|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
8.1.2015 12:18:50   
strukla
Jst jem kar mi pase,ampak se vseeno izogibam nepasteriziranim mlecnim izdelkom in surovem mesu. Zato ker sem tko bolj mirna :)
To, a ma losos umetno aromo ali ne, pa res nima veze s tole debato ;)

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 401
8.1.2015 12:25:55   
Roži_
Mora bit kaj tudi drugega vmes, da je bolj zanimivo vse skupajuser posted image

Sinček nama je polepšal življenje(2011) in drugi/a se nama bo kmali pridružil/a(2015)

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 402
8.1.2015 12:37:18   
hasimirka
kokr jst vem, je problem dimljenega lososa v tem, da je surov? isto pršut, salame, itak biftki.... jst se izogibam temu mesu (jem npr. pečenega lososa), pa ja nepasteriziranim mlečnim izdelkom, pa surova sadje in zelenjava morata bit dobro oprana. to je pa to. pa roke si probam več umivat, da kakšne neumnosti ne staknem.

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 403
8.1.2015 12:46:10   
polhek2
Hej moram se vam malo javit.... danes je zame prekleto težek dan...

hormoni me mečejo za znoret, že včeraj ko sem govorila s hčerko sem se potem zjokala... danes pa čisto brezvezna situacija... pač naneslo je da so šli vsi na kosilo brez mene, ker sem imela delo, in so mislili da pač ne grem...

zdaj sedim v pisarni in solze kar same tečejo.... adijo pamet, sploh ne vem kaj mi je... Noro me skrbi kaj bo v ponedeljek in čim imam 5 minut časa razmišljam samo o tem.... in vsi hormončki še zraven pol res ni več daleč do solzic...

mogla sem vam malo pojamrat, ker bi najraje pobegnila v hotel in šla spat. Že četrti dan delamo po 12 ur, zvečer hodimm pozno spat ker ne morem zaspat, in vsak dan sem bolj koma...

Komaj čakam petek ppozno zvečer da pridem domov k mojima dvema.

Hvala ker ste me brale user posted image

(odgovor članu hasimirka)
Neposredna povezava do sporočila: 404
8.1.2015 12:46:11   
strukla
Ja, ampak surovo meso pa jajca nosijo toksoplazmozo, ki je ful nevarna za plod. Surova riba ma lahko pa parazite, ki so neugodni za nosecnico (alpa kogarkoli) in ne za plod. Na japonskem je sushi skor glavna prehrana vsake zdrave nosecke :) tko da ce pazis da be kupujes ravno iz cestee se ni za bat :)

Polhek,sej bo no:) probaj bit pozitivna zase in za pikico in se ne trpinci. Vse bo vredu, ce pa ne bo pa itak nimas vpliva nad tem. Z vsem v zivljenju se moramo sprijaznit. Ampak bodi pozitivna! A mas moznost da stopis kej ven? Pejd mal na sprehodek, na caj v kaksno lepo kavarno pa lepo pozitivno misli. Privosci si kej kar si zelis :) jst si vedno recem, da ne bom razmisljala o najslabsem scenariju dokler mi absolutno ni treba. Tko da zaenkrat je vse se lahko vredu in tko tud razmisljaj.

< Sporočilo je popravil strukla -- 8.1.2015 12:53:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 405
8.1.2015 12:57:24   
metuljcica1
Biftek, suhe salame, prsut in taksno ni najbolj priporocljivo. Samo ce odkrito povem, ce se mi v tistem trenutku zalusta jem. Sem jedla prsut in domac biftek. Res mi malokatera hrana disi, vecinoma mi je slabo ob misli na hrano. Jem cisto drugacne stvari, kot sem jih preden sem zanosila. Mislim da te telo samo opozarja na hrano ki naj bi skodila pikici. Prej sem sadje jedla redko, zdajle ga vsak dan.
Ste se ze zredile? Jaz sem v 7 tednu pa se nisem pridobla kaksnega kg. Je to vasa prva nosecnost? Moja je prva. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 406
8.1.2015 13:03:44   
strukla
Jst sem se kaksni dve kili zredila, ampak to od mastne hrane in majoneze, ki mi res noro pase. Sladkarij in kave pa sploh ne morm vidt ali zavohat user posted image pa sem bla prej res strastna ljubiteljica vseh vrst kave in kavnih izdelkov. Tko da to se cist strinjam da telo kr samo pove kaj mu pase. Je pa res, da mamo zdej se malo slabosti, tko da se to pomoje se kej spremeni pol kasneje v nosecnosti. Sem pa tud jst prvic noseca :)

Kako ste pa kej z deljenjem vesele novice? Jst sem bolj zadrzana, vejo samo domaci, moj je pa ze vsem raztrobil user posted image no sej mu ne zamerim, je res presrecen pa naj ma veselje :)

< Sporočilo je popravil strukla -- 8.1.2015 13:06:48 >

(odgovor članu metuljcica1)
Neposredna povezava do sporočila: 407
8.1.2015 13:09:50   
hasimirka
polhek... uf... ti se kar zjokaj, res ti ni lahko. želim, da ti čimprej mine, najprej do doma in potem do ponedeljka.
5 min nazaj sem govorila z mami... sem ji potarnala, kako komi čakam UZ jutri, in da me je strah... in mi je kar malo odprlo oči, ko je rekla, da tole negativno razmišljanje, staaalno, pa skrbi, pa branje teh forumov in poslušanje slabih novic (sori vse, ki imate te slabe novice, saj niso slabe novice samo tukaj, ogromno zgodb o splavih sem tudi drugje slišala), da to predvsem na bubico v meni ne vpliva dobr... da vibriraš s to negativno energijo in skrbjo, in da to sigurno ni nedolžno... tako da sem se odločla, da bom vklopla pozitivo, dala računalnik stran in ne vem, se pogovarjala z bubico... vem, da je to super, da se izpoveš, če te kaj teži, in punce kar pišite, vendar za sebe vem, da moram začet drugače razmišljat, ker vsem sam škodi ta stalna skrb...

Neposredna povezava do sporočila: 408
8.1.2015 13:12:11   
metuljcica1
Jaz sem tudi obozevala sladkarije in kavo, sedaj ne morem nic od tega. Ko se bodo pa slabosti prenehale bo pa druga zgodba user posted image
Midva se nisva nikomur povedala. Tam nekje okrog 11 tedna nameravama.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 409
8.1.2015 13:12:25   
Sončece16
Polhek sočustvujem s tabo user posted image user posted image user posted image za srečo.

Hrana je res zanimava debata v nosčenosti ja. Meni se je zelo spremenilo vse skup. Nekatere pravijo da bi skoz jedle, pri meni sploh ni tako, dejansko sploh nisem nikoli lačna, ker poskušam na vsake tok časa pomalo jesti. Kava mi ne diši, prav tako ne sladkarije ali slano. Meso mi tudi ne paše kaj preveč, mi pa zelo pašejo mlečne jedi in pa sadje, zelenjava, samo to bi jedla user posted image uff kaj bo šele ko bodo jagode pa lubenica, kar jaz obožujem user posted image Težka hrana, kot je meso mi pa sploh ne potegne. Na splošno pa ko pripravljam hrano mi postaja slabo, težko gledam vso hrano.

Pa še en zelo smešen fenomen nosečnosti. Vsako noč že 3 tedne sanjam in se nato vsakih sanj živo spomnim. Včasih so lepe, vačsih tudi ne. In moram rečt da se ne zbudim tako spočita zaradi tega. Pri vas podobno?

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 410
8.1.2015 13:19:55   
strukla
Hasimirka: kr poslusi mami, ze ve kaj govori :)) men je tud fant reku da lahko berem forume, ampak z rezervo in zrnjem soli :) in ga kr upostevam. Vsaka nosecnost in vsaka zenska je zgodba zase. Z lastnimi strahovi se moramo pa same naucit spopadat.

Jst morm rect da na sreco nekih hudih slabosti nimam, mam pa stalno tak zoprn obcutek v zelodcu. Ne znam opisat user posted image pa glavobole user posted image aja, zanimivo je to, da lahko jem in pijem samo mrzle in ohlajene stvari. Ostalo se mi upira hehe

Ja tud sama sem opazla bolj zive sanje, zadnjic sem mela cele borbe s krokodili, ki so hotli napast mojega macka user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil strukla -- 8.1.2015 13:22:04 >

(odgovor članu Sončece16)
Neposredna povezava do sporočila: 411
8.1.2015 13:43:33   
metuljcica1
Tudi meni meso ne tekne najbolj 😀 user posted image . Njamsa jagode, ananas, gozdni sadezi. user posted image Jaz bruham ne, slabo mi je pa vecino casa. Se najbolj kadar imam prazen zelodec.
Meni je tudi fant rekel da z rezervo forume. Smilijo se mi tiste, ki se jim je zalostno koncalo in upam da bodo cim prej zagledale user posted image , vendar razmisljam kar se da pozitivno. Tudi sama sem imele in se imam obcasno rjave izcedke, vsak dan se spikam(preventivno) v trebuh z injekcijami zaradi prebolele PE v preteklosti, zaradi povecanega tveganja v nosecnosti, vendar na vse skupaj gledam pozitivno. Moramo biti pozitivneuser posted image

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 412
8.1.2015 14:02:20   
jesse16
Živijo sonosečke
Polhek razmišljal pozitivno, boš videla da bo vse ok v ponedeljek.
Kar se pa joka tiče sem pa jaz fenomen, mislim jokam ko gledam z malo risanke user posted image  in polj me mala gleda in sprašuje mami zakaj pa jokaš.
Najhujše je pa bilo, ko smo se v službi neki na polno kregali in jaz  ko sem bila cela v elanu in zagovarjanju mojega stališča, pa solze na polno. Pa me vsi čudno gledajo pa vsi v en glas  saj imaš ti prav, saj ni treba jokatuser posted image user posted image . Katastrofa vam povem.
Hrana jaz jem kar mi paše,  itak mi nič ne paše tak da včasih kr z silo pojem kak obrok. Oziroma se trudim da skoz neki grickam. Piti mi itak ne paše nič, kave nisem bila že odkar ne kadim.

Aja zredila sem se pa 2 kg.
Uživajte

lp

Neposredna povezava do sporočila: 413
8.1.2015 15:13:30   
polhek2
Hvala dekleta, ja zunaj je grozljivo mraz, danes še zelo oblačno, včeraj je bilo -22C. Tako da se grem sprehajad po šoping centru kjer imamo prostore.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 414
8.1.2015 16:08:38   
Tiaša
To je res ... Skušajmo bit čim bolj pozitivneuser posted image Je pa najbrž povsem normalno, da razmišljamo o možnih problemih in nas kdaj pa kdaj kaj zaskrbi in vsaj meni zelo pomaga, ko delim in komu povem, potem se strah in skrbi zmajšajo. Pomembno je, da se znamo pomirit.

Jaz bom šla v kratkem na kakšno vodeno telesno vadbo za nosečke, kak pilates s sproščanjem na koncu ali pa jogo za nosečke. Pa sprehodi (po možnosti v naravi) zelo pomagajo.

Hja, glede lososa pa un ta poceni iz Hofra najbrž res sploh ni zares dimljen, ampak je dobesedno surov in obarvan s kemikalijami in ima kao aromo dima. Tako da jaz ga ne bom več jedla, oziroma ga bom dobro popekla prej.

To je pa res zanimivo! Tudi jaz sem bila prej velika oboževalka čokolade in sladkih stvari, zdaj pa jih videt ne morem. Čokoladna torta - fuj! Zelo mi pašejo preproste stvari - danes sem jedla repo in krompir za kosilo in je blo božansko, hehe!

Lepo bodite!

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 415
8.1.2015 16:53:59   
špela007
Hej punce, že kar nekaj časa se nisem javila. Nazadnje ko sem se javljala pred 3 tedni sem imela grozen prehlad, kasneje ko sem bila v bolnišnici pa ugotovljeno celo A GRIPO- kaj tale oznaka A pomeni ne bi vedela, vem pa, da sem imela grozne težave z bruhanjem in apetitom, zato sem nekako prepričana da je bila trebušna gripa....
V bolnišnici sem v 7. tednu in nekaj dni čez imela pregled, kjer je srček normalno bil in otroček bil ok, imam pa jutri ponovno pregled in me kar malo skrbi ko vidim koliko plodkov odmre v teh tednih....jutri bom imela natanko 10t in 4 dni in resnično upam da bo vse ok....sicer kakšnih krvavitev ali česarkoli nisem imela, jutranje slabosti in počutje je vseskozi isto, tako da se nekako tolažim da je vse ok.....komaj čakam da se zjutraj zbudim in k ginekologu odhitim user posted image
Na nuhalno svetlino sem naročena 20.1. in seveda je tukaj še dodaten strah-po vsem tem, če/ko bo vse ok pa se bom končno lahko sprostila.
Aja, kupila sem Angelsound, nekako ne najdem srčka- mogoče se ga ne sliši ali pa ne vem kako bi se moral slišati- včeraj se mi je za pol minutke zdelo da slišim utrip, a nisem prepričana...tako da priporočam nakup v malo kasnejših tednih, da se ne boste strašile tako zgodaj kot jaz in po vsej verjetnosti zastonj user posted image
Se še javim jutri.....
Vsem srečkam nosečkam čimmanj jutranjih slabosti in dobrega počutja vam želim, čimveč pozitivnih pregledov in dobrih novic....
Tiste ki pa ste se poslovile pa sočustujem z vami in upam, da boste že čez par mesecev na tem forumu V pričakovanju, pa čeprav ne v mesecu Avgustovke 2015- vso srečo in čimveč zdravja....

(odgovor članu Tiaša)
Neposredna povezava do sporočila: 416
8.1.2015 19:51:44   
Tiaša
Saj bo vse v redu Špela007! Držimo pesti, javi se jutri, kako je bilo user posted image user posted image

(odgovor članu špela007)
Neposredna povezava do sporočila: 417
8.1.2015 19:59:14   
Bikca
A me lahko ena doda na fb?

(odgovor članu Tiaša)
Neposredna povezava do sporočila: 418
8.1.2015 20:11:52   
mamika25
Dober večer vsem skupaj! Javljam se po parih dneh, pa še to komaj... delam po cele dni, ko sem pa doma pa samo ležim in se smilim sama sebi. Bolijo me noge, utrujena sem, brezvoljna, slabo mi je vsakih 5 minut. Najtežja nosečnost do zdaj user posted image . SLUŽBA: pri meni je tako, da delam na polno, 3 izmensko delo, nedelje, prazniki, petek in svetek. Dokler bom zmogla bom delala, če bo šlo tako naprej s to slabostjo bom nehala (z nočnimi in celodnevnimi). Drugače pa po mojih izkušnjah je kar problem dobiti podaljšano bolniško, sploh če nima nosečnica tehtnega razloga. Moja G. je skoz govorila, da nosečnost ni bolezen in da dokler ne najde zares dobrega razloga, da mi bolniške ne more dati oz. mi je komisija ne bo podaljšala. In res je bilo tako. S tem, da sem tudi sama stala na nogah po 8 - 10 ur, na začetku celo 13. V prejšnji nosečnosti sem delala do 7.meseca, potem sem koristila dopust in ure. Kar sem pridobila s tem je bila malo boljši dohodek iz porodniške in pa krčne žile user posted image . HRANA: meni skoraj nič ne štima. Jedla bi jedi na žlico, zelenjavne juhice. To je pa skoraj vse. Čokolada mi ne gre, kava tudi ne. Kakor sem že napisala enkrat, metin čaj in kakšen gresin, pa nekako preživim dan. Ne morem reči, da sem se zredila, prej verjetno sem kakšno kilo shujšala. Bruham sicer ne, mi gre pa zelo na bruhanje, čistila mi smrdijo, prašek za perilo mi smrdi, voda iz pipe (ki mi je bila do zdaj čisto ok) mi tudi smrdi po žveplu. Sem mislila že na komunalo poklicat, če je voda sploh pitna user posted image . Težko čakam na pregled, dnevi se mi vlečejo, še 12 dni user posted image , po izračunih sem v 8.tednu, pa se pustimo presenetit. Vsem, ki se vam ni izteklo po načrtih pošiljam user posted image . Želim vam lahko noč user posted image ...

(odgovor članu Tiaša)
Neposredna povezava do sporočila: 419
9.1.2015 12:41:05   
špela007
Evo me, od ginekologa....vse ok, srček bije, pikica je zrastla :) sem zelo vesela... me je pa čakalo neprijetno presenečenje zaradi mojim protitelesc MN v krvi in mora partner na transuzijo da preverijo če ima tudi on ista protitelesca. Je že imela katera kaj podobnega? Da me malo bolj seznani s tem :) Sicer je G rekel da ni kaj nevarnega za plod, da pa v primeru da imava oba ta protitelesca grem ali na transuzijo ali dobim zdravila....hja....pač moram biti nekaj posebnega....
Za angelsound pa je rekel G da se srček sliši šele po cca 14 tednu, da tudi profesionalni aparat kot ga ima on tega otripa ne zazna veliko prej, saj še ni tako močan....
Lep pozdrav nosečke! javite se kaj!user posted image

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 420
9.1.2015 14:05:34   
jesse16
Špela007 super za pregled, kar se proti teles tiče pa ne vem nič.
Kako ste kaj ostale?
Polhek 2 si že nazaj v domači SLO?
Jaz sem danes naspidirana cela, ko bi bila malo zadeta user posted image user posted image

lp

(odgovor članu špela007)
Neposredna povezava do sporočila: 421
9.1.2015 14:34:38   
hasimirka
za protitelesa ne vem natančno ampak mislm da neki v tem smislu: če je ona RH- in on RH+ (to je kri), sta kao nekompatibilna, in lahko tvoje telo zarodek tretira kot tujek. zato vsako RH- nosečnico testirajo za protitelesa, in če jih ima, testirajo še partnerja. citiram iz materinske knjižice:
"nosečnico z RH- faktorjem je treba po vsakem intrauterinem posegu, v 28. tednu in po vsaki nosečnosti, zaščititi z injekcijo IgG anti-D, da se v naslednjih nosečnostih pri otroku ne pojavi RH bolezen. zato pri nosečnicah z RH- faktorjem opravljamo indirektni Coombsov test. ta test naredimo na začetku nosečnosti vsem nosečnicam, ker so tudi pri RH+ lahko prisotna različna druga protitelesa."
kot sem razumela je to dokaj pogosto in "normalno".

danes sem imela težko pričakovani UZ, dete je alive and kicking, srček dela tika taka.... sem se tolk smejala, da je bla G. kr jezna, k mi ni mogla naprej delat UZ... user posted image itak, blejčeva (jo kera pozna, potem ve o čem govorim?).

a je katera razmišljala o jogi za nosečke? priporoča se po 3 mesecih. jst bom začela konc januarja v centru LJ, ob četrtkih zvečer. super učiteljica! http://dudakunda.com/?page_id=401 bi se mi katera pridružla? super bi blo, če bi nas blo več, še mal poklepetat zraven... user posted image

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 422
9.1.2015 19:06:33   
Tiaša
Jaz bolj šla najbrž na pilates za user posted image v Viktorius v Domžalah, ker mi je bližje ... Pa še kar ugodno je. Se kar splača mal potelovadit po mojem, še posebi stiskat MMD :) Evo še link http://www.viktorius.si/studio-domzale/urnik

Neposredna povezava do sporočila: 423
9.1.2015 21:09:54   
Charlottee1
hasimirka,
jaz se bom verjetno lotila joge. Tudi lokacijsko mi zelo odgovarja tale dudakunda. :)

Neposredna povezava do sporočila: 424
10.1.2015 2:06:10   
rea24
hojla punce,
jst mam pa strasne težave, zadnjič sem imela hudo vnetje, glivice, probbala sam najprej z jogurtom in mi ni slo. Sla sm do ginekologinje v ZD kjer delam, prosit, če me lahko pogleda in mi da recept za nekaj. Pogledala me je, ampak je rekla da recepta ne sme napisat in da naj grem to zadevo kupit al pa do svoje osebne zdravnice. Ker sem želela zadevo uredit, sem šla kar v lekarno da ne bi izgubljala še dodatnega dneva. Pridem tja pa pravi ja telih ne mores dobit brez recepta lahko kupis kaj podobnega. Sem rekla v redu samo preverite če jih lahko vzamem kljub temu da sem noseča. Gospa je preverila in mi jih dala. vsak večer sem zej po navodilih vstavila v nožnico in je blo boljše. Do sedaj ko sem sla na wc se obrisala in videla krvav izcedek in zdej me grabi panika. a je kera tu k me zna pomirit

(odgovor članu Charlottee1)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.