|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
4.11.2014 17:03:50   
maja2014
wish87, jaz bi ti poleg mesa priporočala koprivin čaj. Pa tudi divjačino, skoraj prej kot goveje, glede na to, dani nafilano z vsem tistim sr...

Mee na , jetrca so drobovina, oz. po domače povedano filter...kar ni glih vir železa, in ostalih koristnih snovi za telo. Kar se pa kolegice tiče...po 4. ss so ju napotili na preiskave, vendar sta se ravno takrat odselila proč od njenih staršev (kjer sta bila pod velikim pritiskom), in se je "primilo" takoj, tako da je očitno psiha delala svoje...

nosečka junij , kaj pa če bi se naročila malo prej na pregled, glede na izcedke? Me ti žal težko karkoli rečemo, zakaj je temu tako...

Krči...a še katero zvečer, ko se uleže v posteljo, zagrabijo krči v nogah? Tak občutek nemirnih nog, kot da jih ne moreš imeti na miru....jaz sem opazila, da če pojem banano in spijem kozarec Donata pred spanjem, je bolje. Samo čudno, da potem na wc ne laufam user posted image

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 451
4.11.2014 17:04:13   
maja2014
wish87, jaz bi ti poleg mesa priporočala koprivin čaj. Pa tudi divjačino, skoraj prej kot goveje, glede na to, dani nafilano z vsem tistim sr...

Mee na , jetrca so drobovina, oz. po domače povedano filter...kar ni glih vir železa, in ostalih koristnih snovi za telo. Kar se pa kolegice tiče...po 4. ss so ju napotili na preiskave, vendar sta se ravno takrat odselila proč od njenih staršev (kjer sta bila pod velikim pritiskom), in se je "primilo" takoj, tako da je očitno psiha delala svoje...

nosečka junij , kaj pa če bi se naročila malo prej na pregled, glede na izcedke? Me ti žal težko karkoli rečemo, zakaj je temu tako...

Krči...a še katero zvečer, ko se uleže v posteljo, zagrabijo krči v nogah? Tak občutek nemirnih nog, kot da jih ne moreš imeti na miru....jaz sem opazila, da če pojem banano in spijem kozarec Donata pred spanjem, je bolje. Samo čudno, da potem na wc ne laufam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 452
4.11.2014 17:05:34   
ancy69
Ja od folne je res precej slabosti ja. Zamenjati alpa kar nehati jesti. Jaz jih veliko poznam ki je sploh niso jemale. Se jo tudi s hrano da dobiti.

Dgirl....ne se zdej obremenjevat zarad slabosti in splava....ni povezave. Karkoli je, slabosti ali ne, do ss lahko pride ali ne. Je pa verjetno pri tebi kakor sem te razumela da dokler ti je slabo vsaj ves da si noseca.
Jaz sem se drugo nosecnost "pritozevala" kako sem napihnjena pa prsi ogromne....ko pa je napihnjenost cez noc sla....sem se pocutila cisto prazno.

Neposredna povezava do sporočila: 453
4.11.2014 17:09:11   
nosečka junij

Maja 2014

v soboto sem bila pri dežurnemu ginekologu pa je reku da je ok.učeraj sem klicala svojo gin. in je rekla da če bi se pojavil obilnejši ali temnejši izcedek da naj pridem. tako da trenutno je stanje nespremenjeno.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 454
4.11.2014 17:10:49   
Dgirl
Ancy to ja, ampak kar se mi pa celih 24 ur dogaja pa res ni več normalno. Folno bom pol kr skenslala pa da vidim jutri. A moraš ti se vedno jesti Dabroston?

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 455
4.11.2014 17:11:30   
sunprincess
Maja2014...to je znak pomanjkanja magnezija

(odgovor članu nosečka junij)
Neposredna povezava do sporočila: 456
4.11.2014 17:27:53   
maja2014
nosečka junij , aha, no, če je videl, da je vse ok, potem pa počivaj do drugega tedna in se pusti razvajati, če se le da user posted image

sunprincess, ja, bom malo več Donata spila in banane pojedla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 457
4.11.2014 17:32:11   
maci86
user posted image punce jaz mam pa 6.6. po mojih izracunih. juter imam pregled in komaj cakam <3 cestitke vsem.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 458
4.11.2014 17:44:32   
ancy69
Dgirl se imam Dabroston ja 2x na dan. Moja mi je rekla da ga bom imela do 12t, zadnjic ko sem sla pa samoplacnisko na pregled pa mi je rekel naj ga kar do 16t jem. Bom mojo v ponedeljek ko imam pregled vprasala.

Danes sem se prijavila tudi na nuhalno...sicer jo naredi moja, nima sicer licence. Ampak sem se vseeno prijavila. Bo pac 2x.
komaj cakam ponedeljek. Sploh ne morem verjeti da sem ze stopila v 11.teden.

Dgirl kdaj imas pregled?

(odgovor članu maci86)
Neposredna povezava do sporočila: 459
4.11.2014 17:53:14   
simar
lp,pa se vam priružim tudi jaz,rok poroda predviden za 11.6.2015,pregled sem imela že 15.10.,kjer se je rimenjakov obroček in mala pikica lepo že videlo,je bila tudi ginekologinja presenečena kako lepo se vidi,tako hitro sem imela pregled ,er imam KLB in visok krvni tlak,tako da upam da bo tudi nadalje vse ok z mojo malo pikico,to je moja prva nosečnost.
Seveda pa vse ne more po načrtih,so mi že kar prvi pregled ugotovili povišan sladkor in od danes dalje že imam inzulinuser posted image .ampak to ni nč,vse za zdravje male pikiceuser posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 460
4.11.2014 17:58:15   
sunprincess
Simar, dobrodošla..nas je že kar nekaj user posted image Mi lahko poveš kako zdravijo tvoj visok krvni tlak? Imaš tablete? Mene je zelo strah,ker ga imam pri zdravniku vedno visokega, in ne vem kaj bodo naredili z mano user posted image Ko sem imela histeroskopijo, so mi v bolnišnici pred operacijo namerili 177/94 (itak,da je to od strahu, pa vseeno) ... In zdaj me je še bolj strah merjenja pritiska pri zdravnikih...začaran kroguser posted image

(odgovor članu simar)
Neposredna povezava do sporočila: 461
4.11.2014 18:03:02   
soncica8
Maja 2014 pri krčih zelo pomaga kakšna šumeča tbl. magnezija na dan.

Mene je ob večerih, tudi pikalo okrog jajčnikov, kot kakšni krči, odkar pijem magnezijevo tbl. je boljše. Sicer so še, ampak res komaj občutno. Ne vem ali pomaga magnezij ali je stanje spremenjeno samo od sebe user posted image

Jooj vse imate tako hitro nuhalne..saj vem, da se delajo vse do 14 tedna in jaz jo imam ravno v 14. komaj. Problem je seveda samo v čakanju user posted image Kje še je komaj 24., ampak še mam pred tem 2. pregled pri ginekologinji tako, da bom lažje preživela user posted image

Ali je katera že v prejšni nosečnosti ali pa mogoče že celo v tej uporabljala Angel sounds? Toliko različnih info je od kdaj bi se naj slišalo, da sem kar malo zmedena. Sama sem ga naročilo, v čet. se začne 11. teden, upam, da še ne bo prehitro user posted image

(odgovor članu simar)
Neposredna povezava do sporočila: 462
4.11.2014 18:03:42   
simar
sunprincess lepo pozdravljena,jaz že od svojega 12 leta jem terapijo proti visokemu tlaku,ki pa sem jo v juniju zamenjala,da se je telo privadilo na novo terapijo in že po mesecu dni sem dobila zeleno luč in smo šli veselo na delouser posted image ,sicer v nosečnosti lahko jemješ ene in edine tablete to so Methyldopa stada 250mg,odmerke doloći zdravnik,seveda pa je realna vrednost pritiska tistA DOMA IN NE PRI ZDRAVNIKU,zato je dobro si meriti krvni tlak 2x dnevno in pisati dnevnik in ta dnevnik je potem merilo zdravnikom

Neposredna povezava do sporočila: 463
4.11.2014 18:17:14   
sunprincess
Aha,super hvala. malo si me pomirila, da ne bom kar takoj dobila tablet,če bom pod stresom pri zdravniku :)

(odgovor članu simar)
Neposredna povezava do sporočila: 464
4.11.2014 18:26:53   
simar
ni zakaj,vsaj takšne so moje izkušnje

Neposredna povezava do sporočila: 465
4.11.2014 18:52:04   
biba88
he punce!!! KAKO STE? jest sm bla včeri pri os zdravnici mi je napisala alfoderm in negovalni losjon.....ni pomagalo nič mam dva dni pike po cele telesu razen obraz sem spužva...zgleda grozno...jutri grem na dermatološko sem dubla napotnico....
sem šla pike pokazat še ginekologinji in me je pregledalauser posted image in me je pruser posted image ...noseča sem 6t in dva dni (moj sum potrjen) in veidla in slišala sem srček.....ne vem pa če sem jo prav razumela kok je rekla da je plod velik...razumela sem jo 13mm
kar bi bil prevelik mogoče je rekla 3mm...user posted image sem tok vesela me kar ma manj vse srbiuser posted image user posted image ...pa rekla je da jest samo prepečenc vodo govejo juho pa naj neham folno jest ali pa rajš tifol in ne elevit.....bom vidla kaj bo jutr dermatolog reku....
še 15 dni in ponovni pregled...no zdaj bom pa res lažje čakalauser posted image ....

danes se res dobro počutim...če sem iskrena me je skrbelo da s piko ni vse ok.....pol je pa vse to izginilo....prov uživala sem na vag. ultrazvokuuser posted image !!!!! in ponosna na to!!!!

(odgovor članu simar)
Neposredna povezava do sporočila: 466
4.11.2014 20:23:07   
vrtnica000
v prvi nosečnosti sem imela rjav izcedek (v 6.tednu, na srečo en dan), so mi rekli počivat, jemat tifol, pit magnezijeve šumeče tablete. Mg sm pila skor do konca, ker me je zelo zelo krčilo skoz. noge, trebuh... tk da neki je na tem...

glede pritiska, mene je že v 3.mesecu napotila v lj v porodnišnico staro. tam je ena zdravnica za nosečnice, ki imajo probleme s pritiskom, srčnim utripom. tam te redno potem spremljajo do poroda, naredijo preiskave, po potrebi ti dajo tudi zdravila. drugače pa doma merit zjutraj in zvečer pritisk. tako je potem nekk realno kakšen je. in seveda v primeru da se je kaj takega zgodilo tisti dan, to zdravn napisat. da se vidi al je od stresa al napora itd.... pride prav to potem zdravnikom...

glavno, da sm se pohvalila, da mi več ni slabo. groza cel dan spet slabina. pa še nek prehlad mam...

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 467
4.11.2014 20:25:57   
vrtnica000
sej folno naj bi nekje jedle do 12.tedna? oz smo tisto kritično dale čez nekje v 7-8.tednu. moja mi bo itak rekla, da naj elevit rajši jemljem. ampak ga nekaj časa ne bom, če bo bolj slaba kri, potem ja.

(odgovor članu vrtnica000)
Neposredna povezava do sporočila: 468
4.11.2014 21:58:39   
pikapolonica19
Dgirl pojdi na sprehod, meni je to ful pasalo :) pa komarckov caj mi je pomagal, zdaj mi ze 5 dni ni bilo nic slabo :)

Neposredna povezava do sporočila: 469
4.11.2014 22:11:58   
pikapolonica19
Jaz pa se kar cakam na prvi pregled, se 13 dni. Na nuhalno sem se pa ze kar narocila, imam jo 2.12. :) Komaj cakam pregled no!!! :)
Drugace jaz jemljem elevit, samo ga vzamem zvecer in mi potem ni nic slabo :)

(odgovor članu pikapolonica19)
Neposredna povezava do sporočila: 470
5.11.2014 5:42:07   
maja2014
Jutro user posted image

Glede folne-jaz jemljem Folacin. Je pa tako, da nezadosten vnos folne kisline med nosečnostjo se lahko pozna tudi pri kasnejšem razvoju otroka. Žal pa s hrano ne vnesemo zadostne količine.

Jaz imam pa jutri pregled, komaj čakam user posted image

vrtnica000 , tsito kritično naj bi se zaključilo v 12. tednu. Ravno tako naj bi se jemalo folno do takrat, sicer pa, sem v pogovoru z ostalimi mamicami ugotovila, da nekatere G svetujejo jemanje le-te do konca nosečnosti...ne vem pa povedati iz prve roke, če je temu res tako.

No, če je bil še do enega tedna nazaj moj trebušček zjutraj raven in šele popoldne napihnjen, zdaj ni več tako user posted image Že zjutraj, ko vstanem, je lepo zaobljen user posted image

(odgovor članu pikapolonica19)
Neposredna povezava do sporočila: 471
5.11.2014 7:32:37   
ancy69
Jaz jemljem Femibion in ga bom do konca nosecnosti. Obstajajo do treh mesecev in od treh mesecev dalje.
Tudi prvo nosecnost sem jih jemala do konca.
Ker vem da jaz osebno s hrano zelo malo tega dobim.

Se 5 dni do pregleda :)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 472
5.11.2014 9:07:28   
vrtnica000
vsak ginekolog predlaga svoje kaj naj jemljemo. katero je pa boljše al je to elevit al femibion al ne vem katero še?

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 473
5.11.2014 9:15:08   
nosečka junij
Meni je ginekologinja takoj ko sem prvič splavila napisala recept za folno kislino ki se imenuje FOLACIN, to so takšne majhne tabletke v eni škatlici jih je 20tablet-torej za 20dni.na recept pa dobiš dve škatlici tako da imam mir za 40 dni. Stanejo pa 16 evrou. Te tablete naj bi bile močnejše od ostalih, imajo večjo vsebino folne kisline, tako je meni objasnila moja gin.

Neposredna povezava do sporočila: 474
5.11.2014 9:16:48   
vrtnica000
Kako zaužiti zadostno količino folne kisline?
Človeško telo ni sposobno samo izdelovati folatov, zato jih mora dobiti s hrano. Najbogatejši naravni viri folatov so: zelenolistna zelenjava (brokoli, špinača), pomaranče, solata, jetra, jajca in kvas. Prevladujočo obliko folatov v hrani lahko telo takoj uporabi. Folati so občutljivi na svetlobo in toploto, zato se jih velik del med pripravo hrane uniči.
Za razliko od naravnih virov v prehranskih dodatkih prevladuje sintetično pridobljena folna kislina, neaktivna oblika folatov, ki jo telo lahko uporabil šele, ko jo encimi presnovijo v aktivno obliko.

Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?