|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
11.11.2014 13:54:03   
pikapolonica19
Hej maja2014 :)

kar se tiče nuhalne popolnoma enako razmišljam kot ti :)

tudi jaz sem včeraj stopila točno v 10. teden :))), samo še nisem imela pregleda. Prvi pregled imam šele 17.11.2014 :)

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 576
11.11.2014 14:34:04   
MorskaMivka
V teoriji so pregledi super in fajn, dokler ne pridemo do standardov in smernic...4 različni G so mi hoteli drugo dete splavit, pa jih nisem ubogala in dete je popolnoma OK. Ni vse tako preprosto in nobeni ne privoščim, da do točke takega odločanja sploh kdaj pride.
Je pa tudi velika razlika med UZ in invazivnimi pregledi.
Tokrat me sploh nima h G hodit, le za papirje, ki jih rabim in konec user posted image

(odgovor članu pikapolonica19)
Neposredna povezava do sporočila: 577
11.11.2014 14:47:11   
MorskaMivka
A skupine na FB ne boste skrile? Zaenkrat se vidi vse člane...

(odgovor članu MorskaMivka)
Neposredna povezava do sporočila: 578
11.11.2014 15:29:15   
soncica8
Dgirl upam, da se dobro držiš. Javi se kaj.

Tudi jaz imam zadnje 3 dni zopet nič kaj prijetne slabosti. Pa tak sem bila vesela, da so mimo. Očitno sem se prehitro veselila user posted image

Biba88 jaz sem si kupila Anglesounds, zdaj sem 10t5d in še ničesar prav ne slišim. Sicer se mi mogoče dozdeva, da nekje v ozadju je, ampak ni tako kot bi moralo biti. Nekatere baje že slišijo v 9t, tako, da ne vem. Sicer v navodilih piše, da bi naj bilo od 2.tromesečja dalje. Tako, da še je vrjetno malo hitro.

Morskamivka punca, ki je ''''administratorka'''' skupine se ne strinja s skritjem skupine. Pravi, da bo jo skrila čez 3 tedne, da jo punce najdejo. Meni se sicer to ne zdi smiselno, ker bi najbrž rade sedaj še malo skrile in ne obelodanile vsem, potem, ko bodo pa večinoma vsi vedeli pa bi bilo najbrž vseeno še je skrita ali zaprta user posted image To je zgolj moje mnenje in razmišljanje user posted image Bo pa skupina mogoče kasneje bolj aktivna tačas pa se bomo še naprej načvekale tukaj user posted image

< Sporočilo je popravil soncica8 -- 11.11.2014 15:31:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 579
11.11.2014 15:37:02   
1.april
FB - jaz ga itak nimam, tko da...tam pač ne bom čvekala user posted image

Nuhalna; bom šla, seveda, čeprav je zame zdej samoplačniška, pa vzela bom še dvohormonski test. Če bo karkoli narobe - sploh ni debate, bom prekinila. Ampak ne bo nič narobe, vse bo ok in tko kot mora bit user posted image by the Bookuser posted image

Folno jem (Tifol) in sem včeraj malo surfala okol teh slabosti. Bistveno je, da se vzame tabletko PO obroku, jaz butara sem glodala skupaj s smoothijem (in algami, probiotiki, pol se pa znajdi). Najprej vse popapat, pol pa tabletko čez. No, danes sem naredila "po protokolu" in se moram pohvalit, mi ni bilo še nič slabo. Dneva sicer še ni konec user posted image

Kdaj bova povedala; čimkasneje. Men je to zelo osebna (=intimna) reč in če se bo le dalo, po nuhalni in ostalih vijevajah. Čimkasneje se mi bo videlo, tem bolje. Teža mi je po mojih oceni od spočetja dalje narastla za slabo kilo. Nej slabu, se moram pa pazit, v zadnjem trimesečju zna hitro poskočit kar brez moje vednosti (=žretja). Takrat zame osnovni fizikalni zakoni skoraj ne veljajo - niti ni treba, da pojem kak piškot, dosti je, da ga pogledam in evo, teža prec naraste user posted image

Malo me že panika okol "poroda in tega" hvata, pa prvič sploh ni bilo slabo, čeprav CR sploh NI BIL na agendi (=kakor sem si jaz zamislila porod). Kar zgodil se je urgentno in zdej se sploh ne morem odločit a bi še enkrat šla na CR (ker imam to opcijo) al bi poskusila naravno (=vaginalno). Prvič sem tudi imela epiduralno in moram rečt, da je bil vreden vsakega centa! Šla sem v P KR, osebje tam je bilo res krasno, prijazno, hrana super, prostori pa pač...mal dotrajani, but who cares user posted image

A bo katera šla na akupunkturo, kot pripravo na porod? Jaz sem pri prvem hodila h kitaj.dr. in sem bila zelo zadovoljna. Počutje super, nobenega otekanja, cukra, pritiska, cela nosečnost lepo po vrsti in ciklih kot iz kake šolske knjige. Sicer je bil sin potem pravi velikan in ni bilo šans da dokončam normalno. Pa sva oba s parnerjem normalno/povprečno velika in težka.

Neposredna povezava do sporočila: 580
11.11.2014 15:46:57   
soncica8
1,april ja naj bi bila folna kar pogosto vzrok slabosti oz. jih še potencirala. Sem tudi sama razmišljala, če je mogoče kaj na tem. Saj sem prej uporabljala Elevit in sem bila zelo zaprta, zato sem sedaj kupila Femibion in mogoče mi ta res ne odgovarja, da so se slabosti zopet pojavle.

Tudi jaz seveda grem na nuhalno in se je že zelo veselim. Mislim, da veliko doprinese že k osebni pomirjenosti.

Odkrito glede FB, tudi sama nisem največja pristašica le tega, se tukaj počutim dosti bolje. Tam imam občutek, da vse svoje osebne stvari delim s celim svetom user posted image . Tako, da najbrž tudi jaz ne bom tam najbolj aktivna, bom pa skupino sigurno spremljala.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 581
11.11.2014 15:51:11   
MorskaMivka
Soncica8, probaj dat AS sondo čimnižje, že kar na dlake, zaenkrat naj bi bili še tam ;)

Razumem lastnico skupine, a sama ne grem tja, dokler ni popolnoma skrita. Ne danes, ne čez 3 tedne ne želim, da se bi vsak pasel po mojih podatkih (pa magari samo mesecu) ;)

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 582
11.11.2014 19:55:10   
maja2014
Dober večer user posted image

FB, hm; sama ga sicer imam, a mi nekak ne diši, da bi se včlanila v skupino nosečk. Ne vem, no...se strinjam, da bi morala biti skupina zaprta, ampak tudi ko bo, me ne bo gor...mi je tukaj bolj prijetno, veliko bolj user posted image Tako da upam, da še katera tukaj ostane, da bomo še kaj poklepetale user posted image

Ja, jaz sem tudi opazila, da če vzamem folno zvečer, oz. pozno popoldne, je ok.

Meso-jaz ga ne morem in ne morem user posted image Že dva tedna sem na zelenjavi, ribah, ipd. Danes sem naredila pašto s špraglji, tamalemu pa s puranom, pa sem kr muko imela v želodcu; ne da mi je bilo slabo, ampak tak feeling, odpor...tako da živim od obilo sadja, koprivinega čaja, rib, in raznoraznih kombinacij krompirja z zelenjavo user posted image Saj tudi drugače ni da sem jedla pred nosečnostjo meso vsak dan, cca 2x na teden, ampak zdaj pa ne gre...

Kdaj povedati...z moje strani nikomur, žal, ker nikogar nimam...starša sta pokojna že dolgo, dolgo...starši od mojega so pa taki "posebni" ljudje, da se ne bom drugače izrazila user posted image Obsojata vse okoli sebe za svoj neuspeli zakon, skregana sta praktično z vsemi, in tudi z nama nimata stikov, tako da...moja najboljša prijateljica ve že od samega začetka user posted image Ta drugim prijateljem bova ta vikend povedala; ona dva pričakujeta 2 tedna pred nama user posted image Tako da bosta kar prijetno presenečena, ko jima bova povedala user posted image Ostalim pa sproti...sicer pa me že kr gledajo v trebuh...zdaj niti zjutraj ni več raven...je pa tak fajn občutek, nosečnost je res eno magično obdobje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 583
11.11.2014 19:58:14   
pikapolonica19
Živjo,

a mi lahko katera pove kaj je to dvojni hormonski test in kdaj se ga izvaja? Ali se to naredi pri vseh bodočih mamicah? V katerem tednu se dela? Ali se je katera izmed vas odločila za to?

Hvala za odgovore.

Lepo bodite :)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 584
11.11.2014 21:33:03   
ancy69
Glede fb se strinjam....jaz sem se sicer vclanila v skupino...ma ne vem ce se ne bom izpisala....
je sicer tako, sem v skupini tudi za prvo hcerko, imamo cisto svojo skupino, popolnoma skrito in samo punce s tega foruma smo gor..smo se najprej tukaj spoznale potem pa sle na fb. In punce so res super, ful se razumemo, v 3.letih niti enega krega....
tako smo se zblizale da si zaupamo tezave z otroci in tudi nase tezave. Res tako fajn skupina da je ne zapustim za noben denar :)
Tudi ko sem imela letos ss sem dobila od njih tako podporo da od nobene kolegice ne. Res so super punce.

tko da naceloma lahko naredimo tudi avojo skupino, ki bo od starta popolnoma skrita, clanice se pa dodajo na podlagi tega foruma in se administratorki strani zasebno napise ime in nas doda. Samo predlog :)

(odgovor članu pikapolonica19)
Neposredna povezava do sporočila: 585
11.11.2014 22:11:01   
happy_bump
Kje je pa kaj grancereale? Se po tistih težavah nič ne oglasi jaz se vedno držim pesti da je vse ok user posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 586
11.11.2014 22:17:28   
issuesolver
Pozdravljene drage dame user posted image

Najprej iskrene čestitke vsem v imenu Ringarajine ekipe user posted image . Pazite nase in ena na drugo, da se bomo lahko čez dobre pol leta vsi skupaj veselili z vsako posebej user posted image .

Opravičujem se, da motim vašo debato, želel bi vas le povabit k testiranju našega novega foruma. Vsak komentar, predlog ali kritika bo dobrodošla, saj želimo oblikovati rešitev, ki vam bo pisana na kožo.
Če katero zanima, se lahko za test prijavi na tej povezavi: http://php.ringaraja.net/BigBelly/web/landingpage.

Si pišemo. Pa srečno vsem.

Lp, IS

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 587
11.11.2014 22:29:24   
soncica8
Morskamivka hvala za nasvet :) Ma sem poskušala že vse. Mogoče sem premalo vstrajna. Si bom danes vzela spet čas in poskušala. Nočem prehitevat in se pol sekirat, da je slučajno kaj narobe, ker še ne slišim user posted image

Maja 2014 tudi meni meso grozno smrdi, dejansko imam odpor že, ko ga samo vidim. In tudi kakšna pražena čebula, nasplošno kuhanje. Sploh ne moram kuhat, ker mi postane res tako slabo, da še lahko grem samo bruhat. Tako, da se zdaj razvajam in jem pri mami user posted image Meni najbolj pašejo kakšne juhe. Je pa zanimivo, da pogosto rečejo kako nosečnicam pašejo kisle stvari, meni pa niti malo, kakšno kislo zelje ali vložene paprike ne spravim po grlu user posted image Je pa za to najmanjši problem pojest bilokaj sladkega user posted image .

Pikapolonica DHT(dvojni hormonski test) se opravlja v enakem času kot NS, torej med 11. in 14. tednom in pokaže kromosomske nepravilnosti. Kolikor vem se običajno opravlja oz. ga priporočajo pri ženskah, ki imajo slabše izvide nuhalne svetline (lahko tudi četvorni HT) Oz. naj bi, če ga opravljaš rezultate vpisali na NS in je ta tako še bolj natančna. Jaz o njem za 1x ne razmišljam, prijavila sem se samo na NS, tudi moja ginekologinja ne forsira, da bi bil potreben DHT, če pa bodo rekli po NS, da bi ga bilo fajn opravit, da kaj ne bo najboljše pa ga vrjetno sigurno bom. Vbistvo je že toliko vseh možnih preiskav, ki jih na nek način ''promovirajo'', da se je težko odločit kaj ja in kaj ne. Jaz mislim, da je pogosto tu vmes tudi zgolj želja po čim večjih zaslužkih. Preiskave niso poceni. Saj res, da ti na koncu ni težko dati tistega denarja, da se le prepričas, da je vse OK in tako smo prestrašene nosečnice še lažji plen za zaslužek user posted image . Ampak mogoče že res z vsem skupaj preveč komplicirajo. Jaz za NS definitivno sem, za ostale preiskave, pa če ne bo razloga za to ne vem.

Ancy69 se strinjam s tabo glede FB skupine. Mogoče je res lažje, ko se že tukaj malo spoznaš in so same ''domače'' user posted image Ena taka ne skrita skupina res hitro nabere veliko ljudi in mislim, da se težje naplete neka povezanost in zaupanje, kot v krogo kakšne majhne oz. znane skupine ljudi kjer si lahko res zaupaš in pomagaš.

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 588
12.11.2014 5:34:24   
maja2014
soncica8, ja, se strinjam, da zgoraj omenjene preiskave niso poceni in da je to še en način, kako zaslužit. Žal. Mi je pa jasno, kako se te zadeve vrtijo, od blizu. Moj namreč dela v zdravstvu in to, kar se zadnje 3 leta počne, je naravnost nenormalno. Prišli smo smo do te skrajnosti, da zavarovalnica več ne krije osnovnih zdravil za hudo bolne, ipd. Grozno. In tukaj je je povezano eno z drugim..."Tolče" pa država tam, kjer bi najmanj smela...dobro, ne bom več o tem, da katero ne zamorim že navsezgodaj user posted image

FB-Ko je že debata o tem; le-ta je postal nekaterim drugo življenje. V status se objavlja slikice pozitivnih testov, slikice ultrazvoka, slikice spolovil otroka, ker ima izpuščaje in starši prek fb-ja sprašujejo kaj je to user posted image Statusi o tem, kako potekajo vsi nosečniški simptomi, slike otročkov takoj po rojstvu, itd. itd. Pa se opravičujem, če se je katera od vas našla v tem, kar sem zdaj napisala, brez zamere. Vem, da je to posameznikova odločitev, vendar se mi zdi pretirano. Ne vem, no, take intimne zadeve objavljat...mi ni glih...

grancereale, tudi jaz upam, da je vse ok, javi se kaj.

dgirl, držim pestke, da bo kmalu vse za tabo in da boš lahko mirno uživala nosečnost.

Kužki-ima mogoče katera podobno izkušnjo; namreč; naš kuža je bil prvi test nosečnosti user posted image Še preden sem naredila test, se je stiskal k meni, in se naslanjal na moj trebušček user posted image Zdaj pa sploh...jaz se uležeme, in on nič drugače kot tako, da se mi na trebuh uleže, kar prej nikoli ni počel user posted image

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 589
12.11.2014 8:49:30   
Mee na
Zivjo punce, se nas je pa res veliko ze nabralo, bo kar guzva junija v P user posted image
Jutri zacenjam 12. teden, NS in DHT pa imam drug cetrtek in bo to kar nekaksna prelomnica zame. Ce bo rezultat ok, bom zelo pomirjena. Cez cel dan se se vedno ukvarjam s slabostjo, utrujenostjo pa tudi konstantnim bojem s hrano in pijaco. Ce doloceno hrano jem vec dni zapored, je potem tudi zavohati ne smem vec. Kuham ne vec ze odkar imam slabosti, enostavno ne gre. Jesti moram na vsake pol ure, po malo. Pa se to brez kaksnega vecjega apetita. Non stop kupujem drugacne prigrizke, najbolj pa mi pase sadje (jabolka, mandarine, pomarance, ananas,...) in bomboni. Vode ne morem piti, trenutno mi najbolj sede rahlo sladkan planinski caj, ohlajen.
Se najbolj se pocutim zjutraj, potem pa se ze okoli 9. ure zacne slabo pocutje. Zvecer sem ze zelo slaba in napihnjena, zato mi tudi pase da kmalu zaspim.
Trebuh se mi pozna ze zjutraj in ga probam skrivati, sploh v sluzbi, kjer ne nameravam povedati se kaksen mesec. Komaj cakam da bo malo hladneje ker bom s puloverji lazje zakrila. Domaci pa ze en cas vejo in nama veckrat pomagajo s toplo prehrano. Sem enakega mnenja kot 1.april. Zame je to zelo osebna zadeva in je za ozji krog ljudi, ki jim zaupam. Imam slabe izkusnje po lanskoletnem poznem splavu ko so ljudje samo stikali glave skupaj in sirili govorice, noben pa mi ni znal izreci socutja. Redki posamezniki so me pozitivno presenetili. Meni se je ob tej izkusnji precej premesal krog prijateljev.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 590
12.11.2014 9:20:57   
maja2014
Mee na, o, kako te razumem user posted image Meni se je tako zgodilo ob smrti mame. Takratsem toliko ljudi črtala iz svojega življenja; obrnili so mi hrbet takrat, ko bi potrebovala ramo...ljudje, za katere sem mislila, da so Prijatelji. Težka šola, vendar prekleto "dobra" za naprej. V katerem tednu si pa imela prvi pregled?

(odgovor članu Mee na)
Neposredna povezava do sporočila: 591
12.11.2014 12:12:10   
Dgirl
Punce men je vsak dan tako grozno. Težko živim. Slabo mi je skoz. Folno sem nehala jest. Da vidim če bo vsaj malo bols. Odstevam dneve do 10.tedna. Da vsaj zazivim normalno. Jest mi nič ne pase. Blagor enim k ste že čez krizo.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 592
12.11.2014 12:27:57   
nosečka junij

Živjo punce

Pravkar sem se vrnila iz prve pregleda v nosečnosti, sem v 8 tednu in danes se je na uz že vse super videlo, plodek pa je velik 12,5mm, tudi srčni utrip se je videl tako da sem prou vesela, drugi teden se bom prijavila na nuhalno.

LP

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 593
12.11.2014 12:37:31   
ancy69
Dgirl...si ze doma? Joj vedno upam da bos napisala da si bolje :(
Kateri teden si sedaj? Kdaj imas naslednji pregled? Joj naj cimprej mine...to pa je tezka nosecnost :(

jaz sem sedaj 11t3d...cez 9 dni pa se nuhalna :) Naslednji pregled pri moji pa imam 8.12.

(odgovor članu nosečka junij)
Neposredna povezava do sporočila: 594
12.11.2014 14:08:00   
1.april
No, danes sem pozabila vzet Tifol in alge ter probiotike, malce smo zaspali, deževalo je in tak...potem je bila prec brzina prva, druga, tretja, dragi zmiksal sadje, poeksali vsak svojo dozo in hajd za volan. Šele v službi sem se spomnila "kaj pa protokol?" pol mi je prec slabo ratalo in evo, čim imam cajt sekundo, dve analizirat sebe i počutje, prec slabost user posted image .
Bom vzela popoldne, če mi glih ne bo slabo. Pri prvi nosečnosti mi je bilo slabo samo cel tretji mesec; ne prej, ne potem mi ni bilo.

Boge vse "slabotne in po bolnicah", al pa rizične...pobož user posted image

Mee na; ne vem kaj rečt na ss - kar se sodelavk/cev tiče. Osebno ne razlagam dosti o zdr.stanju in ne bi bila vesela enih "sočutnih" pogledov, niti besed, še najmanj pa natolcevanj in ugibanj. Težko je tudi (vsaj meni) pristopit h eni, za katero se govori, da je imela ss; to jaz obravnavam kot govorice. Boleče zadeve in ja, res ne vem, kako pristopit, da bo prav. Človek mora imeti izostren občutek tudi za to. Jaz sem žal buldožer in v diplomaciji ne bi nikoli uspela.
Tašča recimo še zdaj ne prenese ljudi, ki so poznali njenega pokojnega moža, pa je minilo že dobri dve leti. Pa tut na kraje, kamor sta kofetkala, ne zahaja za živo glavo ne. ne prenese tega "sočutja" al kaj, pa ne morem rečt, da ga je še kaj ostalo (=sočutja) ljudje hitro pozabljamo.
Ljudje smo si res različni.

DHT - dvojni hormonski test - plačljiv, kakopak user posted image nosečnici vzamejo kri in preverijo malo bolj zazihr kakšne so morebitne kromosomske nepravilnosti. Izvaja v obdobju, primernem kot pregled za nuhalno. Stoprocentna naj bi bila samo amniocinteza - precej invaziven pregled, mene boli že trebuh ob misli na to, da bi mi z iglo prebadali trebuh vse do amnijske vrečke, kjer z iglo odvzamejo vzoreec plodkovih odluščenih celic in pol to pajsajo neky cajta predno pogruntajo al je vse okej al ne.

Tudi nuhalna ni stoprocentna zadeva (še vedno pa dovolj visoka/zadovoljiva), da odtehta tistih 60, 70E. Tukaj izračunavajo verjetnost (se pravi kake možnosti ima plod) da je vse ok (merijo prostor ob "hrbtenički") in istočasno merijo nosno kost. Gre za matematične izračune verjetnosti; kakšna je verjetnost, da se rod normalen otrok (v smislu Downa&Co). Pod 300 je panika oz. nadaljni pregledi, nad 300 je ok.

Kakorkoli, nuhalna JE koristna.

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 595
12.11.2014 17:39:04   
Grancereale
Evo mebe punce :) po treh tednih groznih slabosti (zato se tudi nisem javljala) mi je končno odleglo.
Danes sem imela drugi pregled in moj škratek je zelo pridobil na velikosti saj zdaj meri že skoraj 4cm. Točne velikosti ne vem ker sem se tako smejala ko mi je mahal in brcal da sploh nisem dohtarja poslušala :))) je pa rekel da je tudi nuhalna videti ok, da me ne bo skrbelo do pregleda.

Dgirl jaz sem tudi nehala folno jest in mi je bili takoj bolje, upam da bo tudi pri tebi.

Vidim, da ste večina v redu in otročki zdravi. Super, kmalu se bomo samo še o lepih stvareh pogovarjale.

Glede kužkov je pa tako, da moja psička zadnje čase ponoči pride k meni na posteljo in položi glavo na trebuh ter zaspi. Kdo bi jo razumel :)

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 596
12.11.2014 19:06:44   
nanyka5
Pozdravljene. Vidim, da imate končno same dobre novičke user posted image Mene je po prvem pregledu, ker naj bi bil plodek premajhen za en teden, kar malo strah pregleda v ponedeljek, zato se še nisem naročila na nuhalno. Če bo vse v redu, se naročim takoj po pregledu user posted image Drugače nimam nobenih znakov nosečnosti, ne slabosti, ne špikanja, samo popoldne postanem napihnjena, kot da bi bila že v petem mesecu user posted image Sem vprašala hčerkico, če hočemo naročiti dojenčka pa je rekla da ne, da je ona moja lubica user posted image očitno bo še pestro user posted image Glede fb-ja, tudi jaz mislim enako kot ve... Dokler je skupina vsem vidna, sama ne bom prisostovala v njej, ker potem vsi firbcajo... Držim pesti za vaše pikice, sama pa upam, da je moja nadoknadila rast in je zrastla na primerno velikost user posted image Sporočim v ponedeljek. Lep večer še naprej.

(odgovor članu Grancereale)
Neposredna povezava do sporočila: 597
12.11.2014 21:53:34   
Kalli
Punce živijo!

No moja situacija je kar malce nenavadna. Doma imam letošnjega Aprilčka, pa nama je z mojim nekako uspelo kljub zaščiti (nuvaring) narediti še drugega.
Malo sva bila šokirana ampak itak sva imela v planu imeti 2 in splav zame ne pride v poštev, razen zaradi res tehtnih razlogov, no in sva tu!
PDP imam 15 junija, tako da bom imela razlike slabih 14 mesecev...No ja, bom pa vsaj hitro opravila z plenicami, pa imam potem do konca življenja mir pred tem:)
Malo me je skrbelo kako in kaj ker sem bila na hormonski zaščiti ampak me je danes ginekologinja pomirila pa tudi po UZ izgleda vse ok.
Tako da gledam naprej z nasmeškom na obrazu, čeprav prvi mesec sploh nisem bila nasmejana:) Si lahko predstavljate zakaj:)
Druga nosečnost mi je veliiiko lažja.Pri prvi sem non stop bruhala do 4 mesecam sedaj pa vse brez problemov. Razen grozne utrujenosti ampak verjetno k temu pripomore moj 7 mesečnik:)

Lep pozdrav vsem!

< Sporočilo je popravil Kalli -- 12.11.2014 21:56:02 >

(odgovor članu nanyka5)
Neposredna povezava do sporočila: 598
12.11.2014 21:54:02   
vrtnica000
glede nuhalne to je samo statistika, ki je nekj 80%. ni nobenega zagotovila, da je z otrokom vse ok ali da je nekaj hudo narobe.
kolegica imela 1:3 in je bil otrok popolnoma zdrav. medtem ko je imela druga ful dobre rezultate, pa se je otrok rodil z downonim. in potem vsi v šoku kako ga ima lahko, če je pa bila nuhalna ok. glede na to da je bila nuhalna ok, pač je niso dali še dalje na teste. :/
če poleg nuhalne vzmameš še dht test, je ta verjetnost povečana, mislim da nekje nad 80% s kakšno zagotovostjo ti lahko trdijo kar ti. samo amnio je tista, ki ti res pove vse.
mene so pri prvemu čist prestrašili, je blo 1:1670, pa je rekla, da mi predlaga še dht, ker da bomo bolj sigurni, da ni čist ok test. sm šla delat še dht, pa je bil rezultat potem veliko boljši. ampak še vedno je SAMO neka statistika verjetnost kakšna je možnost bolezni.
je pa res da ostale napake se pa da videt kot če ni prisotne nosne kosti, napake srčka, deli telesa, možgani kako se vse skupaj razvija...

ena zanimivost je tudi, da so eni na nuhalni rekli, da bo imela fantka, na morfo, da bo fantek, na še na preiskavi horionskih resic, da je fantek. rodila se je punčka haha. kako je to možno, nimam pojma. vejretno spet kak 1% možnosti, da pride do napak. no na srečo je tle bil le spol in ne kakšna bolezen

(odgovor članu nanyka5)
Neposredna povezava do sporočila: 599
12.11.2014 22:02:02   
vrtnica000
nanyka5 tudi moj je bil za teden manjši in mi je pač prestavila datum. skoz sem čutila ovulacije in vedno em je ful bolelo, ampak septebra ni bila bolečina na 13.dan, ampak en teden kasneje in mi je bilo to fuuul čudno. pa tudi potem test dolgo ni pokazal plusa. tk da je samo potrdila moje sume, da je bila ovulacija tist mesec kasneje kot prejšnje... vrjetno je tudi pri tebi tako... ni razloga za strah ;)

(odgovor članu vrtnica000)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?