Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:30:39
|
|
|
|
Kerensa
|
Jaz že razumem, kaj mi ti poskušaš dopovedati. Samo ne razumem, zakaj tako razmišljaš.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:34:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka To je starejši gospod (če je že toliko let v Sloveniji) in verjetno ima mentaliteto še iz Juge, kjer si lahko v Jugi govoril svobodno vse jezike in je bilo to ok. Težko je starejšim kar tako prešaltat mišljenje in življensko filozofijo, samo ker se države sfajtajo in razcepijo.... Mogoče še vedno gleda na regijo kot "našu Jugu" in jo tudi živi na ta način..... Mogoče niti ne pričakuje, da začne lilana govorit srbsko z njim, saj to je Juga in vsak govori po svoje in vsi se razumemo.... Glej mateyka.....precej starejših iz nekdanje Juge (tudi mlajših) je prešaltalo mišljenje in življenjsko filozofijo in spregovorilo v slovenskem jeziku......da se, če se hoče in če je interes..... Res je pa, da ponavadi še sami "vzpodbujamo" to, da se prilagodimo in se delamo, da nas ne moti, da nekdo še vedno ne spregovori v slovenskem jeziku, čeprav že nekaj desetletij živi in dela v Sloveniji (a istočasno pa si damo ful opravka z neznanjen angleščine Alenke Bratušek)...... To je tudi meni jasno, da sigurno ne pričakuje, da bom odgovarjala v "njegovem" jeziku......odgor se je bolj nanašal na Kerensino izjavo, da Slovencem krona pade z glave, če povedo "molim" ali "dobar dan"....... In ne gre se samo za starejše gospode iz nekdanje Juge.....idi kdaj na kavo na Jesenice, v trgovino, malo okrog.....tam praktično slovenščine več ne slišiš in moraš imeti skoraj srečo, da te natakar postreže v slovenskem jeziku.....ne vem no, mene take stvari motijo.....da me natakar v Kopru ali na Jesenicah ne ogovori v slovenskem jeziku.....moti me tudi, če me v Lendavi pozdravi delavka na občini z "Jo nap", vendar ona vsaj spregovori v slovenščini, ko ji odzravim "dober dan".....
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:35:14
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Samo ne razumem, zakaj tako razmišljaš. Kako.....?
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:36:49
|
|
|
|
Kerensa
|
Ja tako, kakor si napisala.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:38:45
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Ja tako, kakor si napisala. Ti je spet malo dolg čas vidim..... Sicer pa, verjamem ti, da ne razumeš......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:39:39
|
|
|
|
Kerensa
|
Ne, ni mi dolgčas, ampak ne da se mi citirati ali prepisovati tvojega razmišljanja. Ker ga je preveč.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:49:12
|
|
|
|
mateyka
|
kaj pa vem, mogoče drugače gledam na te stvari, ko mam tuki tok raznolike primerke in to kar dosti (kar opaziš kako pomiksano je tukaj pa niti ni neko priseljeniško mesto kot recimo Malmö..). je en amrikanc tle, ki se je poročil s švedinjo in še po 15 letih in nekaj otrocih ne zna švedsko in mu tud ni všeč tukaj. pa se pač pogovarja z vsemi angleško. pa ne morem glih rečt da me moti, če je gumpec, bolj mi je smešno vse skupaj, pa žena se mi smili
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:50:54
|
|
|
|
Kerensa
|
Moja kolegica je že 3 leta na Nizozemskem, pa pravi, da ne zna nič nizozemsko, niti ji ni v interesu, da bi se naučila, ker popolnoma normalno funkcionira z angleščino. Pa se nihče ne obremenjuje.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:55:25
|
|
|
|
liliana
|
Saj verjamem, da drugače gledaš......in dokler so posamezni primeri te to ne moti....ko pa to niso več zgolj posamezni primeri, pa te začne motiti..... To je podobno kot s cigani.....tistega, ki ne živi blizu ciganov in se sreča le s posameznimi "primeri" tu pa tam, njihov način življenja ne moti....tistega, ki pa živi v njihovi bližini pa njihov način življenja blazno moti......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 21:59:05
|
|
|
|
Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana To je podobno kot s cigani.....tistega, ki ne živi blizu ciganov in se sreča le s posameznimi "primeri" tu pa tam, njihov način življenja ne moti....tistega, ki pa živi v njihovi bližini pa njihov način življenja blazno moti...... Jaz ne živim blizu Ciganov, pa me vseeno grozno motijo. No, ta "grozno motijo" je tvoj izraz. Jaz bi uporabila bistveno bolj krutega.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:01:28
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Moja kolegica je že 3 leta na Nizozemskem, pa pravi, da ne zna nič nizozemsko, niti ji ni v interesu, da bi se naučila, ker popolnoma normalno funkcionira z angleščino. Pa se nihče ne obremenjuje. Saj ti, ko boš šla v Njujork tudi ne boš potrebovala tam angleščine.....ker boš takoj, ko boš stopila iz aviona lahko "pričala"...... Drugače pa jaz, če bi imela interes živeti v neki državi in bi se po možnosti še poročila z nekom iz te države, bi se že zaradi partnerja, če ne zaradi drugega, naučila jezik....saj, če želiš dobiti državljanstvo te države je običajno že tako, da moraš znati vsaj osnove jezika......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:02:36
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa No, ta "grozno motijo" je tvoj izraz. Jaz bi uporabila bistveno bolj krutega. No vidiš.....marsikdo mogoče tega ne razume, zakaj te motijo......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:04:38
|
|
|
|
Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana No vidiš.....marsikdo mogoče tega ne razume, zakaj te motijo...... Takih, ki ne bi vedeli in/ali razumeli, zakaj koga motijo Cigani, je pa bolj malo. Edino kakšen vnet zagovornik človekovih pravic. Ampak tudi ti zadnje čase niso najbolj priljubljeni, odkar Janša uveljavlja svoje pravice.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:15:09
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Takih, ki ne bi vedeli in/ali razumeli, zakaj koga motijo Cigani, je pa bolj malo. Edino kakšen vnet zagovornik človekovih pravic. Ampak tudi ti zadnje čase niso najbolj priljubljeni, odkar Janša uveljavlja svoje pravice. Mogoče je tudi tistih, ki ne bi vedeli in/ali razumeli, zakaj nekoga moti, da ga kelnar ali doktor ali referent na upravni enoti sredi Slovenije pozdravita z "dobar dan" in rečeta namesto prosim "molim" tudi bolj malo......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:20:26
|
|
|
|
Kerensa
|
Dopuščam tudi to možnost. Verjetnosti je pa bolj malo.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:27:54
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Dopuščam tudi to možnost. Verjetnosti je pa bolj malo. Eh...pusti ti to....verjetnostni in procentni račun ti ne gresta baš najbolje od rok......
|
|
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:28:45
|
|
|
|
Kerensa
|
Ha, ha, ha... ni hudič - tukaj se pa moram strinjati s tabo. Čeprav... prepričala me pa še vedno nisi.
|
|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 30.9.2014 22:32:09
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Ha, ha, ha... ni hudič - tukaj se pa moram strinjati s tabo. Čeprav... prepričala me pa še vedno nisi. Saj tega, da bi te, niti nisem pričakovala.....
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?