|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
26.6.2015 12:57:23   
sladkorčica
Živijo. ...

Ah cunj nikoli ne zmanjka jst sm se včeri vrgla v pospravljanje cunj pa malo sem v previjalni po predalih pošlihtala ker zdaj sem samo not zlagala kar sem kupila oz dobila....nevem od zadnjič sem kar en strah dobila ko me je neki ščipalo, tako da sem tud posteljico pripravila oblekla posteljnino da me kaj me preseneti....

A ti boš tud imela te kapljice kdo ti jih bo prinesel?

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
26.6.2015 17:33:29   
jesse16
Živijo
meni jih svakinja zrihta. Jih bom pa sigurno imela, ker nečaku so full pomagale. Mi jih je že prinesla.
Joj jaz pa še nisem ne posstljice ne njegovih cotk nič pripravila. Mam to v planu vse po morju.
Danes sem vse pospravila. Jutri moram pa likat in pakirat. Uf že za tri je hudič pakirat, kako bo šele drugo leto ko bo en škratek več user posted image
BAje prihaja nov vročinski val, tako da punce držite se sence.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
27.6.2015 11:38:28   
sladkorčica
Hej punce pa kje ste res vse?????

Jesse16 saj jst tudi še nebi nič pristimala za bebija sam me je mal prisililo in mi je tud eno breme manj....user posted image

Ja se bom glede teh kapljic malo informirala absolutno bo pa treba neki dobit ker to bo ziher problem....

Jesse16 skrajno lepo uživaj na morju in pazi na buškota. .....Ko pa prideš domov se pa le javi do takrat bo pa verjetno tuki na ringaraja zelo revno....

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
29.6.2015 9:36:58   
žanetka
Živjo!
Rada bi vprašala, če ima mogoče še katera podobne težave kot jaz. Pred 1 mesecem sem odšla na bolniško zaradi kratkega MV, dobila tablete estima in magnesol, zaželjen počitek. Ker to nosečnost zelo nizko nosim, mi zelo pritiska navzdol in trenutno res le počivam- pa še to moram bolj kot ne ležati.
Prejšnji teden sem pa imela močne bolečine, ko tudi ležanje ni nič pomagalo- kljub temu, da sem ves čas počivala. Sem klicala g, pa je na dopustu, dobila nadomestno zravnico in je rekla, da nimajo kaj naredit in da naj se nič ne hodim tja kazat, ker sem itak v 35.tednu in če bi prišlo do poroda bi pač prišlo. Občasno se bolečine pojavijo in trajajo lahko tudi par ur, potem pa popustijo.
Hvala in lp

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
29.6.2015 10:26:26   
sladkorčica
Ojla punce....

Žanetka če smatraš da je hudo najbolj da greš v porodnišnico ne glede na to da si že pred mesecem imela kratek MV. Tako boš najbolj mirna .....Ja kok casa se ti pa pojavljajo bolečine oz kaka je to bolecina?

(odgovor članu žanetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
29.6.2015 14:48:56   
žanetka
oj,
bolečine sploh ne znam opisat- kot bi imela popadke, le da trajajo celo večnost- taka topa bolečina, ko zagrabi in ne popusti user posted image . Ne pomaga ležanje v nobenem položaju, pa še vse mi dol pritiska. Se pa pojavijo občasno- do sedaj se mi je parkrat ponovilo. Potem pa tudi same od sebe prenehajo. Te dni bolj ležim in počivam, čeprav sem že sita tega ležanja :). V ponedeljek mi bo pa že CTG delala, pa bomo videli pri čem smo.

Neposredna povezava do sporočila: 1406
29.6.2015 18:54:00   
Anaina
Hej punce.
Kako ste? Jaz sem ok. Sem v 35t naš otoček je pa velik za 37t. In tudi meni zelo pritiska dol in trebuh dosti otrdeva. G pravi da je to čisto normalno in da zdaj lahko samo čakam. Žanetka mogoče pa mi2 otvoritva temo avgustovke:) kako ste kaj ostale?

(odgovor članu žanetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
29.6.2015 19:52:42   
sladkorčica
Živijo punce....
No lepo da je še katera prisotna ker sva večina z Jesse16 same na tem forumu tako da glih ni za otvoritev avgustovke ker gremo proti koncu vse....user posted image

Jah punce to otrdevanje trebuščka pa bolečine je treba vzeti v zakup to vse spada k nosečnosti tako da mirnih živcev. ...To je samo dober znak da gremo h koncu.....

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
30.6.2015 8:28:14   
Špelička
žanetka jaz bi se šla na tvojem mestu pokazat v p, tam ti bodo takoj pomagali oz. te pomirili, če je vse ok. Sedaj smo že tako daleč z nosečnostjo, da je porodnišnica pravi naslov.

Jaz sem imela včeraj pregled, imamo 1700 g, končno smo izvedeli spol, pa tudi user posted image je že obrnjen z glavico navzdol user posted image . Mam pa konstantno nizek hemoglobin, sedaj mi je padel že na 103, pa jemljem 3 tablete železa na dan. A ma katera tudi te težave?

Danes uredim še papirje na csd.

Neposredna povezava do sporočila: 1409
30.6.2015 8:53:44   
sladkorčica
Ojla

Špelčika jst sm do sedaj zmeraj imela.izvide bp. Imam pa sedaj pri naslednji kontroli se kri za oddati. .....bomo videli kaj bo.....

Jaz sem že zrihtala vse na csd sem že dobila odločbo. Pa tudi z dragim sva uredila na upravni enoti očetovstvo. ....Bom pa imela bol nizko porodniško ker sem izgubila službo ko sem povedala za nosečnost. ...

Ja za vse tiste ki imajo hude bolečine je pa res porodnišnica pravi naslov.....

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
30.6.2015 9:30:08   
žanetka
Hvala obema za odziv.
Ker so baje take bolečine za tiste, ki nosimo zelo nizko in se ne pojavljajo iz dneva v dan, so mi svetovali le počivanje.
V ponedeljek imam pa pregled pri g in mi bo že ctg delala. Če se mi bodo pa bolečine ponavljale oz. bile tako hude, pa vsekakor grem v porodnišnico.
Midva imava tudi že vse urejeno na csd, le ša za očetovski dopust bo potem sam uredil po rojstvu.
vse dobro vsem :)

Neposredna povezava do sporočila: 1411
30.6.2015 10:57:43   
LeyaPrive
Pridni ste, naš je imel pa 1900g že v 31 tednu. Mi je pa zanimivo, da meni ginekologinja ne kontrolira veliko stvari. MV še ni nikoli pogledala, z metrom tudi trebuha ne meri. So to različne prakse med posameznimi ginekologi ali je odvisno tudi od stanja (težav). Jaz nisem imela nobenih problemov in res samo na kontrole hodim.

@Špelička Kolegica je imela tudi težave z železom. Sicer že prej, nosečnost je še poslabšala. Na koncu je zelo popravila rezultate, ker je začele beljakovine zraven jesti (grahove, ker je vegi). Naj bi pomagale h boljši absorciji/presnovi železa. Jaz sem imela na prvi kontroli hemoglobin 139, na drugi 120. Se mi pa zdi, da je še malo padla vrednost, ker hitro plavice dobim.

(odgovor članu žanetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
30.6.2015 11:36:34   
sladkorčica
LeyaPrive ja potem maš pa res šparavno ginekologinjo ker to spada k rednemu pregledu enkrat po 20 tednu da ti mora izmeriti MV. Kaj če bi imela kratkega al pa odprtega?????? Eni dolarji so pa res pocarji po domače pa nima veze kok si stara kake probleme imaš ali jih nimaš Madonca zato pa plačujemo zdravstvo pa nisem neki zahtevna da bi hotela kake preglede......

To z železom ima velik nosečnic probleme da imajo slabo kri to potem kar mine ko rodiš. ....Jst sm tudi imela pri prvi pomanjkanje železa potem pa nikoli več zmeri kri ko šus. ...

Jst se zdaj ubadam z otečenimi nogam......Je kar hudo sam bo že nekak po porodu bo bolje. ....se dobro da je toplo vreme da lahk japonke obujem.....

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
30.6.2015 14:32:02   
Anaina
Zdravo.
Kak je fajn ko smo začele malo z čvekom. Kar se tiče G je moja zakon. Čisto vsak pregled naredi uz izmeri trebuh in tudi da pregledat urin. MV mi je tudi merla. In res se zelo posveti vsem svojim pacientkam. Tak da je ne bi zamenjala za nič na svetu. :D Glede krvi sem pa vedno mela ok. Pijem pa vsako jutro pesin sok z limono.
Drugače pa imam že vse pripravljeno za našega fantiča in se samo čakamo. Je pa v 34t imel že 2800g.
Uživajte in pidno še božajte bušije.

Neposredna povezava do sporočila: 1414
30.6.2015 15:46:07   
LeyaPrive
A je šparovna ali ne težko rečem. Vsak mesec pregledajo vodo, kri 3x, UZ-ji so pa tudi samo 3. Kranjska ginekologija ne premore, da bi bili UZ v vsaki ambulanti in se je treba posebej naročiti in imeti napotnico. Če bi imela UZ v ambulanti, bi verjetno večkrat pogledala. Tako ali tako so pa kadrovsko čisto podhranjeni. Me je opozorila, da naj naslednjič ne hodim prezgodaj, ker jih ima vsaj 35 naročenih na kontrolo.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
30.6.2015 17:02:07   
Špelička
Meni vsakič vzame vodo in kri za hemoglobin, za tokso sem imela 3x in vedno mi naredi uz. UZ samo na hitro, da vidi, da srček dela, nazadnje je bil bolj podroben, ko je pa je še zmerila user posted image . MV mi je merila 1x.

Kolko pregledov ste pa že imele? Jaz sem v 31. tednu in sem imela 6. Naslednjič sem naročena šele čez en mesec, ko bom že v 35. To se mi zdi pa kar malo daleč. Sem gledala v materinski od prve nosečnosti, sem imela po 31. tednu kar na dva tedna kontrolo.

Neposredna povezava do sporočila: 1416
30.6.2015 22:30:48   
LeyaPrive
V Kranju je prvi pregled relativno pozno. Pri 2 mesecih je bil samo UZ za potrditev, resnejši pregled, kjer se dobi knjižica itdf pa pri ene 3 mesecih pomoje. Potem pa vsake 4 tedne, če je vse ok. Zadnji mesec pa bo verjetno vsak teden. Jaz sem bila do prvih brc kar malo panična, ker sem bila brez vseh simptomov (razen večjega modrčka in srbečega hrbta) in sploh nisem vedela, če je vse ok.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
1.7.2015 9:42:33   
sladkorčica
Živijo punce.....

No spet prihaja vročinski val......Tako da senčka pa počivanje. ...

In imate za bebija vse prištimano ?????

Neposredna povezava do sporočila: 1418
1.7.2015 10:42:14   
LeyaPrive
Jaz še nimam vsega, nekaj štrajkam :) Mi manjka še jogi, voziček in nekaj drobnarij. Zagledala sem se v vozičke Jane slalom in mi ni jasno, da nekatere hočejo po 300 € in več za 6,7 let stare vozičke. Ker imamo zraven kar nekaj gozda in pilj pač moram gledati "terence".

Neposredna povezava do sporočila: 1419
1.7.2015 12:58:10   
sladkorčica
Jst mam pa kar vse prištimano se celo oblekice sem zadnjič vse lepo zvrstila v previjalni . Glede vozička pa ja midva sva si tud ogledovala tega jane pro slalom sam potem sva kupila peg perego gt3 je 3 kolesni terenec ker živiva bol na hribčku v naravi in treba imet tak voz......

Neposredna povezava do sporočila: 1420
1.7.2015 13:03:37   
Anaina
Hej punce.
Jaz samo upam da me vročina ne zdela preveč :) kako ste ve? A je bila katera na morju oz. Še gre?
Mi imamo za našega falota kar vse že prištimano. Voziček pa kupli Maxi Cosi Mura 4 . Je res super in sva zelo zadovoljna.

Neposredna povezava do sporočila: 1421
1.7.2015 13:10:03   
sladkorčica
Ja kaj sta že probala voz da vesta da se bo obneslo?????? Midva sva tudi fullllllll zadovoljna z našim vozom če se bo pa bebi dejansko not vozil rad bo pa čas vse pokazal......

Glede morja pa letos ne gremo zaradi tega ker mam pdp 14.8. bom raje doma počakala ker nikoli ne veš kje te preseneti

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
1.7.2015 13:14:15   
Anaina
Sladkorčica voziček sva pa že sprobala ja in je res super. Ga imajo sosedi in je za naš teren sploh fajn. Ga pa ima tudi sestra in ga ni mogla prehvalit. Je pa itak odvisno od vsakega posameznika kaj mu je všeč in kaj je za njega dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 1423
1.7.2015 13:27:38   
sladkorčica
Tudi midva sva s probala najinega.....in ni da ni. Samo kok bo pa dejansko se obneslo se bo pokazalo ko bo otrok noter.....Tako da to je škoda govorit da si za določeno stvar nekaj zadovoljen potem je pa čisto druga slika. Ravno za ta maxi kosi Mura4 ga ma kolegica in njen bebi je not stalno jokal tako da je drugega kupila....

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
1.7.2015 13:32:22   
Anaina
Sladkorčica vsak lahko ima svoje mnenje ne? Konec koncev je pa lahko otrok v vsakem vozičku nezadovoljen. A potem ne boš vozička imela če bo v vsakem jokal? Nisem pa nobenemu vsiljevala da mora kupit ta voziček ali kaj podobnega. Povedala sem pač svoje mnenje. In ja MIDVA sva zadovoljna z njim.

< Sporočilo je popravil Anaina -- 1.7.2015 13:34:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?