RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

aspera -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 9:58:03)

Hej punce, kako ste?

Moj otroček že pridno miga danes [sm=smiley1.gif].

Včeraj sva kupila voziček in ga dobiva čez nekaj dni, komaj čakam. Po mojem ga bom kar praznega furala po stanovanju dokler ne pride dojenček [sm=smiley36.gif].
Čez en teden imam pa tudi jaz morfologijo, kar tudi oba z dragim že težko čakava [sm=smiley1.gif]. Upam, da bo vse kot mora biti.

XPunca -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 10:06:57)

aspera kaj sta lepega kupila? Midva sva se vceraj potepala po avstriji in malo vozla in preizkusala..sam spa domov praznih rok:)

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 10:13:17)

Pozdravljene nosecke :)

Morfologija je tudi za menoj, vse je v redu hvala Bogu. Edino soncek oz soncica se skriva,tako da se vedno nismo videli kaj bo.so bile nogice tako skupaj stisnjene da je zgledalo da kar namerno to dela hehe [sm=smiley36.gif]. Seveda najpomembnejse je da je vse v redu.

Edino zanima me naslednje..od petka zvecer imam tako cudne bolecine v trebuhu..tako cudno me spika okoli popka, ledvice,.. Od sobote zjutraj pa se zelodec. Vem da raste, vse se siri in vse manj in manj prostora je ampak take bolecine se ni bilo.
Ni neznosna, le krci vcasih ki trajajo par sekund.. Menite da je vse v redu ali naj grem vseeno pogledat kaj je? Nocem zganjat panike ne vem pa tudi kaj narediti..[sm=smiley13.gif]

Lepo nedeljo vsem skupaj :)

aspera -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 10:28:13)

Preggy, ne znam ti povedat, ampak Pušenjak pravi, da so v nosečnosti raznorazne "bolečinice" normalne, če je pa bolečina močna in konstantna se je pa pametno iti pokazat. Mogoče bi bilo fajn, da jutri pokličeš svojo G in jo vprašaš. In me veseli, da je bilo vse v redu na morfologiji [sm=smiley1.gif].

XPunca, kupila sva voziček Mutsy Evo. Lupinico maxi cosi in zimsko vrečo dobim od sestrične, torbo sem kar eno naročila prek e-baya (ampak lepo in se bo kar ujemala z vozičkom [sm=smiley1.gif]), tako da sva kupila samo ogrodje s košaro in športnim delom. Vse to skupaj bi pa kar drago prišlo, še tako ni ravno poceni, samo sem si pa želela imet za prvega otročka nov voziček [sm=smiley1.gif].

sturla -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 18:52:34)

aspera super za voziček [sm=bravo.gif] tudi midva sva ga gledala,a je zame prevelik oz.preveč robusten [sm=smiley1.gif] v moj mali avtek bi ga s težavo spravila. mi je pa zelo všeč [sm=smiley1.gif]

Očitno pri meni se dogajajo stvari z zamikom [sm=smiley36.gif] no včeraj je tudi mene presenetil izcedek iz bradavic. Zgleda sem jih stiskala med ležanjem na kavču in so spoščale [sm=jezicek.gif] kako si pomagate glede tega? A si že zdaj dajete kakšne blazinice ali ne?

aspera -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 19:24:39)

A res, meni pa sploh ne deluje preveč robusten [sm=smiley1.gif]. Sedaj si ful ogledujem vse mogoče vozičke in se mi jih veliko zdi še dosti večjih.

Jaz imam izcedka res minimalno, opazim kakšen dan na modrčku kakšen mini flekec. Tako da še ni potrebe po blazinicah, parkrat sem si dala noter v modrc kar tiste okrogle vatke za make up in je bilo ok [sm=smiley36.gif].

viridis -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 19:54:29)

Zivjo!
Mene pa neki zanima...a katera mogoce ve, ce se da otrosko postlco iz ikee pripeljat domov z avtom? Ali je treba peljat s kombijem?

sturla -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 19:58:11)

Veliko je res ogromnih z napihljivimi gumami, vzmetmi itd.kar midva ne rabiva,ker bova vozičkala 90% po urejenem terenu [sm=smiley1.gif] zato je prevladal peg perego book,ker se lepo zloži in ima vse,kar potrebujeva [sm=smiley1.gif] mutsy mi je bil tudi všeč,ker je še vedno bolj klasičen vozek,kot tej novi astronavtski [sm=jezicek.gif]

Sej tudi pri meni ne teče v potokih,a me je včerajšnji flek na majici kar prestrašil [sm=jezicek.gif] v prihodnje bom pripravljena..in tudi jaz sem tuhtala o vatkah [sm=smiley36.gif]

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 20:21:38)

Pozdravljene.

Preggy čestitke za morfologijo! [sm=bravo.gif]

Glede vozička še midva nisva našla tistega ta pravega. Glede na to, da sva z financami dokaj omejena sva razmišljala o nakupu preko ebaya, kjer je veliko zadovoljnih kupcev pa tudi cene so super.
Sem zelo vesela za tiste, ki ste prave vozičke za malčke že našle [sm=smiley1.gif]

Pri izcedku iz dojk ne uporabljam ničesar, ker ni v taki veliki količini. Samo par kapljic ali pa manjši flekec : )

Danes sma z mamo bili pri fantovih starših, da so se malo pogovarjali o tej situaciji in najo tudi malo '' ošteli '' [sm=smiley36.gif] ( nič resnega ). Glavna tema je bila seveda fakulteta. Moj fant bi rad vzel leto dni pavze, se zaposlil in nam pridobil nekaj denarja... pa tudi sam si želi, da bi bil več z mano doma in otrokom kot pa, da gre takoj na faks. Njegovi starši se glede tega ne strinjajo preveč. Pravijo, da, ko bo dojenček še tako mali sploh ne bo vedel ali je ati zraven njega...[sm=smiley36.gif] Meni se sploh ne gre toliko za to. Gre se za pomoč naprimer sploh ponoči.
No... jaz sem fantu povedala, da je to njegova odločitev kako in kaj in ga podpiram v obeh primerih... bi mi pa veliko pomenila njegova pomoč [sm=smiley1.gif].

Lp

levcka -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 20:36:05)

Hej srečke [sm=nosecka.gif],

očitno so danes vsi [sm=duda.gif] pridni v miganju po trebuhu ;) Mene je zbudil že ob pol petih, pa sva se zmenila, da bova še malo spala in potem je bil priden do pol devetih :)

Ste mogoče opazile, da se odzivajo na glasbo? Meni je včeraj na znano glasbo kar brcat začel.

Pri meni so pa bradavice bolj suhe, kot pa da bi kaj ven teklo. Sem se začela že čez dan mazat, upam da bo bolje kmalu.

aspera -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 21:26:27)

IZVIRNO SPOROČILO: viridis

Zivjo!
Mene pa neki zanima...a katera mogoce ve, ce se da otrosko postlco iz ikee pripeljat domov z avtom? Ali je treba peljat s kombijem?

Če nimaš ravno mini avta, potem se jo lahko pripelje (vsaj če podreš zadnje sedeže). Midva sva s srednje velikim avtom pripeljala previjalno, otroško omaro pa še cel kup enih zadev. Res pa, da sva komaj vse spravila noter [sm=smiley36.gif].

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 22:05:14)

Lupidupi tudi jaz bi kupila kaj preko ebaya pa imam zelo malo izkusenj z ebayem tako da me je strah..bom pa hvalezna za vsak nasvet ku ga bos delila z nami..

Glede prevoza lahko malo zmeris dolzino in sirino v avtu ce podres sedeze nato pa zmeris pohistvo ki bi ga kupila pa malo preracunas, ampak mislim da bi posteljica morala iti..midva sva prevazala ze vecje z najinim avtockom :)
Mislim pa da obstaja skupina na fb ki dostavljajo v slo, jom narocis kaj naj kupijo in se dogovoris za ceno prevoza..lahko malo pobrskam ce zelis?

viridis -> RE: Septembrke 2015 (10.5.2015 22:22:06)

o, hvala za odgovore :) preggy, hvala ni treba, se bova itak do zagreba zapeljala...

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 8:18:14)

Jutro :)

Iz Ikeje v ZG ti dostavijo tudi v Slovenijo. Midva sva bila z njihovo storitvijo zelo zadovoljna. Mislim, da posteljica sama bi mogla it v avto. Če bosta pa nakupila več, se pa samo pozanimajta spodaj pri prevozu koliko bi vaju prišlo. Midva sva za prevoz 63ih paketov plačala decembra 153 eur. Pa so nama mogli pripeljat iz ZG v Kresnice.

Kako ste drugače danes? Mi stopamo v 24i teden. Buši je skoz večji. Bom pa danes začela s pilatesom ali jogo za nosečke pa mojega bom naprosila, da greva na sprehod, ker je končno cel dan doma :)

Sončkast pozdravček [sm=smiley1.gif]

sturla -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 9:05:12)

Jutro punce [sm=smiley36.gif]

Glede ikee sem jaz mojster,poznam celo ponudbo na pamet [sm=smiley36.gif] tudi jaz mislim,da gre posteljca v avto. Poglej na spletni strani pod izdelek,ki ga želiš. Imajo napisane mere paketov [sm=smiley1.gif] čez kakšna dobra 2 meseca bova tudi midva šla v nabavo. Poskusila sem zmajati vse njihove posteljce,a so zelo dobro zašraufane in precej stabilne [sm=smiley1.gif]

Zgleda,da bo spet lep soncen dan [sm=smiley1.gif] lih prav,ga bom izkoristila za kavico v dobri družbi [sm=smiley36.gif] uživajte na sončku

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 11:10:25)

Sem naredila 10 minutni stoječi pilates. Dete se je čisti umirilo, ko sem začela migat. Musklelfiber definitivno bo, ker sem večinoma presedela in preležala mesece odkar sem na bolniški, samo se pa dobro počutim :)

sabincica -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 11:45:41)

Hy punce...evo mene...

Je bil vikend tako naporen, da sem še sedaj čist konc. [sm=zz_sleep.gif], samo je bilo pa fajn ( ve petek piknik po balkansko, v soboto sma šla na intrnavtiko v Portorož. Sma šla že ob 7ih zjutraj iz savinjske, se vmes vstavila v pekarni...in ko sem pojedla pol sirnega bureka in sma že bila na AC, se je malemu čist odpipal. Si je cel disko naredil[sm=zz_bounce.gif]...ne vem a zaradi obilnega zajtrka, glasbe ali vožnje....v Glavnem do LJ je skoz žural, potem je bil pa mir, dokler se nisma ob 3eh zopet usedla v avto, da se vrnemo domov[sm=zz_skip.gif] čez noč je priden....in potem zopet včeraj ko smo imeli dalmatinski piknik, se je po hobotnici čisto razgrel i[sm=sloncek.gif]...je prav faca...moj pa še bolj, ko pride do mene, da roko na bužija, se skloni in reče:'' ime, ne mamice tko fejst brcat, čist mal jo dej, da bo vedla, da si še notr!!!''[sm=smiley1.gif]...[sm=smiley27.gif][sm=smiley36.gif]

Počutje, še vedno malo utrujena, dobre volje, sem se roži (aloe veri) v teglcu opravičila, ker sem jo po nesreči malo z nogo butnala[sm=jezicek.gif]....mali pa me že celo jutro drega....[sm=smiley31.gif]...očitno se je odločil, da je boljš, da se sam javi, kot pa da ga z atijem z AS lovima[sm=jezicek.gif]....v glavnem, danes sem povsem raznežena- bi vse po vrsti objemala. Pa prej me je še tašča poklicala, da je preverila, kako sem, ker sem bila včeri že pol mal tečka na pikniku, zaradi utrujenosti, pa rekla, da naj čimveč počivam, pa da se naj pazim[sm=rozica.gif], pa na bebico tudi.

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 12:31:38)

Pozdravljene drage [sm=nosecka.gif]

Preggy tudi jaz nimam veliko izkušenj z ebayem, ima ga pa moj fant in mu seveda zaupam : ) Edina slaba lastnost naročevanja preko interneta mi je ta, da vozička ne morem preizkusiti v vožnji. V pikapolonici se mi jih je dosti dopadlo, ko sem pa jih probala zapeljati pa obup. Teža pa vse en sam hudič [sm=hudicek1.gif].

Danes sem se hitro vstala in šla v laboratorij ( 21-25 teden nosečnosti, krvna slika- tokso. ). Sem se komaj zbasala iz postelje... tako mehko in udobno je bilo [sm=smiley36.gif]
Trebušček veselo raste in je že zeeelo opazen in ga s ponosom kažem [sm=smiley4.gif]
Počutim se super [sm=smiley20.gif] . Kasneje moram poklicati svojo G, da jo obvestim, da v petek 15.5 ( uz pregled ) ne morem priti ob 9.00 uri zjutraj kot sem naročena, ker ravno takrat pišem test matematike.

Ste že opazile brcike tudi navzven? Pri nas smo jih videli v soboto zvečer, ko sva s fantom ležala v pojstelji pred tv-jem. Mojemu so se uči kar svetle [sm=bravo.gif].

sabincica krasno, da te mali ves čas opominja nase. Mali razgrajač [sm=zz_bounce.gif]

Maicoo -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 14:08:43)

Lupidupi ja, midva brcike "od zunaj" vidiva in spremljava že od prejšnjega tedna :D to ponavadi potem spremlja še premik celega trebuščka na eno ali drugo stran, če pa prislonim roko, pa itak še čutim.
Ravno zato me mal čudi izjava moje ginekologinje, da se premiki trebuščka oz. brce, vidne od zunaj, vidijo kao šele v pozni nosečnosti, prej ne ... [sm=zmeden2.gif] no zdaj mi je itak vseeno, jaz vem, kaj vidiva in čutiva [sm=smiley1.gif]

aspera -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 16:45:14)

Jaz premikov na trebuhu še ne vidim, jih pa z vsakim dnem bolj občutim. Tudi moj jih je včeraj prvič občutil, ko je dal roko na trebuh in je bil čisto presrečen. Do sedaj mi je bil kar malo fouš, ker sem jih samo jaz [sm=smiley36.gif]. Je bil pa včeraj otroček pravi mali migec, cel dan je migal nekaj, danes je pa bolj umirjen, se je samo parkrat do sedaj "oglasil" [sm=smiley1.gif]. Mi je bilo pa zanimivo, ker se je zdaj že 2x zgodilo, da ko sem ga poslušala z AS (pa res ga samo za par sekund poslušam), da me je prav v AS brcnil oziroma butnil, kot da bi mi dal vedet, da mu ne paše [sm=smiley36.gif].

Midva pa danes dobiva lupinico, jo je šel dragi med službo iskat in komaj čakam, da pride, da vidim kakšna je [sm=smiley1.gif]. Voziček bi moral pa tudi do četrtka biti pri nama.

A še katero kaj kislina matra? Mene bo čist ubilo tole, vsak dan imam težave, skoraj ni več važno kaj pojem. Upam, da bo kmalu kaj bolje, če sploh bo [sm=smiley5.gif].

Čez en teden pa morfologija, komaj čakava [sm=bravo.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 19:44:36)

Brce so pri meni vsak dan močnejše :) Sem prejšnji teden dokazala svojemu, da to res lahko boli. Ko je dete začelo brcat, sem mu rekla naj da roko gor in je bil full presenečen kako močno lahko brcne. Pa trebušček se tudi včasih zaziba tako da je vidno. Sem pa opazila, da je brc več, ko popijem magnezijevo šumečo tableto.

Sem pa danes dobila nakazano plačo za prejšnji mesec, ko sem bila že 30 dni v bolniški. Nisem vedela ali naj jokam ali se smejem, ko sem dobila sms o nakazilu [sm=smiley13.gif] Groza... Sicer pa še vedno čakam odločbo od komisije.

Jutri imam spet materinsko šolo imamo temo dojenje.

Ima že katera težavo zaradi trebuščka, ko si obuva nogavice ali čevlje? Zgaga me pa ne peče. :)

aspera -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 19:52:14)

Ja, mene tudi počasi že ovira trebušček pri obuvanju in pri britju "spodaj" [sm=smiley36.gif].

levcka, za plačo pa ne govori, jaz že nekaj mesecev dobivam res mizerno, tako da te čist štekam [sm=smiley22.gif]. Tale mesec bo malo bolje, ker dobim še tisto solidarnostno pomoč zraven, drug mesec pa regres. Vsaj nekaj [sm=smiley1.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 19:58:35)

Jaz že 3 dni razmišljam, kako naj si pobrijem noge. Ker to delam z depilatorjem in ne morem biti v istem položaju dalj časa.

aspera res me je negativno presenetila plača. Sploh ker bi morala dobiti še nagrado, ki sem jo "pridelala" v prvih treh mesecih. Bom počakala izpisek, potem pa bom vprašala direktorja, če mi kaj ne bo jasno.

sabincica lahko ješ hobotnico? Kolikor so meni povedali, naj ne bi jedli surovih stvari in morskih sadežev. Razen dobro pečenih rib. Z veseljem bi zdajle pojedla dimljenega lososa....

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (11.5.2015 20:53:39)

Huh, tudi pri meni so že težave z obuvanjem. S kislino sem pa imela težave pa sem začela zopet redno piti Donat Mg pa se je hvala bogu zopet uravnala... tako, da me za enkrat zdaj ne jezi [sm=smiley1.gif]

lumpa08 -> RE: Septembrke 2015 (12.5.2015 9:17:30)

hei..tudi jaz vas spremljam že en čas[sm=smiley1.gif] super ste..no..stara sem 25..doma iz okolice Ptuja....sem mamica 6 letni punčki.. tako da pričakujem drugega otroka..in to 17.9.2015..mam kr nekaj vprašanj ampak ne bom vas kr zaj zasipala z njimi..sem v 22 tednu in nosečnost poteka dobro razn malenkosti ki jih ima vsaka..[sm=smiley17.gif] aja...spola še ne vem ker mi je G reko da se morem naročit za to in da je plačljivo..ja..prvič čujem..kako pa je pri vas..vam spol kr tak povejo? lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>