|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junij 2015
6.11.2014 13:28:42   
ŠkratekM
Zdravo punce!

A mi lahko poveste približno koliko časa je trajal prvi pregled? Imam neke službene obveznosti potem naprej, pa da vem vse skupaj planirat. Že cel teden poskušam doklicat mojo g pa mi ne uspe. Tak da imam vsaj nek približen podatek kako dolgo traja. ;)

(odgovor članu sovicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 501
6.11.2014 13:41:49   
ancy69
SkratekM naceloma vec kot 5 min nimas kaj delat na prvem pregledu, ponavadi je bolj problem cakanje v cakalnici...

(odgovor članu ŠkratekM)
Neposredna povezava do sporočila: 502
6.11.2014 13:47:06   
ŠkratekM
Sem mislila, da traja dlje. Vem, da mi bo kri vzela, za pregled sladkorja. Pa če naredi še ultrazvok in da še upoštevaš pogovor pa to. Če bo nekje do pol ure bo čist super.

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 503
6.11.2014 13:50:56   
soncica8
O Dgirl boga. Ampak boljše tako kot pa da bi bilo z vama kaj narobe. Te slabosti sploh niso tako nedolžne in znajo bit res grozne.

ŠkratekM pri nas prvi pregled traja nekoliko dlje, ker še izpolnijo materinsko knjižico, G te povpraša o boleznih v družini in tako. Vsaj pri moji je tako. Je pa najbrž povsod drugače. Se pa popolnoma strinjam z ancy, da je največji faktor trajanja običajno res gneča v čakalnici.

Jaz pa še 14 dni in drugi pregled in nato samo 4 in nuhalna. Joj kje je še to user posted image
Sem pa danes imela grozne sanje, o drugem pregledu, da več ni srčka in sem že celi dan napeta in nekoliko živčna. Ampak moram pozabit na to in ne razmišljat o tem.

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 504
6.11.2014 14:06:30   
ancy69
Ja res je odvisno...povsod je drugace. To nosecnost sem imela itak ze 2 pregleda zaradi hematoma in izcedkov.
drugace pa gre pri nas tako, prvi pregled je nekje v 8t ali 9t in takrat je uz za potrditev nosecnosti. Naslesnjic pa potem kri, materinska,...
jaz imam v ponedeljek tudi kri za dat za pregled sladkorne, materinsko bom dobila, uz mi bo itak naredila, ne vem pa se a mi bo nuhalno tud a ne....noseca bom 10t5d...na samoplacnisko nuhanlo pa sem narocena 21.11.

(odgovor članu soncica8)
Neposredna povezava do sporočila: 505
6.11.2014 14:11:09   
sunprincess
Evo,jaz sem bila na UZ, se je videl srček user posted image Samo se selim med julijke...srečno vse puncam user posted image

(odgovor članu sovicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 506
6.11.2014 14:20:07   
happy_bump
Drage souser posted image
imam dobro novicko user posted image obstaja fb skupina za nas user posted image
vse kar morte nardit je dodat Nežo Nabernik in ji poslat eno sporočilce da vas doda v skupino user posted image

(odgovor članu sovicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 507
6.11.2014 14:27:58   
maci86
Ja res je obstaja skupina lahko pa napisete Junijčki 2015 in daste prosnjo za sprejem v skupino.

(odgovor članu happy_bump)
Neposredna povezava do sporočila: 508
6.11.2014 14:33:02   
ancy69
Je prava skupina z metuljckom na naslovnici?

(odgovor članu maci86)
Neposredna povezava do sporočila: 509
6.11.2014 14:34:05   
happy_bump
Tako je! user posted image

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 510
6.11.2014 15:58:55   
vrtnica000
imela danes prvi pregled. plodek je manjši za en teden, tk da imam pdp 12.6. isti datum kot pri prvemu heheh

je pa tako, da pri nas je trajal pregled 2 uri. sem prišla tam, me vse zmerila, šla go G, na hitro pogledle, naredila UZ. spet nazaj v ordinacijo, kjer smo bolj podrobno debatirale kako in kaj. potem pa čaaakaaaat na posvetovalnico. tam izpolnila materinsko knjižico, dala vsa navodila, se naročila na nuhalno in naslednji pregled v 16. tednu. nato pa dat še kri in vodo. tako da vse skupaj 2 uri!

je pa user posted image taki mali mali hehe, velik za točno 9t <3 in nekk sm šele dans tisto dojela, ja res je to to :P

(odgovor članu happy_bump)
Neposredna povezava do sporočila: 511
6.11.2014 16:02:22   
vrtnica000
aja no meni je rekla takoj sestra, ko sm se naročila na prvi pregled, da naj pridem tešča in naj si kar vzamem čas, da bo to trajalo... zgleda povsod druga praksa

(odgovor članu vrtnica000)
Neposredna povezava do sporočila: 512
6.11.2014 17:11:41   
orto2
ancy69, midve sva čist skupi ane? pa še obe imava hematom :(

kdaj pa imaš rok? jaz sem po moje zdej 10t 2d, ker imam rok 1.6. pa prejšnji uz so nekje tako izračunaval, čeprav je moja zm 8.8!!!!!

a ti ješ dabroston? jaz imam estimo...

nuhalno pa imam 19.11.

(odgovor članu vrtnica000)
Neposredna povezava do sporočila: 513
6.11.2014 18:16:45   
ancy69
Orto2 ja pa sva res cisto skupaj :) jaz imam 3.6.rok oz nazadnje na samoplacniskem je rekel 2.6.
Cak kako si imela zadnjo m 8.8.?? Jaz sem jo imela 29.8.

ja jaz jemljem dabroston. In reeeees komaj cakam ponedeljek da vidim kaj je s hematomom.
Kako velik hematom imas ti?

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 514
6.11.2014 22:12:53   
*mommy to be*
Tu jaz nimam prakticno nobenih znalov razen blazno obcutljivih bradavic in rahlih slabosti v drugi polovici dneva. Bejbe men je full vsec da se je ustanovila Fb skupina ampak bi mi blo bolje ce bi bla cist skrita,da ostali tud clanov ne morejo videt.Samo predlog!Imam super izkusnjo iz Avgustovk 2012,ki je se zdaj skrita in smo se med seboj super povezale.Bom pa z veseljem sodelovala. Drzim pesti za vse tiste,ki imate tezave in posiljam pikepoke da bodo vasi pikci in ve ok! <3

(odgovor članu sovicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 515
7.11.2014 8:29:50   
biba88
hej punce! kdaj ste se prijavile na NS ...jest se bom verjetno čez 11 dni (in 45min user posted image ) po pregledu če bo vse ok....
imam še vedno pike po telesu...srbi za znoret tri dni zaporedoma sem vzela claritin ampak ni nič bolš...tko da ga ne bom več....malo mi pomaga
elocom krema...kr neki no...a ma ktera izkušnje z takimi alergijiami kaj bi to blo.... sem kr mal obupana no.....

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 516
7.11.2014 8:57:24   
karena
Zivjo. Sicer sem julijka, a se moram oglasiti. Meni je bilo receno, naj se elocoma v nosecnosti ne uporablja, razen ko zdravnik presodi, da je korist za mamo vecja od nevarnosti za plod.

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 517
7.11.2014 9:17:30   
rdeča pesa
Maja2014 naše babice so pa še v službi in zivijo daleč stran, tako da smo tud sami za vse. No, razen kaksen dan v vikendu dobiva varstvo za nekaj ur. In cenim te urice!!! :) zraven ju pa že pogrešam :).
Stari sta pa tamali 1.5 in 4 let. In bomo imeli luštno druščino! Se ful veselim, po drugi strani me je pa zelo strah, da bom preobremenjena in zato vedno tečna mamica. Že zdaj se moram pogosto kontrolirati, ker mi znata tako zelo nakodrati živčke...

(odgovor članu sovicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 518
7.11.2014 9:43:14   
rdeča pesa
Meni tudi ni všeč, če je na fb viden naslov skupine in njene članice. Ker to pomeni, da lahko vsi vidijo, da si ae prijavil v skupino in jaz res še ne bi na fb objavila, da sem nosecka. Tiste, ki ste že zraven, ali se da popolnoma skriti skupino?

Je še katera, ki NE gre na nuhalno? Jaz nisem šla še nikoli in tudi zdaj ne grem. Zato ker bom v prvi vrsti imela rada otročka takšnega kot se bo rodil, če bi bil slučajno kaj bolan itak nimajo kaj narediti, predvsem pa je rezultat ns ena ohlapna verjetnost. Verjamem, da vas veliko gre predvsem zato, da boste spet videle svoje srcke, kar je itak luštno, rada bi vam samo nekaj rekla: doslej sem bila v dveh takih skupinah kot je ta, in v obeh je bilo kar nekaj punc, ki so dobile na nuhalni res slab rezultat, tudi 1: 3. In so se, logično, sekirale in jih je bilo vse ful strah. In so bile res bogice, ta strah pa itak ni najboljši za otroka. No, vse od njih imajo HB zdrave otročke in ker imam tudi polno prijateljic z isto zgodbo, se mi pod črto zdi, da tale ns naredi več škode, kot koristi.
Rada bi rekla še, da razumem, zakaj imate željo it, samo to vam res hočem reči, da se ne preveč sekirat ob slabšem rezultatu.

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 519
7.11.2014 9:55:31   
wish87
*mommy to be* a smo me v isti skupini avgustovk 2012?? user posted image Jst imam tut super izkušnjo z FB skupino avgustovk2012 in mi je tam precej lažje sledit objavam in bol osebno mi je, ker so tut slikice zraven, da si lažje zapomnim kdo je kdo user posted image Sem že dala prošnjo za sprejem v junijčice 2015 user posted image

orto 2 in ancy69 tut jst sm čist blizu vaju user posted image Po ZM imam rok 1.6. po UZ pa 2.6., sem pa ZM imela 25.8.

Moj prvi pregled je trajal celo dopoldne...naročena sem bila ob 8.30, končala pa sem ob 12.10...sm se načakala k norc user posted image . Sem pa šla najprej h ginekologinje, me je pregledala in mal smo se pogovorile, potem UZ za potrditev nosečnosti, potem v laboratorij dat kri in vodo...mogla sem bit tešča, ker so preverjali cuker. Potem sem pa imela uro in pou časa, ker sem bila komaj ob 11.oo naročena na posvetovalnico (mele so ful gužvo). Tam pa smo izpolnili materinsko, pogovor o prejšnji nosečnosti, boleznih v družini, o nosečnosti, kaj se sme in kaj je odsvetovano, mal smo preletele proglede, ki me čakajo, naročile smo se na 3 naslednje preglede. Potem sm mogla pa še enkrat do sestre, da smo pogledale izvide krvi in vode in da je vse podatke vnesla v karton in računalnik. Mi je pa že po telefonu, ko sm se naročila, rekla naj si vzamem celo dopoldne časa in naj se mi nikamor ne mudi user posted image Vrjetno je pa vsepovsod drugačna praksa.
user posted image

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 520
7.11.2014 10:58:19   
orto2
ancy in wish, pa smo res skupaj, ancy jaz sem imela totalno pozno ovulacijo, 1 dan pred m????? svasta

hematoma mi niso merili, je pa po moje manjši, ker ne krvavim več, včasih rjavkast izcedek.

joj kje je ta ponedeljek!!!!

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 521
7.11.2014 11:05:45   
*mommy to be*
Jap wish87 sva v isti skupini. :) Men je fb tudi bolj oseben in lazje sledis debati.
Danes zjutraj mi je bilo tako slabo,kot v prvi nosecnosti niti enkrat,pa se slabse sem spala,ker se je moj skrat celo noc stiskal k meni,pod mene,na mene... :) Pa vroce mi je bilo na case full! Nek prehlad se me loteva,upam da bo sel cimbolje mimo. Uzivajte in drzim pesti da ste vse ok,se posebej tiste,ki imate kaksne tezave!

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 522
7.11.2014 11:20:02   
biba88
sem brala na inetrnetu in je elocom res nepriporočljiv kot vsa kortikosteroidna zdravila...vplivajo na plod in razvoj le tega......user posted image user posted image
hvala budal.....zdravnikom da so mi to povedaluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne bom se mazala ne bom jedla claritina....dost mam vsega se bom raj z alojo vero mazala ravno toliko pomaga....
zdej me je pa še strah ker mam izpuščaje po celem telesu in sem se po celem telesu mazala......2x na dan.....nej gre vse v rit resuser posted image

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 523
7.11.2014 11:43:14   
karena
Meni za kratkotrajno pomagajo kaka naravna mazila s čajevcem ali neemom.

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 524
7.11.2014 11:46:31   
Melanie1
IZVIRNO SPOROČILO: biba88

sem brala na inetrnetu in je elocom res nepriporočljiv kot vsa kortikosteroidna zdravila...vplivajo na plod in razvoj le tega......user posted image user posted image
hvala budal.....zdravnikom da so mi to povedaluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne bom se mazala ne bom jedla claritina....dost mam vsega se bom raj z alojo vero mazala ravno toliko pomaga....
zdej me je pa še strah ker mam izpuščaje po celem telesu in sem se po celem telesu mazala......2x na dan.....nej gre vse v rit resuser posted image

Ojej, tole pa ne zveni dobro. Pa si že bila pri zdravniku zaradi tega? Lahko bi bil atopijski dermatitis, ki ga je sprožila nosečnost. Jaz bi se pokazala pri dermatologu. Do takrat pa tuširanje samo z vodo, na koncu mazanje z olivnim oljem. Pomagajo tudi kalcijeve šumeče tablete, pa omega 3 kapsule.

Pa bodi  pozorna tudi na vse ostalo, kar lahko spodbuja srbečico: hrana, tudi stres, pralni prašek, mehčalec... Probaj Frosch.

Želim ti, da čimprej mine. user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.