Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: liliana No....govorimo o 18 letnici....ki se verjetno razveseli vsakega parfuma, ki ga dobi....še posebno, če je neko ime.....ker večina 18 letnic vseeno nima toliko denarja, da bi si vsakodnevno kupovala parfume in tako izoblikovanega okusa, da bi versaceja ali diorja podarjala naprej....... In po mojem se v 20 letih to "doživljanje" parfumov pri najstnicah ni kaj prida spremenilo......ker vseeno se pa vsaka familija spet tako ne presereva, da neka najstnica ne bi bila zadovoljna recimo z diorjevim parfumom in bi ga zaradi svojega že izoblikovanega okusa za parfume podarjala naprej..... Jaz sem pri 22 dobila Tresor.....in mi ni padlo na kraj pameti, da bi ga podarila naprej......ker je stal za takratne moje pojme celo premožnje in dišal tudi ni tako slabo..... Včasih pozabljamo, da smo me stare že 40 let in več, da govorimo o 20 - 25 let mlajšh ženskah (res je, da čas hitro teče in da bi najraje pozabile, koliko smo stare )....ko "osebno in intimno" darilo čisto drugače pojmuje kot me...... To je kar nekaj. Osemnajstletnica ni 6- letna punčara. To so že resna dekleta oz. ženske, ki že kar dobro vedo kaj hočejo. Osebno, kot sem že omenila, bi se mi bedno zdelo, da mi nekdo podari še pa još drag parfum- da zanj pol premoženja, potem pa je to parfum, ki ti povrhu vsega ne potegne oz. preprosto rečeno smrdi. Ni vse le preseravanje. In , če je parfum drag, še ne pomeni, da bo kar vsaki najstnici všeč. Mogoče ga iz spoštovanja do tistega, ki ji ga je podaril, ne bo dala naprej in ga ne bo obdržala zaradi tega, ker je drag in potem zdravo za gotovo všečen. Osebno bi se mi zdelo malo smotano, da nekdo toliko reskira za nekaj kar mi ni všeč, saj bi si v nasprotnem primeru za isti denar lahko privoščila nekaj, kar mi pa je. Osebno je meni takšno obdarovanje malo nasilno in prav nič osebno. Kot bi te nekdo hotel prisiliti, da zato ker je parfum drag , vonjaš na sebi nekaj, kar te odbija. Jaz se tega ne bi šla. Bistvo obdarovanja je vendar ta, da obdarovanca razveseliš in ne spraviš v neprijeten položaj, ko ti mora biti hvaležen, pa čeprav ti v resnici ni. Različni smo. Klasični parfumi, ki obstanejo leta na tržišču, so lahko zelo všečni mnogo ljudem. Moderni, močni, specifični...z leti izginejo s polic. Ne kupujem zgoraj omenjenega Poison-a..se pa spomnim njegovega vonja, ko sem bila nekje zgoraj omenjenih let. Če bi mi ga nekdo danes prinesel, bi ga zagotovo uporabila pri določenih dogodkih in ga zagotovo ne bi vsak dan, ker je za mene premočen. Podobno je s klasiko a la Tresor, Chanel No5..ali sodobno klasiko ( po moje ), Kenzo Flower. Izgleda, da sem edina, ki menja parfume, vedno uporabljam vsaj dva, tri naenkrat. Mislim, ne vse tri en špric za drugim , ampak za različne priložnosti. In včasih gre kakšen na stand by, ker se ga naveličam in ga ne zaznavam več. Menjam tudi vonje, vsake toliko poskusim kakšnega novega.