Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 10:52:23
|
|
|
|
aspera
|
Hvala . Sem ravno malo brala statistiko o uspešnosti postopkov na straneh oddelka za OBMP Mb. Od žensk, ki so pod 35 let, jih zanosi 44%, od tega jih ima potem skoraj 20% splav oz. ne pride do poroda. Srčno upam, da sem to statistiko dala skozi že v prvem postopku .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 15:02:46
|
|
|
|
pejko
|
Hvala, punce! Živa, boljše, da so ti ga prekinili, kot da bi imela punkcijo na nezrele folikle al prazne -- ker potem bi se ti štelo kot postopek. Lolita, ne delaj ga prezgodaj!!! Ker lahko bo brezvezen jok in sekiranje. Itak ne zdržimo, samo vseeno, probaj. Kako ste kaj ostale?? Držim pesti za vse! Aspera, zanimiva ta raziskava. Bi me zanimalo tudi za ostale. A to je na njihovi spletni strani?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 16:37:39
|
|
|
|
Kolenc
|
Ojla. Spet se malo javljam, cas gre prepocasi krvnega imam 16.2. Joske me tako bolijo da lahko spim samo na hrbtu, napinjena nisem vec tko. Ali se katera jemlje estimo in estrofem od transferja? Vse pocakate krvnega ali tudi same naredite test prej? Kok prej? Res upam da vse zagledamo pluske :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 19:50:56
|
|
|
|
Tammyv
|
Jaz sem imela vceraj uz na 9.dan jemanja estrofema in je bila sluznica samo 5mm.Je rekel g da je ful tanka, da je pricakoval da bo debelejsa, tako da imam ponovni uz v petek.Upam da bo takrat ok.Sem zacela pit se krvomocnico in upam da bo pomagalo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 20:43:02
|
|
|
|
lolita83
|
A si se dobro prepricala da je krvomocnica v tem trenutku v redu za pit? Da ti kaj ne pokvari.... Danes pa pr meni obcutek kot da bom dobila m vsak cas.....kriza....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 21:08:10
|
|
|
|
mila27
|
Punce en zasnežen pozdrav vsem.... Pišem po dolgem času, berem vas redno... Čestitke za pluske, za ostale navijam naprej. Jedka kako gre. Rebrebu kako kaj kaže pri tebi , kja sta se z resem dogovorila. Aspera naj ti uz pokaže lepa dva srčka, če sem prav prebrala so ti dva vstavli. Marta72 kako kaj gre špikanje...upam da dobro.... Maychee, lolita83 , kolenc kdaaj že delate test... Pejko le v nove boje in naj bodo uspešni,... jst upam, da nisem pozabla katere napisat, ker nas je kar nekaj tukii gor. Jst sm začela s prometriumom za naslednjih 10 dni, ker menstre ni od nikoder, noseča pa tut kot ponavadi nisem. Tako da je reš rekel sprožit menstro in gremo v postopek. Moram rečt da je bil ful prijazen po telefonu. Tako da nekje 15. ali 16 jo pričakujem potem pa začnemo. Tokrat sem prav vesela da gremo v nov postopek tako hitro, ker vem kaj me čaka in kako kaj poteka, pa tudi brez skrbi , saj imam doma že malo navihanko, ki mi pričara nasmešek. a gre katera tut tam kje v postopek... a mi katera pove po koliko dneh jemanja prometriumama za sprožitev ali katerih koli drugih tablet ste dobile mentruacijo. Sm že mal pozabla od prvega postopka, ker je že dve leti od tega. Ponavadi je blo 4 dan po zadnji tableti ampak je baje od vsake posameznice različno. kako že delajo po dnevih punkcije, ker vem da ni vsak dan reš, sicer upam da naletim na njega...če katera ve naj prosim napiše.... aja a ste vzela kaj proti bolečinam pred punkcijo in kaj. js prvič nisem pa ni blo glih luštno pol , ker je zlo dolg trajalo da je potem zdravilo prijelo.... lep večer
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 21:38:49
|
|
|
|
aspera
|
Mila27, glede tvojih vprašanj ti žal ne morem pomagat, ker nisem jemala Prometruima, tako da ne vem. Ko sem bila v prvem postopku v Lj, so dali puncam sicer Ketonal pred punkcijo, ampak baje je to bolj za potem po punkciji, ko je vse razboleno, za med samo punkcijo pa ne pomaga kaj preveč. Sedaj sem bila pa v Mb, kjer ti itak dajo narkozo za punkcijo. Meni pa so vstavili samo en zarodek, ne dveh . Mogoče si pomešala, ker sem napisala, da imam 2 eskimčka še. Tako, da bi bila zelooo presenečena, če bi bila 2 srčka . Se pa tudi to nemalokrat zgodi pri IVF postopkih, da se en zarodek deli na pol in sta pol enojajčna dvojčka .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 21:47:21
|
|
|
|
pejko
|
Mila, na prvi del ne znam odgovoriti... Vem, da ob četrtkih dela Uršula Reš in še en dan nek drugi, vikende po moje 100 % reš, ob petkih je po moje tdi on (ker sem ga imela) ... tako da bi rekla, da je ob ponedeljkih nekdo drugi ali pa sredo :) Mene punkcija ne boli preveč, je pa zadnjič, ne vem zakaj, dajal inekcije protibolečinske in imam še zdaj, po dveh tednih tam bunko... ponavadi vzamem jaz eno protibolečinsko tableto pol ure pred punkcijo in eno takoj po končani in kar zdržim, grem še isti dan v službo... Srečno vsem, naj čas čim hitreje mine, in čim več pluskov, itak :) Lolita, kdaj boš lulala?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:02:22
|
|
|
|
maychiee
|
Mila27 - krvnega imam 13.2. ... Lulala pa verjetno ne bom prej - ne vem, nisem se se cisto odlocila 😋 glede vprasanj pa ne vem.. Nisem imela taksnih izkusenj zato ti tezko povem .. Zal 😩 Aspera - jaz sem mensezdi bolj zivcna kot ti!! Se samo malo pa bo 👍 veselje in pol! 😊 Lolita - kdaj bi naj delala test? Znaki so pri vsaki drugacni saj ves.. Mene tudi obcasno kaj spikne pa se trudim odmislit! Druge ni, ker drugace bom lahko pocasi sla na pocitnice v kaksno ustanovo da pozdravim zivcke 😂 Kolenc - jaz se nisem delala prej testa... Ti pa se sama odloci kako in kaj 😊 ker lahko da ti bo pokazalo ali pa sploh ne... Se 10dni cakanja 😦 pa ti dnevi nikamor ne grejo 😪 naj ze mine 😁
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:04:51
|
|
|
|
lolita83
|
Pejko ne vem...kar kriza me daje....v čet ali petek......
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:10:00
|
|
|
|
pejko
|
Kateri dan po ET si?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:10:47
|
|
|
|
lolita83
|
8.dan je danes......
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:26:36
|
|
|
|
pejko
|
Eno vprašanje: si predstavljam, da smo vse enake, d avse čekiramo znake, tipamo joške ipd... kaj si mislijo vaši partnerji? :) Meni je moj rekel, naj odmislim :))))))))))))))))))))) Ja, valda, ker nisem pomislila na to, sam gumba off ne najdem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:28:31
|
|
|
|
lolita83
|
Ma moj verjame da nama je uspelo in pol me prenasa:))
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:30:52
|
|
|
|
pejko
|
Moj me bo poslal kmalu v kakšno ustanovo :) ... sam bom pa kmalu doktorirala iz tega... bom šla kar reša vprašat, če me vzame za asistentko :) lolita, imaš zs
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:34:46
|
|
|
|
maychiee
|
Pejko - mojega cez teden ni tako da me ne vidi 😂😂 in res si napisala! Kako hudica naj odmislim, ce me ze ob najmanjsem dotiku boli (danes sicer ne vec) ... Ce me pa napenja, da o lakoti ne govorim... Mogoce je vse samo v moji glavi .... Zato se TRUDIM cimmanj razmisljat o vsem tem! 🙊 oooja, kako si zelim OFF gumbka 👍👍
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:49:38
|
|
|
|
pejko
|
Jah, najtežje odmislit in čakat :/ A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:51:27
|
|
|
|
pejko
|
Ah, sem prehitro pritisnila ... sem hotla napisat...ale, punce, držte se :D
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 22:54:07
|
|
|
|
Saryka
|
Jaa jaz tudi cakam sej bo punce pocas gre cajt ampak bodo vsi ++++
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 3.2.2015 23:06:57
|
|
|
|
lolita83
|
Pejko ZS.... Punce bomo vidle kaj nam prinese jutrisnji dan. jaz sem sicer na bolniski od punkcije ze ampak ce pogledam mi presenetljivo hitro dnevi bezijo....... Mormo se mal pomirit......ce ne bomo vse skupaj na zaprtem oddelku v Idriji......alpa Polje....;)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 4.2.2015 7:42:19
|
|
|
|
Marta72
|
Mila 27 špikanje nama gre super. Imava še za dva dni materiala, nato imam v soboto UZ. Moj je pa tudi postal že cel profi v dajanju inkjekcij , svinčnika danes sploh nisem čutila. Pri punkciji imam jaz napisano da delajo: Primož Reš Uršula Reš Muravec Aleksander Merlo Mili Lomšek Najbolj blizu sem si z Rešom in Lomškovo, katera je tudi moja G. Sem pa slišala, da je Merlo tudi ok. Kdaj pa kdo dela, tega pa žal ne vem, ker nimam zapisano. Lahko samo sklepam po tem, da je Lomškova v svoji amb. odsotna sredo in četrtek. Takrat dela v Dravljah oz. v Postojni. Za Reša ste pa napisale, da dela v petkih. Mogoče čez vikend dela Merlo, glede na to, da on dejansko dela tam. Lolita83, držim pesti!!!!
< Sporočilo je popravil Marta72 -- 4.2.2015 7:57:33 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 4.2.2015 11:25:01
|
|
|
|
molekulca
|
Tammyv, po mojem mnenju je bolje, da ne piješ krvomočnice, ker je stvar kar precej močna. V tem obdobju jaz raje ne bi ekspreimentirala. Sicer pa, odloči se sama
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 4.2.2015 13:26:33
|
|
|
|
limonca*
|
Krvomočnica je čist ok v postopku, jo pijete brez skrbi. Nehate pa obvezno, ko je debelina 9-10!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 4.2.2015 15:41:08
|
|
|
|
aspera
|
Hej punce, kako ste? Jaz sem delala včeraj golaž za kosilo in potem mi je bilo cel ljubi dan ful slabo po njem , pa kislina me je matrala za znoret. Trebuh sem imela pa kot v 5.mesecu. Danes ponoči so me spet ful bolj dojke bolele, sem se prav zbujala. Pa še moj me je enkrat z roko kresnil direkt po joški, da sem vse zvezde videla . Tako da zadnje dni imam spet malo več znakov kot prejšnje dni. Joj maychiee, saj sem jaz tudi že živčna in res upam, da ne bo v petek ful sneg padal, ker drugače bova morala prestavit uz, se ne bi v takem vremenu tako daleč vozila. Aja, kako moj prenaša vse to? Tako kot jaz ali pa še slabše . Zadnje dni sploh nič ne spi, ker ga matra kaj bova na uz izvedela. On si namreč res ful želi otroka. Saj si ga jaz tudi, logično, samo on pa sploh in ko sem imela prvič splav, je bil čisto paf. Drugače sva pa z mlajšo sestro skupaj noseči, ona je samo en dober teden pred mano in imava sedaj ful za razglabljat o teh zadevah . Ampak ona ima že enoletno punčko, tako da ima z njo veliko dela in nima časa toliko tuhtat kot jaz.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?