RE: Junijski škratki 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

tamala13 -> RE: Junijski škratki 2014 (19.12.2014 20:13:13)

Hojla,

se pravi vidi, da so naši škratki že bolj aktivni in imamo posledično manj časa za računalnik :P Par komentarjev:

med deževnimi dnevi jo dam jaz za krajši sprehod v bobo in dežnik v roko, če moram pa kam it, ji dam pa čez voziček dežno prevleko, jaz pa dežnik. Samo v tem primeru jo moram manj oblečt, ker se znotraj zadržuje bolj topel zrak, ga nadiha :) Oblečem jo pa normalno za notr, pa flisast pajac pa eno do dve dekice čez, odvisno od mraza. Je pa še v košari, ker večinoma sprehode prespi :)
za spanje poskušam, da ne zaspi na joški, kar je včasih kar problem, ker vmes za par sekund zaspi in je to zanjo dovolj, da potem po podiranju kupčka še čeblja naslednjo uro :) Se pa veliko premetava prej, gre na kravce, jo popravim, dam dudo, grem ven iz sobe, pa potem čez 5 min ponovi zgodbo :) joka se ponavadi ne, kvečjemu čeblja :)
Z gosto hrano zelooo počasi napredujeva, ker noče odpret ust. Tako da bom šla pomoje kar po občutku, pa bo že enkrat začela jest :) Če pa katero zanima, imajo v BC akcijo za tisto knjigo o hranjenju link, jo dobiš zastonj ob nekem nakupu AM. Z jajci bova midve začeli po enem letu, ker sumim, da ima alergijo.

Pa še dve povezavi, ki so meni prav prišle (se je pa treba prebit čez ostale poste): vajice FT in sedenje dojenčka

Pa lahko noč (naša že spi) in super vikend, sončeeek jeee [sm=smiley36.gif]

condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (24.12.2014 7:43:15)

Se res pozna,da je vec akcije :). Pa tudi prazniki in vreme :)

Upam, da ste vsi zdravi!

Vceraj je moj malcek prvic jedel rumenjak, zaenkrat vse ok, sem mu pa ga dala mogoce za eno koruzno zrno in spestala v zelenjavo. Naslednja hrana na meniju bo teletina.

Je pa pravi mali pobalincek, bi ves cas nekaj grabil... smeji se vsemu kar se sveti :)

Vceraj sem ga kopala, je bila kuhinja in mi vsi okoli njega cisto mokri...danes se kopa v kopalnici.

Dobila sem vreco za nosenje, v njej zaspi v nekaj minutah in tudi mene kriz manj boli :)

Sedi kaksno minutko, ce ga odlozim v sed, sam se se ne obrne iz trebuscka na hrbet, tudi posede se ne. Bo ze ko mu bo.

Lepo se imejte med prazniki!

puncka. -> RE: Junijski škratki 2014 (1.1.2015 13:19:45)

Mamice in malcki srecno, veselo predvsem pa zdravo in polno radosti 2015!

neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (2.1.2015 9:28:48)

Punce srečno in zdravo novo leto. Predvsem zdravo. ostalo bo že [sm=smiley1.gif].
Midva sva pred prazniki obiskala fizioterapevtko, ker je zdravnica zagnala paniko, da se ne razvija pravilno, in sma tam izvedela, da je z našim [sm=smiley27.gif]vse v najlepšen redu. Bil je sicer rahno zategnjen v ramenih, ampak nama je pokazala vaje, ki sma jih nato izvajala doma in se je do drugega obiska popravilo, tako, da je rekla, da nima smisla več hoditi k njej. Je pa rekla, da če bo tako nadaljeval, da bo pri 9 mesecih že hodil, ker res ni niti sekundo pri miru [sm=smiley36.gif].

Drugače se imamo fajn. Mali je končno začel spati in spi večina od devetih pa do štirih, potem se naje in pa potem še do pol osmih. Se je pa nehal dojiti, odkar dobiva po žlici. Doji se še samo zjutraj in pa še to se mi zdi, da se bolj pocarta kot pa kaj drugega. Pa še grize me [sm=smiley13.gif]. Nima pa še nobenega zobka.

Nad gosto hrano je čisto navdušen in ima že tri obroke. niti približno noče več samo mleka. Koliko mleka spijejo še vaši? mene kar skrbi, ker spije samo še zvečer 240 in pa ponoči 150, drugače pa sploh noče več. Aja edino zvečer dobi še mlečne kosmice, kar se šteje tudi kot mlečni obrok. In pa tista malenkost dojenja zjutraj.

Napišem še, če se kaj spomnim.

Lep sončen dan.

mala dama -> RE: Junijski škratki 2014 (2.1.2015 20:54:42)

živjo punce...tudi jaz vam želim vse dobro v novem letu ! ..marsikaj se bo dogajalo..naši otročički bojo praznovali prvo leto, nekateri bojo šli prvič v vrtec, začeli bojo s prvimi koraki...skratka, lepe stvari nas čakajo [sm=smiley27.gif].

Neznanka89, kakšne mlečne kosmiče pripraviš tvojemu dojenčku in s kakšnim mlekom? Jaz sem naši kupila kar mleko v prahu od Pomurke in sem ji enkrat probala dat rižolino...ni ji bil prav posebej všeč. Zdaj bi ji pa rada pripravila gris na mleku, pa ne vem ali je prav da uporabljam to mleko ali ne. Pravijo, da naj bi mleko in mlečne izdelke jedli šele po 10-em mesecu. Enkrat sem ji dala tudi sadno skutko, si pa ne upam dajati pogosto mlečnih izdelkov. Midve se še kar dojiva..tudi čez dan...vsaj za zaspat. Tudi meni se zdi, da je to bolj crtanje kot pa prehranjevanje. Je pa res, da včasih pride prav, ko smo nepredvidoma od doma več časa. Jo dam k prsim in je sita vsaj za nekaj časa.
Ti pa ne znam odgovoriti na to, koliko mleka spije, ker ne vem...se dojimo in res ne vem.

Jaz ji dam dva obroka goste hrane na dan. Malica (včasih dopoldan, včasih popoldan) je ponavadi kakšna dušena jabolka ali pa hruška s piškotom, potem pa kosilo..za kosilo se kar sama zmišljujem jedilnike. Danes sem ji naredila polento s cvetačo. Jutri bom verjetno malo purana, krompirja in blitve. Je pa ena in ista, ko si tako omejen z dovoljeno hrano. Komaj čakam, da bo jedla z nami vse od kraja...

Druga stvar, ki me zanima je ali še prekuhavate vodo za pitje ? Jaz sem ji danes dala kar iz vodovoda brez prekuhat. Vodo ima veliko rajši kot čaj.

Tudi mi moramo v razvojno ambulanto, ker je bolj lene sorte..se noče obrnit iz trebuha na hrbet. Sploh na trebuhu noče bit...začne kar kričat in jaz jo seveda poberem, ker se mi smili [sm=smiley19.gif]. Mi je rekla pediatrinja, da mi bojo pokazali samo par vaj kako naj jo pripravim do tega, da se bo začela vrteti po tleh. Jo pa moram pohvalit, da prav lepo sedi sama. Tudi dvignit iz ležečega položaja se že zna..no, če je kakšna blazina za njenim hrbtom, ne pa da leži prav vodoravno na tleh. In je full smešna, ko se trudi se dvignit..postane rdeča v obraz, usta ima v ravni liniji in spušča zvoke..prav take, ko se človek trudi in trudi..

lepo se imejte ..mraz je šel mimo, tako da bomo spet navalili ven z vozički [sm=smiley2.gif] !

condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (4.1.2015 16:06:51)

Mamice pozdravljene, tudi jaz vam želim vse lepo v letu, ki je pred nami!!

Tudi midva hodiva v razvojno, zaradi težav, ki jih je imel po rojstvu, pa še prezgodaj je rojen. Pa pravijo, da je lenušček pa ne vem kaj vse. Ampak moj fantek se je začel z sedmimi meseci plazit!? Ne sede sam, ne obrne se iz trebuha na hrbet se pa plazi. Sem se odločila, da se bom čisto prepustila njegovemu ritmu in nehala poslušat takšne izjave. Ne vem, če se zdravniki, ko rečejo, mamici, da se otrok ne razvija pravilno sploh zavedajo teže svojih besed... Neznanka89, upam, da ti niso prišli preveč "do živega".

Glede GH pa je res kriza, ker mora revček te kašice jest. Ima že tri obroke dnevno, pa dva ali pa tri mlečne. Dajme mu pa mleko proti polivanju, ker še vedno poliva. TUdi če mu dam vodo po GH priteče ven. Tako, da pije zelo malo. Tudi ko pijesamo vodo jo polije... BO že minilo.

Vodo jaz še prekuhavam, mu pa grizalke in dude splahnem z navadno vodo, tako, da mislim, da ne bo problema. TUdi rumenjak sem mu že dala, pa je blo vse ok.

Glede vrtca me zanima, če ve katera, kdaj je treba oddati vlogo? Mene je že kar groza mislim, da bom morala malčka pustit v kakšnem varstvu, jaz pa bom morala nazaj v staro službo, kjer so baje zadnje pol leta obupne razmere, plač ni, dela se cele dneve, regresa ni bilo, službeni telefoni zvonijo ponoči,... ne smem pomislit na to...

sedaj pa moram it zaščitit ostre robove, da ne bo jokca...

aja, pa še to. koliko stopinj imate ve v stanovanju? Mi imamo okoli 20, ampak na tleh je pa 18, in če mali plazi po parketu ga lahko zebe...sem mu dala stare koce po tleh pa mu drsi in se lahko vdari...

lepo se imejte in uživajte!

neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (4.1.2015 16:44:28)

Živjo.
Mala dama jaz mu naredim kar kaki rižolino ali pa frutolino od Podravke. Mu pa ga naredim kar z adaptiranim mlekom. Za gris sem pa brala, da je najboljše če ga skuhaš na vodi in pa že kuhanemu dodaš adaptirano mleko. Jaz mu kravjega mleka še kar nekaj časa ne mislim dati, ker ati ne prenaša laktoze in me je kar malo strah kako bo pri fantku.

condfa8h niti približno mi niso prišli do živega. Vidim, da je zadovoljen in se lepo razvija, drugega dokaza pa ne rabim. Se je pa začel postavljati na vse štiri. Je tako zanimiv, ko se gunca sem ter tja [sm=smiley36.gif]. Jaz sem vlogo za vrtec po nasvetu mamic že oddala. Sedaj počasi bom pa dobila odgovor kako in kaj.
Me pa niti ni groza vrnitve v službo, ker kar rada hodim, me je pa groza, da ga bom mogla nekje pustiti za 8 ur. Bom verjetno od začetka samo razmišljala, kaj dela in če joče, če je jedel zadosti...[sm=smiley36.gif]

Aja pa vodo jaz še tudi prekuhavam. Sicer ne več tako dolgo, kot sem jo, ampak zavrem in ka kakšni dve minuti pustim, da vre pa je to to. Rumenjaka mu pa zaenkrat še nisem dala. Bom pa v kratkem. Vi svojim že dajate kakšne kekse za grizljati in pa skorjo? Naš je celi navdušeni. Se začne kar jokati, če mu vzameš. Nevem pa katere kekse bi mu dala, da niso sladki preveč. Sedaj grize kekse Plazma in so mu všeč, samo se mi zdi, da so kar sladki, sicer ne dobi tega dosti ampak vseeno.

Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (5.1.2015 8:24:42)

Drage mamice, srečno v novem letu. Sem kar zanemarila forum ... smo bili kar bolni, vsaj starejša, z dojenčkom je bilo vse ok, razen blažjega prehlada.
Drugače pa je naš fantek zdaj star 6 mesecev, se še dojiva, a ima en do dva obroka goste hrane. Je zelenjavo, sadje (tudi surovo, obožuje banano, itak :) in dala sem mu malo mesa. Z glutenom začneva pri 7. mesecu. Piškotov in kupljenih zadev mu ne bom dajala, tudi starejši nisem, čim več skušam običajnih okusov, torej ne močnih, sladkanih, saj se kar navadijo. Poznam deklico, ki pri 3 ni poznala sladkega skoraj, samo v sadju, in se mi zdi fajn za zobke in na sploh za zdravje. Kasneje se bomo tudi mi "pregrešili", a zdaj še ne ne.
Kako jim čistite zobke? Jaz sem do zdaj z gazico namočeno v prekuhano ali zavreto vodo.

Berem to z razvojno. Poskusite to vzeti kot dobronamerno, vaših dojenčkov ne smejo kritizirati, saj jih najbrž ne, je pa res, da se drža in gibanje dojenčkov ponese naprej in od dobre telovadbe ali pa če vas spremljajo v razvojni, se dojenčki in potem otročki res dobro razvijajo. Zakrčena ramena niso ok, to se potem vse pozna na padcih. Moja hčerka je bila do hoje spremljana v razvojni in še nismo imeli grdih padcev, res se zna dobro ujeti, znajo padati. Od 1. do 3. leta nobene poškodbe, dobro se je znala vedno ujeti na odprte dlani, nikoli ni padla na nos. Tako da kar mirno - jaz bi fizioterapevtom zaupala, če so seveda z občutkom za otročka.

Toliko na hitro. Lepe dneve še naprej.

neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (6.1.2015 9:31:42)

Alyonka niti približno me ne moti, da sva z miškom obravnavana v razvojni. Se strinjam, da je to samo prednost, ampak, ko pa si na posvetovalnici in pediater samo zmajuje z glavo in ne vidi nič dobrega na dojenčku, hkrati pa sploh ne pove kaj bi naj bilo narobe, pa ti tudi ni vseeno. Sedaj sem se hvala bogu naučila, da kar krepko pretirava ampak vseeno no, se kar psihično pripravim, ko grem k njej, ker vem, da bo spet našla malo morje napak na njem. Zdravnica na razvojni je pa super. Je tudi sama rekla, da je ta zdravnica znana po tem, da kar krepko pretirava in straši, najraje tiste s prvim dojenčkom [sm=smiley36.gif]. Pa kaj čemo.

Grem, šef kliče[sm=smiley1.gif].

bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (6.1.2015 22:01:45)

Živjo punce,
vse dobro v 2015! [sm=smiley1.gif]

Da še jaz malo pokentiram [sm=smiley1.gif]

zobki: Jo matrajo ful, ampak ni še nič. Tako da zaenkrat nimam kaj čistit. Upam, da bo kmalu kaj ven pokukalo.

gibanje: Vse gre po "PS"-u, počasi, ampak ziher [sm=jezicek.gif] Zdaj obvlada obračanje v obe smeri, oz se že bolj kotali, se vrti po trebuščku in se plazi v rikverc. Začela je tudi dvigovat rito, ampak se še ne postavi na kolena. V bočnem sedu zdrži par minut in vidi se, da ji ni več nelagodno. Všeč mi je, ker ko ne more več, kontrolirano pade oz se lepo ujame na trebuh ali pa se zakotali na stran in na hrbet. Je pa že tolk pogruntala kako lepo past, da ko jo drugič dam v bočni sed, se takoj vrže, se ji ne da vztrajat v tem položaju. Prebrisanka mala. [sm=smiley36.gif] V banji je vsakič norišnica in sem vsa pošpricana. Jo pa blazno jezi, ker je preozko, da bi se vrtela po trebuščku. [sm=smiley36.gif] Moram pa prav pazit, ker vsakič hoče pit vodo. Poleg tega, da not plava vse mogoče (šampon, mucke od nogavičk...) me je strah, da bo preveč popila in bi se ji zaletelo...da bi bila pa samo na hrbtu pa ni šans, je preveč živahna.
Seveda še vedno nosi vse v usta, igračke pa vedno lepše preprijema in jih preučuje v detajle.
Večino dneva preživi na tleh in tudi ko se igrava, je na tleh.

čebljanje: Čeblja na polno, vriska, gruli, kruli, grgra...ni pa ni. Včasih pride ven kakšna smiselna beseda, ampak seveda je vse naključno [sm=smiley1.gif]

teža in višina: Težka je pomojem že okrog 10kg, dolga pa čez 70cm. Verjetno gre zato gibalno bolj počasi, ker je tako težka. Ima pa fuuul dolg trup - sem ravno prejle ugotovila, da ji bodyji od BC št. 80 niso več prav...80 od H&M so še glih za glih...kar malo hecno. Kakšne številke nosijo vaši otročki?

GH: Po novem po kosilu ne pije več mleka. Razen, če poje ful malo, potem ji ponudim še mleko.
Za kosilo ima še vedno najrajši zelenjavno juhico. Polente in gresa še vedno ne mara, tako da ji včasih kaj od tega podtaknem v juho, da je bolj gosta.
Poizkusila sem ji dat meso, rumenjak, danes malo kivija, sveže stisnjen pomarančni sok in je bilo vse BP, ravno tako ni bilo reakcije za skorjo kruha. Razen svinjarije [sm=smiley36.gif]
Pozno popoldanska malica je večinoma še vedno žitno sadna kašica, narejena z mojim mlekom. Včeraj sem ji namočila zdrobljene koruzne kosmiče v moje mleko in ji je bilo ful zanič. Ta bi res kar naprej juho jedla. [sm=smiley36.gif]
Dopoldne si vzamem malo več časa in ji dajem male koščke sadja za žvečit. Še najrajši ima hruško, banane pa ne mara. Sicer odpira usta, ampak jo samo valja po ustih da je joj, potem pa kihne in je vse spet zunaj [sm=jezicek.gif]

spanje: Zvečer gre spat med osmo in deveto, ponavadi bližje osmi uri. In spi do sedmih, osmih zjutraj. Zvečer je (z izjemo tečkanja pri oblačenju v pižamo) prav brezvezen otrok. Vsakič se pripravljam v stilu "bohve kaj bo", potem pa jo položim v posteljico, dam dudo in medveda in zaspi. Da bi le ostalo tako za vedno (trkam). [sm=smiley1.gif]
Čez dan pa včasih take zganja v posteljici, da se prav naglas smejim. Pokaži kaj znaš predstavo ima. No, včasih pa takoj zaspi. Načeloma še vedno funkcionira po principu, da se zbudi, poje, se igra, gre spat. Se zbudi, poje, se igra, gre spat.... Imam pa občutek, da bo kmalu drugače [sm=smiley1.gif]

vrtec: Mislim, da je treba vlogo oddati do februarja. Ampak nisem 100%.

služba: Jaz je nimam, tako da vprašanje, kako bo s tem pri nas. Po eni strani si jo želim dobit čimprej, po drugi pa se mi zdijo 11 mesečniki čisto premali za v vrtec...

voda: Jaz je nikoli nisem prekuhavala in je tudi zdaj ne. Dudo tudi samo umijem.

mleko: Moja je precej požrešna...Kadar pije mleko, ga spije tam nekje 200-260. Zjutraj več, zvečer manj.

tamala13, hvala za tiste linke, so ful poučni, sploh glede sedenja [sm=smiley1.gif]

temperatura: Nimam pojma, koliko imamo toplo, ampak mislim, da je več kot 20 stopinj, tudi na tleh. Mi smo ji kupili tam ogromen armaflex, 180x150cm. Kadar "pobegne" z njega pa pač pobegne, ne morem zdaj celega stanovanja obložit [sm=smiley36.gif]

LP

bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 13:11:25)

Punce,

koliko časa so vaši dojenčki imeli zabuhle dlesni, preden so zobki ven pokukali?

Prvicmama -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 17:05:33)

Živjo,
vse najlepše v novem letu tudi z moje strani.

Mi rastemo in smo nadvse živahni. Zdaj se obrača v vse smeri, če je pol minutke ne gledam, ko jo odložim na podlogo mi uide čisto na drug konec, po možnosti kak meter stran od podloge. Veliko čeblja - sedaj smo pri amamama in anananana pa mislim da nekaj podobnega bababa. Na splošno je kar dobrovoljen otrok, veliko se smeje, na glas sicer še vedno bolj za vzorec.

Kar se tiče hrane je sedaj osvojila žlico, male in velike koščke. Ima 3 goste obroke, mleko enkrat vmes čez dan in zvečer pred spanjem. Rada je vse. Tudi stvari, ki jih na začetku ni marala in se je davila ob njih, so sedaj dobre.

Spanje je kar ok. Upam, da tako ostane. Sedaj je en mesec v svoji sobi in mislim, da je dejansko tako boljše, ker sicer sva jo zbudila, ko sva prišla spat pa zjutraj se je zbudila z očijem za v službo:) Okoli polsedmih začnemo s kopanjem (ker do takrat je že čisto hin), potem poje 250 ml mleka (to delava že v temi), potem jo položim v posteljico, dobi dudo, jo malo pobožam in polubčkam pa grem. In ona sama zaspi. Sem kar probala en dan. Nekaj dni se je še malo pogovarjala, sedaj pa kar takoj zapre učke in pančka. Ponavadi se še enkrat vmes zbudi - zadnje dni je to ob 5h, poje 120 ml mleka in spi naprej, nekje do sedmih polosmih. Čez dan je spanje tako tako, sploh danes nekaj štrajka. Čez dan noče zaspati sama, zaspi v najini postelji, tako da ležim zraven - ampak kot sem rekla, danes to ne deluje - upam, da nočna rutina vseeno ostane.

Ima dva zobka spodaj, zrastla sta brez da bi kaj vedeli o tem, dlesni ni imela nekaj otečenih. En dan sem jo gledala in se mi je zdelo, da je nekaj bolj belo na spodnjih dlesnih, čutilo se ni pa nič. Naslednji dan je bila ena š**** čez 3 dni pa še druga. Nekaj pretirano je ni matralo, k sreči. Umivam jih z gazo, ko bodo malo večji jih bom pa s krtačko. Zobno pasto bo dobila, ko bo znala pluvat ven, se mi zdi nepotrebno, da jo sedaj matram s tem, nas tudi niso pa smo imeli lepe mlečne zobke.

Mene že malo matra, da bo treba počasi poskrbet za varstvo. Vpis v vrtec je v Ljubljani marca, razpis bo pa februarja. Za druge kraje ne vem. Naša bo rabila tudi privat varstvo, ker junija, ko moram nazaj v službo ne bo noben vrtec več sprejemal. Ima katera od vas kakšno fajn info za privat varstvo/vrtec? Mi je to kar zoprno, ko ne veš komu daš svojega otroka, tako da bi bila vesela vsakršnih priporočil. Saj vem, da se zdi junij še daječ, ampak čas se obrača tako hitro.

Lepo bodite

neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 17:07:46)

Živjo.
Midva sva dala razvojno skozi. Mali je simetričen, dobro razvit, dobro odziven, primerne kilaže in malo večji od vrstnikov. Skratka vse je super [sm=bravo.gif]. Me je zdravnica samo čudno pogledala, ko sem ji omenila, da je pediatrinja rekla, da si naj čim prej najdeva fizioterapevtko. Tako, da sem pomirjena sedaj.

Nimam pojma kako je z zobki, ker jih mi še tudi čakamo. Se pa nenormalno in gloda po dlesnih tako, da verjetno bo tudi počasi nekaj.

Prvicmama -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 17:14:31)

No forum se je odločil, da je pomanjševalnica od špica grda beseda in jo dal v zvezdice:)

Zvezdica*** -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 17:49:38)

Živjo punce :-))

Srečno in veliko otroškega smeha v novem letu želim prav vsaki mamici :-)

Vas berem, ampak kar ni bilo časa, da malo napišem ...

GH: Poje nekje 2- 3 obroke goste, vendar pogosto še jokca, ker hoče piti še mleko ... Rabi malo za pocrkljat. Sicer pa kdaj ste dale že surovo sadje? Jaz mu namreč sadje še vedno prekuham. Prosim za nasvetek oz. vaše izkušnje.

Koliko imate temp. v stanovanju in kako imate male škratke oblečene?

Zobkov pri nas še ni, ga pa zeloooo srbi in mu mažem z enim gelom dlesni, pa je čist vesel.

Glede varstva pa žal ne vem ... računam na vrtec, še prej pa z junijem dopust, čim dlje v poletje ...

Pozdravčki

bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (8.1.2015 21:11:48)

prvicmama, hahahah, joooooj, kolk dolgo sem buljila v tisto š***** in mi pri najboljši volji ni bilo jasno, kaj si hotela povedat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] (sem brala na telefonu pa sem šele potem videla popravek).

neznanka89, super, da je vse ok! [sm=bravo.gif]

Glede varstva ne znam svetovat. Sem brez službe in glede na situacijo se mi zdi, da bo prej ona vrtec dobila kot jaz službo [sm=smiley13.gif]

Jaz ne vem, koliko stopinj imamo doma, ampak tamala je oblečena v bodi brez rokavov, bodi z dolgimi in čez tanka majčka z dolgimi. Pa žabice. Če so debelejše ima samo žabice, če ne pa čez še tanke hlače. To je nekako okvirno, potem pa po potrebi slačim/oblačim.

Sadje: Jaz ji dajem vse surovo. Kuhano sadje ji je tako ogabno, da sem nehala ga prekuhavat. Sem večkrat poizkusila, pa ne mara in pika. Surovo pa je poizkusila jabolko, hruško, mandarino, sveže stisnjen pomarančni sok, kivi, domačo vloženo breskev, ananas in je vse jedla, brez kakšnih posledic, razen pri ananasu je bila pikasta okrog ust. Najprej sem vedno poizkusila po malo, pa če je bilo ok potem še malo več. V kupljenih sadnih kašicah pa je bilo še več drugega sadja (borovnice, ribez, marelica, pa sigurno sem še kaj pozabila), samo ne vem, koliko se tisto lahko šteje za surovo...
Včasih me prav preseneti - zadnjič je poizkusila glodati kislo kumarico. Čim sem ji jo vzela iz rok je bil vik in krik, tolk ji je bila všeč. Kar tresla se je in jo čisto izmaličila, bogo kumarico. Na fertik sem se presekirala, da jo bo šraufalo, da je prekislo, itd...pa ni bilo nič. [sm=smiley1.gif]
Aja, čez par dni bo stara 7m in je surovo sadje že vsaj od 6m...

prvicmama, uau, v svojo sobo sta jo dala? Mene moj fehta, da bi jo dala, pa nisem še pripravljena, čeprav načeloma spi celo noč. Je pa res, da je spalnica eno nadstropje višje in mi je zaradi tega dodatno smotano, ker se mi zdi, da je ne bom slišala. El. varuške pa nimamo... Kako si pa ti to zrihtala?

zobki: Jooooj, danes je čisto boga. Čez dan je zelo malo spala. K sreči spi ponoči in tudi je kolikor toliko normalno...edino tečkasta je, pa zabuhlo spodnjo dlesen ima in kot obsedena na vsak način hoče grizt trde stvari. Lička so živordeča in vroča in sem že mislila, da ji je vroče ali pa da ima vročino, pa ni imela, samo lička ji žarijo.
Prej mi nikakor ni pustila, da bi ji s prstom šarila po ustih, zdaj pa ji očitno tisti gel vsaj malo pomaga in mi od danes naprej pusti, da jo namažem.

A se kateri junijski škratek že kobaca? [sm=smiley1.gif]

condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (9.1.2015 13:10:23)

Pozdravljene mamice, da se še jaz malo oglasim. Malček spi, svoj 20 minutni spanec, prah in posoda pa bosta tokrat počakala.

Malček se je konec decembra začel plazit, sicer se vleče naprej po rokicah, nogice malo pomagajo, ampak tudi na kolena se že spravlja. Sdaj so mi svetovali, da ga "vodim" v krogu, saj se bo tako posedel. Ampak, njega to ne zanima :). Najboljši je, ko pride do mene in mi začne copate grizt... Ima pa sedaj kar nekaj sovražnikov (mislim na ostre robove), ki sem jih zaščitila s posebnimi oblogami, nekatere pa s trakom proti prepihu. Vem pa da ga vsega pač ne morem obvarovat. Zaenkrat nameravam zašitit še vtičnice. Mi pa lump že odpira predale.

Bauko čestitke za ananas in kisle kumare, jaz mojega še vedno mučim z brokoliji in ostalimi zadevami. Če ima brokoli/cvetačo/krompir v kašici je ok, če pa dobi posebaj pa se mu kar dviguje. Tako, da sedaj ob vsakem obroku dobi še kaj ločene zelenjave. Da se navadi na okuse. Še vedno mu pasiram hrano bo pa počai treba začet s koščki. Sem mu zadnič dala malo hruške in si je frajer odgriznil kar velik košček, tako,da sem mu ga vzela.

Ima že dva zobka, sva bila danes pri zobozdravniku [sm=jezicek.gif], so rekli čistit 2x na dan s čopasto zobno ščetko in čisto malo paste. Zobnoščetko ima kakšno ima, paste pa mu tudi še ne mislim dajat.Vsaj redno ne.

Spi zadnje čase zelo nemirno in se zbuja ponoči, ko pa poje pa zaspi nazaj. Zaspi pa še vedno izključno na rokah. Ga pa vedno malo odložim, božam, pojem,...ampak na koncu zaspi na rokah.

Ve katera kako je z dopustom? Jaz sem bila od decembra 2013 na bolniški. Za 2014 nisem dobila niti odločbe, vrjetno mi pripada vsaj za čas ko sem bila na bolniški.. Sicer pa tudi če mi pripada se bojim, da ga ne bom mogla koristit. Bo pa treba dobit varstvo, babic mi nimamo blizu, vrtec pa vprašanje če bo sredi leta.

GRem malega prestavit, zdaj grize taco od zibelke.

Lepo se imejte!

Prvicmama -> RE: Junijski škratki 2014 (10.1.2015 10:47:57)

Živjo,

za nami je ena porazna noč - to je ko se mami preveč hvali, kako naša punčka lepo spi. No, vseeno upam, da bo danes boljše, včeraj je bila namreč tretjič cepljena in je dobila ponoči malo vročine. Najprej sva kake dve ure bedele, da sem jo ohladila (dobila je sirup in malo sem jo slekla) potem vročina ko je enkrat padla ni več porastla, ampak zbujale smo se pa na 1,5 ure.
Za spanje v svoji sobi sva se odločila že zdaj, zato ker se res hitro zdrami, če ropotaš okoli nje (še nekaj časa nazaj bi pa lahko sesala okoli njene postelje pa bi ji bilo vseeno). In tako se je redno zbujala 10 min za tem, ko sva prišla spat in če je šel kdo ponoči na wc tudi in zjutraj z budilko.... Nam je nekoliko lažje, ker je sobica zraven najine spalnice in bi jo slišala tako ali tako, ampak vseeno imava tudi el.varuško (včasih jo prej slišim v živo pol pa še prek mašine). Pa je spanje res boljše - za vse. In tudi če moram vstat, mi ni treba it daleč.
Včeraj sva tudi medve probale zobno ščetko - moram rečt, da je lažje umivat kot z gazo, ker ji je to bolj všeč - kar pusti - verjetno ji paše. Zobna pasta...no mogoče jo bom kmalu uporabila. Ne vem.
Sadje tudi mi jemo samo surovo - sicer ji je dobro oboje, ampak sem probala še surovo pa ji je všeč. Je pa zaenkrat jedla jabolka, hruške, banane, mango, mandarino - kar ji sicer še nisem misla dat, ampak me je tako gledala, ko sem jo jaz jedla, da sem ji morala dat probat in mi je pojedla skoraj celo:), brusnice in suhe marelice (to dvoje malo namočim potem pa zmiksam).
Plazi se še ne, zaenkrat se obrača v obe smeri in kotali, pa po trebuhu se vrti, dviguje rit in se hoče spravit na kolena, steguje se za igračami na tleh, noče pa se dvignit na iztegnjene roke in tudi če jo posedem ni prav stabilna - v trupu se maje v vse smeri in če je ne bi ujela bi padla - bo treba delat kake vaje, čeprav naši pediatrinji se je zdelo, da je za svojo starost dovolj razvita, kar pomeni da bo že.
No, zdaj je pa njenih dvajset minut počitka mimo:) Lepo se mejte.

puncka. -> RE: Junijski škratki 2014 (12.1.2015 20:23:25)

Hej punce!
Mi se vedno spimo, pa ne spimo, pa malo zuramo ponoci.. ampak sem se sprijaznila s tem,da bomo enx cez par let ze spali in se takoj boljse pocutim.. :) je pa res, da ce podnevi dobro spancka, je tudi ponoci boljse;)
Joj zdaj se ne spomnem katera je napisala, da je dala otrocka v svojo sobo ma me nekaj zanima.. sva razmisljala tudi midva z mojim, da bi jo preselila, ker se predrami ko prideva midva spat.. torej nasa cebela se ponoci dvax ali trix zbuja za dojenje..pa me zanima kako ste uredili vi glede dojenja? Ali jo neses v vajino spalnico za hranjenje, ali imate v otroski sobi se dodatno posteljo? (Ce sem zamesala in je ne dojis, pa me spreglej, ker ne sledim vec tocno katera kaj napise)

Naslednje kar sem vas hotla prasat.. mi sedaj ene tri tedne uvajamo GH.. ampak to kar spravi vase za kosilo se zdalec ni primerno za nadomestit celoten obrok.poje nekje 10 zlick tega kar ji pripravim..vcasih vec, vcasih manj..odvisno kaj je na jedilniku..nekje 20min po obroku jo se podojim..pa pipije kar dosti.skoraj kot prej bi rekla..pred uvedbo GH.. torej kdaj so vasi zaceli jesti kej vec? Da je bilo dovolj za zamenjat celoten obrok..
Zadnje dneve pa poskusamo se vecerjo uvesti..rizeve kosmice, ker me zanima ce bo zaradi tega kaj vec spala.. Milupine kasice poje kar veliko..se pa vseeno se podoji.. :) a je katera s pomocjo kasice pridobila kaj vec spanja ponoci?
Aha pa se to.. kako priblizno imate vi razporejene obroke? Ker mi se vedno jemo na 3 ure ubistvu :) meni je to super.. ker kot novorojencek ni nikoli jedla po knjigah.. ampak enxna pou ure, enx na 1,enx na 2..tako da mi je zdaj prava milina, ko je na 3 ure :) no edino prvo rundo spanja spi nekje 4~5 ur..

Noo glede plazenja.. moja cebelca je itak en mesec mlajsa od vasih..tako da se ne plazi, ne sedi se sama.. ampak bo ze..zdaj se obraca z hrbta na trebuh, vcasih tudi obratno..odvisno kaksne volje je.. pa nogavice so vedno bolj mokre hehe :))

Pa se nekaj.. a je katera ze razmisljala o novem dojencku? :) midva si zeliva majhno razliko med otrokoma..tam nekje med 16~24 mesecev bi bilo idealno.. tako da bomo kmalu sli spet v poizkusanje :) ceprav prvic nisva imela tezav..vem da sva lahko zelo srecna ker je hitro uspelo in se zavedam da zdaj mogoce ne bo tako.. zato ne bi prevec cakala..ceprav najprej moram dobit [sm=hudicek1.gif].. da lahko sploh kaj zacnemo delati :)

Nic punce.. mirno noc vsem :)

bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (15.1.2015 12:08:44)

puncka. Zivjo,

mi smo začeli z GH pri 4 mesecih in da je v celoti nadomestila obrok je trajalo 2,5 meseca. Je pa to verjetno pri vsakem malo drugače. Poznopopoldansko kašico sem uvedla še preden je za kosilo jedla samo GH. Zdi se mi, da je ta kašica pred večerjo pomagala, da je prespala noč. Čisto zadnji zadnji obrok pa je še vedno mleko, spije ga pa kakor kdaj. Ponavadi ji najprej dam kašico, potem podre kupčka in se še malo poigra, potem gre v banjo, kjer čofota ponavadi okrog pol ure, potem jo zrihtam v pižamo, kar tudi traja, preden obriševa vse gube itd. Ko je v pižami, dobi še flašo in včasih spije 200, včasih vmes že zaspi in spije 100...kakor je.

Je pa tudi na cca tri ure.

O bratcu ali sestrici je sicer bilo že nekaj govora, ampak zaenkrat še ni v planu. Jaz si želim prej službo dobit, pa veselim se pomladi, ko bo topleje in bo punčka že orenk sedela in bomo lažje okrog šibali (kolo, nahrbtnik...).

Prvicmama -> RE: Junijski škratki 2014 (16.1.2015 16:31:20)

Živjo,

Punčka. Ne, mi se že nekaj časa ne dojimo več, tisto flaško pa itak pogoltne v nekaj minutah in mi zadostuje navaden stol ob njeni posteljici. Čeprav sem razmišljala o nečem bolj udobnem, ker bi prav prišlo, ko bi bilo treba bedet pri njej - kot na primer zadnjič po cepljenju. K sreči je trajalo samo eno noč.

Tudi jaz sem začela uvajat pri 4 mesecih. Šlo je počasi, pojedla je včasih več, drugič manj, ne spomnim se točno koliko časa ampak vsaj en mesec pa je ne glede na to koliko je pojedla, hotela imet še polno dozo mleka, potem ga je počasi rabila vse manj. Včasih sem ji morala dat prej mleko, ker je bila za žlico preveč lačna in je ni hotela niti videt. Zdaj smo na treh gostih obrokih (kake 3 tedne - ne vem, občutek za čas sem čisto izgubila), en manjši mlečni čez dan in en večji pred spanjem. Pa običajno še en manjši okoli 5h zjutraj. Je vse, kar ji dam (na začetku se je določenim stvarem upirala oz se davila ob njih), koliko poje je pa odvisno od dneva, ampak mleka zraven ne zahteva več. Spanje se je na začetku uvajanja celo poslabšalo (od vse tiste ničkalorične zelenjave), po uvedbi kašice popoldan pa je spanje spet postalo boljše. No kakšno izboljšavo bi še lahko dodali [sm=smiley36.gif]

Lepo se mejte

neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (16.1.2015 19:16:30)

Živjo.
Punčka, to glede goste hrane je res odvisno od vsakega otročka posebej. Mi so v treh tednih prišli že na 4 obroke, ker enostavno ni več hotel mleka. Raje je bil lačen, kot pa da bi pil mleko. Sem poskusila dojiti, mu dala flašo pa nič. Tako da smo sedaj na dopoldanski malici, kosilu, popoldanski malici in pa večerji. Mleko pije še zvečer pred spanjem in pa enkrat ponoči. spi pa res veliiiiiiko bolje odkar je na gosti hrani. Sicer sem se od začetka malo sekirala, da nebo kaj narobe, glede na to, da je čez noč zavrnil mleko, ampak on je čisto zadovoljen tako, tako da bom jaz tudi. Je pa tudi približno na tri ure. Moram pa priznati, da mi je veliko lažje sedaj. Je pa res, da ni zahteven jedec. Do sedaj je še vse jedel kaj sem mu pripravila [sm=bravo.gif]. Aja sem pa začela uvajati pri 5 mesecih in enem tednu.

Ja prinas se v načrtu še en član, ampak še kaki dve leti ne.

condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (21.1.2015 10:17:28)

Mamice pozdravljene,

upam, da ste ok!

Naš mali se veselo plazi po trebuščku in grize moje copate, odpira predale, pobira perilo, ipd. Je zelo zabavno.

SPi še vedno 2x po 20 min... čez noč pa lepo od 22 - 6/7.

Poje skoraj vse kar mu dam, če je le spasirano, koščki se mu kar dvigujejo, mu zdaj spasiram z vilicami in mu ni ok. Ampak počasi se bo moral privadit. Še vedno mu dajem malo hrane zmešane malo pa posebaj, da se navadi na okuse. Danes začneva s stročjim fižolom, potem pa bo počasi dobil marelice. Ker malo težje kaka sem mu dala suhe slive pa ne pomaga...mogoče tudi popije premalo.

Ker je zelooo živahen (ves čas tolče po tleh z igračami) je kopanje postalo atijevo opravilo, jaz se bojim, da bi se mi izmuznil. Ima mogoče katera tisto blazino za kopanje? Razmišljam, da bi jo kupila, ne bi pa rada, da bi imel ves čas mokra ušesa. Če jo ima katera naj prosim pove kako se obnese.

Drug dojenček? Z veseljem, samo žal v garsonjeri nimamo prostora, na kaj večjega pa še vsaj dve leti ne morem računat, takrat bom pa že dve leti starejša... Vem pa, da če se bova odločila bomo tudi v garsonjeri še malo zdržali. Sem nekje vidla napisano: Ljubezen je doma v majhnih hiškah.... Me kar malo gor drži ko se mi meša ker nima prostora :)

Lepo se imejte!

bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (21.1.2015 10:33:25)

Mi nimamo nobene blazine ali kakšnega drugega pripomočka. V banjo natočim cca 10 cm vode (ali mičken manj) in jo dam not najprej na hrbet, potem pa se itak sama začne vrtet in ni šans, da jo ustavim. Tako da je sploh nič ne držim, edino vedno jo imam na očeh (ne grem stran niti za sekundo) in pazim, ker včasih ko je na trebuhu, hoče pit vodo in ji ne dovolim. [sm=smiley1.gif]

helimaša -> RE: Junijski škratki 2014 (22.1.2015 11:56:41)

hej punce!
no po dolgem času sm si vzela mal časa....ma se ne spravm tipkat....sej vas ke rednoo berem....
pr nas je zdej tko.....plazi se že ene pol mesca.....kobacat je začel včeri.....se tudi že sam usede....kšn teden je od tega k se je prvič sam usedu.....v postlci se mu uspe tud na noge postavt.....se mi zdi da je kr napreden glede na to da je 7 mesec star.....
jemo že več ali manj vse.....razen svinjine še ne....drugače pa je ža vse probal.....pa mleka še ne.....je pa že skutke.....mi je pedioattrinja rekla da mu nej kr dam že.....pa tud v kšni omakci je lahko mal smetance, mleka.....tko da zaenkrat ni nč reakcij....gluten tud že je.....mu pa gres, polento, kašo delam na riževem mleku.....
spanje pa je katastrofalnooo.....ne vem čemu to pripišem, sam se mi zdi da odkar je na gosti hrani ne spi tko kt je do prej.....sej mogoče se motim-.....mogoče pa se mu ponoč ful dogaja....da podoživlja dogajanje celega dne....ne vem....vem pa da sm čist skozlana.....jao.....zbuja se na pol ure za dudo....3krat pa za dojenje.....ob pol šestih gkeda kot sokol.....in morm vstat....tko da jst sm v pogonu od pol šestih pa do pol polnoči.....pol pa spet ponoč.....hodim pozn spat....vem ja.....ampak jst se morm pol mal pred tv vržt.....pol pa včasih mal zaspim....za ene pol urce....pa me pol mož zbudi da se prestavm do spalnce[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
o dojenčku pa jst včasih še mal razmišljam.....sm mož pravi da je dost.....k vidm malo štručko bi mela takoj še enga.....jah kaj čm.....če so pa tko luštni otročki.....
grem....zdej pa že joka
papa

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>