patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Sprašujem za Bvulgari, ker sem ga pred leti kupila kolegici za darilo, pa mi je nek nežen, ženstven, romantičen vonj ostal v spominu. Sama sicer parfumov ne uporabljam sploh, razen Diorijev Poison, ki je za posebne priložnosti (beri: ko me prime navdih). So mi pa parfumi všeč, ker so v ličnih stekleničkah in okras sami po sebi, ena res lepa reč, ki se jo uporablja v majhnih količina. Kar se tiče tega, da so parfumi preveč osebna stvar za darilo - a ni tako z vsako stvarjo? Mislim, če nekoga lih ne vprašaš, ne moreš vedet, ali mu bo določena knjiga, predstava, copati, šal, nakit, rože, vino, masaža,... všeč. Pa gesta je tudi važna nenazadnje, nekdo si je vzel čas in denar, da mi kupi nekaj posebnega samo zame, a ni že to dovolj lepo? Ne sam čas in denar nista bistvena pri tem in če si nekdo vzame par minutk in potegne iz denarnice šop denarja, ker si to pač lahko privošči- meni osebno ni višek lepega .Lepo je, če si nekdo vzame čas in se pozanima, kaj je tisto s čimer bi me še posebej razveselil. Vsaj meni je to lepo. Ne zdi se mi posebej lepo, če nekdo , ki si to lahko privošči, zame mimogrede potroši denar za drago darilo, ki pa mi v bistvu ni ne vem kako všeč. Lepša gesta kot zapravljanje za nekaj dragega, je po moje tisto zavedanje, da se je nekdo potrudil in se pozanimal, kaj mi veliko pomeni. In če dam na tehtnico ali je to poceni čokolada, ki jo imam rada zaradi njenega okusa ali drag , pa meni odbijajoč parfum- mislim, da nebi veliko razmišljala. P.s. Čudno je, da tako gledaš na obdarovanje, ko pa je stil obdarovanja tvoje prijateljice Ronje , čisto drugačen , kot ga ti zagovarjaš. Vzeti čas za nakup in reskirati denar ni ravno njen moto pri darilih se mi zdi. Osebno so mi njena darila nekaj izredno lepega in pozornega, saj se pri vsakem očitno pozanima kaj je slavljencu res pri srcu. Ne zapravi veliko časa za nakupovanje, ne zapravi veliko denarja. V samo darilo pa vloži veliko pozornosti in truda.