kolibri11 -> RE: Februarke 2015 (12.8.2014 18:22:35)
|
rakica82 če misliš, da res nimaš cukra se probaj zmenit, da te dajo pred diabetologom na ono testiranje, ko moraš glukozo pit. To naj te dajo še preden se javiš pri diabetologu, ker ko si enkrat v sistemu si za njih nosečnica z gestacijskim diabetesom do konca, pa če se vmes izkaže da maš cuker ali pa ga imaš. Jaz sem mela povišan cuker že v 9 tednu, tako da se 6x na dan pikam že od takrat. Ne vem pa kaj bi morala delat, da bi mela zjutraj cuker pod 5. Sploh ni važno kaj jem in koliko popijem :-( Me prav zanima kaj mi bo diabetolog rekel. Je pa full čudno, ker zjutraj mam vrednost vedno čez 5.1 (kar je baje meja), četudi imam zvečer cuker pok 5. Ne prekoračim pa 1,5 ure po jedi nikoli mejne vrednosti. Prvi teden sem res full full pazila, posledično so šle kile full dol. Pa še v priporočilih imajo skoraj pri vsakem obroku kaj mlečnega, tako da sem mela od tega pune drisko. Zdaj zato jem "normalno". Pazim samo, da res ne jem sladkega, pa da striktno pazim, da vmes med dvema meritvama nič ne jem, ker to lahko vrednosti full popači. Tudi mene večkrat boli glava. Skoraj vsak dan. Je pa res, da ko se naspim je veliko bolje, zato toliko več spim :-) Morda je glavobol od abstinenčne krize ker ne jem nič sladkega :-)
|
|
|
|