RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 22:25:44)

IZVIRNO SPOROČILO: 123lia

zivijo,..spet se oglasam...zadnjic sem pisala da mi M zamuja,..zdaj ze skoraj 2 tedna,...danes sem spet naredila test,...(FS mi je po parih dneh izostanka pokazal rahlo drugo črtico ,..clear blue nekaj dni zatem -,..) danes pa sem delala clear blue digital zjutraj in mi je pokazal - z obrobljenim +..kaj naj bi to kazalo??? test sem naredila po navodilih...

Pojdi do G ali osebne zdravnice in prosi ce lahko naredita test nosecnosti. Te bodo stestirali v laboratoriju. Me ne moremo ugotavljati ali si ali nisi noseča. Vso sreco ti zelim in naj bo kakor si zelis.

geekica -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 7:50:02)

Živjo [sm=nosecka.gif]!

Pa sva še midva z malim uspešno prestala morfologijo! [sm=bravo.gif] Žal nisem dobila nobene slikice, mi je pa res nazorno vse razložil, tudi spol sva izvedela. Čez en mesec imam tudi jaz test za nosečniško sladkorno..upam da bodo izvidi negativni. Potem pa malo ma morje, upam da bo junija že lepo toplo in sončno! Uživajte petek! [sm=smiley1.gif]

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 10:45:08)

Hej punce! [sm=rozica.gif]

Testi so za mano in tudi seminarsko sem oddala. Upam, da se trud poplača :)
Počutim se vredu razen tega , da me obliva velika vročina in se mi že skoraj meša [sm=zz_banghead.gif]. Razmišljam o mrzlem tušu. Še 3 dni in vidim sončka na uz [sm=smiley1.gif]

Kako je pa kaj vaše počutje?

Lp

aspera -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 11:00:57)

Pri nas dež pada danes. Ampak saj danes mora padat, ker je ta "poscana Zofka", da bo potem poletje fajn [sm=smiley36.gif].

Jaz sem drugače ok, samo ta kislina me pa tako matra, vedno huje je in bom v ponedeljek rekla ginekologinji, če mi lahko kaj da, ker ni več za zdržat. Kot sem že omenila, imam jaz že nekaj časa s tem težave, sem morala tudi na gastroskopijo in sem bila potem mesece na Nolpazi, sedaj je pa seveda ne morem jemati in me res matra [sm=smiley5.gif].

Lupidupi, midve imava pa obe v ponedeljek pregled [sm=smiley1.gif]. Midva tudi komaj čakava, imamo morfologijo in bova spet videla [sm=duda.gif]. Moj ga ni videl že od nuhalne. Danes je prav živahen in skoz nekaj brca, ga tale dež nič ne mori [sm=smiley36.gif].

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 11:16:55)

Lupidupi sem vesela da je za teboj in mocno stiskam pesti da bo uspesno opravljeno ;)

Pri nas je tudi dz, zelodec me boli od vceraj...nimam donata pijem pa radensko ki tudi malo pomaga.
Drugace pa je tudi otrocek vse bolj zivahen kar me resnicno veseli ;)

NINANANA1986 -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 12:44:43)

Ojla...

da se vam ponovno malo javim...vseskozi spremljam vaše objave in moram reči, da ste zelo pridne,)

Berem, da vas kar nekaj peče zgaga....mene je tudi...zelo....pri prvi nosečnosti...vse do poroda. Pomagala sem si s pitjem tekočine od kislega zelja....tiste zeljne vode, ki ostane v tem lončku...čudno ampak mi je pomagalo. Upam, da še kateri...

Drugače sem ok. V ponedeljek sem imela morfologijo, je vse kot mora bit;);) naš "dojenček" (za spol ne bova vprašala) je veselo sedel na ritki, s prekrižanimi nogicami, z eno rokico se čohal po podplatu, z drugo kazal dvignjen prst...(smeha je bilo polno, čeprav nisem vprašala, kateri prst ima dvignjen-upam, da ne sredinskega ;)) No ker si je naš 2,5 let star fantek tako zelo želel it gledat "jenčka", sva ga vzela s sabo, a je po parih minutah zaspal pri atku v naročju...;););) pridni otroci, nimam kaj;)

Upam, da boste tele deževne dni izkoristile za počivanje in da vas moški malo razvajajo;)

levcka -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 14:55:52)

Evo pregled za mano - ginekolog rekel da NI ŠANS da grem delat. Mi je dal spet predlog na komisijo in napisal izhode v spremstvu. Malo me je čudno pogledal, ko sem mu povedala kako so se na IPPju vedli do mene. Pa ker mi niso naredili UZ srca. Tako da zdaj imam uz srca v sredo pri dr. Veternikovi v Naklem.

Mi je pa morfoligijo danes naredil Rizner. Tako mučnega pregleda pa še ne. Nič ni povedal. Natisnil je eno slikico obraza. Sestri je rekel, da ke morfološko vse ok. Mi pa dete leži prečno in ima glavico levo. Se pa še premika. Je pa dojenček celoten pregled bolj kot ne trmoglavil in ni hotel sodelovat ;) Moj previ da je na koncu videl pimpija, jaz ga nisem. Tko da sem še vedno prepričana, da bomo imeli punčko ;)

Sem pa vprašala glede sladkane vode in testa. V kolikor ste imele prvič na tešče krvni sladkor pod 5.1, ne boste rabile na ta glukozni test. Jaz sem ga imela 4.6 tako da ne bom rabila pit sladkane vode :) Vsaj nekaj dobrega. Sem se pa zredila že za 9.90kg....[sm=zmeden.gif]

Za toksoplazmoso so nam pa tudi prvič vzeli kri in preverili pa v 22em tednu nekje in potem še enkrat v zadnjem trimesečju.

Lupidipi pridna si full :)

aspera -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 15:47:03)

Super za preglede in da je vse ok, NINANANA in levcka [sm=smiley1.gif]. Mene čaka to v ponedeljek.

O tem Riznarju sem jaz že pisala tukaj, imam zelo negativno izkušnjo z njim in taki zdravniki kot je on, se mi prav gabijo[sm=smiley35.gif]. Ko sem imela v prvo spontani splav, mi je on delal abrazijo in je bil tako aroganten in nesramen, da me je ob takih mučnih trenutkih samo še dodatno potolkel. Sploh nima enega človeškega odnosa, kaj šele nekega sočutja. Upam, da ne bom več imela opravkov z njim.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 16:13:37)

Ja v bistvu je bilo to tako, sli Rizner naredi uslugo Handžarju in mi naredi morfologijo, ali pa bom morala še enkrat iz Kresnic v Kranj, ko bo imel Handžar UZ. S tem, da ga ni naslednji teden. Smo mogli tako naredit. Jaz tud upam, da me Rizner ne bo več "dobil v obdelavo".

sabincica -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 16:19:01)

Hy punce.

Hvala bogu da danes dežuje....mi prav paše, ker je bol hladno in sveže, ker včerajšnja sopara me je skoraj ubila. Danes sem nesla obvestilo od svoje G ,k osebnemu zdravniku, da gre naprej na komisojo za podaljšanje bolniške. Konec maja mi še pogodba v službi poteče in upam, da mi jo podaljšajo.[sm=zmeden.gif]

Tokso- jaz sem bila že 2x testirana- 1x pred začetkom nosečnosti, potem nekje v 2 mesecu nosečnosti in naslednji teden ko imam pregled, bi naj spet dobila napotnico za lab. za testiranje. V glavnem je nisem prebolela in moram precej pazit. Pazim pri sladoledu, pa pri suhih mesninah. Sem si zadal cilj, da več kot 10 kosov salame, bodjole ali nekaj podobnega ne bom pojedla in moram priznat, da imam včasih kar krizo, ker imam že polj k***** piščančjih prsi, mortadele, sirnih namazev in podobno. Sj bi šlo, če se mi nebi toliko slanih stvari luštalo.[sm=smiley13.gif]

Otrdevanje trebuščka- kako to mislite, da vam trebuh otrdeva? A je to to, da rata cel trebuh napet in trd, ali to, da čutite tokom dneva bolečino oz. neko napetost v spodnjem delu trebuha, pod popkom?

Malo sem zmedena v tem kaj ve pojmujete in kaj sem jaz razumela ko sem na netu brala na to temo. V glavnem, tokom dneva mi rata cel trebuh napet in trd kot kamen, vendar me ne boli in ne moti. Če se usedem, uleže, se zopet zmehča. Če pa sem čez dan bolj aktivna( več kot 2 ure), pa začnem čutit bolečine v sponjem delu trebuha ( pod popkom) in takrat je skoraj vsak korak boleč. Paše ko se usedem/ uležem, še vseeno pa čutim nekakšne krče, ko pa se zopet vstanem, se bolečina vrne in tako je cel dan. običajno čez noč preneha. Prve 4 mesece je bila pa stalnica, zaradi tega so me tudi dal na bolniško. Z G nisem razpravljala ali je to bolezen in ima ime, ali je samo stanje....rekla je samo, da naj počivam in da me lahko ta bolečina spremlja skozi vseh 9 mesec+ še bolečina v križu. In tako tudi je do sedaj. Zelo neprijetno....so pa dnevi, ko me nič ne boli in te dneve res izkoristim, da grema z mojim v hribe, shoping, vrt in si privoščima malo akcije v postelji [sm=jezicek.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 17:35:56)

Mene pa akcija v postelji še vedno ne zanima[sm=zmeden.gif] bogi moj.

ema_ -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 17:54:59)

Pozdravljene!Sem nova na forumu in bi se rada priključla vašim debatam [sm=smiley1.gif] PDP imam 23.9. Po nekaj matranja nam je končno le uspelo z bebico [sm=bravo.gif] Včeraj sva imela morfologijo,zaenkrat vse ok [sm=smiley1.gif]Malo sem bila razočarana,ker je vse potekalo tako hitro,brez kakršnekoli razlage,kje kaj je in tudi videla nisem skoraj nič na monitor [sm=zmeden.gif] Hvala bogu pa je [sm=duda.gif] vredu.Spola še ne vema, ker še [sm=duda.gif] vedno pridno tišči nogice skupaj [sm=smiley36.gif] Uživajte s svojimi brcikami [sm=smiley1.gif]

aspera -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:11:55)

sabincica, otrdevanje zgleda tako, da občutiš neko nelagodje v predelu maternice (kot da se ti otroček z vso silo upre na steno maternice) in ti potem rata na tistem mestu trebuh trd kot kamen. Pri meni traja nekaj sekund in potem popusti. To je pripravljanje maternice na porod, kar naj ne bi bilo nevarno, če ni prepogosto in se intenzivnost ne stopnjuje. Proti temu naj bi pomagal Magnesol, zato ga jaz zdaj strogo vsak dan pijem, pa še malo Donata zraven. Pa primerna mera aktivnosti, pri meni je slabše, če sem veliko aktivna čez dan.

Jaz sem tokso prebolela, tako da se mi vsaj s tem ni treba ukvarjat.

ema_, dobrodošla na forumu in super za morfologijo [sm=bravo.gif].

Ur5a -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:18:04)

IZVIRNO SPOROČILO: levcka

Mi je pa morfoligijo danes naredil Rizner. Tako mučnega pregleda pa še ne. Nič ni povedal. Natisnil je eno slikico obraza. Sestri je rekel, da ke morfološko vse ok. Mi pa dete leži prečno in ima glavico levo. Se pa še premika. Je pa dojenček celoten pregled bolj kot ne trmoglavil in ni hotel sodelovat ;) Moj previ da je na koncu videl pimpija, jaz ga nisem. Tko da sem še vedno prepričana, da bomo imeli punčko ;)

OMG, jaz imam tudi naslednji teden pregled pri njem.[sm=zmeden.gif] Prvič, ker je moj G na dopustu. Me je groza, ker poslušam samo take čudne komentarje o njem. A pa sta ga kaj vprašala za spol ali ga rajši sploh nista upala.[sm=smiley1.gif] Meni je sicer že moj povedal, kaj bo, ampak bi rada slišala še drugo mnenje, da bom za ziher. Saj, če ga kaj vprašaš, verjetno odgovori ali pač ne??[sm=zmeden.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:27:06)

Nekaj sem se ga trudila vprašat, pa je bil bolj kot ne tiho. Al je pa v brado sebi nekaj zamrmral. Dal mi je eno slikico obraza, to je razložil kaj je - saj je bilo očitno. Je pa mojemu pokazal na ekranu pimpija (tako pravi on), jaz pa nočem vedeti kaj bo. Je pa en velik plus - sestra je bila zelo prijazna. Vsaj to :)

Katerega ginekologa pa imaš drugače? Moj je tud naslednji teden na dopustu :)

XPunca -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:32:54)

Dan dan!
3x hura za vse, ki ste dale skozi morfologijo in ste izvedele lepe novičke[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Kar se tiče otrdevanja.. je verjetno dosti povezano s samo aktivnostjo skozi dan.. pri meni včasih je.. včasih ni.. odvisno koliko sem tudi v službi v pogonu.. se pa vedno potem pojavi npr zvečer.. in se kr pokaže kdaj sem bila pošteno aktivna in kdaj ne..

Drugače pa smo danes bili ponovno pri G [sm=smiley13.gif] Kot sem že pisala o vseh teh izcedkih.. antibiotiku ki ni pomagal.. in ponovni bris (ki ga pač še niso naredili in je bila sestra kar zelo jezna na zavod.. da rabijo toliko časa).. in ob jemanju zdaj vaginalne kreme Dalacin (medtem ko čakamo na rezultate brisa) smo danes pristali na izločanju kreme, ki je bila obarvana pošteno roza.. torej je bila primešana krvavitev.. Sledili so spet vaginalni pregled.. vaginalni uz.. in navaden uz.. Z bebico naj bi bilo vse ok.. tudi maternični vrat je ok, tudi ob kašljanju ni nobenih znakov.. posteljica ok.. in maternica ok.. nič ne krvavi in detece veselo uživa.. pred enim tednom smo bili z ritko navzdol...zdaj ležimo prečno..[sm=smiley1.gif]
Kolikor sem razumela, je vse v občutljivosti moje nožnice, ki je vneta (in kar ne mine.. in kar ne najdemo vzroka in povzročitelja.. še manj zdravila) in zelo zelo občutljiva[sm=zmeden.gif] sama G je rekla da kakor se me je dotaknila z gobico in instrumenti je zakrvavela.. a da vse to izhaja iz nožnice, in da bo po pregledu zdaj še več krvavega izcedka in naj se ne ustrašim..[sm=smiley13.gif] ... a vse skupaj je tako grozno da komaj odmislim.. lažje mi je da me je pregledala vse.. in da so novice dobre kaj se tiče bebice in njenega "kraljestva" a me muči vsa zadeva, da se vse samo slabša..[sm=smiley13.gif]
Tako da bomo ta vikend kar na trnih..

Drugače pa ta teta Zofika kar pošteno lula.. tako da upajmo, da bodo vsi ostali neZofkini dnevi toliko lepši[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Sedaj pa malo za odmislit.. me dragi pelje na Stand up Tadeja Toša[sm=smiley1.gif] lep večer punce![sm=duda.gif]

ema_ -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:41:54)

Tudi meni trebuh otrdeva že nekje od 18-tega tedna,sicer samo 2-3x na dan in ker je mater.vrat bp,ni panike.Je pa neprijeten občutek.Ko se je prvič to zgodilo,sva s partnerjem mislila,da se je [sm=duda.gif] tako postavil [sm=smiley36.gif] Xpunca upam,da se ti tele težave čimprej uredijo,hvala bogu da je z [sm=duda.gif] vse ok.

Ur5a -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:51:09)

levcka, drugače imam Stojkoskega, je super.[sm=smiley1.gif] Verjetno tudi ti potem? Me prav zanima, kaj me čaka naslednji teden. Še dobro, da gre moj z mano, ker bi se drugače po moje kar bala it. Mi je drugače tudi sestra omenila prejšnjič, da je bolj tih tale Rizner, ampak da naredi zelo dobre slike. No ja, potem pa izvem, da dobiš samo eno. Brezveze.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 19:52:47)

Ne moj je Handžar :) Ne zamenjam za nič na svetu :)

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (15.5.2015 22:05:58)

Pozdravljene drage srečke [sm=nosecka.gif]

Najprej se naj zahvalim vsem za lepe besede [sm=smiley1.gif]. Prav tako čestitke vsem za uspešne morfologije [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

ema_ Dobrodošla med nami! Tudi jaz imam PDP 23.9 : ). Čestitke za bebico in uspešno morfologijo [sm=bravo.gif]

otrdevanje trebuha meni ne dela težav. Mi je otrdel 2x nekje na začetku nosečnosti, zdaj pa je v redu. Imam pa bolečine edino kadar hodim malo hitreje. Že nasploh nisem nikoli hodila počasi in imam zdaj s tem kar malo težave. Zjutraj, ko odhitim v šolo, ki jo imam 7 minut stran ( peški ) se včasih spozabim in vdarim hitro hojo, da ne bi zamudila in seveda se takoj pojavijo bolečine [sm=smiley36.gif]. Včasih kar pozabim, da pa sem malo omejena glede aktivnosti. Me pa kar hitro na to spolni bolečina. Kaj hočem, pač se moram navaditi počasne hoje [sm=smiley1.gif]

želja po spolnosti je zopet upadla [sm=smiley21.gif]

XPunca Ah jej, samo, da je bebica okej [sm=bravo.gif]. Upam, da ti čimprej to mine [sm=smiley31.gif]

Danes sva imela z mojim ''obletnico'' in želela sem mu nekaj podariti. Jaz sama najbolj cenim stvari, ki jih človek izdela sam in iz srca... zato mu tokrat nisem nič kupila ampak sem se odločila, da napišem 100 stvari zakaj sem mu hvaležna : ) Je bil zeeeeeelo vesel jaz pa še bolj, ko sem videla kako sem ga osrečila [sm=smiley1.gif].
Tak, zdaj pa že zraven mene dremucka jaz pa se tudi poslovim in smuknem v sanje :) Mali prav tako spi... verjetno je po atiju [sm=smiley36.gif]

Lahko noč punce

ema_ -> RE: Septembrke 2015 (16.5.2015 10:58:43)

Uf te bolečine..Tudi mene spremljajo že kar nekaj tednov.Je bilo vmes že tako hudo,da sem ostala v bolnici na opazovanju.Sum na uroinfekt (sem že jemala hiconcil v 15-tem tednu [sm=zmeden.gif]) oz. slepič,ker me je bolelo tudi na desni strani trebuha.Pa je bilo hvala bogu vse vredu.Ugotavljam pa ,da ko sem dolgo pokonci ali preveč aktivna, se bolečina takoj pojavi. Lupidupi o a res? Tudi 23.9 [sm=bravo.gif] Drugače pa zelo dobra ideja za darilo, res lepo [sm=smiley1.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.5.2015 14:02:56)

Hej srečke nosečke :)

Jaz sem danes skoraj 4 ure sedela in delala stvari za službo, zdaj me trebuh boli. :( Zdaj sem pa 100% da ni šans da bi lahko delala 9 ur na dan vsak dan.
Mi je pa trebušček v petek otrdel za minuto. Grozen občutek. Upam, da se čim manjkrat ponovi.

sturla -> RE: Septembrke 2015 (16.5.2015 16:21:30)

dan [sm=smiley1.gif]

levckapa kaj si šla v službo?? delo bo preživelo tudi brez tebe, važen je tvoj otroček, zato ga čuvaj [sm=smiley1.gif]

no jaz sem dobila odločbo: podaljšano za 1 mesec (seveda) in brez izhodov (ja pa kaj še?!). če mene vprašate tej ljudje sploh ne pogledajo papirjev! [sm=zz_stomp.gif] samo žigosajo naprej.. kr neki res. Na začetku sem se še sekirala, da moram bit doma in ne vem še kaj. G mi je predpisala sprehode zato bom hodila, ali jim je prav ali ne [sm=hudicek.gif]

Preživite lepo in mirno soboto [sm=smiley1.gif]

levcka -> RE: Septembrke 2015 (16.5.2015 16:27:10)

Ker je bila zadeva dogovorjena že 5 mesecev. Sodelavka je mogla na poroko in ker sem dobila odločbo, da sem zmožna za delo od 16.5 in to so videli tudi v službi. Saj to je bilo to. Zdaj pa en mesec ne mrdnem za službo, ker je ginekolog spet napusal za bolniško. Pa proste izhode v spremstvu mojih domačih mi je napisal.

sturla -> RE: Septembrke 2015 (16.5.2015 16:34:05)

aha, sam kako se pol to šteje, če si 1 dan vmes prekinila? A ti spet delodajalec plača bolniško? [sm=zmeden2.gif] jaz to nič ne razumem [sm=zmeden.gif] sej meni vedno napiše izhode, že 3x je tako pisalo a komisija reče, da moram bit doma.. halo?! pa kaj bi radi, da je sam še slabše?
Kolegica je bila na bolniški zadnje 3 mesece zaradi nosečniške sladkorne. Po vsakem obroku je morala malo gibat, it na krajši sprehod itd. zaradi sladkorja.. in kaj ji napiše komisija? Da mora bit doma.. jao jao to naše zdravstvo [sm=zmeden.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>