patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82 IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: lumpa82 Evo, vikenda je za naju konec, pogovarjala sva se eno uro, več se njemu ni dalo, jaz pa tud nisem hotela silit v nekaj, če ne bo sodeloval. Sem pa v tem času izvedela, da mi zameri, ker ima občutek, da nikamor ne sme, da je težava v starostni razliki in da si moram dobit službo, ker sva preveč skupaj in se preveč vidiva. Ma ja mogoče se res samo cmerim in jamram, ampak poskusla sem neki naredit, pa ni sodelovanja. Na silo pa nočem, niti ne znam, niti ne vem zakaj bi, pa odrasel človek je in jaz ga silila v nekaj absolutno ne bom. Se je strinjal, da se morava pogovorit, se je strinjal, da je najin zakon tik pred tem da se razpade, potem pa se mu po eni uri več ne da s tem ukvarjat . Vem da sem mal tečna, ampak tudi prijateljicam ne morem toliko povedat, ker jih vse pozna in bi v njih vrtal in spraševal kaj sem jim povedala. Se motam kot mačka okrog vrele kaše, ker se bojim njegove reakcije, ker nočem da se razburi in gre, ampak da se pogovoriva. Ne izogibam se nobenemu vašemu komentarju, samo ne vem kaj naj odgovorim, razmislim pa o tem zagotovo. Še glede njegovega pobega v delavnico- to je samo hobi, ki se ga ne da iztržit tudi če bi hotel, vem pa da mu je pomemben in ga podpiram pri njem 100%, tudi pomagam mu kaj naredit, kaj mu prevedem ko ne razume, mu svetujem. Mogoče bi se tudi jaz morala začet z istim ukvarjat. Jaz imam občutek, da še sam dobro ne ve, kaj ne štima pri vama oz. možno da se zaveda , da ni med vama ravno vse ok, pa ti tega ne želi povedati v obraz. Posebej tisto poboldano, pa tudi meni ni najbolj jasno. Kakšna starostna razlika? Mogoče si o tem že kaj napisala sem jaz spregledala..Pa to, da ima občutek, da nikamor ne sme..to ponavadi ni kar tako nek občutek, temveč ugotovitev, če te kdo zaslišuje , kje hodiš, kdaj prideš, zakaj moraš spet jiti, kaj boš počel, zakaj ne smeš zraven...Ali to počneš? Mislim da mi noče povedat, zato je kmalu zaključil pogovor, jaz pa tudi ne morem kar v eno vrtat in drezat. Starejši je od mene 14 let, zato pravi da me razume kako me razganja, da je njega tudi ko je bil v teh letih. Ne zaslišujem ga kje je bil, s kom je bil. Zdaj mi je skoraj vseeno. Preden sem pa drugič rodila, pa še nekaj mesecev potem ga skoraj nikoli ni bilo doma, vedno je imel neke opravke, pijačke... In ko smo bili vsi trije bolani sem mu res zatežila da pretirava, da ga rabimo tudi mi doma. En teden ni govoril z mano, je kuhal mulo, takrat sem nehala spraševat. Mislim če mi pove mu prisluhnem, samo sprašujem ne več. Res ga pa vprašam ali pride na večerjo. A res pretiravam če me to zanima? Mislim meni je samoumevno da pove - ne bo me na večerjo, kosilo, ni treba zame kuhat, bi mi bilo pa logično da pove: ob 17ih bom doma, da si jaz tudi lahko kako stvar načrtujem naprimer po tej uri, ali da s kom dogovorim, zarad organizacije. zdaj sicer ne računam več nanj, če rabim karkoli se dogovorim s taščo in ga ne sprašujem, sam pa tudi redko pove. Aha.No, mislim, da dedca tlačijo leta dol. Verjetno ne tako fizično, kot v njegovi glavi. Da te razganja pravi? Hja no, v tvoji koži bi marsikatero po moje. Pa ne zato, ker bi bila mladostniško razganjajoča, temveč takšnega lenega in nezainteresiranega škisa ženska nobenih let nima rada poleg sebe. Razganja Ja pa ja de. Če ženski paše večkrat kot vsake pol leta seksat, pa če ji je normalno, da kdo poleg nje kaj mrdne v gospodinjstvu in pri otrocih, je to pač zato, ker jo razganja. Glede na tvoje komentarje , je že dlje časa takšen, zato imam občutek, da se ne misli spremeniti. Če bi se imel namen, bi poiskal vzroke za vajin razdor v zakonu tudi pri sebi in ne le nalagal breme krivde nate. Ker je on pač zaposlen, ker je pač utrujen, ker je pač star...hja, potem naj bo pa še poleg vsega - sam.Očitno si je čisto zadosti. In ne, nič ni narobe, če želiš vedeti, če se vrne iz lumpanja na večerjo oz. če ti lepo pove kam gre. Med normalnimi zakonskimi partnerji je to samoumevno. To ne pomeni, da ga dušiš, to pomeni le, da se oba zavedata, da tudi če si v liberalnem odnosu, ne pričakuješ, da boš lahko ob dveh otrocih prihajal in odhajal kakor in kadar ti bo pasalo.
< Sporočilo je popravil patrino -- 30.3.2014 18:43:34 >