pika001 -> RE: Aprilčice 2015 (14.9.2014 12:23:47)
|
Kar se tiče nuhalne svetline je res, to je ena vrsta ultrazvoka, izmerijo pa velikost kožne gube na vratu, pregledajo pa tudi ostale znake, ki naj bi nakazovali na tri nepravilnosti v razvoju (srce, notranje organe,...). Jaz sem 2 leti nazaj dala tudi kri in so na podlagi tega ultrazvoka in nehkih hormonov v krvi prišli ven kar dobri rezultati za mojo starost, tako da nisem potem šla na amniocentezo. Bila sem pa stara 36, tako da vseeno 2 leti manj kot sedaj, ko bom rodila bom 39 (sem tudi jaz aprilčica) zato sem že kar pri tveganih. Ampak glede na obe zgodovini nosečnosti naj bi bilo tako, da imam zelo malo možnosti, da gre kaj narobe, ampak vseeno zaradi starosti je tveganje kar visoko... no, bom videla po pogovoru z mojim gin., kaj bo on predlagal da naredim. Ni me strah bolečine, ampak vnetja in sprožitve splava... tega me je pa strah. Saj ta preiskava je res invazivna in pri tem ti prepičijo vse ovoje... kaj pa če se zaradi luknjice potem ovoji pretgajo? No, meni to ni všeč... ampak, po drugi strani, pa če razmišljam, da naj bi pri 30 tednih izvedela da je otroček prizadet... kaj bi naredila? A si druga dva otroka zaslužita, da bi potem vse življenje podrejali prizadetemu? A bi si kdaj odpustila, da sem tega otroka ubila, če bi pri tako visloki nosečnosti sprožili porod in smrt? No, to so zelo težke stvari, ampak se jih je vseeno potrebno vprašati, čeprav bi jaz najraje potisnila glavo v pesek. [sm=zmeden.gif] Mogoče pa preveč kompliciram, pa bom videla kaj bo po nuhlani in krvnih testih.
|
|
|
|