|
RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali... 21.8.2014 14:49:39
|
|
|
|
Paštetka
|
hm… nekaj časa spremljam tole temo, pa ok. Bom napisala. Sem za socialno državo. Enkrat gre enemu dobro, drugič drigemu in obratno, slabše. Sem za to, da ko gre meni dobro plačujem za tistega, ki mu gre trenutno slabo, oz. ko bo meni šlo slabo, pričakujem, da bo tisti ali nekdo drug plačeval za mene. Nikakor pa nisem za socialo, ko gre za: drogo ali alkoholizem, lenoritis, in kazniva dejanja. Ker v teh primerih, se pa sam odločaš kaj boš izbral. Ker, če se nekdo do mene obnaša tako, da ga boli kinta in se ni pripravljem nikoli postaviti na noge, da bo nekoč tudi on lahko nekomu pomagal, nisem pripravljena niti jaz takemu plačevati. Žal, za take bi bila potrebna šiba ali ena v rit in ne DSP. Da se razumemo, to ne pomeni, da ne želim plačevati za drogeraša, ki se želi očistiti in živeti in uspeti ali nekoga, ki je trenutnu na zavodu brez službe. Govorim o tistih, ki se švercajo na metadonu in nas imajo vse za norca in ogrožajo moje otroke, ker me je strah iti v park, da otrok stopi na iglo.. Govorim o tistem, ki je leta na zavodu in ni nikoli nič primernega zanj, niti se ne želi prešolati ali začeti kaj svojega, tistem, ki mu je boljše kot iti delat za minimalca biti doma in se švercati z DSP in vsemi ugodnostmi,ker je na koncu na enakem. Govorim o tistem, ki se svobodno odloči, da bo goljufal mene in vso državo in se smejal, kako sem nora, da delam. Vsak dan grem mimo klopce kjer se skoz enih in istih 10 pijancev cele dneve sonči. Halo? Na roki Guci, na nogah Prada, pa sede v Mercedesa proti njem pa teče x zadev na sodišču in izvršb zaradi neplačevanja, ker kao nima ničesar in je v osebnem stečaju. Slekla bi ga! Če zmorem, le pomagam, ker človek nikoli ne ve, kaj ga kdaj lahko doleti.Ampak v teh treh primerih pa nisem za socialno državo in bi jim takoj ukinila vse DS prejemke, brez pardona. In žal mi je, da ne morem napisati: "mi je zelo žal" Ja, jezna sem! in v teh primerih mislim, da bi prejemniki DSP, če jo že prejemajo, morali iti delat, ker se temu drugače reče: metanje denarja vstran! Hahaha
|