|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
12.5.2015 12:37:52   
sladkorčica
Ja hudo.....No ce je res si mi polepšala dan ker ne rabim ravno materinske šole. ....
Midva sva hotela jit samo zaradi kao potrdila .....
No konec maja imam itak spet G pa se pozanimam.... Če pa ti kaj novega izveš pa javi okejuser posted image . Kam si pa hodila v materinsko? V zdravstveni dom al v porodnišnico?

(odgovor članu Minimini)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
12.5.2015 12:44:00   
sladkorčica
Jesse16 lej zdaj sem pa res zmedena glede tega.....
Lansko leto vem da je bil še potreben potrdilo za partnerja....Tako sta mi povedala brat pa žena njegova da sta šla sam na eno predavanje na koncu je pa sestra rekla da tisti ki rabijo potrdilo naj počakajo. No rodila je v lj porodnišnici in je placljivo po odhodu iz porodnišnice. ....No tako sem jst zvedla. ...No ce ma katera kako več info naj pove. Je pa skoraj povsod plačljivo že kar neki časa

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
12.5.2015 12:47:15   
Minimini
V šolo sem hodila v zdravstveni dom, sploh nism vedla da je tudi v bolnišnici, pri predavanju o porodu smo si šli ogledat porodnišnico... In sem kr zadovolna.. In tako k pravi jesse16 mene je tudi zmotilo k vsak drugače opisuje postopek nege otroka če primerjam šolo ali pa filmčke na babybook ali pa tukaj na ringaraja..???

Neposredna povezava do sporočila: 1228
12.5.2015 13:00:16   
sladkorčica
Ja to itak da vsak ma svoje in tudi ti boš na koncu imela svojo tehniko. Midva bova šla sam porodnišnico nočem jit gledat ker sem jo že vidla user posted image

(odgovor članu Minimini)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
13.5.2015 7:52:08   
sladkorčica
Ojla punce, kako ste?

Jesse16 kako je v materinski šoli? Si o zvedela kaj novega?
No danes naj bi bilo še dokaj lepo vreme tako da ga maksimalno izkoristimo .....

Pri nas počasi napredujemo z beljenjem.....
Jesse16 otroška sobica bo zaenkrat počakala ker bom imela škrata našega pri sebi v spalnici bo zraven postelje parkirana posteljica.....nevem mislim da v začetku je najbolje da je v isti sobi kot jaz.....
Kaj ti ga boš takoj dala v otroško sobico ali boste samo pripravili za kasneje?
Drugače nisva se nič razmišljala kakšna bo sobica, to bo kasneje vem pa to da bodo stene sigurno bele ker moj dragi ne mara hudih barv ker je pač mišljenja da se barve Kmalu naveličaš. ......jaz bi ziher kaj pobarvala sam ne grem se teh igric bom raje drugače popestrila prostore , mogoče s kako sliko.....user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1230
13.5.2015 8:50:50   
jesse16
ŽIVIJO

danes imam še eno predavanje v šoli- poročam zvečer. Imeli naj bi pa dihalne vaje.
Jaz se še odločam ali bo šel takoj v sobico ali bo nekaj časa zraven mene.Ne vem mala je bila eno leto zraven mene in še kr vsako noč pride k meni spat. Pa bo 8 let stara, ampak okol 2 je ziher pri meni v postelji. Pravi da ima grede sanje.
Sobica bo v nežno zelenih in oranžnih tonih. Jaz obožujem barve, mam vse stene v barvah. Mi moj že grozi da ko bo potrebno spet belit naj si najdem takrat drugega user posted image user posted image .

Zdele grem pa oblekice iz škatel zlagat. Da vidim kaj sploh imam.

vreme se bo pa poslabšalo, pa saj v petek mora biti dež da bo poletje lepo.

Neposredna povezava do sporočila: 1231
13.5.2015 9:48:45   
sladkorčica
No le poročaj glede dihalnih vaj....

Jst bi tudi imela kaj barvasto sem tud večkrat izrazila željo pol pa dobim odgovor da naj kar samauser posted image pol me pa mine......Saj neveš kaj bi naredu da bi blo prav sam mislim je vsaj prve mesece pri mamici. Nevem jst nebi mogla mirno spat da ga nebi slišala. Če ti to uspe kapo dol ker moraš bit pa karakterno zlo močan da se to odločiš. ...nimam pa nič proti da nebo spet kakega nesporazuma
user posted image

Jaz imam vse pristiman manjka mi edin kompletek za iz porodnišnice pa pleničke , samo Kmalu pride tudi to na vrsto......No pa za nohte stričt tega tudi še nimam ah pa ziher se bo še kaj našlo. .....user posted image

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
13.5.2015 14:46:23   
jesse16
Evo. Zdaj znam pa dihatuser posted image . Morem rec da je to super. Mas sproscanje z dihanjem in predihavanje popadka. Upam da bo kaj pomagalo ko bo slo zares.
Mal smo se prakticiral polozaje za rodit. V glavnem zanimivo.
Zdaj sm bila pa se na csd mam en kup papirjev. Morva it se ocetostvo podpisat.

Neposredna povezava do sporočila: 1233
13.5.2015 14:54:07   
sladkorčica
O že na csd? Kaj si že dobila papirje za porodniško? ????
Tudi midva morava uredit očetovstvo ker sva koruznika hehe.

Ja to jst vem če znaš pravilno dihat si malo olajšaš vse skupaj....
Potem pa moram res jit obvezno v šolo za starše.
Kaj si pa dobila za ene papirje na csd

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
14.5.2015 11:21:14   
sladkorčica
Živijo punce....
Kako ste v teh vročih dneh?

Zdaj pa opažam da mi buši čedalje bolj hitro raste....skoraj vse majčke so mi ratale premajhneuser posted image
Pa sem doma sam vseen moram neki oblečt. ...pol ure sem bla pred omaro da sem neki najdla.....
Ah saj bo bolje ane......

Neposredna povezava do sporočila: 1235
14.5.2015 11:28:03   
Anonimen
sladkorčica : jest se pa sekiram , ker mam tko mjhn trebuh, 29 tednov noseča pa kkšni komj opazjo da sm :) sm zmerj upala da bom imela velk trebuh pa joške pa ni vse skup nč :( se morm kr mau naprej držat, če hočm da je na slikah bl očitn da mam trebuh in to stem da mam maternico čist naprej obrneno , navem kuko to. Tut v materniski šoli sem jest par tednov pred vsemi pa mam delč najmanši trebuh.

Neposredna povezava do sporočila: 1236
14.5.2015 11:51:45   
sladkorčica
Ah saj se ne sekiram dost glede tega......Samo do zdaj še mi zdi da je bil kar nekak isto velik zdaj se je pa kar na hiter pokazal...
Joj tole je pa res smotan če se ti ne pozna lepo ker bi rada pokazala bušija ....

Ves zadnjič sem šla z našo psičko na sprehod in je sosed reku če sem prišla na sprehod , ja da je kar treba da nebo večji trebuh....halo dec trapast al sem noseča ne debela......To so eni bukseljni k ne ne premišljajo kaj rečejo sploh če ne ve kaj se s tabo dogaja.....Saj mu nisem nič rekla nazaj sem bla kar tiho ....Škoda besed... Sam trapasto sem se pa počutila ker se mi ni fajn vidlo še......No zdaj pa vsi vidijo da se nisem zredila ampak pričakujemo naraščajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
15.5.2015 9:11:15   
sladkorčica
Jutro punce, kako ste????

No pa smo dočakali malo dežja. .....moram rečt da mi kar paše tale deček. ....

Jesse16 kje si se zgubila????? Najbrž žaluješ ker se ti dopust zaključuje.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1238
15.5.2015 13:00:46   
cbelica28
Pozdravljene punce.

Sama sem tudi rodila avgusta in imam zelo lepo ohranjene stvari od številke 62 do 92. Veliko oblačil je znamk Okaidi, S. Oliver, Esprit, Name it....
Če bi katero zanimalo naj mi piše pa ji pošljem slikice.

Uživajte še v zadnjih mesecih s trebuščki, potem pa bo samo veselje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1239
15.5.2015 13:03:40   
jesse16
Živijo
uf nisem se izgubila. Delam :-)
Evo sobica končana, cotke pripravljene za pranje. Mislim da mi razen kozmetike in plenic ne manjka nič. Aja manjka mi še posteljnina. Mam obrobo za posteljico nimam pa preobleke za odejo in povšter. Rjuhice tudi mam. SPloh ne vem kje je posteljninauser posted image .

Na CSD sem dobila en kup papirjev. Vlogo za uveljavljanje porodniške. Vlogo za enkratno pomoč in očetovski dopust. To daš na CSD ko se že otrok rodi. Žal se pri enkratni pomoči ob rojstvu upošteva cenzus. Se pravi če nimaš otroških polj tudi tega ne dobiš. NAm pa naša občina da 240 EUR, za zapravljanje v pikapolonici user posted image
user posted image user posted image .
Sladkorčica ne se sekirat zarad bušija in premajhnih majčk, jaz za doma nosim kr stvari od mojga user posted image . Jaz mam skoz že full velik trebuh, tak da se že na 1 km vidi da sem noseča.

Ja na žalost se mi dopust res končuje, je tako hitro minilo. Pa saj še 1M polj bom celo leto doma user posted image user posted image

Kako ste kaj ostale?

Neposredna povezava do sporočila: 1240
15.5.2015 13:05:24   
jesse16
Aja v materinski so nam dali podatke glede P.
Za Novo mesto ne potrebuješ šole, je pa zaželjena in partner plača 20 EUR.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
15.5.2015 19:57:08   
JozicaH
...samo popravljam dezinformacijo... na CSD oddaš vse te vloge lahko že 2 meseca pred PDP. Vsekakor pa ne potem, ko se otrok rodi, porodniško nastopiš že 1 mesec pred PDP in tudi porodniško madomestilo prejmeš za ta mesec, tudi za očetovski dopust je potrebno prej oddati, če oddate vlogo za pomoč ob rojstvu otroka 2 meseca prej, pa jo prejmete še pred rojstvom otroka. Edino za otroški dodatek date po rojstvu pa na občino za občinsko "pomoč ob rojstvu otroka" al kako se reče.

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
16.5.2015 12:14:19   
jesse16
Živijo
mogoče sem malo narobe napisala. Meni je na CSD rekla, da vlogo za porodniško dam v juniju, vse ostalo pa šele ko se otrok rodi in ne prej. Vsaj tak je postopek pri nas.

Kako ste kaj?

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
16.5.2015 12:16:22   
Čebelca Špela
Hej! Kako ste kaj ? :-) pomagajte mi nekaj pdp imam 11.8 ali grem lahko potem prvi teden v juniju zrihtat za porodnisko, ker sem zasledila da 60 dni lahko prej.
Uzivajte vikend danes je vreme bolj tako - ampak jutri bo menda lepo in se cel teden naslednji :-) .

Jaz se delam 12 delovnih dni potem pa grem na dopust za 28 dni potem pa nastopi porodniska - komaaaj cakam!!
Kaj pa ve? Ste ze na dopustu? Uzivajtee!!user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
16.5.2015 17:18:25   
sladkorčica
Ojla punce.....

Glede porodniške jst vem sam to da se odda lahko 60 dni pred pdp. Za vse ostalo urejaš po rojstvu otroka. Tako piše na spletni strani ministrstva za socialne zadeve.... vsaj tak postopek je tudi pri nas.

Jst mam zadnje case probleme z bolečimi nogami!!!! A ma se katera take probleme?? Vse kar obujem me vse tišči in komi hodim.... najraje bi sla v croksah vsepovsod. Mislim da se bom mogla all starkam za neki časa odpovedat
user posted image

Glede bušija se ne sekiram jst sem se vesela da raste in zelo veselo brca maliuser posted image user posted image

(odgovor članu Čebelca Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
16.5.2015 18:18:13   
Čebelca Špela
Te zelo dobro razumem - jaz imam krce v mecih in me kaksen dan tako misice bolijo da grem komaj po stopnicah. Ampak saj bo se malo. Nogice pa zatekajo odvisen od dneva kdaj sem vec na nogah in kako vroce je sele zacenja se vroci dnevi bo kmalu boljse se malo moramo potrpeti user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1246
18.5.2015 2:54:35   
lostan
Živijo punce.. Evo še vam mal oglašam..mi naša punca ne pusti spati user posted image ah,saj bo..a ve ste že papirje za csd dobile?jaz še ne
.Saj bo..user posted image lepo bodite, božajte bušije user posted image

(odgovor članu Čebelca Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
18.5.2015 7:15:15   
MoJeK
Drage mamice, če katero zanima 150 € popusta za shranjevanje matičnih celic, naj se mi javi na e-mail. Imamo bon, ki ga sami trenutno ne bomo koristili, veljaven pa je do 1. junija. LP

(odgovor članu lostan)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
18.5.2015 9:25:03   
sladkorčica
Živijo

Tudi jaz nisem še dobila papirjev za csd. A to se da ginekolog al kakšen sistem je zdaj?
Evo spet nov teden.....Tole gre neki hitro naprej mislim da bo kmalu avgust tukaj.....

(odgovor članu MoJeK)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
18.5.2015 13:09:48   
jesse16
Živijo
no pa smo spet v službi user posted image user posted image .
Se mi tolk ni dal v službo bi bila še kr doma. Je bilo tako luštno.

Na CSD sem jaz šla samo z materinsko knjigo in to je to, so mi dale vse papirje in mi vse obrazložile, so bile full prijazne.
G mi je dala samo napotnico za porodnišnico za rodit in nobenih drugih papirjev.

Čebelca Špela po moje lahko že v juniju vse zrihtaš. Jaz bom tud kr prvi teden junija vse zrihtala, pa mam polj mir.
Ej punce jaz pa mojega rojstnega lista ne najdem nikjer, ga rabimo s sabo v porodnišnici.  Kje pa lahko duplikat dobim, a katera ve?

Sladkorčica mene mišice ne bolijo, meni samo noge zatekajo pa takoj sem full zadihana.

Kako ste kaj?? ŠE dva lepa dneva polj pa spet dež user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?