RE: Februarke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (24.7.2014 21:11:37)

Najprej cestitke vsem noseckam[sm=bravo.gif]ker sem se tudi sama pred casom vclanila v klub noseck,se vam pridruzujem tudi tukaj [sm=smiley1.gif]
PDP imam predviden 28.2.2015 ampak mam obcutek da bo marca...
Skratka,ni pomembno,glavno da bo vse vredu. Sedaj cakamo nuhalno, pa da vidimo..

Me pa muci vrtoglavica in zelo nizek pritisk..koliko kavic pa spijete dnevno? kava me vsaj malo "nastela"

tjasa88 -> RE: Februarke 2015 (24.7.2014 23:03:49)

hej jaz spijem 2 ali 3 bele kavice in mam celo malico ker me full nasiti ;)

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (25.7.2014 10:25:38)

Mene tudi občasno mučijo vrtoglavice, če nekaj časa sedim in se vstanem. Imam tudi nizek pritisk[sm=zmeden.gif]. Jaz si ne upam piti preveč kavic. Maximalno jo pijem 1x dnevno - turško z melkom. Sem si pa kupila tudi brezkofejinsko od barcafeja, je po okusu enaka navadni barcafeju. Koliko kavic pa ti spiješ rozca1?

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (25.7.2014 13:08:48)

čestitke vsem nosečkam[sm=bravo.gif]

jaz imam rok 28.2 2015, nosečnost je več kot šok, doma imava eno, ki je stara točno 3 leta in drugo, ki ima ravno 20 mesecev. ni bilo načrtovano, ampak kar je je [sm=smiley36.gif]

kave jaz ne pijem, ker mi v vsaki nosečnosti zasmrdi že takoj na začetku, to je pri meni edini znak da sem noseča

ukica28 -> RE: Februarke 2015 (25.7.2014 16:57:37)

Jaz sem iz 3-4 kav dnevno v momentu prešla na 0,5 kave dnevno... Preprosto kave ne mormem več pit, ker mi ne paše - in zdaj ne vem al sem kot ena cunja zaradi pomankanja kave ali so res hormoni... :) Drugače pa... ali so vaši partnerji bili z vami na pregledu? Za prvi pregeld (v 8+ tednu) smo mi rekli, da naj ne hodi, ker itak ni kaj za videt, ko sem pa sama videla malo utripajoče bitjece sem bila čisto frapirana... kako da ni nič za videt! :) Naslednji teden (10+ teden) imam spet pregled, tokrat so mi rekli, da dokler je pregeld vaginalen, da naj ne hodi - torej naj pride na morfologijo... Res ne razumem... Veste, če je to splošna praksa??

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (25.7.2014 21:30:13)

Ukica jaz sem imela včeraj prvi pregled, ki je bil vaginalni, na tega nikoli ne vzamem mojega zraven, moja ginekologinja nima te prakse. naslednji UZ imam morfologijo, takrat gre zraven, vmes imam čez 7 tednov pregled brez UZ, šel bo z mano še na nuhalno. V vsaki nosečnosti je isto.

tjasa88 -> RE: Februarke 2015 (26.7.2014 16:26:57)

ZojaEma tud brezkofeinska kavica je super! Jaz sem od vedno nora na kavo in pijem od Nescafe dolce gusto, njamiiii jo rajš pijem doma kot pa v lokalu ker je boljša ;) sem pa omejila doze. Pa kljub temu da pijem s kofeinom sem kot cunja, n ičp se mi ne da, moram pa rečt da še vedno zdržim dan brez spanca popoldan kar mi ene 14 dni nazaj glih ni šlo ;)

Jaz si ful želim da bi šel moj na nuhalno z mano ;) sej bo verjetno šel.

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (27.7.2014 11:30:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ZojaEma

Mene tudi občasno mučijo vrtoglavice, če nekaj časa sedim in se vstanem. Imam tudi nizek pritisk[sm=zmeden.gif]. Jaz si ne upam piti preveč kavic. Maximalno jo pijem 1x dnevno - turško z melkom. Sem si pa kupila tudi brezkofejinsko od barcafeja, je po okusu enaka navadni barcafeju. Koliko kavic pa ti spiješ rozca1?

Sama prav tako spijem eno,razen ce se mi fuuul vrti in nisem za nikamor potem dve.Drugace pa kaksno instant ali kapucino,ampak to je pri neni enako nic.

Jst ze tudi imam nuhalno predvideno konec avg.,bo pa sel moj poleg [sm=smiley1.gif]

Kaj pa pri ostali hrani,se ful pazite,ali jeste normalno?nevem,kaksno cvretje,pomfri?

Jakica 73 -> RE: Februarke 2015 (27.7.2014 13:58:52)

Pozdravljene,....da se vam pridružim.....PDP imam 22.2,pričakujem pa dvojčke.
Slabosti še kar vztrajajo ampak upam,da še kakšen teden ali dva,pa gredo v pozabo [sm=smiley36.gif]
Rozca1,jaz pri hrani nič ne kompliciram...jem kar mi paše,...glede slabosti mi dostikrat hrana sploh ne diši,če pa se mi slučajno zahoče nekaj mastnega,pa si brez slabe vesti pripravim tudi pomfrit ali kakšen ocvrt zrezek. Sladkega ne jem,ker mi ne paše(čeprav sem bila prej zelo sladkosneda),kavico pa spijem samo zjutraj,pa še to bolj zaradi nizkega pritiska,ker diši mi ravno ne najbolj.Sem se pa do desetega tedna zredila za pol kg.,tako,da bom še kar naprej poslušala svoje telo,kaj rabi,razen,če bo postalo preveč požrešno[sm=smiley36.gif]
Vsem želim lepo nosečnost s čimmanj nosečniškimi tegobami.

rozca1 -> RE: Februarke 2015 (27.7.2014 19:35:05)

no saj tudi sama ne kompliciram nekaj..jem tako kot prej, ker mi namreč paše.

Kavico tudi sama spijem zjutraj in tudi pri meni je enako-bolj zaradi nizkega pritiska, ker drugače ni nekaj posebej zaželjena, kot je to bilo pred nosečnostjo, ko sem spila tudi po tri na dan.

Sama sem na začetku izgubila 3 kg, sedaj pa 1 kg že dobila nazaj. Trebuh imam ves čas napet, kar me moti pri kavbojkih oz. nasplošno vse hlačah, saj imam doma vse blazno oprijeto..
Kaj šele bo :)

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 8:47:05)

Jaz iz izkušenj pri hrani ne kompliciram, jem kar mi paše, se trudim prehranjevat zdravo, če mi pa kdaj zapaše pica jo pač pojem. V obeh nosečnostih se je to izkazalo za čisto v redu, prvič sem se zredila za 4 kg, drugič za 7, kaj bo tokrat bomo pa videli[sm=smiley36.gif]

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 9:08:34)

aja glede kave, meni itak ne paše in mi je prav grozno, ker mi prav nekaj manjka tko za pocrkljat. pač navada, kava je meni tko in zdej kar cel dopoldan iščem kaj bi[sm=smiley13.gif]. kakšni piškoti mi itak trenutn ne pašejo, da bi se tko pocrkljala. no saj bolje da ne[sm=smiley36.gif]

Isa_ -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 9:27:40)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif] !

Tudi jaz bom februarka [sm=smiley1.gif], to je moja prva nosečnost. Sem v desetem tednu, nuhalno pa imam 12.8. Trenutno še ne vem točnega datuma poroda...
Počutje je sedaj malo boljše kot v prejšnjih tednih, ko mi je bilo večino časa slabo.

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 9:35:06)

Rakica 82 in Ukica28, a ve že imate datum za morfologijo? Ali sta mogoče zamešali nuhalno in morfologijo, ker morfologija je enkrat po 20 tednu.

Jaz sem imela prvi pregled v 8 tednu in tudi moja ginekologinja ne prakticira partnerja zraven, tako da je žal počakal v čakalnici. Nuhalno imam 8. avgusta, 21. avgusta pa ponoven pregled pri moji ginekologinji. Na nuhalno bo sigurno šel partner zraven, pa pol na morfologijo tudi.

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 11:28:08)

zojaema ne , jaz imam datum za nuhalno 14.8. Za morflogijo seveda še ne .Sem hotela samo rečt, da takerat k obo, bo šel moj zraven, na ostale preglede pa ne. Naslednji oregled pri moji imam 11. 9 takrat grem sama

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 14:20:27)

Rakica82 se opravicujem za nesporazum!

Smo pa enakih misli, da bodo partnerji z nami ba nuhalni in morfologiji[sm=smiley1.gif].

Katte -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 17:51:47)

Hej punce. Kar nekaj časa se že nisem oglasila tukaj. Dobrodošle vse, ki ste se pridružile od takrat.
Jaz sem v 11. tednu, prvi pregled je za mano, nuhalno pa imam 6.8. Odkrili so mi GD in si moram 4x na dan meriti sladkor in na dieti sem :(. Samo, da bo dete zdravo. Slabosti so se malo umirile, čeprav kak dan še bruham. Ja, pa ful sem utrujena še vedno.

aptababy -> RE: Februarke 2015 (28.7.2014 21:14:01)

Živijo, danes sem iz nuhalne. tveganje nizko, vse je izgledalo ok, dete sicer bolj mirno, pdp je po izmerjeni velikosti 6cm prišel malo prej. Tako da , to je to, počasi bomo naznanili tudi v službi in ostalim, da smo noseči...drugače mi je pop še vedno slabo, nkol ne vem kaj bi jedla, utrujenost tudi...malo se pazim, da ne jem preveč sladkega, ker sem nagnjena k glivičnim vnetejm...sam mi zapaše sem pa tja si privoščim kak zavitek...lp

tjasa88 -> RE: Februarke 2015 (29.7.2014 9:44:32)

Živjo vsem, ste že na fb strani februarke 2015? Javite se tista, ki še ni, tam malo več dogaja ;)

Mailina -> RE: Februarke 2015 (29.7.2014 11:49:28)

Jaz sem imela prejšnji teden nuhalno..jooj kak se to lepo vidi:))
pa še..ginekolog je rekel da se mu zdiii da bi lahko bil fantek..hmm:))
je še bila katera na nuhalni? ste rekli kakšno o spolu?:)

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (30.7.2014 10:07:52)

Uuuu Aptababy in Mailina privi sta iz nuhalne [sm=smiley1.gif] Jaz jo imam (šele) naslednji petek, sem pa danes noseča točno 11 tednov. Tudi jaz bom na nuhalni vprašala za spol, če se bo mogoče že videl.

Nina Oman -> RE: Februarke 2015 (30.7.2014 13:46:25)

Živijo dekleta/bodoče/mamice.[sm=rozica.gif]

Evo, pa sem tudi sama dočakala prvo nosečnost. V juniju sem imela pregled pri ginekologinji in sem bila v polovici 4 tedna, kjer se je videla prva pikica :). Test sem opravila dva dni po zaostanku m in sem že nekako slutila da je to to, saj so me kmalu že bolela prsa. Za seboj že imam pregled v 11 tednu. Sedaj sem v 13, kako čas beži. 6 avgusta imam nuhalno. Datum mi je g določila 8.2.

Zaenkrat je vse ok, nimam nobenih slabosti, razen zjutraj ali pozno zvečer mi kruli v želodcu. Jem manjše porcije kot pred nosečnostjo, ker me kar tiši v želodcu. Na trenutke imam občutek da se mi pritisk poviša in se mi malo vrti. G mi je povedala, da sladkih zadev ne smem, kar mi je kar bitka, namreč sem res sladkosneda in zato malo močnejše postave. Poskušam nadomeščati z oreški pa jih imam že malo ne dovolj. Zato si včasih privoščim rogljič ali pa kos kruha z marmelado. Je pa moja mama sladkorni bolnik, malo me je strah da bo moje dete podedovalo sladkorno bolezen, raje bi jo sama dobila namesto mojega otroka.

Kako pa vas kaj spremljajo vaši moški? Moj še ne dojema ravno dobro. Je pa bolj boječ zame, kar mi je malo smešno saj ga nisem tako vajena.

Zanimivo je brati vaše občutke in vse kaj se vam dogaja.

Pozdravček[sm=muca.gif]

ZojaEma -> RE: Februarke 2015 (31.7.2014 9:04:25)

Kako to, da imajo nekatere bolj pogoste preglede? Jaz sem ga imela v 8 tednu, potem naslednji pregled imem v 14 tednu (vmes nuhalna). Bi še imela kak pregled med 8 tednom in nuhalno, ampak zgleda da smo nekatere preveč neučakane, hihi.

Jaz se trudim jesti zdravo, jemljem tudi Elevit. Se pa tudi pregrešim s hitro prehrano in čokolado. Popijem pa res ogromno vode! V vročih dneh sem jo tudi 4l!

Punce še malo, pa vas bodo slabosti minile, saj bomo počasi zaključile s prvim trimesečjem [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rakica82 -> RE: Februarke 2015 (31.7.2014 14:31:48)

Zojaema bolj pogosti pregledi tak ona začetku so bolj izjema kot pravilo. Jaz sem do zdaj vobeh nosečnostih imela prvi pregled in potem naslednjega čez 6 tednov, potem spet ali mogoče čez 5, na koncu torej zadnji mesec na 14 dni. Tokrat imam drugi pregled čez 7 tednov od prvega, še kasneje, mogoče ker je to že tretja nosečnost in kao že vse vem[sm=smiley36.gif]

Glede folne, midva nisva načrotvla otroka tako ,da jem šele od testa dalje tifol, jutri ga porabim in grem potem po Fembion, moja ginekologinja svetuje samo tega. Skozi celo nosečnost, samo da od 3 meseca dalje jem potem Fembion2

Čestitke za vse opravljene NS, midva greva predvsem zaradi tega, da še moj vidi pikico, za spol pa tudi tokrat ne bova spraševala, če sva dvakrat zdržala bova tokrat tudi[sm=smiley36.gif]

sončnica6 -> RE: Februarke 2015 (31.7.2014 17:08:51)

zdravo [sm=nosecka.gif] ;) tudi jaz se vam pridružujem :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>