Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Če jim je vsaj nekaj povedala od tega, kar je nam napisala, bi jaz hčero na silo potegnila iz te veze, pa ji potem odpirala možgane. Nimas pravice narediti tako, kot nihce nima pravice na silo tene potegniti iz katere koli zveze. Pa tudi, ce te potegne te ne bo za dolgo. na silo ne gre, dokler clovek ni sam odlocen. Tudi ona bo na silo probala pomagati možu. Tukaj se ne more čakati, da se dobi dovoljenje. Ne bo na silo pomagala mozu. POstavila ga bo v situacijo, ko se bo moral odlociti ali se bo spremenil tako, da bosta spet lahko skupaj ali ne. Odlocitev je popolnoma njegova in jo mora samostojno sprejeti, da bi zadeva uspela. Če si opazovalec (sorodnik, prijatelj, sosed) in nekaj veš, potem ukrepaj. Jaz bi. Pa naj me pošlje v tri krasne, tudi prav, če pa uspe moja pomoč, pa toliko boljše. Ko te poslje v tri krasne ker prehitevas in bolje od nje ves kaj je za njo dobro, te izgubi tudi kot podporo. Tvoja vest je morda "cista" njen polozaj pa slabsi, saj ima ena odprta vrata manj. Pomoc ni v tem, da resujes tuje probleme, pomoc je v tem, da ko se nekdo odloci kaj bi, da ima podporo, da se ji ponudi znanje kam lahko gre, kako lahko ukrepa, katere groznje so prazne groznje, na kaj je treba paziti itn... Ker pa so tukaj vsi malo "bolani" je to začaran krog in težko izpeljati. V takem primeru se čaka to "dno", ki ga omenja. Do tega pa ni potrebe, da pride. Osebno "dno" je razlicno od cloveka do cloveka. Dno je pravzaprav slepa ulica - ko se znajdes v njej vidis kje si in kako si. takrat ukrepas, takrat ko ni vec stranskih ulicic zaradi katerih ti izgleda, da so se drugi izhodi. Po vsem tukaj kar je zapisala, verjamem, da bi ji uspelo reči NE, čepraj jo prej nekdo na silo stran potegne, ne da ga prosi za to. Vec kot jasno je, da ji bo uspelo, vendar samo takrat, ko bo sama na tem. Najtezje je gledati nekoga, ki ga imas rad kako trpi. Vendar skakati in resevati osebo pred nasilnim mozem, pijancem, locevati jo, ne da bi ona na to bila pripravljena je absurd in ne daje dobre rezultate. Glede na dejstvo, da uporabnica le ni tako hudo ogrozena se ji ne more odvzeti moznost samoodlocanja. Odlocitev mora dozoreti in odlocitev mora biti trdna. Moras biti preprican, da je to potrebno narediti in da to hoces narediti. Takrat poisces podporo in resujes. Ljudje , ki pomagajo morajo pomagati v tempu tistega, ki je odlocitev sprejel in v smeri, ki jo zeli. Lahko probas prepricati kaj pa kako vendar v imenu odrasle, poslovno sposobne osebe ne mores in ne smes odlocati. Samostojnost osebe ni zgolj , ko je dobro, velja tudi takrat, ko ne gre vse tako kot je treba. Navsezadnje zamisli koliko mamic bi nasilno odstranila iz zakona z zensko, ki nikakor ne more biti prava za sina , ce bi to slo tako, da lahko odlocas za druge.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 10.2.2014 9:52:25 >