|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 5:58:57   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: Ivo.

Ni zamere za trdobučnost. Vedno je izziv prepričati že prepričanega... aja saj to je v bistvu trdobučnost ;-) Glej, vera gor ali dol, naj delajo kar hočejo, dokler je dobrodelno. Kakšno gledanje sebe na televiziji??? Kakšno nastopanje?? Bi šli ja raje na kak talent ipd. če bi jim bilo do nastopa v javnosti. Kako lahko rečeš, da je nekdo ustanovil cerkev zato, da se bo lahko kazal v javnosti. Da zaradi tega dobrodelno deluje. Saj bi lahko 5 minut si vzel in prijavil shod vsakič, ko ga imajo pa jih ne bi mogli razgnati kar tako. Seveda so verjetno hoteli tudi izigrat zakonodajo, ker jo pač lahko in jaz jim dam čisto za prav. Pa še nekaj sem poiskal iz njihovih dokumentov, malce neurejeno, pa vendar: "http://www.ljubljana.ozrk.si/sl/Novice/POMAGAJMO_LJUDEM_NASEGA_MESTA_4/ v času maše se bo zbiralo donacije v obliki obleke, obutve, šolskih potrebščin, čistil,... vsakega prispevka bomo veseli. Zbrano se bo doniralo lokalnemu RK in ZPM. Vernik naše cerkve je lahko tudi hkrati vernik druge cerkve. Naša cerkev ne diskriminira."
In ti bi to prepovedala, ker se da drugače zbirati in žalijo čustva vernikov?!?!? Bi rad zaključil tole debato res, ker se mi ne zdi vredno. Zaradi takih kot si ti, so nekatere vere tako trdožive in zakoreninjene v zavest ljudi. Brez takih kot si ti, bi hitro propadle. Aja, spet smo se zavrteli v krogu verskih svobod ;-) Tile nas izigravajo, se norčujejo, ostale Cerkve pa ne. Lej, nekdo bo pač mnenja, da vsaka Cerkev izigrava vernike. Kaj bi mu povedala?

Ivo, ja tudi jaz se strinjam, da bi bilo bolje, da bi šli na kakšen talent ali kaj podobnega, vendar to ni v njihovem stilu. Tam so ljudje odkriti in vsi odkrito povedo, da bi radi pokazali svoje talente in če se le da zmagali. Tile pinnglponglarji pa mešajo meglo. Nimajo hrbtenice ( pa po moje velike želje tudi ne), da bi odkrito povedali, kaj želijo. Da bi odkrito vrgli karte na plan. Raje se obnašajo podobno kot današnji politiki- neodkrito, potuhnjeno, iščejo luknje v zakonu, bistvo svojega ravnanja skrivajo za nekaj kar ni prav. Ne, ne bi jih prepovedala, tudi če bi jih lahko ( so se pač na grd način zaščitili, da lahko igrajo klovne na legalen način), saj so pravzaprav fino opozorilo zakaj smo tam kjer smo. Niso vsega krivi le politiki- precej so doprinesli k sedanji bedi tudi takšni ljudje kot so tile. Takšni, ki luknje v zakonu uporabljajo le v svoj prid in za lastno korist, za lastno promocijo. Pri tem poleg mnogih ostalih ljudi, ki jim je to jasno, tudi večine vernih ljudi ne navdušujejo ( pa ni važno kateri veri pripadajo), ker niso verniki v pravem pomenu besede, zato ne vem zakaj jih ves čas mešate zraven. Sami so jasno dali vedeti, da so se okitili z nazivom verske organizacije le zato, ker na tak način lahko brez težav počnejo bedarije , ki jih in ne zato, ker jih k temu žene njihova vera. Zaradi tega se norčujejo iz ostalih verskih skupnosti in vernikov, ki so jim njihovi obredi zaradi verskega značaja sveti. Njim sta sveta le ponev in zvonec, pa še to ne iz verskih razlogov, temveč zato ker se da na njo fino tolči in ropotati in ker so zato v središču pozornosti. Če bi šlo tu še zakaj drugega, za npr. izkazovanje nestrinjanja glede dandanašnje situacije pri nas in iz človekoljubja ( njihova slavna dobrodelnost), potem bi se k temu spravili malo bolj premišljeno, empatično do drugih, ki jim sistem , ki je trenutno pri nas ni všeč, pa vseeno ločijo med kaj je prav in kaj ni.
Zato še enkrat pravim- naj tolčejo po ponvah če hočejo- to še ne pomeni, da jim je treba ploskati. Jaz osebno jim zaradi načina, kako so se k temu spravili žal ne morem.

Sljiva- sori,udarila si mimo. Naredila kompot iz jabolk in hrušk.



< Sporočilo je popravil patrino -- 3.5.2014 6:02:19 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Ivo.)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 9:01:53   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj pa locitev cerkve in drzave.....?


kaj je z njo? Naj ostane tako, kot je do sedaj... ali pa ni ločeno? Mogoče se država pa vseeno meša v cerkev in cerkev v državo? Predvidevam, da bom pri Cerkvi Čezvesolja ravno to videla, kako daleč se lahko mešajo drug v drugega in tudi videla, kako lahko cerkev od države dobi denar, koliko in v kaj ga vse lahko zapravi,... . Jaz jih bom ziher spremljala kaj delajo.


Izgleda, da precej....če lahko v svojih mašah opozarjajo na nepravilnosti države, ni to tako striktno ločeno......predvidevam pa, da jih bo "kopiralo" kar nekaj ostalih verskih skupnosti.....da se bodo v svojih mašah, bogoslužjih itd. dotaknile bolj poglobljeno delovanja države.....


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 9:13:02   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj pa locitev cerkve in drzave.....?


Hm, ustava v sedmem členu pravi, da so država in verske skupnosti ločene.

Vidim, pa da se beseda cerkev uporablja kot sinonim za le-te, pa ni.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Cerkev_(organizacija)


Zato me tudi zanima kako, da so izbrali v svojem imenu ravno besedo cerkev in ne verska skupnost, tempelj, mošeja...karkoli.

Razen , če je, kot trdijo nekateri , res vsa poanta v nepremičninskem davku in 8.členu statuta te organizacije.

Sicer pa sem v tem času, ko ni bilo komentarjev, prišla do tolmačenja ČZCBZ do same nadsvečenice user posted image






Iz te zabavne parodije, kot jo vidijo nekateri in jih grozno zabava, ker gre kao za duhovito obveščanje o nepravilnosti države se je z samo registracijo pojavilo kar nekaj lepih istočnic, ki kažejo na to, da je vernik v bistvu slep.....pa naj verjeme v čezvesoljno krščansko cerkev ali pa v čezvesoljno zombi cerkev......da se verniku na pladnju ponudi zgolj dobrodelnost, v statut nekaj kaj zabavno in na prvi poglede nerazumljivo napisano in nas to zabava ter smo vzhičeni nad alternativnostjo nove opcije, ki s prstom kaže na krivce za vse naše težave med mašo in ob udarjanje ob zvonove......ko pa greš malo bolj z "glavo pri stvari" brat "registracijske dokumente" ti pa kar slabo rata, kaj vse to lahko potegne za sabo.....

še bolj slabo ti pa rata, ko se spomniš na to, da je to dobro premišljeno čudo nekdo registriral.....in se ti pojavi misel a v naših državnih uradih sedijo ljudje, ki odlačajo brez trohice zdrave pameti in podpisujejo in registrirajo kar nekaj, da mine tistih 8 urni delavnik......ali pa so ustanovitelji te cerkve imeli nemara zaledje v že aktualni politiki.....v obeh primerih te lahko stisne (v zadnjem primeru še bolj)......ne samo v črevesju, ampak tudi pri srcu (da bom tudi jaz malo melodramatična kot Lulu s sveto kravo, cerkvijo in Cerkvijouser posted image ).....

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 10:17:13   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Izgleda, da precej....če lahko v svojih mašah opozarjajo na nepravilnosti države, ni to tako striktno ločeno......


jaz nisem bila še na nobeni njihovi maši... ti si bila?
da vidima ali sploh imava pojma o čem piševa user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 10:19:31   
LuLu


pa kaj si nor!! še pred pra dnevi sploh niste slišali za to cerkev, zdaj jih pa poznate do zadnjega člana, do zadnje ideje, vse veste zakaj in kako so nastali, kaj bodo počeli user posted image

samo na RR!! user posted image

< Sporočilo je popravil LuLu -- 3.5.2014 10:30:21 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 10:34:45   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

(da bom tudi jaz malo melodramatična kot Lulu s sveto kravo, cerkvijo in Cerkvijouser posted image ).....


ja kaj pa je bilo s kravo in cCerkvijo narobe?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 12:02:29   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Sljiva

Meni je pa hecno, ko nekateri pravite, da se s to svojo versko skupnostjo (cerkvijo, whatever...) delajo norca iz ostalih ver, žalijo prave vernike itd...

To me spominja na g.Primca, ko je bil na tapeti družinski zakonik. Tudi on je trdil, da bi se s poroko dveh gejev naprimer žalilo čustva in vrednote pravih družin. Pa ljudje, živite in pustite živeti, no. Jaz sem ženska, ki živi z moškim (poročena!), imam otroke in če se še tako trudim in trudim, ne morem pogruntat s čim bi me dva geja, ki se poročita lahko ogrožala, žalila. Če bi jim zakon to dovolil in če jih to osrečuje, hvala bogu, meni s tem nič ne škodita, ne jemljeta.

Zato tudi ne morem razumet zakaj vas ta zombi cerkev tako moti. Zakon jim omogoča, da se tako registrirajo. Jih ne poznam, priznam, kolikor razberem tule ne delajo nič škodljivega, ne žalijo drugih verstev, ne nagovarjajo k slabem, kvečjemu je opaziti nekaj dobrodelne note, pač so si izbrali tak način. Lahko vam je simpatičen, lahko vam ni, meni osebno ni najbolj posrečeno, ampak kdo sem jaz da jim sodim?!

Živi in pusti živeti, a je to tako težko?user posted image


Podpišem od prve do zadnje črke.

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 14:05:43   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu



pa kaj si nor!! še pred pra dnevi sploh niste slišali za to cerkev, zdaj jih pa poznate do zadnjega člana, do zadnje ideje, vse veste zakaj in kako so nastali, kaj bodo počeli user posted image

samo na RR!! user posted image


Glej, če se ti nekje uradno registriraš, moraš določene zadeve uradno zavesti........sama si to že prej izpostavila, da so uradno registrirani, da imajo svoj statut po katerem morajo delovati.......in če ta statut prebereš, prebereš še sveto knjigo, kjer piše "način njihovega oznanjevanja in kaj oznanjujejo" vidiš, kaj delajo......ker praktično vse piše tam.....kako in zakaj so nastali, kaj bodo počeli.........

če uradno registriraš neko skupnost ni več vse zgolj na bazi zabavnega, duhovitega in hudomušnega pisanja in zbiranja v slogu facebook, twiter ali RR natolcevanja.......če si nekje uradno registriran se podvržen določeni zakonodaji in zakonodaja je podvržena tebi.......in vse kar je uradno registrirano ima določene pravne posledice......

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Ali poznate cerkev blaženega zvonenja?
3.5.2014 16:22:21   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu



pa kaj si nor!! še pred pra dnevi sploh niste slišali za to cerkev, zdaj jih pa poznate do zadnjega člana, do zadnje ideje, vse veste zakaj in kako so nastali, kaj bodo počeli user posted image

samo na RR!! user posted image


Glej, če se ti nekje uradno registriraš, moraš določene zadeve uradno zavesti........sama si to že prej izpostavila, da so uradno registrirani, da imajo svoj statut po katerem morajo delovati.......in če ta statut prebereš, prebereš še sveto knjigo, kjer piše "način njihovega oznanjevanja in kaj oznanjujejo" vidiš, kaj delajo......ker praktično vse piše tam.....kako in zakaj so nastali, kaj bodo počeli.........

če uradno registriraš neko skupnost ni več vse zgolj na bazi zabavnega, duhovitega in hudomušnega pisanja in zbiranja v slogu facebook, twiter ali RR natolcevanja.......če si nekje uradno registriran se podvržen določeni zakonodaji in zakonodaja je podvržena tebi.......in vse kar je uradno registrirano ima določene pravne posledice......



seveda... in?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 109
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?