patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ivo. Ni zamere za trdobučnost. Vedno je izziv prepričati že prepričanega... aja saj to je v bistvu trdobučnost ;-) Glej, vera gor ali dol, naj delajo kar hočejo, dokler je dobrodelno. Kakšno gledanje sebe na televiziji??? Kakšno nastopanje?? Bi šli ja raje na kak talent ipd. če bi jim bilo do nastopa v javnosti. Kako lahko rečeš, da je nekdo ustanovil cerkev zato, da se bo lahko kazal v javnosti. Da zaradi tega dobrodelno deluje. Saj bi lahko 5 minut si vzel in prijavil shod vsakič, ko ga imajo pa jih ne bi mogli razgnati kar tako. Seveda so verjetno hoteli tudi izigrat zakonodajo, ker jo pač lahko in jaz jim dam čisto za prav. Pa še nekaj sem poiskal iz njihovih dokumentov, malce neurejeno, pa vendar: "http://www.ljubljana.ozrk.si/sl/Novice/POMAGAJMO_LJUDEM_NASEGA_MESTA_4/ v času maše se bo zbiralo donacije v obliki obleke, obutve, šolskih potrebščin, čistil,... vsakega prispevka bomo veseli. Zbrano se bo doniralo lokalnemu RK in ZPM. Vernik naše cerkve je lahko tudi hkrati vernik druge cerkve. Naša cerkev ne diskriminira." In ti bi to prepovedala, ker se da drugače zbirati in žalijo čustva vernikov?!?!? Bi rad zaključil tole debato res, ker se mi ne zdi vredno. Zaradi takih kot si ti, so nekatere vere tako trdožive in zakoreninjene v zavest ljudi. Brez takih kot si ti, bi hitro propadle. Aja, spet smo se zavrteli v krogu verskih svobod ;-) Tile nas izigravajo, se norčujejo, ostale Cerkve pa ne. Lej, nekdo bo pač mnenja, da vsaka Cerkev izigrava vernike. Kaj bi mu povedala? Ivo, ja tudi jaz se strinjam, da bi bilo bolje, da bi šli na kakšen talent ali kaj podobnega, vendar to ni v njihovem stilu. Tam so ljudje odkriti in vsi odkrito povedo, da bi radi pokazali svoje talente in če se le da zmagali. Tile pinnglponglarji pa mešajo meglo. Nimajo hrbtenice ( pa po moje velike želje tudi ne), da bi odkrito povedali, kaj želijo. Da bi odkrito vrgli karte na plan. Raje se obnašajo podobno kot današnji politiki- neodkrito, potuhnjeno, iščejo luknje v zakonu, bistvo svojega ravnanja skrivajo za nekaj kar ni prav. Ne, ne bi jih prepovedala, tudi če bi jih lahko ( so se pač na grd način zaščitili, da lahko igrajo klovne na legalen način), saj so pravzaprav fino opozorilo zakaj smo tam kjer smo. Niso vsega krivi le politiki- precej so doprinesli k sedanji bedi tudi takšni ljudje kot so tile. Takšni, ki luknje v zakonu uporabljajo le v svoj prid in za lastno korist, za lastno promocijo. Pri tem poleg mnogih ostalih ljudi, ki jim je to jasno, tudi večine vernih ljudi ne navdušujejo ( pa ni važno kateri veri pripadajo), ker niso verniki v pravem pomenu besede, zato ne vem zakaj jih ves čas mešate zraven. Sami so jasno dali vedeti, da so se okitili z nazivom verske organizacije le zato, ker na tak način lahko brez težav počnejo bedarije , ki jih in ne zato, ker jih k temu žene njihova vera. Zaradi tega se norčujejo iz ostalih verskih skupnosti in vernikov, ki so jim njihovi obredi zaradi verskega značaja sveti. Njim sta sveta le ponev in zvonec, pa še to ne iz verskih razlogov, temveč zato ker se da na njo fino tolči in ropotati in ker so zato v središču pozornosti. Če bi šlo tu še zakaj drugega, za npr. izkazovanje nestrinjanja glede dandanašnje situacije pri nas in iz človekoljubja ( njihova slavna dobrodelnost), potem bi se k temu spravili malo bolj premišljeno, empatično do drugih, ki jim sistem , ki je trenutno pri nas ni všeč, pa vseeno ločijo med kaj je prav in kaj ni. Zato še enkrat pravim- naj tolčejo po ponvah če hočejo- to še ne pomeni, da jim je treba ploskati. Jaz osebno jim zaradi načina, kako so se k temu spravili žal ne morem. Sljiva- sori,udarila si mimo. Naredila kompot iz jabolk in hrušk.
< Sporočilo je popravil patrino -- 3.5.2014 6:02:19 >