RE: Avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 8:07:02)

Dobro jutroo vsem skupaj. Tiste ki ste doma se lepo crklajte[sm=smiley1.gif] vse ostale, ki pa gremo delat ,aj vam pa v sluzbi cim prej mine cas in brez kasne slabosti. Ceprou ne vrjamem, da nam bo to ratal, ker meni je ze sedaj slabo [sm=smiley13.gif]
Rakica8: okej potem letim v trgovino, drugace so se krci ze kar sami od sebe malo umirili, upam da ni nic narobe. Vendar vitamincke bom se useeno jemala...[sm=smiley36.gif] Deklica30: danes drzim pesti zate in za tvojo pikico maloo da je vse vredu. Potem se javi in porocaj[sm=smiley1.gif]
Lep dan vsem skupaj ... Pa kaj se javite da mi ne bo dolgcas v sluzbi [sm=smiley27.gif]

MiniOlivia -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 12:19:16)

Pozdravljene,
se vam kr javim po pregledu! [sm=smiley14.gif]
Videla 3 cm velikega migetavčka, ki že pleše lambado v mojem bušiju! [sm=smiley27.gif]
Videti je vse ok, počutje še vedno isto, slabosti utrujenost.

Vse vas pozdravljam in vam želim, da bi vse tako srečne odhajale od ginekologa kot jaz danes! [sm=zz_bounce.gif]

jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 13:04:56)

Živijo
MiniOliva super za pregled.
Joj kje je še 21. ko imam jaz pregled.
Špela92 in že konec službe, jaz jo imam do 5 popoldan. Pa tak bi šla dremat.
Kje ste pa kaj ostale?

Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 13:38:53)

Zivjo punce! Jaz imam pa jutri prvi pregled, sem vsa na trnih. Upam, da bo vse okej... Slabosti so se ful umirile, ni mi vec vsak dan ves dan slabo. Res ful bolje kot prvic. Utrujena sem pa se vedno tako, v navalih, samo puncka mi ne pusti cisto nic pocivat. Danes je vsaj ponoci spala. Prejsno noc smo pa spali 3x po pol ure in enkrat uro in pol...
Jaz tudi jemljem femibion. Kamilicni caj drazi zelodec, tako da ce ti je slabo in imas zgago, ga raje ne pij. Glede prehrane ubistvu nimam kaj prevec casa, jem, ko mi mala dovoli in kar je pri roki. Pazim samo, da ne jem mascarpone sira in suhih mesnin, ker se nisem prebolela tokse. Pa poskusam cim vec piti.
Cestitam vsem z lepo novicko s pregleda, upam, da bom tudi jaz jutri skakala do stropa.

mamika25 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 13:53:11)

Živjo!

Jessy16 - skupaj čakava na 21.1.2015, tudi meni se zdi še zelo dolgo do takrat [sm=smiley1.gif], drugače slabosti ublažim z metinim čajem in prepečencem. Je pa utrujenost pri meni zelo velika, največja do sedaj - pa je to moja že 3.[sm=nosecka.gif]. Imamo sonček, odpravljamo se malo na sprehod, da izkoristimo še malo dneva. Lep dan še naprej [sm=smiley1.gif]

Jozefa -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 15:49:16)

Pozdrav. Najprej čestitke vsem [sm=nosecka.gif]. Včeraj se mi je na treh testih pokazala [sm=modricrtici.gif], februarja pa imam prvi pregled. Sem kar malce nestrpna. [sm=smiley13.gif]. Ima že katera med vami kakšne izkušnje? Tako si želim da bi bilo vse ok. Me je kar malce strah če bo na UZ vse kot mora bit.

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 16:27:00)

Živijooo :)
Najprej cestitke tebi MiniOlivia za tvojega plesavcka[sm=bravo.gif]
Jesse16: evo sluzbe je konec, koncala ob 16:00 .. upam da ti zadnje minute minejo 2x hitreje kot obicajno :)
Shana86: tudi jaz imam jutri pregled, drzim pesti za naju obe in upam na najboljse [sm=smiley27.gif]
Jozefa: cestitke tudi tebi za pozitiven test, vem kako ti je ko si hkrati srecna in presenecena tako da sploh nemores vrjeti. Jaz sem ponovila test potem se dvakrat in se danes nedojemam da je res v meni mali cudez... upam da od jutranjega pregleda dalje zacnem dojemati :)
Lep pozdravcek vsem in lep preostanek dneva vam zelim [sm=smiley1.gif]

Bikca -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 16:34:34)

Pozdravljene punce.

Jaz sem imela danes že 2. pregled, semv 7. tednu in videli smo srčka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] PDP imam 24.8.

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 16:59:01)

Evo, tudi jaz iz pregleda. Vse je ok, živahen kot mamica. [sm=smiley36.gif] Ne vidi se še spola, se bo pri NS, 19.1. Pulz je kar visok 176, ampak je to čist vredu. Jutri me čakajo prve laboratorijske preiskave, auuu!
Držim pesti za ostale, ki še imate pregled. Poročajte.

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 17:35:14)

Zdravo [sm=nosecka.gif] !

Jaz sem ok, končno malo boljše po prehladu. Jutri naj bi bila točno 9 tednov, čez en teden pa imam pregled, kjer dobim tudi materinsko knjižico, prej mi je niso dali, ker se takrat še ni dobro videlo. Tako da že komaj čakam spet naslednji pregled. Jutri se naročim na nuhalno, ki predvidevam da bo konec januarja.

Kar se hrane tiče mi je zadnje čase nekam zadišalo mleko in mlečne jedi, in ful mi paše sadje [sm=smiley36.gif] Drugače sem pa še vedno občutljiva na hrano, mi kar smrdi. Slabosti so tudi malenkost popustile.

Verjetno tiste ki že imate otročke doma, imate kakšne preference katerega spola si bolj želite? Nama je vseeno, vsaj za prvega [sm=jezicek.gif].

Kako imate izkušnje z morjem, je pametno iti verjetno vsaj 2 mesece pred pdp, kajne? Malo razmišljava da bi skočila na morje, sicer res samo za par dni, v istro ali kvarner, ker verjetno tudi ni fajn in udobno s takim trebuščkom po vročini lazit. Zato midva ciljava bolj na začetek junija. Kakšne izkušnje?

rakica8 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 17:42:55)

Sončece, jaz sem pa danes točno 9tednov [sm=smiley1.gif] jupii [sm=bravo.gif]
Tudi meni na prvem pregledu niso dali materinske knjižice, tako da čakam na 22.1. ko imam drugi pregled... :) Kmalu za drugim pregledom imam pa NS.
Kam ste se pa kaj naročale na NS? Jaz sem se v Velenje..
Ful me že zanima, kaj nosim, bi že rada čimprej vedela, ne bi zdržala, da bi bilo presenečenja do poroda, nisem tak tip človeka...
Potihem si bolj želim fantka, ampak nič hudega, če bo pupika [sm=smiley36.gif]
Lep večer vsem [sm=nosecka.gif] [sm=smiley1.gif]

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 18:01:47)

Drage [sm=nosecka.gif].. mene pa zanima kako je s prvim pregledom ? Pregled je vaginalni to vem. Zanima me ali vodo in kri oddas na prvem pregledu ali dobis za laboratorij drugi datum. Namrec jutri zutraj ob 8:30 mam pregled pa me zanima ali bom morala dati jutri vodo, ker ponavadi grem ze zjutraj ko vstanem na wc, ker tako hitro en za drugem pa nebo slo :) ter ali vas stehtajo itd. Kako vse skupaj poteka.. ste na prvi pregled uzeli s seboj vaso najboljso polovico (partnerja)
Upam da nisem postavila smesno vprasane (glede vode [sm=smiley9.gif] )

rea24 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 18:27:52)

Pozdravljene,
moje slabosti so se tudi kar umirile, problem mam edin ko kuham kosilo, učeri se mi je spet čist začelo vrtet. Utrujenost pa je prisotna, nekje med 11-13 uro in med 18-20uro, potem pa ne zaspat.
Jst sem se danes naročila na nuhalno, jo imam 28.1., prvi pregled pa drug teden v sredo in kooooommmiii čakam. Pr nas je blo tko, v prvo, ko sm bla noseča. Najprej, kri in vodo dat, potem pa vaginalni uz,. Tehtali so me vsakič, Prvič sem tudi dobila materinsko knjižico. O spolu, hmm verjetno se bova pustila presenetit kot prvič, ampak prvo sem imela občutek, da je punčka in je bla, sedaj imam občutek, da je fantek.
Glede morja, mi bomo šli junija verjetno proti koncu, ker mi je dons šefica rekla, da nej računam, da se spokam na dopust pred porodniško in da me noče vidt od junija naprej haha, moja šefica je res top.[sm=bravo.gif]
Aja pa dolgujem vam opravičilo, ker moj računalnik sam od sebe preskakuje in včasih so moji posti totalno neberljivi.

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 18:33:11)

Jaz sem imela prvi pregled v 7. tednu, samo toliko, da mi je potrdila nosečnost in bitje srca. Sedaj v 11. tednu sem imela pa že bolj pravi pregled. Najprej mi je dala sestra kozarec in testno palčko za urin, sem šla na wc, se polulala v kozarček, namočila palčko za 15 sek in jo zavila v papir in nesla sestri nazaj. Potem sem mogla stopit na vago (kar obuta in oblečena) in pa zmerila mi je pritisk. Odprla mi je materinsko knjižico in mi vnesla podatke. To mi je vse naredila sestra. Potem sem pa šla naprej do zdravnice, ki mi je naredila vaginalni pregled (zadnjič, naslednjič še sam po trebuhu) in plod je bil zelo živahen, migal z nogami, rokami, da je blo kr veselo. Dobila sem tudi slikice. Test za urin, ki sem ga naredila je pokazal takoj, da je vse vredu. Za pregled krvi, mi je dala napotnice in moram jutri zjutraj it v laboratorij. Izvide pošljejo direkt ginekologinji. Če bo vse ok, me ne bojo klicali, če pa kaj ne bo vredu me pa pokličejo. V vsakem primeru pa imam NS 19.1. Tako je izgledal danes moj pregled v Velenju.
Tako, da spela92, verjetno te tak pregled, ki sem ga imela jaz danes, čaka jutri. [sm=bravo.gif]
Potihom si želim fantka, ampak nič hudega kot pravi rakica8, če bo punčka. [sm=smiley36.gif]

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 18:51:11)

Wauuu hvala za odgovor res lepo napisano.. tako da si lazje predstavljam kako bo izgledalo. Mogoce bom imela pa samo pregled srcka in ploda samega.. ker tega pregleda se nisem imela ... saj sem v 8 tednu kaksen dan vec... ti pa si ze v 11 kajne... :) najbolj grozna je vaga :) ker kil imam prevec ze brez cevljev in oblacil hehe ne pa se s tem :) ali je bil na tvojem pregledu partner zraven ... :)

betikaj -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 18:53:07)

Mi tudi jutri prvič na pregled in upam da bo vse vredu.
lp vsem

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 19:22:16)

Mogoče, da boš imela sam pregled ploda, pa čez 14 dni tak pregled kot jaz danes in pol čez 14 dni NS.
Partner je lahko zraven od NS naprej, ker takrat ni več vaginalnega pregleda. Tako, da pri meni bo prvič na NS. Poročaj takoj jutri. [sm=bravo.gif]
Jaz sem še kar vznemirjena od teh nogic pa rokic danes. [sm=smiley36.gif]

deklica30 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 19:23:33)

betikaj: vse bo vredu, tu smo same srečke![sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

taajci -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 19:25:31)

No pa vas pozdravljam tudi jaz. Danes sem [sm=nosecka.gif] točno 10 tednov. Jaz imam za sabo že tri preglede. Prva dva sta bila preventivna, zaradi spontanega splava, ki sem ga imela v avgustu. No zgleda, da bo letošnji avgust toliko lepši (PDP imam 4.8.). Zaradi prve neuspele nosečnosti moram priznat, da je vseeno prisotnega nekoliko straha, tudi zaradi tega ker sem v 7. tednu rahlo krvavela. Ampak se po zadnjem pregledu vse lepo in prav razvija. Verjetno bom bo NS 20.1. lažje zadihala (sploh ker sem prvič na NS izvedela, da se je srček najini pikici ustavil). Ampak grem pozitivno naprej in se ne dam. [sm=smiley1.gif]. Sem pa si nabavila AngelSounds, ki me vsekakor pomiri vsakič ko slišim srčka [sm=duda.gif].

Vsem, ki še čakate na prve preglede pa vam želim, da vam čimprej in čim lepše mine [sm=smiley1.gif].

Bi se vam pridružila v FB skupini, če mi lahko katera piše pod zasebno.

misa30 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 20:11:55)

Živjo punce.
Vesela za današnje uspešne UZ (Bikica, Deklica30, MiniOliva). Upam, da bo tudi jutri tako, ko tudi mene čaka UZ. Tokrat 2. in upam da le zagledam svojo pikico in srčka. Pred 14 dnevi sem bila na samoplačniškem UZ, vsa panična če je vse ok in da ni IMN. Pa mi je prav žal, da sem ga imela tako zgodaj (5t3d), ker se je videla samo GV in rumenjaček, ploda pa ne. G me je pa čisto prestrašila da to pa nekaj ni v redu [sm=smiley19.gif]. Od vsega stresa sem med prazniki še zbolela.

Ko berem vaše poste in ko sem prebrala vse stare forume, se tako zgodaj kar nekaj puncam ni videlo ploda, šele kakšen teden kasneje. Upam da se je G zmotila in mi bo moja G jutri (7t4d) polepšala leto 2015 [sm=smiley36.gif]

Kot je deklica30 napisala, da bo vse v redu in smo tukaj same srečke [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 20:30:07)

Hej punce.
Kako ste? Jaz kar ok. Brez slabosti oz. Kakršnih koli težav.
Miša 30 da te malo potolažim. Tudi jaz bla na prvem pregledu pri 5t 2 in sicer zaradi rjavih izcedkov. Se je videla samo GV. Čez 14 dni ponoven pregled, kjer se je pa že videl srček in plodek. Zdaj nestrpno pričakujem naslednji pregled, ki ga imam 19.1. In srčno upam da je vse ok.NS pa imam 26.1.
Držim pesti za vse, ki še čakate na pregled in čestitke vsem, ki je pregled že za vami.
Lep večer

Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (5.1.2015 20:53:56)

Ne, pregled ni nujno, da je vaginalni, meni je prvič naredil čez trebuh in tudi pred prazniki, ko sem bila samoplacniško, je naredila čez trebuh. Pa sem bila komaj 6t3d in se je vse videlo. Par prijateljicam, ki so malo močnejše, pa je naredil vaginalni uz. Meni so rekli, naj bom tešča za kri pa lulat je treba it. Ampak jaz zjutraj ne zdržim, grem doma na wc, potem pa pijem vodo med vožnjo in v čakalnici. Itak ni treba veliko lulat. Pa stehtajo te, izmerijo pritisk, pogovor o preteklih boleznih in družini.
joooj upam, da bo vse okej, glede na to, da glede na datum ZM in glede na velikost striže kar 10 dni... [sm=smiley13.gif] Komaj čakam jutro...

spela92 -> RE: Avgustovke 2015 (6.1.2015 6:43:04)

Zivjo [sm=nosecka.gif] ker nemorem spat, ker sem malo na trnih zaradi pregleda ki me caka 8:30 sem se odlocila, da vam napisem celo mojo zgodbo [sm=smiley36.gif]
No s fantom sva se odlocila za narascaj. Zakaj ? Ker preprosto ljubiva use te male nagajivcke in misliva da zivljenju dajo neki poseben smisu. Za naja so to mali cudezi :)[sm=smiley1.gif] .. no pa gremo v septembru sva se odlocila da nehava z uporabo zascit in se prepustiva pa sva si rekla k bo pa bo.. no jaz ze prej nisem jemala kontracepcije in sva imela prekinjene odnose... vem da niso najbolj zanesljivi vendar je zame idini na svetu tako, da se s tem sploh nisem obremenjevala... no in glej ga zlomka [sm=smiley1.gif] zadnjo m. Sem imela 16.10, potem pa ni in ni bilo menstruacije... seveda sem kar malo cutila da bi bila lahko noseca .. vendar ko sem po 14 dnevnem zaostanku menstruacije naredila test je bil negativen :( in seveda so use zelje splavale po vodi... nato sem se narocila k g. Ji povedala da mi zamuja m. Nakar me vlrasa so prsi kaj napete ? Jaz ji odgovorim da ne ... naredi mi pregled in rece da imam policisticna jajcnika in da ni tako krizno, da bi zaradi njih imela kaksne probleme za nosecnost. Nato je rekla da so se mi ocitno malo hormoni pomesal in dala tabletke ... hmmm primotul ali primolut nevem kaj so ze :) (seveda se mi neda vstat da bi sla pogledat [sm=smiley36.gif] ) .. no tablete sem dobila za 10 dni... a po 5 dneh zacutim na dotik bolece bradavice.. takoj letim v dm kjer kupim test. In glej ga pluska [sm=smiley1.gif]. Ker sem test naredila z drugim urinom. Nisem bila prepricana da je pravilno pokazal zato kupim v naslednjih 4 dneh se dva testa digitronska, katere dva pokazeta tudi teden nosecnosti.. po izracunih testov sem bila od 4 - 5 tedna. Klicem g. Ji povem, nakar sestra zracuna da naj bi bila v 8 tednu ( seveda po zadnji m.) Zato sem bila na pregled narocena takoj cez 4 dni.. uredu grem na pregled in povem da naj bi bila sodec po testerju med 4 in 5 tednom, nakar rece g. Da je to mozno. Naredi pregled in eo vidla se je vrecka in rumenjacek bila sem okoli 5 tedna ( tocno nisva se nis rekli).. in eo danes je 3 tedne okoli in cakam na pregled.. moram pa povedat da me je neskoncno strah. Tko da vas use lepo prosim drzite pesti [sm=smiley1.gif] ko izvem kaj vam javim.. lepo bodite papa[sm=smiley27.gif]

Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (6.1.2015 8:00:26)

Zivjo, slabe novice [sm=smiley19.gif] Na uz ni bilo vec srcka, tako da grem na ciscenje. Na sreco sem sla na tisti samoplacniski pregled, drugace bi sedaj se cakali teden do dva. Bolje, da je cim prej mimo. Tako da se od vas poslavljam. Vsem zelim cudovito nosecnost, lahek porod in zdrave otrocke.

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (6.1.2015 8:19:44)

Shana ojoj [sm=smiley13.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Si imela kakšen občutek, da kaj ne štima, so znaki spuhteli ali ni bilo nobenega opozorila? V takih trenutkih je težko kaj reči kar bi te pomirilo, tako da bom samo rekla da upam da čimprej spet ugledaš [sm=rozacrtici.gif]

Materinske knjižice pa se mi zdi z razlogom ne dajo tako zgodaj, je vedno več več slabih izkušenj ali pa imam samo jaz tak občutek [sm=zmeden.gif]

Jaz se bom naročila na NS v center Dravlje, ampak me je dejansko strah se naročit pred naslednjim pregledom, ki ga imam v ponedeljek. Takrat bom že v 10 tednu. Se moram res naročit toliko prej, imajo zasedeno? No ja saj verjetno bom danes poklicala.

Spela, Misa in vse ostale, ki imate danes preglede, upam da bo vse ok!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>