bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (25.2.2015 11:52:27)
|
Živjo punce, mi smo ok, komaj čakamo, da mine tole deževje [sm=smiley1.gif] Grem spet kar po alinejah :) AVTOSEDEŽ: Meni tudi ni fajn dat jo v avtosedež že tako kmalu, ampak iz lupinice ji nogice že en čas ven bingljajo, glavica pa je tudi pri zgornjem robu, tako da bo na žalost treba. ZOBKI: Pri nas jih še vedno ni, razen dveh "grudic" na mestu, kjer bodo nekoč enkice, na spodnji čeljusti. Sitna ni več, je pa tudi meni začela manj jest. Ni pa tako, da nič ne bi jedla. ...bomo videli. JAJCE: Jaz sem ji že kak mesec nazaj dala rumenjak. Začela sem z velikostjo graha, zdaj ji dam cca četrtino ali pa tretjino rumenjaka, 1x na teden oz na 10 dni. Doma jih na splošno ne jemo kaj prav veliko (razen v testeninah ipd). Aja - kuhanega ji vmešam v hrano. MLEKO IN MLEČNI IZDELKI: Alternativa kravjemu mleku je kozje mleko. Čeprav mi ne enega ne drugega še ne prakticiramo. Sploh s kravjim mlekom bom še počakala. Glede skute in jogurta iz kravjega mleka pa ne vem - čakam na obisk pri P, da vidim, kaj mi bo rekla. Jaz ji še nisem dala nič od tega. Tolk so različne smernice glede tega. Eni priporočajo počakat do 1 leta, eni dajejo že prej...eni pa sploh nikoli ne bi dali. [sm=smiley29.gif] ZAJTRK in VEČERJA: Moja za zajtrk in večerjo pije mleko. ZAjtrku ponavadi sledi sadna malica, obrok pred večernim mlekom pa je gres/polenta/katera od kupljenih kašic. PREVIJANJE: Jooooj, ne govori, to je postal cel projekt!!! Zjutraj včasih rabim 15 min, da jo previjem in preoblečem, ker je kot živo srebro. Komaj čakam toplejše čase, da bo manj stvari za oblačit. GIBANJE: Sedi, kobaca in se dviguje ob opori v klečeč položaj. In strešico dela. Da bi se dvignila na stegnjene noge pa še ne. Sicer pa pridno odpira predale in zanima jo vse, razen igrač [sm=smiley36.gif] Pa še nekaj drugih stvari se je naučila: Ploskat, pokazat kako je velika (roke nad glavo), pomahat pa-pa in pihat. Imeli smo en balon in ji je ati kazal, da če pihneš vanj, da se premakne. In potem je še ona začela pihat. Sem kar pobuljila. [sm=smiley36.gif] STEKLENIČKE: Mi imamo tudi aventove in so zaenkrat ok. Dvomim, da bom zdaj šla menjat. Se pa veselim dneva, ko bom zaključila s tem črpanjem in vsem kar paše zraven. Kljub temu, da rada je GH, se kar zjoka, ko vidi flašo z mlekom. In ji ga težko odrečem. AM ji pa ni všeč, oz mora bit na fertik lačna, da ga bo sprejela. Že prej ni marala, zdaj pa sem ji poizkusila podtaknit eno kupljeno mlečno kašico in ji ni všeč, ko ji pa kakšno drugo z mojim mlekom naredim, pa ful rada je. Šibam, je že pokonci [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|