RE: Junij 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Orionlady -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 10:27:02)

Ajeta- kakor vem je za nosečnost značilno, da so zobje bolj občutljivi, predvsem dlesni, ki rade krvavijo. Zato moramo še malo bolj natančno pucat zobe kot ponavadi. Pri meni je en zob zdaj občutljiv na toplo in hladno, ki prej ni bil.

Uff... ve ste že pri vozičkih. Midva še nič ne gledava in še sploh nič nimava kupljenega za najinega škrata. Še čakava nuhalno, ki bo 16.12.
Razmišljala sem samo o pralnih plenicah, verjetno se bm odločila zanje. Mate ostale že kakšne izkušnje z njimi? So boljše na gumbe ali na ježka? Koliko približno ste jih rabile, da je šlo skozi s pranjem?

V sredo imam pregled na diabetološki... res me je moglo to doletet... [sm=smiley26.gif][sm=smiley6.gif] sploh si ne predstavljam kako si bom merla 3x na dan sladkor v krvi glede na to, da me je vsakega špika strah ... pol pa pravjo, da ne smemo bit pod stresom [sm=zmeden.gif]

Mate ve še kaj občutljive prsi?

Enkrat sem že spraševala za FB skupino, pa nisem dobila odgovora? Imate morda kakšen dogovor, da ne sprejemate več? [sm=zmeden.gif]

Grancereale -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 10:35:25)

Za sprejem v skupino mi pošljite pm da vas dodam med prijatelje in potem v skupino.

Orionlady -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 10:56:47)

Grancereale, sem ti poslala PM. Hvala

ŠkratekM -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 13:59:32)

Po zelo dolgem času se še jaz na hitro javim.

Na nuhalni je bilo vse super in boljše sploh ne bi moglo bit. Moj je bil tudi čisto presrečen, da je končno videl bebico. :) Si pa sploh nisem mislila kako hitro se premika in skače naokrog. :)

PDP se mi je prestavil na 8. junij. V vednost, ko boste naslednjič popravljale seznamček.

Me je pa prejšnji teden doletela krvavitev in še dobro,d a sem bila na školjki, ker bi se sicer verjetno sesedla od strahu. Na srečo ni bilo kasneje nič več in verjetno ej bilo od prenaprezanja prejšnji dan. Sem imela pa kar živčne pol ure, ko nisem mogla doklicat svoje G in sem na koncu klicala G pri kateri sem bila na nuhalni, da me je pomirila.

Me je moralo nekaj streznit, da začnem malo pazit nase in da sem se zavedla, da res ne morem počet vsega kot prej.

Sem pa zdajle kakšen teden noro utrujena, pa mislim, da je krivo vreme.

DB85 -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 14:15:24)

Hej!
Jaz pa sem končno začela uživat v nosečnosti. Prejšnji teden sem namreč dobila hitre rezultate biopsije horionskih resic in je vse ok[sm=bravo.gif]. Končno bova lahko vsem povedala, čeprav vsi že nakaj sumijo[sm=jezicek.gif].

Toliko na hitro.

Lp vsem!

Mee na -> RE: Junij 2015 (8.12.2014 19:19:25)

zivjo punce
danes sem imela pregled pri G. me je kar presenetilo, kako hitro sem koncala. izmerila sem tezo, pritisk in urin, notri pri G pa samo en hiter UZ ce bije srcek [sm=smiley1.gif] ne morem verjeti da je plod velik ze cca 10 cm.

DB85 izvid na nuhalni za Downov sindrom je bil nekaj cez 1000, po DHT pa nekaj cez 4000. ceprav je bila nuhalna svetlina izmerjena 1,2 mm, se mi je rezultat toliko poslabsal predvsem zaradi let.
Orionlady nekje sem brala, da se jezki na pralnih plenicah lahko hitro obrabijo.

proti strijam sem pa zmesala en losion na bazi ananasa in limone z mandljevim oljem. namazem se 2 x na dan in je bolje, nic vec srbenja. imam pa vedno hujse probleme s krizem. ze tako jih imam, zdaj je pa samo se huje. sem mislila da bodo sprehodi in plavanje pomagalo, pa nic od tega. moram najti kaksne fizioterapevtske vaje za delat doma.
mi je bilo zdaj cez vikend grozno slabo, na meji do bruhanja. sumim da je krivo mleko. cisto ga bom skenslala. mogoce samo kaksen jogurt ce mi bo zadisal.
danes sem si sla kupit nosecniske hlace, navadne ne gredo vec brez odprte zadrge

ko boste naslednjic popravljale seznam, me napisite pod 3.6. PDP

jabuk -> RE: Junij 2015 (9.12.2014 11:32:11)

Ojla punce,

midva sva v nedeljo povedala vsej familiji, ker smo bili skupaj na kosilu (bilo nas je več kot 10) in so bili vsi veseli, celo kaka solzica je pretekla. Moram povedat še ostalim kolegim in družini v tujini, ampak to bom pol po pregledu v petek. Sem v 14.tednu. Upam, da bo vse ok, da ne bo kakih problemov. 2 tedna nazaj je bilo vse ok na nuhalni, samo vseeno upam, da je vse ok-bi bilo smotano, da družini povem za novico, potem pa razočaranje. Sta pa moja starša že nekaj časa opazovala moj trebuh in jim je bil čuden. :)

Orionlady mene prsi še vedno malo bolijo, ampak manj kot prej.

nanyka5 -> RE: Junij 2015 (9.12.2014 13:25:56)

Pozdravljene po dolgem času. Včeraj sem imela težko pričakovani pregled nuhalne svetline. Hvala bogu je bilo vse v mejah normale in končno lahko začnem uživati v nosečnosti in se veseliti novega člana in meseca junija. Za v seznamček je moj pdp 16. 6. 2015, to je moja 4. nosečnost, doma imam le eno punčko, saj so se dve nosečnosti končale s ss-jem. Vprašala sva tudi za spol in baje pričakujeva še eno punčico [sm=smiley1.gif] Naslednji pregled pri svoji ginekologinji imam šele v 17. tednu. Mah, sej bo šlo hitro, ker so pred nami prazniki [sm=smiley36.gif] Uživajte še naprej [sm=smiley1.gif]

ancy69 -> RE: Junij 2015 (9.12.2014 18:17:00)

Heey punce :)
Dobrodosle vse nove nosecke in bravo vsem za dobre rezultate na nuhalni ♡
Jaz sem sedaj v 16.tednu....vceraj sem imela pregled, naredila kratek uz...vse ok :) Cez 4 tedne pa ze morfologija, sploh ne morem verjet kako cas bezi :)
A ste drugace s tega foruma tudi v fb skupini ali ne? Za nekatere opazam da ste tudi na fb, ampak se ne prepoznamo :)

maja2014 -> RE: Junij 2015 (10.12.2014 12:17:33)

Pozdtavljene po dolgem času [sm=smiley1.gif]

Nisem uspela prebrati ravno vsega za nazaj, upam, da je pri vseh vse ok [sm=smiley1.gif]

Mi že uživamo v prazničnem vzdušju, s tamalim ustvarjava, skratka, uživamo [sm=smiley1.gif]

GIBI-tudi tokrat sem jih začutila zelo hitro in sicer v 13. tednu [sm=smiley36.gif] V ponedeljek bo 15. teden. Tako da sem vsaj vsak drugi dan deležna nekaj rahlih brcik, če sem na miru; včeraj zvečer je moj imel roko na bušiju in je začutil tudi on [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Tako lepo, tako sem vesela, da ponovno doživljam te čarobne trenutke [sm=smiley1.gif]

Drugače se je pa moje počutje po 12. tednu zelo spremenilo. Slabosti več ni, utrujenosti niti, moja energija je na višku [sm=smiley36.gif] križ me zgrabi vsaketoliko ampak ni hujšega, vsak dan pa se redno gibam zunaj. Dojke imam še napete in malce boleče.

Se javim še kaj, grem kuhat in likat [sm=smiley1.gif]
[sm=smiley1.gif]

Lep pozdravček vsem [sm=smiley1.gif]

Čveka84 -> RE: Junij 2015 (10.12.2014 12:18:48)

Hojla! No, pa smo tudi mi opravili nuhalno svetlino... Vse kar je ginekolog videl, je tako kot mora biti... Noseča sem 11 tednov in 4 dni... Predvideni datum poroda se ki je prestavil iz 28.06 na 26.06 in sicer na moj rojstni dan... Srček bije z 160 udarci na minuto... Plodek je velik 4.9 cm... Nuhalna svetlina je velika 1.4 mm... Tveganje za Downov sindrom je 1:4271... Tako, da sem zelo pomirjena... 😀😀😀 Sedaj pa imam samo še eno veliko težavo oziroma zadevo za rešiti, ki mi povzroča kar nekaj skrbi... No, zadeva je takšna, da sem si želela opraviti ta pregled pri mojemu bivšemu predavatelju, ki me je učil predmet ginekologijo na faksu, ker mu maksimalno zaupam... V tej nosečnosti pa sem se prestavila k drugi ginekologinji, ki opravlja tudi pregled nuhalne svetline, ker ne poznam dobro te ginekologinje, ji tudi ne zaupam še čisto ( pač tako še zaenkrat čutim )... Ta ginekologinja me je na zadnjem pregledu kar naročila na pregled nuhalne svetline, ki naj bi ga imela pri njej in jaz takrat še nisem imela datuma pri želenem ginekologu za pregled nuhalne svetline... Zdaj pa ne vem kaj naj naredim... Grem še enkrat na pregled nuhalne svetline k njej ali jo naj pokličem in odpovem... Strah me je, da bo užaljena... Niti ne vem kako ji naj povem... Mi je pa ginekolog rezultate itak vpisal v materinsko knjižico in bo moja ginekologinja itak izvedela, da sem bila na pregledu že drugje... 😕

maja2014 -> RE: Junij 2015 (10.12.2014 12:22:40)

Čveka84, ne obremenjuj se. Nima ti kaj zameriti. Ti poslušaj svoje občutke, gre se za tvoje telo, tvojo nosečnost in tvojega otročka. Naredi tako, kakor čutiš, da je prav.

Anči banci -> RE: Junij 2015 (10.12.2014 12:26:39)

No punce super da je vse ok :) jz mam tut jutr 2. pregled in upam da pride kakšen ultrazvok da vidim malo štručko :D za fb skupino js ne vem...kako se imenuje?? :D drugače pa čveka nč se sekerat deli po občutku..lahko odpoves zakaj ne..je tvoj otrok in tvoja nosečnost ona pa nima bit kej uzaljena :D bo pa tko u materiini napisan use :D

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (10.12.2014 16:14:18)

živjo punce,

jaz pa že komi čakam jutri, imam popoldan nuhalno, tako da upam da bo vse ok, da v petek končno povem v službi. Moj šef sicer že ve, ampak treba je še višjim inštancam sporočit. Danes je moja pikica dopolnila 12 tednov ;) sem happy [sm=bravo.gif] slabosti so se nehale počasi, utrujenost še kar ne popušča, ampak mislim da bo vsak dan boljše ;) Sporočim jutri kako bomo opravili ;) lep pozdravček vsem ;)

Dgirl -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 10:00:41)

Čestitam za nuhalne [sm=bravo.gif]

Js jo imam drug teden. Mene skrbi da srček ne bo bil. Tok je tega, da me ne vsega strah. Da mi reče da je srce nehal bit pri ne vem kerih tednih, se mi zmeša.

Drugače pa sem nabavila AS, ampak nič ne slišim. Poslušam bolj spodaj pa slišim samo počasno bitje srca. A je mogoče prezgodaj? Po plodu naj bi bila 12 teden.

Moje slabosti in bruhanje so se vedno tu. Sedaj imam homeopatska zdravila, da vidim če bo pomagalo. Že 6 tednov vstraja. Zdaj imam upanje do konca 12 tedna. Pol me bo pa res se upanje pocas zapustilo.

A imate kakšne telesne spremembe? Meni so joške res zrasle. Se kr cudim[sm=smiley36.gif]. Trebuha pa ni še nič. Mogoče majhna izboklinca.

A fb je drugače dejaven? A je večina iz ringaraje Al so bolj druge?

Javite se ostale za nuhalno. Držim pesti za vse

nastjacuk -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 11:03:44)

Pozdravljene.
Jaz sem imela Ns in je bila 1,3 tveganje 1:1125. Baje čakamo punčko ampak bom počakala na pregled,ki me čaka 22.12. Drugače sem v redu,slabosti so mimo sem pa bila že v porodnišnici,ker sem imela popadke.Moram počivati z otročkom pa je vse v redu. Doma imam trenutno oba otroka,ki sta bolna en uroinfekt drugi počen bobnič.

Pobožajte trebuščke in uživajte,...

simar -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 11:16:45)

hej dGIRL,V 12 T,je še prehiro za Angel sound,js sem bila na rednem pregledu,pa z dopplerjem še ni slišala srčka,naslednji dan na nuhalni je pa bilo vse ok,sicer nekatere pravijo da že slišijo srček,pa pravi moja gin.,da najverjetneje slišijo svoj pulz in ne otročkovega,da nekeje šele po 15 tednu je sigurno,js ga sicer nimam,ker mislim da bi s tem samo paniko zganjala in se živcirala,če pulza ne bi našla,poleg tega pa če pulza pri otročku ni več,ti nič ne more pomagati,zato sem se odločila da se sedaj prepustim in uživam v nosečnosti in poiskušam čim manj mislit nato da bi bilo kaj narobe,lep dan vsem mamicam[sm=pikapoka1.gif]

soncica8 -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 13:29:05)

Pozdravljene. Tudi jaz se malo javljam. Sem vredu [sm=smiley1.gif] Danes še celo ni glavobola, tudi slabosti nekaj dni ne (trkam po lesu).

Dgirl, sama sem ravno danes stopila v 16t in tudi jaz še z AS vedno ne slišim nič pa, če se ne vem koliko trudim. Probam na par dni, niti ne poskušam vsak dan, ker se samo brezveze vznemirim. Tudi v navodilih piše, da je primeren komaj od 2. tromesečja, tako da niti ne zagotavljajo, da bi naj slišal prej kaj. Tudi meni je ginekologinja rekla, da se po nepotrebnem vznemirjam z iskanjem tega utripa že zdaj, ker težko najdeš in ker če najdeš se utripi slišijo bolj iz ozadja in moraš imeti glasnost na max. vse drugo tako noro glasno slišiš, da imam jaz občutek, da mi bo razneslo glavo, poleg tega imam jaz posteljco zelo nizko tako, da je rekla, da posledično se še težje in kasneje najde in tudi ona je rekla, da pred 16t vedno preverja utrip raje z vaginačnim UZ kot z doplerjem.

Moje joške tudi kipijo na vse strani, ampak hvalabogu več vsaj niso boleče, samo srbijo. Trebuščka tudi jaz ne moram rečt, da ga imam ravno ne vem kakega, malo se že pozna ampak nobene grozne spremembe, razen, da je trd in da če pritisnem se že lepo čuti povečana maternica [sm=smiley1.gif]

FB skupina meni ni najbolj simpatična, sicer sem zaenkrat še zmes, ampak še nikoli aktivna. Če so punce od tukaj ne vem, jih ne prepoznam oz zagotovo so vendar ne vem katera spada k kateremu vzdevku, tudi spremljam več ne ravno. Meni se zdi vse tam tako hiiitro. Ko sem videla slike trebuščkov, ki so bili že pred časom prav neverjetno veliki in brala o gibih me je kr groza, da z mano kaj ni OK [sm=smiley1.gif] Raje več niti ne pogledam, ker se po nepotrebnem sprašujem.

Dgirl -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 13:46:28)

Soncica8 si me pomirila glede AS. A ti si že 16 teden pa je slabost se vedno prisotna [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. No sj ko sem bila v bolnici so bile take tam, da so celih 8 mesecev bruhale. Ena še celo v porodni.
Pol imaš ti podobno kot jaz. Enake simptome. A si kaj alt_ernativnega probala proti slabosti?

Simar sej Js bi tudi rada pozabila na vse psihoze pa moja glava skoz razmišlja. Edin če mi je tako slabo da živeti ne morem, pol ne razmišljam.

soncica8 -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 15:10:56)

Dgirl zdaj jih nekaj dni ni hvalabogu. Prej pa so se še pojavle, ampak nič v primerjavi s prej. Zjutraj sem bruhala in mi je odleglo pa potem proti večeru se je običajno spet pojavla, ampak ni bilo tako grozno, da bi bruhala, bolj kot nek neprijetn težki občutek v želodcu. Vbistvo nič v primerjavi proti tem kakšne so bile bolj v začetku [sm=smiley1.gif] Nisem pa poskusila nič kaj alternativnega proti slabostim. So pa zdaj glavoboli vsakodnevni, niso zelo močni, ampak ravno tako ni prijetno, ker celi dan nabija v glavi tako, da težko normalno funkcioniram in res ne vem s čim bi jih ublažila. Ravno danes mi je mama prinesla neke magnetke za sence in bom poskusila, če slučajno pomaga.

Grancereale -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 15:27:56)

soncica8 dobro da me spominjaš kateri teden sva [sm=smiley36.gif]. jaz sem razbila svoj mobitel z aplikacijo ki šteje tedne in sem zdaj čisto zgubljena [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Skupina na fb.. hjoj.. sej ne vem kaj naj rečem.. toliko problemov na enem mestu da se tudi sama samo še sprašujem kaj gre lahko narobe. Sem se odločila, da se sploh ne bom z ničemer obremenjevala. Itak nimamo vpliva na razvoj otroka

AS si jaz ne bom kupovala ravno iz tega razloga ko vas berem, ker se sekirate ker ne najdete utripa :)

Dgirl daj pošlji nekam te slabosti no :) zdaj je pa že čas da te minejo in začneš uživati!!

Moram reči da jaz zdaj res uživam. Razn tega, da mi maternica narazen vleče trebušne mišice kot da sem na natezalnici, sem ok. Jutri imam spet pregled in vem, da bom spet kregana ker ne popijem 2l vode na dan :)

Trebušček se mi pa tudi že ornk vidi, zato sem v službi vedno oblečena v jopico, da mi ni treba vsem strankam razlagat kako in kaj [sm=smiley36.gif]

Anči banci -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 19:12:32)

Ojla ...evo s pregleda je rekla da je vse supr...ja tudi mene joske kar bokijo in lepo vecajo [sm=bravo.gif] joj te vase slabosti zgleda sem prou srecnica ds nimam nic od tega glede da sm u prvo noseca [sm=bravo.gif]..drugace kako je s to fb skupino??kako se imenuje? Zdej mam 3 pregled cez 5tednov pravjo usi da prou smesn naroca tale moja...a je vam cudn da se na 5 tednov naroca?ker ene so imele na vsakmu pregledu za dat urin in kri ter ultrazvok jaz sem to pri 1.pregledu sam dala in zdej nc..kaj vi mislte morte pri vsakmu dt kri pa urin??a vs tut kj pr popku ucasih spika?prav moja gin.da je to prebava?? Lepo se mejte pa pobozite busije 😆😆

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (11.12.2014 21:28:23)

No tudi jaz sem dala cez nuhalno, rezultat super, tako da lustno. Moj je bil cist navdusen da je lahko prvic spremljal malo pikico, ki je ocitno na mojo zeljo skrivala katerega spola je :) zdej mam pa drug tedn 2. Pregled pri mojem g ki mi bo verjetno razkril izvide krvi in vode, me skrbi edin cukr :)
dgirl resno mores tele slabosti ze spodit...so te ze tko dost namatrale. Je ze cas da mal uzivat zacnes.
uzivajte dalje in pridno pazite na pikice v temle koncno mal bolj zimskem vremenu, komi cakam se mal snega da bi bil bozic bel letos :)

vrtnica000 -> RE: Junij 2015 (13.12.2014 17:53:43)

meni je pa fb fajn, ker si bolj zapomnem kdo je kdo, tle s temi nicki je težko mi hehe

glede pregledov, pri nas je tako, da naroča vsak mesec in daš urin, zmeri tlak, stehta in to je to. če imaš kako vprašanje ali karkoli greš še do ginekologinje. uz se ne dela. samo prvi pregled in morfologija in na koncu se preveri samo, če je otrok z glavo dol.

ene imajo srečo in vidijo dojenčka na vsakem pregledu....

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (14.12.2014 10:11:13)

živjo punce,

Me zanima a boste šle na 3d/4d uz? Moj je bil na nuhalni tako navdušen, da se je kar odloču da bi rad tudi 3d/4d slikce imel ;) Sploh ker mislim, da je pri mojem G tudi tako kot pri tebi vrtnica, da je samo potrditveni, morfologija pa na koncu UZ za preverjanje lege, srečke tiste, ki jih vidite vedno ;)
Glede AS sem pa ja jaz tudi odločila da ga raje ne kupim, ker bom potem sigurn samo panično iskala utrip in se sekirala za brezveze.

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>