RE: novemberke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (29.4.2014 13:46:57)

Js sm tud brala da so te a-z mama kr uredu tko da js jih bom tud verjetno po pregledu v 16.tednu začela jemati...
Kako ste drugače? Kako počutje?
Js sm že kar malo bolje slabosti so še tu in tam ampak precej bolje...[sm=smiley36.gif]

RH82 -> RE: novemberke 2014 (29.4.2014 16:36:20)

Glede na strokovno literaturo je največji poudarek na jemanju folne do 12. tedna, ko se razvija in zapira nevralna cev. Glede na to ni več toliko pomembno, da se po tem času še jemlje folno kislino. Pa tudi ni važno, da se jo jemlje skupaj 12 tednov, ampak bolj, da se jo začne jemati čimprej, ko se zanosi oz. lahko že prej. To, da se jo jemlje že prej, je bolj za delat zalogo za potencialno nosečnost. Nekateri ginekologi pa samo svetujejo folno v zgodnji nosečnosti, potem pa ne več oz. jih ne zanima.

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (30.4.2014 13:43:37)

Ja no js bom rekla kukr keri paše[sm=smiley36.gif]
Kako ste drgač? [sm=smiley2.gif]
Moje počutje je kar uredu sm učer sm mela neznosne krče tako da sem ceu dan preležala[sm=smiley13.gif]

Zvezdica2014 -> RE: novemberke 2014 (30.4.2014 14:26:59)

oj! Evo včeraj sm opravila nuhalno. Malo sem bila šokirana, k je bil dojenček krepko večji od zadnjega ultrazvoka. Kdaj je tok zrastu? [sm=jezicek.gif]
Sicer vse ok. Važno, da je mali spal ko ubit, smo ga komaj zbudili :)))[sm=smiley36.gif]

Počutje veliko bolje. Vrnila se mi je energija in ne hodim spat ob 20h. Veliko več sm lahko na nogah in celo kaj pospravim po šihtu. [sm=bravo.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (30.4.2014 14:46:41)

Zvezdica2014 čestitam da je vse uredu to je lepo slišat[sm=bravo.gif]
Ja pri nas je bil tudi malo manj živahen kot na prejšnih pregledih ampak je pa na vsake toliko brcnil[sm=smiley36.gif]
Jooj jaz še zdaj hodim spat pred 20.00 nobenega filma ne morem pogledat...pa tudi na nogah zelo težko me takoj začne odspodaj tiščat tašča pravi da lahko da bom nizko nosila mislite da lahko to pomeni da me tišči če predolgo stojim?

Zvezdica2014 -> RE: novemberke 2014 (30.4.2014 15:19:38)

Ma dej ti čim manj poslušaj tašče in "pametne" nasvete naših babic.[sm=jezicek.gif] Vsaka drugače nosi, vsaka ima drugačno nosečnost. Ene raztegovanje maternice občutijo tako in drugače. V 13.tednu se precej umiri - počutje, slabosti, raztegovanje, pritiskanje itd...

Če si utrujena, si pač utrujena. Izkoristi in malo polenari. Še bojle, če najdeš tok energije, da greš vn na sprehod. Ne bo dolgo trajalo tole. Ne poznam nobene, ki bi celo nosečnost spala od 20h dalje in nosila dojenčka tako nizko, da tud stat ni mogla. hehe

Malo za šalo[sm=smiley36.gif]

RH82 -> RE: novemberke 2014 (30.4.2014 20:25:05)

Tudi jaz sem imela včeraj nuhalno. So bili dobri rezultati, dojenček je pa v 2 tednih od zadnjega pregleda zrasel 3 cm (skoraj x2). Sem bila v centru v Dravljah in mi je bilo všeč. Zdravnica je bila zelo prijazna, naju je oba s partnerjem lepo sprejela, pa ker sva bila oba še malo ''lesena'', naju je uspela kar fino sprostit. Je pa zraven ves čas malo klepetala in opisovala, kaj vse se vidi na ekranu. To se mi je zdelo super, ker vsega ne znam prepoznat, tako pa je bilo veliko bolj zanimivo spremljati. Na koncu je bilo pa najbolj važno, da je vse ok.

Tako je bil za naju včeraj tudi uradni dan. Sodelavke v službi so bile zelo navdušene, ožja družina pa tudi. So bili kar malo presenečeni vsi. Ampak pozitivno. [sm=smiley1.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (2.5.2014 11:38:41)

Ja jaz tudi upam da se bojo te krči in raztezanje umirilo ker na trenutke kr zelo boli.
Ja res je bulš manj druge poslušat in počasi spoznavat svoje telo sam[sm=smiley36.gif]
Včeraj smo imeli nek turnir za 1.maja in sem bila presenečena ker sem zelo dolgo lahko stala na nogah da sem navijala za naše[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Upam da ste vse lepo preživele praznike in se imele lepo kjer koi ste bile[sm=smiley1.gif]

RH82 -> RE: novemberke 2014 (2.5.2014 16:23:05)

Jaz sem te krče prvič občutila danes ponoči, pa sploh nisem takoj ugotovila, kaj me moti oz. kaj mi ne paše. Mi je bilo pa težko najti udoben položaj. Na boku mi nikakor ni pasalo, na hrbtu pa je bilo boljše.
Praznike sva pa izkoristila za širjenje novice družini in nekaj prijateljem.

Katka15 -> RE: novemberke 2014 (2.5.2014 20:20:36)

Hej hej, da se vam malo oglasim iz morja..sem prišla do wi-fija..najprej čestitke RH48 za uspešno opravljeno nuhalno..lepo je brat to navdušenje..mene oz.naju pa čaka v ponedeljek..čustva pa so pomešana z veseljem, pričakovanjem in malo skrbi, če bo vse ok. Kar se pa tiče krčev, sem pa ke vesela..zelo redko čutim malo raztezanja, je pa res da sem že zaradi utrujenosti od vsega začetka jemala po eno tableto Magnesola..mogoče pale pomaga ;) lep deževen večer v objemu svojih najdražjih vsem skupaj.

nosečka2 -> RE: novemberke 2014 (3.5.2014 9:36:59)

Jaz pa imam nuhalno šele naslednji ponedeljek sem že tako neučakana, ker bi rada videla koliko smo že zrastli... Tudi jaz imam občasno krče, moram kar pazit da ne delam kakšnih hitrih gibov takoj začutim krče bom probala z magnesolom, če bom le uspela priti do lekarne... Drugače mi pa vsi govorijo da moram dost jest pa kaj vse moram jest da bo vse ok...
Praznike pa smo preživeli doma, sva malo lenarila...

ursika01 -> RE: novemberke 2014 (3.5.2014 13:15:27)

Hej srečke nosečke :))
ustvarjeno imamo tud FB skupino - NOVEMBRČKI 2014 [sm=duda.gif], in če katera želi se nam lahko pridruži, ker pa je skupina skrita, mi naj pošlje pod zasebno sporočilo ime in priimek in jo lahko dodam.

Uživajte, čeprav je bolj slabo vreme [sm=bravo.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 8:15:24)

Katka15 drzim pesti da bo danes vse uredu in uzivajta v tem prelepem trenutku ko bosta gledala svojo pikico[sm=smiley36.gif]...
Kar se pa krcev tice mogoce mi magnesol pomaga pijem ga 3x dnevno kot mi je rekla ginekologinja ampak so se vedno prisotni in obcasno kar v mocni obliki kar ni prijeten obcutek ampak bomo ze potrpeli...pri teh bolecinah usaj vem za koga gre[sm=smiley1.gif]...
Iscem pa vsak vecer polozaj kako bom zaspala saj mi nic ne odgovarja tako da tudi spim bolj malo ponoci[sm=smiley13.gif]...

Kako pa se kaj pocutite? Slabosti so se prisotne?
Uzivajte nosecke[sm=smiley17.gif]..

Katka15 -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 8:46:27)

Tejkica hvala za lepe misli in želje ;) sporočim kako in kaj..malo nervoze je vseeno prisotne. Magnesol naj ti pa le prime.. Pri meni so slabosti še vedno malo prisotne, ampak vsak dan drugače. Enkrat imam čez cel dan čuden občutek v želodcu, danes spet jutranja slabost z bruhanjem, drugič sem pa dva dni uredu :) bo že minilo ane :)

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 11:50:09)

Sporoči takoj ko izveš[sm=smiley36.gif]
Meni je to zelo lepo brati tudi druge izkušnje in občutke[sm=smiley17.gif]
Slabosti[sm=smiley13.gif]joooj...ja kar se še ne nehajo...zvečer je obupčez dan mi dajo mer a proti večeru nimam mera[sm=smiley13.gif]
Pol si boga če imaš slabosti z bruhanjem[sm=smiley24.gif]
Ja jaz se tudi tolažim da bojo kmalu minile slabosti in krči[sm=smiley1.gif]

Katka15 -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 12:13:46)

Evo mene....čist veselaaaaa ;) dete je bilo precej živahno, je skos neki poskakval in se praskal po obrazu ;) Zdravnica ga kar ni in ni mogla prehvalt kok je lep in kok so dobri rezultati, tko da mi je pošteno odleglo[sm=bravo.gif] Spola pa še ni točno določla..je rekla, da je še prekmalu..sicer nama je pokazala kje se vidi in je moj ves ponosen reku, da bo dec, pa ga je hitro po žensko utišala [sm=jezicek.gif] je rekla, da ji sicer bolj na punčko kaže, ampak da se lahko še vse spremeni, tko da bomo še malo čakali[sm=smiley36.gif] Je pa potem v avtu prišlo za mano, ko sem dojela, in sem potočila nekaj solzic sreče[sm=smiley1.gif] Kar se tiče slabosti, nisem neki hudo boga, ampak ravno tok slabega počutja, da ti najeda...lahko bi blo še veliko huje. To se da zdržat[sm=smiley1.gif]

Pink_lady -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 12:26:50)

živjo punce

Kako ste? jaz sem zadnje dni čisto boga, slabosti, utrujenost... v glavnem samo spala bi, od hrane pa komaj kaj spravim vase.

Me veseli da se nam je pridružilo kar nekaj novih srečk [sm=nosecka.gif]

Seznam pa se bom potrudla uredit v kratkem, lahko pa katera ki zna delati s temi stvarmi tudi prevzame, ne bom čisto nič jezna :D

RH82 -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 13:02:58)

Pri meni je bolj čudno. Sem bila v soboto na urgenci zaradi nekaj velikih kapelj sveže krvi. Mi je pa zdravnica povedala, da zaradi tega ni treba hodit (razen če bi bila krvavitev močnejša kot menstruacija ali pa prisotne bolečine in povišana temperatura). Na urgenco me je pa že v začetku ''usmerila'' med. sestra pri G. Po temeljitem pregledu je zdravnica zaključila, da je vse ok z mano in bejbijem, da ni nikjer sledu o krvi ali kakšnem vzroku, ki bi lahko povzročal tako lahko krvavitev. Je pa tudi rekla, da so take mini krvavitve pogoste pri nosečnicah in če je vse ok, da ni treba skrbeti. Vseeno imam zdaj 2 dni prosto v službi, nato pa planiran dopust z avionom na eno strokovno srečanje, ki se ga veselim že od oktobra. Za zdaj računam, da grem 100%, dokončno se pa odločim v sredo. Imam pa namen tudi tam počivat, ker ne bo preveč natrpan program.

@Katka15: Super za nuhalno. [sm=smiley1.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 14:38:15)

Katka15- Superr sem vesela zate[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]...lepo da je bilo use uredu in da je živahe prav lepo jih je že zdaj gledat kako poskakujejo[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]...
RH82- sam da je vse OK in da ni nič hujšega[sm=smiley2.gif]... Nas že zdaj radi preplašijo na hitro ane?[sm=smiley36.gif]

RH82 -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 16:21:26)

Ja, meni moj kar nagaja, čeprav mislim, da ni kriv dojenček. Glede na temeljit pregled je dežurna izločila vse možnosti za krvavitev, pa je še vedno minimalna. V bistvu sem včeraj in danes samo ponoči opazila malo izcedka, čisto redkega, čez dan pa sem ter tja ravno toliko, da je kakšna pikica na dnevnem vložku. Se niti ne obremenjujem več s tem, ker se sicer dobro počutim. Moti me, da je lepo vreme in bi lahko šla ven na sprehod, pa raje ostajam doma in se valjam po kavču. [sm=zmeden.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 19:03:21)

Verjamem da te malo muči zaradi vremena ampak lepega vremena bo še veliko saj je še celo poletje pred nami[sm=smiley36.gif]
Zdaj raje počivaj da bo vse OK[sm=smiley1.gif]
Jaz kadar imam kaj frej raje se uležem pa si okno odprem da usaj vidim kako lepo je na sončku če že nisem na njem[sm=smiley36.gif]...
Drugače RH82 se počutiš uredu? Te kaj boli v spodnjem delu trebuha?

RH82 -> RE: novemberke 2014 (5.5.2014 20:44:22)

Tejkiica, počutim se super. Ravno to mi je všeč, ker zato nimam nobenih skrbi, se je pa težko pazit, če se dobro počutim. Nimam nobenih bolečin v trebuhu, krčev ali česa podobnega. Me je na urgenci ful izprašala glede tega. Pa imela sem tak pregled, kot ga pri G še nikoli nisem (pogledala je vse z UZ - trebuh in maternični vrat, pretipala). Ni bilo videti nobenih sledi krvavitve (ker je bila res mini), razen na vložku par pikic (res samo pikic), ker je v tistih 3 urah čakanja že minilo (še največ krvi je bilo, ko sem začutila in sem se obrisala s papirjem, pa ni bil cel umazan). Ni bilo vidnih hematomov, cist, poškodb, bejbi je veselo migal, srček je imel normalen utrip, maternični vrat zaprt, lega maternica ok...
Imam pa doma čez cel dan odprto okno, samo mi manjka miganje. Sem pred dvema letoma tako obležala zaradi poškodbe kolena in mi je bila muka ne migati.

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (6.5.2014 7:54:32)

Ja pol te pa cist razumem ce se dobr pocuts pa mors lezat je kr tezko tp dvoje uskladit...
Ampak pomembno je da je tvoja pikica uredu in da veselo miga[sm=smiley36.gif]...
Sploh ce ti je ginekologinja rekla da lahko pride v nosecnosti do tega da malo krvavis pol res ni treba skrbet...tko k si do zdj mal pocitka pa itak brez skrbi in pozitivno naprej[sm=bravo.gif]...
Kako pa ste kaj [sm=nosecka.gif]?
Vas se preganjajo simptomi? Pri meni se blazijo hvala bogu[sm=smiley1.gif]...
Uzivajte v [sm=nosecka.gif] [sm=smiley36.gif]

Zvezdica2014 -> RE: novemberke 2014 (6.5.2014 9:29:06)

Mah, simptomi. Jaz se soočam z zelo bedno težavo, ki je moteča tako meni, kot partnerju. In sicer mi teče vn. Teče. Pozor, to je noro. Prozorna tekočina, da včasih mislim, da mi uhaja urin. Svašta. Poleg tega je še izrazit vonj. Ginekologinja me je pregledala in ni noebnih vnetij. Sedaj imam malo terapije z enimi tableti, ki uravnavajo kislost. AMpak nič ne pomaga. Jezna sem ko ris, ker je tako moteče, da bi si kr zatlača nekaj notr. [sm=jezicek.gif]

Tejkiica -> RE: novemberke 2014 (6.5.2014 11:41:53)

To pa res zna bit zelo moteče...Jaz imam že sam bel tok celo nosečnost nekoliko bolj močan pa me že to zelo moti kaj šele tebe...[sm=smiley24.gif]
Koliko časa pa že imaš terapijo? Če je šele na začetku upajmo da se bo to rešilo če pa gre že proti koncu pa pokliči nazaj da ti to ni nič pomagalo...
Upam da bo kmalo vse OK in da se rešiš tega neprijetnega občutka...

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>