RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

aspera -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 16:41:47)

Hvala za čestitke za voziček, hehe [sm=smiley36.gif]. Jaz ga že cel dan občudujem.

Pri nas v zdr.domu ti še čaja ne dajo, samo vodo s sladkorjem [sm=smiley11.gif]. Ne vem kako mi bo to šlo po grlu, ker tudi jaz že od nekdaj samo vodo pijem in se mi kakšne sladke pijače prav gabijo.

levcka, toliko časa si čakala na odločbo, da so ti že skoraj prej zaključili bolniško preden si pošto dobila [sm=zmeden.gif]. Res niso normalni, mene zanima kaj bo pri meni naslednjič. Upam, da mi dajo bolniško še za tista 2 meseca do porodniške, drugače bom pa porabila dopust (ga imam 27 dni) in šla potem spet na bolniško, ki mi jo lahko moja zdravnica ali ginekologinja potem da.

Jaz opažam, da če sem preveč aktivna, da mi potem zvečer, ko ležim, trebuh otrdeva. Sicer ni neke panike, mi otrdi mogoče tam nekje do 5x v celem večeru za par sekund, samo je neprijetno in me kar malo prestraši. Tako da bom zdaj vsak dan magnesol pila in malo zmanjšala aktivnost. Itak imam drug teden pregled in bom vprašala ginekologinjo kako je s tem.

Drug teden se mi pa tudi telovadba za nosečnice začne v torek. Me prav zanima kaj bomo počele, bo pa pod vodstvom fizioterapevtke.

XPunca -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 17:08:26)

aspera tudi jaz sem v aktivnih dnevih opazila da mi je otrdeval trebušček.. zdaj se je malenkost zmanjšalo oz poniknilo..a verjamem da sedaj ko sem omenila bo prišlo nazaj :)
Drugače pa se mi kar ne znebimo težav z izcedki.. medtem ko smo dobili rezultate brisa za bakterijsko vnetje in pristali na antibiotiku za 5 dni.. sem se vrnila k G ker stanje ni bilo nič boljše.. zato mi je ponovno vzela bris, saj se ji ne zdi smiselno antibiotik podaljševat če ni ok.. dobila sem pa do rezultatov kremo Dalacin.. Nikakor se ga ne otresemo in pojma nimam sploh s čem bi si to "skuhala"[sm=smiley13.gif]

Zanima me, ali je imela katera kakšne izkušnje z zobozdravniki v času nosečnosti? Jaz sem imela danes kontrolo in ker se mi je odlomil del zoba.. bo najbrž morala konkretno nekaj narediti. Povedala mi je sicer da nič od tega kar mi počne ne vpliva na otroka oz ne bo težav, le plomba naj bi bila bela. Zanima me..če ve katera kaj o tem?

Drugače pa vsak dan veselo brcamo in skačemo po trebuščku.. kar je kar balzam glede na te težave[sm=bravo.gif]

Malo nam postaja vroče ne?:)))

levcka -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 17:23:17)

Ja aspera to je že smešno.... Me prav zanima kaj bo v petek naredil ginekolog.

Trebušček mi pa nič ne otrdeva.

aspera -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 17:54:20)

XPunca, ko sem šla jaz na nuhalno, mi je rekel tisti ginekolog (ki je tudi porodničar), da ni glede zobarja nobenih bojazni. Lahko tudi dobimo lokalni anestetik. Plombe pa morajo biti bele, ja. Tiste amalgamske so že tako ali tako škodljive, tudi za nas.

XPunca -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 18:17:08)

aspera najlepša hvala za informacije! Jap mene čaka lokalni in plomba.. ne bo druge.. bi se izognila vsaj lokalnemu, a mi mora baje malenkost odrezati dlesen.. nočem vedet kako bo to.. uh!

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (13.5.2015 22:49:23)

IZVIRNO SPOROČILO: 123lia

Pozdravljeni,imam eno vprašanje za malo bolj izkusene punce (od mene)) ;)))..stara sem 26 let,...KT jemljem ze dobrih 7 let,....vse brez problemov,..menstrucijo vsakič dobim v soboto zjutraj...ta mesec sem pozabila vzeti KT zadnji dan v prvem tednu,..in je sploh nisem pojedla,..se pravi je minilo 48h do naslednje vzete KT,..s partnerjem sva imela spolne odnose tiste dni in mu je prišlo vame.menstruacije v soboto nisem dobila,..in je nimam še zdaj...se pravi 1 teden...delala sem teste,..prvi je pokazal rahli 2 črtici (first signe) ostali pa samo - (FS in CB)...cel teden me ze špika v jajčnikih ,napihnjen spodnji del trebuha, boli me križ , včeraj mi je bilo noro slabo in se mi je vrtelo....sedaj sem čisto zmedena,..znaki bi lahko kazali na nosečenost,..testerji pa kažejo -... pri G sem naročena 20.5.

Vse je mozno. Sama nikoli nisem izpustila end tabletke in sem zanosila. 5 let nazaj. Sedaj je moja prvorojenka stara 4 leta. Kar pocakaj na pregled G.

sturla -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 9:40:51)

Jutro [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]
Kako ste?
Pri meni nič novega,vse poteka kot po maslu [sm=smiley1.gif] v soboto dobim odločbo,me prav zanima kaj bo na njej [sm=jezicek.gif]

levcka ni mi čisto jasno,a se hecajo ali kaj?! Mogoče bo tvoj G rekel,da ostani doma in ti dal nov papir za njih. Potem se to smatra kot pritožba.

Tiste,ki ste že imele morfologijo,a to je klasičen UZ ali 3D? Ali kaj kombinirajo? Pa še nekaj: so vam kaj omenili,da morate imet pol/prazen mehur?

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 10:22:58)

Punce, je še katera tukaj, ki je bila na začetku nosečnosti negativna (še nikoli okužena ali prebolela) na toksoplazmozo?
Skrbi me, ker povsod berem, da naj bi bilo testiranje v tem primeru vsaj 3x tekom nosečnosti (1, 2 in 3 trimesečje). Ginekologinja me na testiranje, ki naj bi bilo okoli 20. tedna, sploh ni poslala.
Na prvem sem bila v 10. tednu, na drugem bom šele pri 27. tednih [sm=zmeden.gif]
Kako je pri ostalih ?

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 10:23:45)

Hej hej, jaz sem iz materinske šole, kjer smo imele na vrsti temo porod - če sem iskrena sem še bolj prestrašena. Ampak upam, da me bo minilo do septembra ;)

Ja sturla ne vem, kaj se jim plete po glavi. Jaz bi šla rada delat, ker svoje delo zelo rada opravljam, ampak 9 ur na dan sama ne morem prebiti v agenciji. Mi trebušček ne pusti ;)

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 10:25:19)

Jaz je še nisem prebolela. Pa sem bila zdaj na testiranjih pred tremi tedni se mi zdi.

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 11:05:05)

Torej si bila do sedaj enkrat? Ali je bilo to že drugič?

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 11:07:40)

Razen če mi tega testa niso naredili čisto prvič, sem bila samo enkrat. Če sem pa iskrena pa nisem ravno vsakič vprašala zakaj mi jemljejo kri, ker so mi jo zdaj zaradi pritiska čisto vsakič. Pa še igel se bojim kot hudič ;)

Lucy89 -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 12:14:31)

Zdravoo,

meni je G naredila 2 test v 22.tednu (tokso..). Trebušček mi otrdeva že od 16 tedna, večinoma skozi cel dan (so redki trenutki ko je "normalen", ponavadi ko cel dan počivam..). Prej sem hodila vsak dan na sprehode (30-60min), sedaj pa že 2 tedna počivam, saj se je stanje z vsakim sprehodom slabšalo. Na dan spijem 3-4 Mg šumeče tablete (po posvetu pri G), ampak trebušček še zmeraj otrdeva...

Lp :)

Lucy89 -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 12:16:34)

Morfologija je pri meni zgledala kot mix klasičnega in 3D ultrazvoka. Na koncu dobiš tudi 2 fotografiji (eno od navadnega UZ in eno obrazka 3D).

[sm=smiley1.gif]

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 14:03:31)

Pri meni pa je bil na morfologiji samo navaden ultrazvok... Sicer mi je posamezne posnetke posnela na ključek (proti plačilu, seveda). Drugače pa brez 3D in brez slikic..
Sem vesela, presrečna, da je vse okej. Ampak da ni bilo niti enega 3D posnetka (sem ga glede na izkušnje drugih bodočih mamic pač pričakovala), to sem pa kar razočarana [sm=smiley13.gif] Pa tudi zato, ker se sploh ni nekaj trudila napovedat spol, čeprav sva jo za to lepo prosila.. je nekaj neprepričljivo zamomljala..
Tako, da greva drugi mesec, ko bom 28 tednov, še na 3D/4D slikanje/snemanje.

XPunca -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 14:07:28)

Pozdravljene :)
Morfologija je bil pri meni klasicen uz 2d..le da traja dlje in G gre skozi detajle najprej sama in nato se z nama:) Amm..slikic smo dobili kar nekaj..na vsaki nekaj..rokice..nogice..glava itd.. to je odvisno pomoje od vsakega G!
Sva se pa s partnerjem odlocila da greva na 3d..naslednji cetrtek..

Glede tokso, sem tudi jaz bila prvic na prvem pregledu..in negativna..sedaj pa sem ponovno dobila napotnico v 22t a ker imam skupaj napotnico s tistim testom z glukoso mi je rekla naj pocakam se 2-3t preden grem..pregled pa imam potem po 4t..

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 15:13:56)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]

Jaz sem bila za tokso. do zdaj testirana 2x : )

Počutje je super, mali veliko brca in prav je tako [sm=bravo.gif] . Danes sem se malo prekršila pri hrani in zmazala vrečko čipsa. Po tako dolgem času je res pasal [sm=smiley1.gif]. Malo me zopet jezi kislina ampak ni sile. Komaj čakam na ponedeljek, da zopet vidim mojega štrukeljčka.
Sem zelo vesela za tiste, ki ste uspešno prestale morfologijo in komaj čakam, da jo dam tudi sama skozi.
Tako, danes pa zaključujem seminarsko nalogo za maturo in jutri jo oddam. Jutri prav tako pišem test matematike in nemščine. Držite pesti punce [sm=smiley17.gif].

Lp

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 15:18:23)

[sm=nosecka.gif] mi znate povedati kakšen preizkušen "recept" proti zaprtju? Zaprta sem že cca 3 dni - no mislim grem na wc ampak malo gre iz mene ven. Napihnjena sem kot žoga :(

Lucy89 -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 15:40:29)

Sama z zaprtjem nimam problemov, odkar moram piti Mg šumeče tablete... mislim, da nekatere proti zaprtju jedo suhe slive namočene v vodi čez noč :)
Pa saj 3 dni še ni nič resnega, ali? Po moje je čist normalno, ker smo vseeno manj aktivne, in večji del dneva "prekaučamo" :)

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 15:43:10)

Ma napihnjena sem kot da bi žogo pojedla pa rahlo me špika po trebuhu. Ni prijetno :( Magnezijevo tableto sem že spila pa ni nič boljše. Zdaj pijem kapučino. Bomo vidli kaj bo...

adedayo -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 15:50:15)

toksa v treh nosecnostih testirana vsakic samo 1x.

zaprtje veliko tekocine, sadja in zelenjave, polnozrnat kruhr gibanje

Lucy89 -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 16:00:26)

Levcka drzim pesti ;)
Lahko probaš tudi z donatom...ene si ga segrejejo (po 2dl, na eks :)). sama se trudim, da spijem 2-2,5l tekočine na dan + vsak dan mlečne izdelke (mleko, jogurti..sadje, zelenjava..). Edino po zelenjavi me že skozi celo nosečnost napenja kot [sm=hudicek1.gif] :))

levcka -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 16:04:43)

Uuu kje pa mleko je zame no go. Jogurt in ostali mlečni izdelki so ok. Mleko je pa [sm=hudicek1.gif] za moj želodec. Upam, da mi rata. Donata pa nimam doma.

123lia -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 16:30:00)

zivijo,..spet se oglasam...zadnjic sem pisala da mi M zamuja,..zdaj ze skoraj 2 tedna,...danes sem spet naredila test,...(FS mi je po parih dneh izostanka pokazal rahlo drugo črtico ,..clear blue nekaj dni zatem -,..) danes pa sem delala clear blue digital zjutraj in mi je pokazal - z obrobljenim +..kaj naj bi to kazalo??? test sem naredila po navodilih...

aspera -> RE: Septembrke 2015 (14.5.2015 22:21:55)

^^Mislim, da ta tema ni ravno primerna za taka vprašanja in da bi bilo pametneje, če bi to vprašanje postavila v kakšno primernejšo temo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>