Shana86
|
Chocolatecake najprej Si prepričana, da je estima povzročila vnetje mehurja? Ne razumem, po kakšnem mehanizmu. Smo pa vse ženske, ki poskusamo zanositi, zaradi pogostih SO in ker valda ne gremo na wc po njih bolj nagnjene k vnetju sečil, temu se reče honeymoon cistitis. Ki pa pogosto zelo boli, sem dala tudi to skoz, pa potem tudi vnetje ledvic. Kar se pa tiče ivf... ja, ni naravna, tako kot niso antibiotiki, pa kemoterapija pa topla voda iz pipe. Ampak na srečo vse to imamo. Če ne bi bilo namenjeno, da imamo, nam mogoče ne bi bilo dano, da izumimo... več splavov je pa pomoje KLJUB ivf in ne ZARADI ivf. Pa bolj se jih zavedamo, saj od vstavitve celic dalje vemo, da smo noseče, medtem ko v spontani zanositvi ne. Z nekoliko večjo verjetnostjo genskih napak se pa mogoče strinjam... So bile tudi neke raziskave, da so otroci ivf pogosteje obolevali za kroničnimi boleznimi, kot je zvišan krvni tlak v odrasli dobi, ampak tu so bile spet debate, da mogoče preprosto od predobrega življenja ali po domače - starsi, ki morajo skozi ivf postopek, so mnogo bolj hvaležni za otročke in jih pogosto bolj crkljajo... Ne me narobe razumeti, spoštujem tvojo odločitev. Samo spodbuditi te hočem, da malo razmišljaš izven okvirjev, da ti ne bo čez 5, 10, 30 let žal. Jaz sem se v tistem letu in pol, ko sem se trudila priti do prvega otročka, trdno odločila, da bom šla tudi na ivf, v vse možne postopke, in na koncu tudi v posvojitev. Si pač ne predstavljam življenja brez družine. Pa sem tudi zelo slabo reagirala na klomifen in se bojim hormonov... Uglavnem še enkrat objem zate, sem vesela, da imata s partnerjem tako trden odnos in vse lepo ti želim