22.11.
witch, 29, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

23.11.

24.11.

25.11.
Neza007, 29, 1user posted image , user posted image
-sanika

26.11.
mony213

27.11.
PuncaLunca 30, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
hribovkati, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

28.11.

29.11.
blondberry, 1user posted image

30.11.
Shana, 29, 3user posted image , 1user posted image , user posted image

Skupaj nas je: 24

< Sporočilo je popravil witch -- 5.4.2015 13:48:41 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 359
5.4.2015 13:51:12   
witch
SEZNAM

Prosim da javite manjkajoče podatke in da podatke vpisujete odebeljeno.

*lina11*, žabiničica, PepiBlot, Canina, spelck87, filipinab, metkamia vas sem še zasledila da ste se pridružile vendar nimam nobenega podatka kam vas dati.

Aja, pa tiste, ki jim G spremeni pdp prosim če napišete. Spremenjen pdp iz 1.11. na 5.11. naprimer.

Hvala user posted image da bo mičkeno lažje zbirati podatke in urejati seznam.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 360
5.4.2015 13:55:32   
witch
Pri prvem sinu sem imela v neplodnostni prvi pregled pri 6t 2d. Srček se je lepo videl, bil pa je velik mičkeno več kot 5 mm. Zdaj pa me skrbi to, da je plodek pri točno 6t velik malo več kot 3 mm. Saj vem, da dnevno raste. Verjetno bo že ok. Pa tolažim se s tem, da ima moja G slabši uz kot v neplodnostni, pa da je sinko mogoče bil lepše v maternici. To dete pa je skrito nekje v kotu, da se je komaj videlo.

Chocolatecake kako pa da je bilo pri tebi 10 mm? Celotna GV ali kako? Ker meni na sličici piše 3,27 mm, 6 tednov. Tak da verjetno štima, če je že uz preračunal da je to 6t.

Ob večerih ko sinko zaspi, ostanem sama v miru, takrat pride tisoč misli naprej. Po eni strani me malo skrbi. Kaj pa če. Ker se je pa sine videl že v tem času. Po drugi strani pa sem ful optimistična in vem da bo do novembra vse ok. Si pa prav želim da bi mi bilo slabo, slabo, slabo. Da vem, da se nosečnost pravilno razvija. Jaz se pa še vedno počutim odlično.

Glede kajenja in zdravega življenja pred zanositvijo. Kadim ne. Mi je vseeno kako se ženska odloči ali bo v nosečnosti kadila ali ne. Ne obsojam nobene. Jaz imam načelo, da vsak starš dela z otrokom tako kot je prav in v njegovih očeh najboljše.
Glede zdravega življenja pa, ja prvič sem tudi jaz zdravo živela, pa jedla elevit pa on in sploh.. Ko pa ni bilo pikice 1 leto, 2 leti, 3 leta te pa mine. Živiš naprej. Elevita v skoraj štirih letih ne moreš jesti. Bi bankrotirala. Prvih par mesecev spremeniš totalno življenje, potem pa počasi živiš kot si prej. Ker če bi jaz skporaj 4 leta živela ovita v vato bi znorela. Zdaj nisem nič komlicirala, nič spreminjala življenja in se je v pol leta prijelo. Hočem povedati to, da nekaj časa gre, elevit, pa nič alkohola pa totalno zdravo življenje. Potem pa enostavno moraš živeti naprej. Ne da se zalivam z alkoholom, ampak če smo s kolegicami šle ven nisem pila vode.

< Sporočilo je popravil witch -- 5.4.2015 14:00:47 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 361
5.4.2015 14:28:24   
chocolatecake
witch
Malo nerodno sem napisala, gestacijska vrečka je bila velika 10,7mm notri pa ni bilo videti še nič. V 14 dneh pa je gestacijska vrečka zrastla na 30,2 mm, zarodek pa na 13,7 mm.
Jaz tudi mislim, da je veliko odvisno od kvalitete aparata in lege otročička.
Ginekologinja je v prvo celo omenila, da se lahko slabše vidi, ker imam poln mehur in je tudi precej časa trajalo, da je našla zarodekuser posted image Datum bom zaenkrat pustila isti, bom počakala še na prvi "uradni" pregled in mnenje moje ginekologinje. Se bo pa verjetno prestavil na malo prej.
Glede zdravega življenja se tudi s tabo strinjam, itak, da nemoreš bit ravno zavit v vato, sploh če dolgo traja in tudi jaz sem si kdaj pa kdaj privoščila kakšen kozarček ali kakšno drugo majhno pregreho, kot je recimo fast food. Sem se pa trudila vsaj v večji meri živeti zdravo, že zaradi sebe v prvi vrsti in se trudim še naprej, čeprav je zaradi slabosti kar precejšen izziv jesti zdravo, oz trenutno že samo jesti.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 362
5.4.2015 14:43:57   
witch
chocolatecake zdaj si me potolažila. Bom 14 dni mirno spala user posted image Meni ni nič rekla koliko je GV velika, je pa v njej plodek 3,27 mm. Dva dni več v tem času pa plodek kar nekaj zraste. Zato je bil sinko verjetno mičkeno več kot 5 mm velik pri 6t 2d. Mene je zdaj pač skrbelo to, če ni plod premajhen. Hvala ti user posted image saj še samo 12 dni in je pregled user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 363
5.4.2015 17:48:16   
chocolatecake
witch malenkost, sem bila tudi jaz nazadnje malo prestrašena, ker sem upala, da se bo videlo več, pa so me potem tele podatki in slike pomirili.

http://www.noseca.com/6teden.html
http://www.noseca.com/7teden.html

Upam, da nebo narobe, ker sem prilepila link. Pa naj ti kmalu mine teh 12 dni.
Jaz imam pa še 16. dni do prvega uradnega pregleda, če nebo kje nuhalna že prej. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 364
5.4.2015 19:38:09   
polhek2
Hej,

da se še jaz malo javim...

v petek sem ostala doma, enostavno nisem imela moči se niti preobleči, kaj šele sesti v avto... take vrtoglavice pa še ne....
moj pritisk je res grozljivo nizek.... zgornji večino časa okoli 90 spodnji pod 60... Na srečo imam zlato sosedo, ki je hčero odpeljala v šolo.
Od petka dalje me bolj ali manj ves čas boli glava... o slabostih pa sploh ne bom zgubljala besed.

Vsem čestitke za super rezultate pregledovuser posted image

Everest pošiljam ti en velik objem, 13.1. sem imela abrazijo v 10 tednu, ker je pikici nehal biti srček....vem kako se počutiš, želim t čimveč moči, in da kmalu ugledaš zopet plusek, seveda ko bo pravi čas....

No grem preverit če moram moža peljat na urgenco, ker ima očitno uneto uho....

Neposredna povezava do sporočila: 365
6.4.2015 9:40:15   
chocolatecake
polhek2
Pri vas je pa res hudo, najprej tebi nagajajo vsi možni simptomi, potem pa še mož. Obema želim, da bi bila kmalu bolje. user posted image
Meni tudi še vedno nagajajo slabosti, ampak imam občutek, da gre počasi na boljše.
Saj bo, še malo pa bomo ven iz prvega tromesečja, potem je pa baje veliko bolje.

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 366
6.4.2015 17:48:37   
polhek2
Čokoladica moja, hvalauser posted image

Jaz sem bila danes celo večino dneva pokonci, izzven pižame in postelje, kar je rekord od četrtkauser posted image

Možek je pa danes malo bolje.
Se moram pa res zahvalit moji mami in bratu za tale vikend off. V soboto sva tamalo peljala tja, in zdajle jo bo možek pripeljal domov. Saj zelo manjka kadar je ni, ampak ta vikend sva bila oba čisto fuč.

Danes sem šla že dopoldan k prijateljici, pol kar tam pojedla še kosilo, veliko čvekanja in smeha, pa film sva pogledali... skratka babji velikonočni ponedeljekuser posted image zdaj sem pa že na kavču, čakam pa pride princeska in jo grem zrihtat za šolo, pranje glave itd... ali kot ona temu pravi kozmetični salon user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 367
7.4.2015 7:46:38   
belja
Jutro!!!

Za mano zelo "naporen" vikend, v smislu kako malo sem zdržala pokonci. Utrujena sem bila skoz, in resnično me zanima kako bom danes zdržala v službi. user posted image me še nikoli ni tako zdelovala kot me tokrat. Upam da se mi nivo energije hitro vrne.

Polhek, se strinjam, ful nam mankajo otroc ko jih damo v varstvo, ampak če je človk utrujen pa prov malo paše. Sama tokrat nisem imela te "sreče",lahko pa rečem da sta bila noro potrpežljiva ker mi je bilo slabo, še vodo sta mi prinesla h kavču user posted image

Čokoladka, tudi jaz komej čakam da minejo te slabosti. Uf, je težko skrivat da se nekaj "kuha" ko pa nam je slabo že par tednov skupej.

Glede kajenja, sama sem kadila cca 3 cigarete dnevno, pa mi zdaj tako smrdi, da se odstanim tudi takrat ko ga pržge mož. Ne obsojam glede tega nobene. Kar se kave tiče, nisem vedla da naj je nebi pili preveč v nosečnosti. Sama sem strastna kofetarca, spila sem 3-4 skodelice na dan, a zdaj mi je ena dost. Sicer je o tem bilo že rečeno nekaj besed, pa sama za svoje telo vseeno mislim da mi telo govori kaj rabi in kaj ni ok za user posted image . To bom govorila dokler mi ne bo junk food začela hodit po glavi user posted image

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 368
7.4.2015 7:56:02   
Compass
oo bogice, ki vam je slabo..user posted image Men je slabost popustila v glavnem, edino v nedeljo popoldne sm mogla mal se vsest in zadihat user posted image utrujenost je tud dosti izginla (trkam), tko da zaenkrat sm fajn user posted image Aja, edino to me pa jezi: če gledam po TVju kakšen film in da je samo malenkost kaj žalostnega, mam jst že slapove iz oči..Obup :)

Kave sem spila ene 2-3 skodelice, zdaj občasno samo eno. Zjutraj jo namreč tudi videt ne morem.. user posted image

Glede varstva pa ne vem.. jaz bi našga že zdavnaj dala kdaj prespat k babicam in dedkom, pa moj ni zato. Češ da kaj ga je treba dajat stran, če ni treba. Men bi pa tko sedl en večer in eno jutro v miru bit user posted image Pomoje ga bom nahecala zdej hmal :)

Drugače se grem pa zdej malo učit (upam), potem pa v službo..

Lepo se imejte!

(odgovor članu belja)
Neposredna povezava do sporočila: 369
7.4.2015 8:19:09   
PepiBlot
Dobro jutro, jaz imam pa danes pregled. Živčna, itak, oz. v pričakovanju, že od 4ih sem pokonci, tale nespečnost je meni nekaj najhujšega v zadnjem tednu, prav grozno. Včeraj zjutraj me je tako zvilo, očitno je potica v nedeljo in preveč sladkega terjalo svoj davek, tako da zdaj sem spet nazaj v rahlih slabostih in "nič mi ne paše jest" počutju, Kar je po eni strani kul, po drugi pa grozno, ker tudi ko sem lačna, nimam pojma kaj bi jedla, ker mi nič ne paše.
Joj, komaj čakam danes. Ampak bom morala se še malo načakat - ob 13:15 sem naročena, uf. Grem zdajle še kakšno kitico oddremat, da nadoknadim.
Kapo dol vsem tistim, ki imate doma že kakšnega navihančka. Jaz ne vem, kako bi tole sfolgala, super ste!

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 370
7.4.2015 9:29:41   
belja
PepiBlot ... FOUŠ sem tega počitka ki ga maš zdele user posted image Se veselimo s tabo pregleda, in itak komi čakamo kaj boš poročala. Drgač sem pa sama v 1 user posted image isto govorila kot ti, zdaj pa pač ... nimam druge kot živim hitrejši ritem. Pa sej je fejst user posted image

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 371
7.4.2015 10:37:36   
_sanika
Doober dan souser posted image

PepiBlot javi kako bo danes :)

Pri meni se je jutranja slabost umirila (zelo trkam :) ) Utrujena pa na smrt...Hvala bogu je naša princeska doma stara 5let in pol tako da sedaj že ve da bo dobila družbo in me zelo pazi in mazi :)

Kdaj ste kaj naročene na nuhalno?

(odgovor članu belja)
Neposredna povezava do sporočila: 372
7.4.2015 10:53:33   
luca90
hejla. jst neznam tam uredit tistega seznama. user posted image

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 373
7.4.2015 11:26:33   
spelck87
Ooooj user posted image

witch, ne morem se vpisat na seznam zaenkrat, ker..glede na ZM naj bi bil PDP 5.11., G je rekla 19.11. (kar ni mogoče, glede na vse, kar sem enkrat prej že zapisala), js pa pravim, da je 12.11. user posted image
Se mi zdi, da tole je najhujš, ko še ne čutiš premikov in brc, pa ne veš, a še bije srček al ne, a je vse ok..tk da ja, komaj čakam naslednji pregled 20.4. v upanju, da mi bo določla malo bolj natančen datum poroda..user posted image

A nas res vse utrujenost zdeluje? Js sem čisto brez energije..groza..upam, da čimprej mine. Slabosti občasne, vožnje z avtom po ovinkastih cestah ne prenašam (pa sem prej lahko brala v avtu-kot sovoznica seveda), apetit mam še vedno, zaenkrat mi nobena hrana ne smrdi tok, da je ne bi mogla vohat al pa jest..user posted image ne vem pa, kaj naj s prebavo naredim, donat ne učinkuje..tudi v prevelikih količinah ne..in zato sem skoz, ko en balon.user posted image

Lep sončen pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 374
7.4.2015 12:10:39   
Rozica983
Pozdravljene novembrke tudi v mojem imenu.

Čakam na 1.pregled, ki pa ga imam v poned. 13.4. - že komaj čakam, ker se mi že reesss vleče. Po izračunu na internetu naj bi imela PDP 12.11.
Veselim se čvekanja z vami.

Če boste delale kakšno zaprto skupino na FBju, povejte, da se pridružim.

LP - Rožica

(odgovor članu spelck87)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?