Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 12:56:29
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Dobro jutro . Eno so obiski, ki se ne umivajo, ne sezuvajo čevljev in ne previjajo in ne hranijo mojega otroka. Drugo je varstvo, vključno z vsemi taščami in sosedami, kjer pričakujem osnovno higieno, ki se začne pri rokah. Mi si jih kar umivamo, kaj čem. Starodomodni smo. Niste staromodni.....novodobni ste...... Ne vem . Mi smo si vedno šli najprej umiti roke, ko smo prišli v hišo. Enako pred jedjo, doma ali v šoli. Ali si vi pred kosilom ne umijete rok?
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 14:50:56
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Ne vem . Mi smo si vedno šli najprej umiti roke, ko smo prišli v hišo. Enako pred jedjo, doma ali v šoli. Ali si vi pred kosilom ne umijete rok? Pred kosilom si umijemo roke..... Samo vedno, ko vstopimo v hišo, ne gremo takoj k kosilu........in ni vedno prva stvar, ki jo storim, ko vstopim v hišo, v službo, na obisk, kjer mi ponudijo kavo in kekse, da si umijem roke....... Drugače pa, tudi ko grem na kavo v kafič, si ne grem takoj umit rok, ker bom pila kavo......
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 14:56:14
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Vprašanje v tej temi pa je, ali je zahtevati od tašče, ki je že nekaj časa v stanovanju, ki je pred tem že objemala otroka, pripravljala hrano ..., da si pred previjanjem otroka (prvič ali ponovno) umije roke, preveč ali je to realna zahteva. Avtorico teme moti zgolj ne pranje rok tašče pred previjanjem otroka........o pripravi hrane z neumitimi rokami ni bilo govora......torej lahko predvidevamo, da si tašča pred pripravo hrane vseeno umije roke, ali pa da avtorice teme to ne moti......
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 15:02:44
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Enako. Če je le mogoče, to naredim s papirjem ali vsaj komolcem. Včasih si predstavljam, da je neko kljuko pred mano v javnem prostoru prijemal kakšen Romun..In ja, umivamo si roke . Saj vendar ne hodimo vsakodnevno po javnih straniščih na avtocestah, kjer wcje in kljuke prijemajo Romuni z umazanimi rokami......in takrat pranju rok tudi namenimo malo več pozornosti, ko smo v določenih delikatnih situacijah..... In ja....tudi mi si umivamo roke.....samo nam umivanje rok ne kroji življenja oz. si ne hodimo umivat rok ob vsakem dotiku kljuke, tipk na bankomatu, božanju psa ali mačke, skratka ne držimo rok pod pipo 90 % delovnega dneva......
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 21:03:04
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana skratka ne držimo rok pod pipo 90 % delovnega dneva...... A jih kdo .
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 21:41:22
|
|
|
|
mateyka
|
meni se koža na rokah izsuši, če bi si jih prala več kot 20x na dan. sploh zdaj pozimi.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 21:46:51
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka meni se koža na rokah izsuši, če bi si jih prala več kot 20x na dan. sploh zdaj pozimi. Nekje tolikokrat si jih, se mi zdi. Da zračunam. Zjutraj. Ko pridemo iz službe. Ko pridemo iz trgovine. Ko pridemo od kdo ve kje. Plus vsakič, ko gremo na wc. Plus pomivanje posode. Pred jedjo in po jedi. Priložnostno .
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 22:16:52
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: liliana skratka ne držimo rok pod pipo 90 % delovnega dneva...... A jih kdo . Pred leti, dolgo, preden sem sama postala sama mama, sem nekaj minut opazovala znanko, ki je svojemu takrat kakšno leto staremu otroku praktično neprestano - ko se je dotaknil psa, prijel za ograjo, se pri hoji po stopnicah prijemal tal ... brisala roke z vlažnim robčkom. No, 90 % časa ravno ni dosegla, 50 % pa se je precej približala. Sem takrat mislila, da so morda otroci res tako občutljivi, da jih je treba neprestano ščititi pred vsemi mogočimi bacili. No, do časa mojega materinstva sem svoje razmišljanje nekoliko 'normalizirala'.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 28.12.2014 22:51:54
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: liliana skratka ne držimo rok pod pipo 90 % delovnega dneva...... A jih kdo . Izgleda..... glede na to, koliko si jih perete....doma..... v službi si jih potem izgleda ne perete vseeno toliko....recimo ob vsakem prijemu kljuke, ob vsakem rokovanju s poslovnim partnerjem, ob vsakem čiku, ob vsakem dotiku roke z mizo v sejni sobi in priklopu prenosnika v vtičnico.....do takrat, ko pridete domov in se vržete aktivno v pranje rok se vsi ti bacili in mikrobi že razširijo po vsej notranjosti vašega telesa....pronicajo skozi kožo, sluznico, mikroskospsko ranico na roki, v nosu..... IZVIRNO SPOROČILO: petea Pred leti, dolgo, preden sem sama postala sama mama, sem nekaj minut opazovala znanko, ki je svojemu takrat kakšno leto staremu otroku praktično neprestano - ko se je dotaknil psa, prijel za ograjo, se pri hoji po stopnicah prijemal tal ... brisala roke z vlažnim robčkom. No, 90 % časa ravno ni dosegla, 50 % pa se je precej približala. Ostalih 40 % pa je porabila za svojo dezinfekcijo rok......
< Sporočilo je popravil liliana -- 28.12.2014 22:54:57 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.12.2014 23:18:59
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 7:49:01
|
|
|
|
Tippi
|
Ok.vprasanje je pred previjanjem NE. Ko pridem kam na obisk JA....ne pa vedno. Pred kosilom JA Po straniscu JA Pred pestvanjem malega otroka JA (glej drugi stavek) Po previjanju NE Nikoli pa ne zahtevam od nikogar da si umije roke ko pride na obisk.enkrat na teden operem kljuke s spitadermom in to je to.vse je stvar navade.jaz pazim na higieno rok,nisem pa s tem obsedena.tud z neumitimi sem ze jedla.packa sem! Haha
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 8:07:49
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Po previjanju NE tud z neumitimi sem ze jedla.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 8:39:40
|
|
|
|
Tippi
|
Kaj? Jst ce zamenjam polulano plenico v stotinki sekunde,se ne umazem haha tud pr posrani plenici se ne. Jedla sem pa ze v takih okoliscinah,da je voda zlato in si umit roke pred obro kom,bi bilo....ah kaj cem ti razlagat.cudi se naprej haha
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 10:33:45
|
|
|
|
tashq
|
Tudi jaz sem izgleda bolj pujs. PRED previjanjem se ne umijem-to mi sploh ni jasno, saj je med rito (ki niso usta btw.) in "umazanimi" rokami vedno še neka plast, recimo robček. PO previjanju pa odvisno-če naredim tako kot znam (brez dotikanja z golo roko kakanja in lulanja), potem ne. PRED kuhanjem obvezno, pa še vmes kar velikokrat-odvisno, kako pacasto je tisto kuhanje. Pa delovno površino tudi velikorat pomijem, sploh če je več "faz" kuhanja, pripravljanja hrane. Nakupovalni vozički, vrata v trgovini so pač res fuj, ampak se ne sekiram, ker je še veliko drugih stvari v tem okolju fuj , recimo izdelki v trgovini, denar itd. In če bi že razkužila ročaj od nakupovalnega vozička, bi hitro spet nanesla potencialne bakterije gor, ko bi prijela prvo stvar v trgovini in jo dala v voziček. In potem z bakterijastimi rokami spet prijela voziček. Zato si pač "samo" doma umijem roke, vmes si pa ne vtikam prstov v usta pa je. Za avtorico: pred previjanjem se meni osebno zdi bv umivati roke, bolj logično je seveda po prihodu domov, po previjanju, pred kuhanjem.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 10:47:15
|
|
|
|
RIJA*
|
pa kaj je zdaj to tekmovanje, kdo je večji pacek?
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 10:50:15
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* pa kaj je zdaj to tekmovanje, kdo je večji pacek? Po moje bolj razmislek, kaj vse in kako tekom vsakdana počnemo, pa sploh ne pomislimo, kako lahko vpliva na naše in druga življenja.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 11:17:50
|
|
|
|
mateyka
|
Tippi, ja, kaj ces mi razlagat, packa packasta si in konc.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 13:15:00
|
|
|
|
Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Tippi, ja, kaj ces mi razlagat, packa packasta si in konc. Oink oink
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 13:45:26
|
|
|
|
Marčevka2010
|
To, da avtrorica te teme pričakuje, da se tašča umije, ko pride k njim preden začne skrbet za otroka in ga šlatat itd. je čisto normalno. Drugače pa, ko si doma nima smisla umivat rok pred previjanjem, ampak po previjanju. Ljudje, ki pa pridejo na obisk pogledat dojenčka (sploh v zimskih mesecih) bi morali pa sami imeti pošlihrano v glavi, da se je treba prej umit, preden ti v naročje dajo dojenčka. Ja, otroci rabijo svinjarijo, ampak tako zgodaj pa ravno vseh umazanih rok, da ga prešlatajo, pa ne. Drugače pa si umivam roke, verjetno pretirano, pa imam še cele roke in kožo (obstajajo nežna mila in kreme za roke BTW). Da se ne bi kdo bal, da mu bo kaj odpadlo zaradi umivanja. Ne umivam pa si jih vsakih 10 minut, da ne bo pomote, ampak po potrebi. Ampak to potrebo ima vsak drugače izraženo. In je to njegova stvar.
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 17:58:58
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* pa kaj je zdaj to tekmovanje, kdo je večji pacek? Točno to.... A si ti ko greš po hotdog in po čaj na drsališče umiješ roke preden primeš hotdog in šalico od čaja.....? Ker če ne, si ena navadna packa.....
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 18:22:30
|
|
|
|
RIJA*
|
packa sem
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 19:39:09
|
|
|
|
liliana
|
saj.....
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 19:47:43
|
|
|
|
LuLu
|
Kaj zdaj? Kdo je zmagal? packe proti sterilnim
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 19:54:13
|
|
|
|
liliana
|
Neodločeno... prišli smo do zaključka, da so sterilne tudi packe in da smo packe tudi sterilne......
|
|
|
|
RE: previjanje-ivanje rok 29.12.2014 20:02:23
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana saj..... a šteje, da mam do takrat rokavice gor?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?