Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
zdaj že nekaj let kornete sladoledarji - vsaj pri nas - zavijejo v papirnato servieto - v času naše mladosti jih niso ...
Na morju jih recimo ne....drugače pa jih ne zavijajo, dajo servieto zraven.....in servieto in kornet sladoledar prime z istimi rokami s katerimi prijema denar......kornet pa, ne glede na sterilno funkcijo serviete, običajno pojemo......
podobno se sedaj kruh striktno zavija v vsaj eno plast papirja/folije, nekoč pa se ga je dalo na (premajhen) košček papirja in takšnega direktno v kovinsko nakupovalno košarico ...
V Lidlu in Hoferju vsi ne prijemljejo kruha s tistimi posebnimi prijemalkami....in zelo redkokdo si nadene rokavice.....
jaoj kake mate.......no pa vseeno smo še živi in zdravi......poznam otroka, ki so mu vse prekuhavali igrače itd, če je le kdo pogledal njegove stvari, zgodilo pa se je kar se po mnenju njegove babice nebi smelo.....prvi obisk peskovnika ga je stal salmonele.....ja ja...čisto zares .... vse ima svoje meje, lepo sredinska smer pa gremo naši :)
Roke si umijte po prebiranju jedilnega lista! Ameriška revija za preventivo pa je objavila še seznam osmih na videz povsem čistih javnih površin, kjer so našli največ bakterij: 1. Jedilni listi in ceniki v gostinskih lokalih. Takoj po predaji jedilnega lista oziroma ko odložite cenik, je čas, da si roke umijete ali razkužite, še preden zaužijete hrano ali pijačo.
2. Okrasne rezine sadežev na robu kozarcev za pijačo. Po študiji iz leta 2007 je skoraj 70 odstotkov limoninih rezin na robovih kozarcev s pijačo, ki so jo stregli v restavracijah, vsebovalo patogene mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, med drugim celo nevarno E. coli in druge fekalne bakterije.
3. Embalaže in držala za sol, poper, kečap, ki se pogosto izmenjujejo med gosti in so slabo očiščene.
4. Kljuke na vratih, še posebno v toaletnih prostorih. Nekateri ljudje si po uporabi javnega stranišča roke umijejo, morda niti ne dovolj dobro, drugi pa sploh ne. Pri zapuščanju sanitarij vrata odprite s komolcem ali s papirnato brisačo.
5. Dozirniki za milo. Še posebej problematični so tisti dozirniki, pri katerih se milo vlije na vrhu. Tolažilno pa je dejstvo, da so zatesnjeni dozirniki za ponovno uporabo, kakršni so na voljo v javnih sanitarijah, varni.
6. Nakupovalni vozički v trgovinah. Na ročajih nakupovalnih vozičkov je bakterij celo več kot na javnih straniščih!
7. Sanitarije na letalih. Raziskovalci so v letalski toaletni kabini našli bakterije E. coli na pipi, kljuki straniščnih vrat in drugih površinah, ki se jih uporabniki dotikajo, tudi na stenah in umivalnikih.
8. Čakalnice v zdravstvenih domovih. Navsezadnje gre za prostore, v katerih se zadržuje množica bolnih ljudi in je pričakovati, da je tudi nevarnih organizmov v zdravstvenih domovih veliko.
Potem pa primeš v gostilni jedilni list, solnico ali kečap (točka 1 in točka 3) in si greš takoj umit roke na wc (točka 5).....vmes primeš vsaj dva krat kljuko (točka 4)......skratka mission impossible....tako za čiste misli, kot za čiste roke.....
< Sporočilo je popravil liliana -- 6.1.2015 22:16:44 >
IZVIRNO SPOROČILO: liliana 8. Čakalnice v zdravstvenih domovih. Navsezadnje gre za prostore, v katerih se zadržuje množica bolnih ljudi in je pričakovati, da je tudi nevarnih organizmov v zdravstvenih domovih veliko.
mi se ravno ubadamo s posledicami okužbe rane pri našem najmlajšem; glede na potek dogodkov je 99,9 % verjetno, da je do okužbe prišlo med čakanjem na obravnavo v bolnišnici, četudi smo se izogibali gneče in bolj obljudenih prostorov
Roke si umijte po prebiranju jedilnega lista! Ameriška revija za preventivo pa je objavila še seznam osmih na videz povsem čistih javnih površin, kjer so našli največ bakterij: 1. Jedilni listi in ceniki v gostinskih lokalih. Takoj po predaji jedilnega lista oziroma ko odložite cenik, je čas, da si roke umijete ali razkužite, še preden zaužijete hrano ali pijačo.
2. Okrasne rezine sadežev na robu kozarcev za pijačo. Po študiji iz leta 2007 je skoraj 70 odstotkov limoninih rezin na robovih kozarcev s pijačo, ki so jo stregli v restavracijah, vsebovalo patogene mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, med drugim celo nevarno E. coli in druge fekalne bakterije.
3. Embalaže in držala za sol, poper, kečap, ki se pogosto izmenjujejo med gosti in so slabo očiščene.
4. Kljuke na vratih, še posebno v toaletnih prostorih. Nekateri ljudje si po uporabi javnega stranišča roke umijejo, morda niti ne dovolj dobro, drugi pa sploh ne. Pri zapuščanju sanitarij vrata odprite s komolcem ali s papirnato brisačo.
5. Dozirniki za milo. Še posebej problematični so tisti dozirniki, pri katerih se milo vlije na vrhu. Tolažilno pa je dejstvo, da so zatesnjeni dozirniki za ponovno uporabo, kakršni so na voljo v javnih sanitarijah, varni.
6. Nakupovalni vozički v trgovinah. Na ročajih nakupovalnih vozičkov je bakterij celo več kot na javnih straniščih!
7. Sanitarije na letalih. Raziskovalci so v letalski toaletni kabini našli bakterije E. coli na pipi, kljuki straniščnih vrat in drugih površinah, ki se jih uporabniki dotikajo, tudi na stenah in umivalnikih.
8. Čakalnice v zdravstvenih domovih. Navsezadnje gre za prostore, v katerih se zadržuje množica bolnih ljudi in je pričakovati, da je tudi nevarnih organizmov v zdravstvenih domovih veliko.
Potem pa primeš v gostilni jedilni list, solnico ali kečap (točka 1 in točka 3) in si greš takoj umit roke na wc (točka 5).....vmes primeš vsaj dva krat kljuko (točka 4)......skratka mission impossible....tako za čiste misli, kot za čiste roke.....
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Potem pa primeš v gostilni jedilni list, solnico ali kečap (točka 1 in točka 3) in si greš takoj umit roke na wc (točka 5).....vmes primeš vsaj dva krat kljuko (točka 4)......skratka mission impossible....tako za čiste misli, kot za čiste roke.....
holy crap! še dobr da tuki ne hodim v restavracije (ni jih velik pa tud dobre niso ne vem kaj - in svinjsko drage) - samo moram pogruntat kako to izvest v sloveniji, ne da bi postala fekalno inficirana..
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Potem pa primeš v gostilni jedilni list, solnico ali kečap (točka 1 in točka 3) in si greš takoj umit roke na wc (točka 5).....vmes primeš vsaj dva krat kljuko (točka 4)......skratka mission impossible....tako za čiste misli, kot za čiste roke.....
holy crap! še dobr da tuki ne hodim v restavracije (ni jih velik pa tud dobre niso ne vem kaj - in svinjsko drage) - samo moram pogruntat kako to izvest v sloveniji, ne da bi postala fekalno inficirana..
Mi smo ze razvili odpornost, uboga ti nedolzna dusa
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Potem pa primeš v gostilni jedilni list, solnico ali kečap (točka 1 in točka 3) in si greš takoj umit roke na wc (točka 5).....vmes primeš vsaj dva krat kljuko (točka 4)......skratka mission impossible....tako za čiste misli, kot za čiste roke.....
holy crap! še dobr da tuki ne hodim v restavracije (ni jih velik pa tud dobre niso ne vem kaj - in svinjsko drage) - samo moram pogruntat kako to izvest v sloveniji, ne da bi postala fekalno inficirana..
Zahajaj v dobre restavracije?
Tam morda ni solnic (začimbe naj bi naredile svoje?), in definitivno ne kečapa.
IZVIRNO SPOROČILO: petea V prvem dnevu življenja nas naseli 100 mio bakterij. Brez njih ne bi mogli preživeti. In glavni vir bakterij? Mama!
Saj drug ne more biti .Večino časa dojenček preživi z mamo..
To je mišljen prenos (predvsem dobrih) bakterij z matere na otroka med samim porodom (tudi bakterije iz nožnice, ki se prenesejo na dojenčka, mu pomagajo pri vzpostavljanju imunskega sistema) in dojenjem. In vmes ob stiku kož obeh tik po porodu.
Drugače pa samo na obrazu in v ustih ljudi lahko živi tudi 90 000 vrst bakterij, ki nam pomagajo živeti. V našem črevesju pa gostimo nekaj kg mikroorganizmov. Brez njih ne bi preživeli.
Tako da - ljudje smo prave premikajoče se grmade bacilov.
me sicer ne ganejo ne vem kolk te bakterije, sam enkrat na leto ponavadi na TV pokazejo take res povecane slikce bakterij in to je pol tok nagravzno, da si kaksne dva tedna res z razkuzilnim robckom obroisem rocaj nakupovalnega vozicka in podobne fore.