Tamara81
|
Pozdravljene, Strukla, ja ta "priprava" je bla men tud kar nekaj, tako da kaj dosti od nje ne pričakujem - razen to, da si "izborim" spinalni blok (imam izkušnji s splošno in spinalnim) ter da dobim termin čim bližje PDPa. Izbire glede načina poroda žal nimam več, če bi jo pa imela bi se pa odločila, da "poskusim" naravno. Ne vem sicer zakaj ti predlagajo tudi možnost CR, ampak jaz bi o svoji situaciji (zaradi katere ti predlagajo CR) prebrala kake znanstvene članke in če ni poskus naravnega poroda preveč tvegan, bi se zanj odločila, saj menim da je to načeloma za otroka in mamo najbolje. Ampak tudi glede tega smo si (kolikor sem opazila) dokaj različne... Kolikor jaz razumem razliko med spinalnim blokom in epiduralno anastezijo je razlika v tem kam (kako globoko) v hrbtenjačo ti "iglo potisnejo", mislim da je z epiduralno tudi nekaj več dela (z natančnim odmerjanjem ipd.), pri spinalnem te pa lahko "bolj poškodujejo"... Za sabo imam 2 poroda (pri 35 in 41 tednih) in nisem opazila, da bi se en teden pred porodom otroka kaj umirila (se mi pa to zdi možno predvsem iz naslova tega, da pač res nima več toliko prostora, da bi te lahko še "močno udaril ali se obrnil), res pa je tudi, da nisem bila pretirana pozorna na to (čutila sem premike obeh do konca). Za tiste, ki vas zanima kdaj je največja verjetnost, da greste rodit je moj danes našel en zanimiv članek http://spacefem.com/pregnant/charts/duedate0.php Uf, se zvečer, ko se hladi, lažje diha Srečno vsem!
|