1.april
|
No, danes sem pozabila vzet Tifol in alge ter probiotike, malce smo zaspali, deževalo je in tak...potem je bila prec brzina prva, druga, tretja, dragi zmiksal sadje, poeksali vsak svojo dozo in hajd za volan. Šele v službi sem se spomnila "kaj pa protokol?" pol mi je prec slabo ratalo in evo, čim imam cajt sekundo, dve analizirat sebe i počutje, prec slabost . Bom vzela popoldne, če mi glih ne bo slabo. Pri prvi nosečnosti mi je bilo slabo samo cel tretji mesec; ne prej, ne potem mi ni bilo. Boge vse "slabotne in po bolnicah", al pa rizične...pobož Mee na; ne vem kaj rečt na ss - kar se sodelavk/cev tiče. Osebno ne razlagam dosti o zdr.stanju in ne bi bila vesela enih "sočutnih" pogledov, niti besed, še najmanj pa natolcevanj in ugibanj. Težko je tudi (vsaj meni) pristopit h eni, za katero se govori, da je imela ss; to jaz obravnavam kot govorice. Boleče zadeve in ja, res ne vem, kako pristopit, da bo prav. Človek mora imeti izostren občutek tudi za to. Jaz sem žal buldožer in v diplomaciji ne bi nikoli uspela. Tašča recimo še zdaj ne prenese ljudi, ki so poznali njenega pokojnega moža, pa je minilo že dobri dve leti. Pa tut na kraje, kamor sta kofetkala, ne zahaja za živo glavo ne. ne prenese tega "sočutja" al kaj, pa ne morem rečt, da ga je še kaj ostalo (=sočutja) ljudje hitro pozabljamo. Ljudje smo si res različni. DHT - dvojni hormonski test - plačljiv, kakopak nosečnici vzamejo kri in preverijo malo bolj zazihr kakšne so morebitne kromosomske nepravilnosti. Izvaja v obdobju, primernem kot pregled za nuhalno. Stoprocentna naj bi bila samo amniocinteza - precej invaziven pregled, mene boli že trebuh ob misli na to, da bi mi z iglo prebadali trebuh vse do amnijske vrečke, kjer z iglo odvzamejo vzoreec plodkovih odluščenih celic in pol to pajsajo neky cajta predno pogruntajo al je vse okej al ne. Tudi nuhalna ni stoprocentna zadeva (še vedno pa dovolj visoka/zadovoljiva), da odtehta tistih 60, 70E. Tukaj izračunavajo verjetnost (se pravi kake možnosti ima plod) da je vse ok (merijo prostor ob "hrbtenički") in istočasno merijo nosno kost. Gre za matematične izračune verjetnosti; kakšna je verjetnost, da se rod normalen otrok (v smislu Downa&Co). Pod 300 je panika oz. nadaljni pregledi, nad 300 je ok. Kakorkoli, nuhalna JE koristna.
|