RE: Avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

rea24 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 11:59:43)

Lep sobotni pozdrav vsem.
Jst sm tut vsa nekaj narobe, pa se ne morm odločt al je to nosečniškat, slabost al je od prehlada, se mi zdi da me je včeraj nekaj kuhalo. Sem zaspala že u osmih, pol devetih in zjutraj sva s hčerkico šele u devetih vstali, ati pa je že priden nekje dela.
Avgust je res velikoo bolj simpatičen mesec za rodit, edin morje je tezko splanirat. Kako vi namerav ate izvest morje.
Aja pa še en vprašanje, kako je kaj s čakalno dobo za nuhalno jst mam šele v desetem tednu prvi pregled pa razmišljam če se prej kr že naročim na nuhalno, da bom potem do 13.tedna na vrsti?

JozicaH -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 12:29:06)

Pozdravljene v zasnežen popoldan!
Vedno več nas je, kako lušno :)
Moja slabost pa je taka, da mi je slabo, če sem lačna in slabo, če sem sita. Tako da moram biti skoz nekje vmes :/ Včeraj sem se ravno prav najedla jote, pa sta prišla vrat in njegova, prinesla neke fine domače rolade, itak da sem zmazala en kos, potem pa slabo, pa bruhat, pa običajno ne bruham... Ah, nosečniške radosti :) . Dobra stran nosečnosti (poleg seveda male Bube, ki pridno raste) pa je, da mi lasi ne izpadajo sploh :) Prej povsod lasje, sploh ker imam dolge, zdaj pa nič :)

Na morje mislim, da bomo šli kot letos, v 2/2 junija, se je nekaj tašča širokoustila že poleti, da bo zrihtala drugo leto nekaj. Verjetno mi bo, glede na to, da bomo takrat že kar okrogle, pasalo it v družbi, pa magari s taščo :) Letos je bilo kar fino tako zgodaj, nobene gužve, ugodne cene, ujeli smo dokaj dobro vreme, voda naju s hčero ne gane, če je rahlo hladna, moj pa se itak ne bi kopal dokler nima voda 30 stopinj ;) Men bi sicer pasalo mogoče še it potem pozno septembra, če bi blo vse ok, pa bomo vidli, kako bo zdravje, finance, ritem z dojenčkom...

Bodite lepo, božajte bušije in ... uživajte v snegu, končnooooo!!!!

mesalka -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 13:06:57)

pozdravljene!
ali bi lahko tudi mene dodale na facebook?hvala

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 13:12:34)

Lepa da se je končno začela prava zima, sploh zame ki sem bolj zimski človek, čeprov letos prvič po zelo dolgiiih letih ne bom nič na smučkah, ampak nič zato [sm=smiley36.gif]

Pri meni zaenkrat nič novega, pregled imam v ponedeljek, moram rečt da sem kar dobro pregurala praznike, čeprav sva veselo novico želela sporočit na božični večer, ampak raje poačakava da vidiva kako se bo vse razpletlo. Dober znak je da nimam nobenih izcedkov, krvavitev, krčev, da so napete prsi prisotne in da me že nekje dobrih 10 dni dajejo rahle slabosti, ki so proti večeru močnejše, čeprav bruham ne, čeprav vem da je zato kriva GV in ne plod, ampak ostajam pozitivna. Imam pa tak tip slabosti da takoj ko vidim hrano oziroma jo pripravljam mi rata slabo, torej ravno obratno kot pri večini. Če se preveč najem ni dobr, in tut če ne jem ni ok. Tako da je težko zadovoljit moj trebušček[sm=zmeden.gif]

Uživajte v tem čarobnem dnevu in upam da se naslednjič oglasim z dobro novičko.

Metuljcek85 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 14:03:47)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]!
Pridružuje se vam še ena nova [sm=nosecka.gif]. Po mojih izračunih imam pdp 22.8.2015 in danes vstopam v 7. teden. Fino je, da lahko vsaj nekomu povem, z možem sva se namreč odločila, da poveva staršem na Silvestrovo, ostalim pa po nuhalni zaradi slabih izkusenj pri prvi nosečnosti. Imava že eno punčko, ki bo februarja stara 3. Prvi pregled imam šele 20.1., ko bom ze v 10. tednu... Prosila bi, da tudi mene DODATE v FB skupino (sem jo že iskala na fb [sm=smiley1.gif]).

metuljcica1 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 14:07:44)

Vse vec naj je [sm=bravo.gif] zanimovo kako pozno imamo nekatere preglede, me kar malce skrbi. Se bolj zaradi rjavega izcedka 5dni. Ima katera izkusnje s tem? Kaj mi predlagate? Je zelo blag, vendar je prisoten.

Metuljcek85 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 14:19:55)

Mene sicer ne skrbi, ker imam pregled tako pozno, bolj me daje radovednost (če je vse ok) in bom že zaradi tega komaj docakala prvi pregled. Mi je sestra že po telefonu, ko sem se naročala povedala, da nas je ogromno novih nosečk in mi je komaj našla termin.
Kar se izcedkov tiče je najbolje, da pokličeš G in ti pove kako in kaj. Sodelavka, ki ima kmalu rok je imela ravno zaradi rjavega izcedka prvi pregled že v 6. tednu. Izkazalo se je, da je vse ok, izcedki pa so se tudi umirili.

metuljcica1 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 14:27:15)

Tezko je to cakanje na prvi pregled. Dnevi so se daljsi kot drugace. Mislim, da ko vidis na pregledu da je vse ok, je vse se toliko lepse. Upam da se tudi pri meni ti izcetki ne pokazejo kot kaj nevarnega. Kolikor sem brala jih ima ogromno, seveda za nekatere se konca dobro, spet za druge pa zal ne. Sem se odlocila, da v ponedeljek poklicem ginekologinjo in vidim kaj bo povedala.

Roži_ -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 14:37:28)

Ciao nosečkice[sm=smiley1.gif] Kako ste? Jaz sem non stop v akciji, jaz ne vem kako bo z dvema, če že z enim ni časa[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif],
Sončece16, sem vesela da se je situacija pomirila, jaz pravim samo pozitivno in bo vse ok.[sm=bravo.gif]
Kara*, si mislila avgusta ?[sm=smiley36.gif]
Misa30 držim pesti da se vse dobro izteče[sm=smiley1.gif]
Anem, čestitke za nosečnost[sm=bravo.gif] in ti pošljem ZS za FB skupino
tejchy*, ti pošljem ZS za FB skupino
mesalka tudi tebi pošljem ZS
Metuljcek85 tudi tebi pošljem ZS

Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 17:30:59)

Glede morja: mi tudi planiramo junija, če mi bodo dali dopust - februarja se komaj vrnem s porodniške, julija pa spet skliznem... [sm=smiley9.gif]

marelcaspelca -> RE: Avgustovke 2015 (27.12.2014 17:59:37)

Metuljcek85
imaš rok na moj RD :D

Punce, jaz sem taka, kot sem bila v prvi nosečnosti pri 4ih mesecih :(
Stvar je pa v tem, da nočem še povedat, vsaj 2 tedna še ne, do prvega pregleda si želim počakat.....

Med mojima dvema bo razlike ravno 21 mesecev..... Želela sem si pa 15-18 mesecev razlike, pa nisem mogla prej zanosit. No, samo da ga dobimo, še enega :)

polhek2 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 15:01:03)

hej hej,
se javljam po dolgem času, v službi je bila gužva na polno, potem pa začetek počitnic moje princeske [sm=smiley1.gif] pa zmanjka časa.

No zdej je pa mala 2 dni pri moji mami na počitnicah, možek dela, jaz imam pa dan zase. Moram priznat, da zelo paše. Jutri imam prvi pregleed in že komaj čakam da vidim malo pikico. [sm=9nebesa.gif]

za FB me lahko dodate prosim [sm=smiley1.gif]

Drugače me pa malo dete prevzgaja, jem še vedno na 2-3 ure, ker mi le tako ni slabo[sm=smiley36.gif]

Tole vreme danes je pa prekrasno, sem bila že na sprehodu in kavici, zdaj pa malo počivam [sm=smiley1.gif]

Dobrodošle vse nove, več nas je bolje bo :)

metuljcica1 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 17:03:56)

Jaz jem ves cas, zaradi enakih razlogov, ce ne jem mi je slabo. Bolje sem kot sem bila prejsnji. Prav tako imam tudi jaz jutri prvi pregled, skradka izredno ker se izcedek ni umiril. Upajmo na najboljse, bomo pa videli kako bo. Lepe praznike vsem![sm=bravo.gif]

.Nina. -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 18:30:49)

Zdravo punce!
Evo, še ena avgustovka se vam je pridružila :)
Jutri imam prvi pregled, sem v 7. tednu...
Upam da bo vse ok.
Se pa katastrofalno počutim že dobrih 14 dni, jutranja slabost je razpotegnjena čez cel dan, na začetku so me ful jajčniki boleli, potem trebuh, zdaj pa je samo še slabost. In pomanjkanje energije. Plus da grem skoraj vsak dan popoldan malo spat in potem tudi zvečer že hitro dol padem. Ne vem kako bom v sredo dočakala polnoč :)

Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 19:09:47)

Punce!!!

evo pa imam veselo novičko [sm=bravo.gif] Danes noseča 7 tednov in 6 dni, srček utripa super, rok pa sedaj 11.8. Ne morem verjet tako sem bila vesela[sm=smiley1.gif] mi je pa vseeno malo čudno, tokrat sem bila samoplačniško na pregledu ker moja G ne dela, in je bila pikica velika že 15 mm, kar mi ni logično ker moja G je pa prejšnji teden rekla da je bil 1,5 mm, težko da je zrasel toliko v enem tednu. Pomoje se je ona zmotila, ker sedaj je vse točno pogledala, tudi 4D, imam super slikice [sm=smiley36.gif]

Vglavnem, vsem hvala za podporo, sedaj pa veselo naprej. Novičko bova sedaj sporočila na silvestrovo, ker se pač za božič ni izšlo :)

Božajte svoje bušije in čim manj slabosti vsem.

Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 19:13:57)

Sončece Bravo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Super samo, da je vse ok.
Tudi jaz sem vredu. In komaj čakam na 19.1. Ko imam spet pregled. In vi tistem tednu tudi vrjetno nuhalno.
Smo pa za božič povedali domačim. Je bilo veliko veselja in solzic. Kako ste ostale?
Od kod pa kaj prihajate?

.Nina. -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 19:15:40)

Midva sva tudi za Božič povedala in so vsi čisto happy :)
Jaz živim v Mariboru.

rea24 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 23:33:11)

Bravo sončica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],
Moje slabosti se stopnjujejo, zdej opazam da mi je tako slabo da potem tudi jest ne morm, hvala bogu da vsaj bruham ne.
To mi je res smotan, k v prvo ni blo nič od tega.
Joojj jst pa ze nestrpno čakam 14.1. da spoznamo mojo pikico, za katero ne dvomim da ne raste pridno, ker je uniforma v službi že ozka. Danes sem bila vsa blažena, ko sem potegnila še dve urce, ker sem mela neki za nazaj zanarest in sm lahko odpela hlače ker sem bila sama. :).
Na alno sm se hotla naročit pa imajo dopust tako da do novega leta ne bo nič z naročanjerm.
Morje pa pri nas tut še ne vemo kako bo, najprej gremo aprila na krajši oddi potem bi šla pa konija verjetnec junija pa ne vem če bom lahko prišla na vrsto, ker pač sredi julijal verjetno grem, če ne bo kaj prej tudi rok postavljen. Se kaj bojite povedati v službi? Jst šefici našega dispanzerja sm povedala, je bla navdušena, ne vem kako bo sprejela glavna sestra, ampak saj nima izbire, pogodbo imam tako za stalno, pa pomojm tut že mal pričakujejo sam ne vem, če se mi ne bo pred nuhalno preveč poznalo.
lepo bodite, božajte bušije in mirno prenašajte slabosti

rea24 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 23:33:39)

aja bi prosila če bi me dodali na fb

Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (29.12.2014 23:59:39)

Oooo jaz pa tako pogrešam od prve nosečnosti, da sem se ponoči naspala, šla po službi malo dremuckat in zvečer že ob osmih spat... zdaj nič od tega ni možno ob naspidiranki in sem takooooo utrujena. Je pa danes s slabostjo bolje.

Sončece ful ful sem vesela za tako lepo novičko [sm=bravo.gif] Zdaj končno lahko uživaš.

Do mojega prvega pregleda pa je še en teden... Se mi je pa začel trebušček malo poznat. Danes smo se dobili s kolegi, razen družini ne bova pred nuhalno nikomur povedala, in sem težko dobila obleko, v kateri se ne bi videl trebušček. Prvič sem v osmem tednu morala kupiti prve nosečniške hlače, ker svojih nisem več mogla zapeti, zdaj bo očitno isto.

Yawn, grem spat.

Bikca -> RE: Avgustovke 2015 (30.12.2014 10:22:02)

Pozdravljene nosečke :)

jaz imam 5.1. pregled, takrat bom na začetku 8. tedna in upam, da slišimo srčka. Če bo vse ok končam z pregledi v neplodnosti ambulanti in nadaljujem pri svojem ginekologu.

Če primerjam to nosečnost s prvo nosečnostjo ni primerjave. Zdaj mi stalno slabi, utrujena sem, spi se mi. Komaj zdržim 8 ur v službi, ko pridem domov sem gotova, če bi lahko bi dva dni skupaj spala.

misa30 -> RE: Avgustovke 2015 (30.12.2014 13:59:50)

Čestitke Sončece in vsem ostalim puncam, ki ste že videle svoje pikice in srčke [sm=bravo.gif] Zelo vesela za vas in vaše [sm=duda.gif]
Močno upam, da se vam pridružim tudi sama čez en teden in da mi bo G povedala da je le vse v redu.
Lepe praznujte vse skupaj in vse lepo v 2015.

.Nina. -> RE: Avgustovke 2015 (30.12.2014 14:19:11)

Hej punce,

jaz sem danes imela prvi pregled in sem ful vesela da je vse v redu. Seveda pa mi je G povedala da se do 3. meseca še lahko vse spremeni... Ampak prvi pregled je bil super, slišala srčka <3

Sem bila pa ful presenečena da sem tako hitro dobila datum za prvi pregled, glede na to da vidim da imate prve preglede kasneje, jaz sem šele v 6,5 tednu...

metuljcica1 -> RE: Avgustovke 2015 (30.12.2014 15:11:13)

Tudi jaz sem videla srcka. Meni je tudi povedala, da se lahko vse spremeni in me narocila cez teden dni na ponovni pregled kjer vidijo ce raste in vzamejo kri ter ostalo. Sedaj sem bila pred rednim datumom na kliniki na pregledu zaradi izcedka. Sem presenecena da sem sele v 6T, malo drugace (7T)sem si preracunala sama. Samo da bo vse dobro. Drzim pesti za vse, katere vas se cakajo prvi pregledi.

prestica -> RE: Avgustovke 2015 (30.12.2014 21:06:24)

Punce, en lep pozdrav vsem skupaj! Še ena avgustovka tukaj. Sicer imam prvi pregled šele 13.1., ampak po izračunu imam PDP v začetku avgusta. Zdaj bom pa šla počasi brat vseh 12 strani, kolikor ste uspele natipkat. Še eno vprašanje: ali obstaja kakšna FB skupina že? Se mi zdi vseeno malce bolj pregledno in meni osebno preko telefona hitreje dostopno. :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>