|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Le eno pivo...
6.2.2014 14:48:23   
Barbi5
Asyka - nisem vaša svakinja:)) MOram pa reči, da ste me vsaj nasmejali, ko sem brala začetek vašega posta... hvalabogu takšne štale še nimava, ampak jaz samo toleriram, tako da sem na podobnem, ko naju obe potem prepričata za nazaj...
Sorodniki so tako tako, se popolnoma strinjam. Zato pa sem napisala, da ni šanse, da grem recimo k tašči, ker vem, da bo njen sinek bogi, jaz pa tako po njenem kaj dosti pametnega in koristnega ne naredim... ta odpade. Od sestrične mož je pa tako, da mislim, da bo prvo letel k moji tašči... nevem no... bom še malo premislila glede tega. Res je pa, da mene ne bo upošteval - ne več - kot ste napisale vse, za to je prepozno... zdravljenje pa mislim, da ne pride v poštev, razen če bo dosegel podn, kot je napisano tudi od vas, ker sedaj si nikakor ne prizna in pač reče, da je žejen...
Moram pa reči, da ga kar dosti nese ali kako se naj izrazim... vendar je potem meja, ko je že malo opit, zelo tanka pri njemu, ker potem ne zna nehati in gre ponavadi do konca... ko se tako ničesar več ne spomni (ali pa se noče)...

Predolgo sem odpuščala, predolgo požirala, zato sem se še tukajle gor obrnila, ker preprosto ne morem več... živci me izdajajo, nakopala sem si zaradi tega kar nekaj bolezni... vse to zaradi njegove pijače!?!? Ne več.... vendar samo še pogum rabim.... imam ga res rada, ampak on ima rajši tisto "eno" pivo...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.2.2014 14:49:15   
Barbi5
Hja, meni je bilo tudi čudno to, da bi tašča stopila na stran snahe...user posted image

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.2.2014 15:02:51   
asyka
LuLU pri nas imamo sestriče in sestrične. Od nekdaj smo tako govorili, se noben ne more navaditi na bratrance. Je pa res verjetno to posledica, da bratrancev nimam user posted image same babe smo v familiji.

Barbi5 no, vsaj nasmejala sem te :) Zberi pogum, ženske smo močne ko je to potrebno. Moč pa vsaj jaz mislim, črpamo iz tistega malega pajacka ki je naš copy paste user posted image Pazi pri sorodnikih res, da ne boš nakoncu imela še večje čorbe.

No, pa niso vse tašče take, moja zdaj žal pokojna, se je tudi znala postaviti za mene. Čeprav je včasih bil problem, da je ona narobe videla problem user posted image Je pa itak znala tudi drek mešat kot vse.

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.2.2014 15:12:42   
Barbi5
Ja pa iiii, tisti mali pajac - lepo ste to napisali;)) Bom morala zanjo biti močna, ja!! Hja, na splošno sem napisala, vendar vse tašče res niso takšne.
Hvala za vse odgovore vsem!!!!

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.2.2014 15:13:37   
malaMravljica
O tej temi ne bi pametovala jaz, ker pojma nimam, pa sem videla temo tam na desni in jo kliknila, ker sem predvidevala, da je stos. Smo pa imeli danes pri kosilu isto temo, o dveh ozdravljenih alkoholikih smo govorili, danes super tipa in o enem, ki ravno notri v to sranje pada. Ti bom odgovorila tko kot sem danes to slisala, ok. Aja, nisem prebrala uvodnega teksta do konca, do tja srm prisla, ko je tvoj moz dal pripombo, da bo vse ok ko vaju s hcerko ubije. Hec a, to je pa res tema za hec, pomisli se enkrat kaj je reku, za se zjokat.

Ti imas samo eno moznost pred sabo. Ljubega moza postavi pred vrata. Poves, da sta ti in hcerka preteklost dokler ne bo ozdravljen. In to isto mora storit njegova mama. Ko bo ostal brez vseh ima moznost, da vidi kje je pristal. Ce ga ne postavi pred vrata tudi mama pa itak nima moznosti. In pol naj gre na zdravljenje in sledi nobene kapljice vec. In ce pride do tu imas ti moznost, da boste spet druzina.
Da se ga sedaj nacuka vsake kvatre in se ga ti bojis, to ni lih fajn zate predvidevam. Da pijan vozi in to sedaj v ledu, mu niti ne potegne, da bi taxi poklical recimo. In pripombe kot sem jo ze omenila. Tvoj moz rabi zdravljenje.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.2.2014 16:50:12   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: petea

LuLu,
zato pa je tu RR, da se vsak dan kaj novega naučimo user posted image

par dni nazaj me je ena znanka opozorila, da pa bo težka, da bi ona imela snaho že zdaj, sin je premlad user posted image

tudi ponavljanje in utrjevanje (sveže) pridobljenega znanja je del učenja, pravzaprav celo njegov zelo pomemben del user posted image

daj menjaj temo user posted image
user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.2.2014 16:56:06   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5

vse to zaradi njegove pijače!?!? Ne več.... vendar samo še pogum rabim.... imam ga res rada, ampak on ima rajši tisto "eno" pivo...

še vedno ne razumeš... bolan je!
jemlji ga, kot bolnika, ne smili se sama sebi, ne obtožuj ga, tu je potrebna akcija in zdravljenje. In ni potrebno, da doseže dno. Dno pri alkoholikih je smrt. Nižje res ne gre. Tako jaz to gledam. Ne čakaj, če bi tvoj mož imela katerokoli drugo bolezen, bi mu takoj pomagala... ni fer do njega sedaj, ne poznaš alkoholizma.
kriva nisi za nič, boš pa kriva, če boš zdaj le sedela in čakala, da doseže neko dno user posted image
Bo to udarec, tebe ali otroka, bo to prometna nesreča, kjer bo on poškodovan ali kak drug človek, bo to kršenje JRI in bo šel na hladno za 24 ur? Kaj je za tebe dno?
Da leži ves poscan na stopnišču bloka, kot je en sosed v prejšnjem stanovanju?
Kaj čakaš? Resno sprašujem...

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.2.2014 17:21:26   
Barbi5
LuLu... user posted image ne, ne razumem... ampak sploh nevem kako se naj tega lotim... kot sem že napisala, sem mu tako enkrat med pogovorom lepo rekla, da če rabi kakšno pomoč, nevem psihično ali za zdravljenje, sem mu na voljo... pa me je skoraj ubil s pogledom!! Da ne govorim o tem, da je rekel, da se naj ne zaj... z njim, da on ni bolan, da se je odločo nehati piti in da je tako nekaj časa razmišljal o tem, da bi preprosto končal to življenje, ker je tak fejst glede smrti očeta razočaran nad življenjem... jaz mu očeta ne morem vrniti, torej mi skozi pravi, da naj ga pustim pri miru in naj ne gnjavim...
Kaj naj še rinem v njega? Res nevem kako se naj lotim zadeve, ker me preprosto ne posluša. Ko omenim alkohol, je ogenj v strehi... in mislila sem, da vsega tega, kar si napisala, ne bi doživela, če bi ga odslovila... nevem, ne zmorem več in niti nevem kaj storiti...
Danes se recimo sploh ne pogovarja z mano, ker je jezen kao, da je moral včeraj poslušati zakaj spet toliko pije, ko je spil 5,6 piv zvečer, da je le žejen in podobne fore...

???

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.2.2014 17:32:07   
Stanislava_

Problem je namreč moj mož.
Na začetku zveze, sedaj bova kmalu skupaj 10 let, 6 let poročena, je že pokazal svojo napako oziroma slabost, da je pijan čisto drug človek - zmerja mene, kar nori naokoli oziroma kar želi nekam iti in letati okoli... to je čisto takšno obnašanje, kot ga je imel njegov pokojni oče.

Toliko kot praviš, da je problem tvoj mož, si problem ti. Napačna izbira - saj si vedela, kdo je, a si vseeno ostala z njim.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 34
6.2.2014 17:33:02   
Stanislava_

LuLu... user posted image ne, ne razumem... ampak sploh nevem kako se naj tega lotim... kot sem že napisala, sem mu tako enkrat med pogovorom lepo rekla, da če rabi kakšno pomoč, nevem psihično ali za zdravljenje, sem mu na voljo... pa me je skoraj ubil s pogledom!!

Potrebuješ jo tudi ti. Če bi bila "ok", se ne bi navezala na takega moškega.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 35
6.2.2014 17:33:05   
LuLu

se lahko kam umakneš za nekaj časa? Kakim sorodnikom?

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.2.2014 17:36:16   
LuLu
se strinjam s Stanislavo_
sebe moraš prvo zrihtati, ker četudi greš od njega, se ničesar ne naučiš, boš naletela na podobnega človeka.
saj poznaš tisto... Spremeni sebe in spremenil boš svet.
Ni pa lahko spreminjati sebe, ampak veš zakaj in za koga se boš spreminjala. Za dve sebi najbolj ljubi osebi.. ti in tvoj otrok

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 37
6.2.2014 17:52:50   
Vijoličarka
Alkoholizem je bolezen. Nismo vsi ljudje enako genetsko in kemično sestavljeni, zato, kot tudi na druge reči, na alkohol reagiramo različno. Proti tvojemu možu deljujejo najprej geni, nato pa še vsesplošna slovenska bolezen: toleranca do alkoholikov.

Ker je bolan, ni sposoben racionalno razmišljati. Išče sto in sto izgovorov, pojasnil... in mati narava je dala zasvojencem praktično nadnaravne sposobnosti, ko je treba braniti njihovo stališče. Znajo nastopati tako prepričljivo, da se človek na koncu že res počuti kot totalna svinja, da je sploh kaj omenil, predlagal.  Bolan ni samo on, bolana je tudi njegova okolica, kateri je nemogoče dopovedati, da zanj alkohol ne pomeni, da je ''samo malo dobre volje'', ampak mu uničuje telo, osebnost, uničuje pa tudi tebe in hčerko.

Tvoj mož ne bo nikoli človek, ki lahko ''malo spije'' in je potem dobre volje ali pa mogoče zaspan ali pa mu je slabo. Tvoj mož nima mere, ne zna se ustaviti, ko ''je dovolj'', ker enostavno v sebi nima tistega ''opozorilnega gumba'', ki ga imajo mnogi drugi ljudje. Alkohol mu udari na živce, ga razdraži, mu popolnoma spremeni osebnost. Dejansko lahko govorimo o primeru Dr. Jekyll in  Mr. Hyde in z leti zlobni Hyde prevlada dobrega Jekylla. Alkohol namreč počasi, vendar vztrajno uničuje živčne celice ter spreminja osebnost. Zdaj, ko je mlad, njegovi podvigi niso nič proti temu kar bo počel, ko bo starejši.

Žal, genetika in njegov ustroj, vse je proti tvojemu možu. Niti pod razno ni in nikoli ne bo sposoben kontrolirati svojega pitja in še manj svojega obnašanja. In kar je groteskno, okolica bo vse skupaj raje videla kot ''kdo bo koga'' in bodo seveda obsojali ''tečno ženo'', pa mamici je tudi najvaženjše, da ima sinek prav, pa četudi ga to ubije. Ker pitje je slovenski nacionalni šport in pika. Zabava brez alkohola ne more biti prava zabava in človek, ki ne pije, kvari družbo. Človek, ki preprečuje drugim, da bi pili, je pa sploh tečnoba na kvadrat.

Zanj je edina rešitev zdravljenje in po končanem zdravljenju popolna abstinenca. Okolici pa je treba dopovedati, da je njegov organizem tak, da na alkohol ne reagira normalno. Ponujati njemu alkohol je enako, kot da bi diabetika sill s čokolado ali nekoga, ki ne prenaša laktoze, z mlekom. Preprosto povedano: v bistvu je na alkohol alergičen, posledice pa so nesposobnost omejiti vnešeno količino in nasilje, ki se stopnjuje.

Potrebujeta strokovno pomoč. Nujno. Ne prepiraj se z njim, ko je pijan, ker nima smisla, ker ko je pijan, on ni on, ampak njegov ''zlobni jaz'', s katerim se ni mogoče racionalno pogovarjati. Pogovorita se, ko bo trezen. Ponudi mu vso potrebno pomoč, ki jo bo potreboval tekom odvajanja.

Kar se bratranca, ki je priprapravljen pomagati tiče, je bistvegega pomena ali se ta človek zaveda, da je tvoj mož bolnik in na alkohol alergičen ali tudi on misli, da ga je treba omejiti samo na eno pivo in potem bo vse v redu.

V procesu zdravljenja sodelujejo tudi sorodniki, žena pa sploh. Strokovnjaki ti bodo znali povedati, kako ravnati z okolico, ki misli, da dela bolniku uslugo, če mu daje potuho. Obstaja društvo za sorodnike alkoholikov http://www.al-anon.si/index.php , poveži se z njimi.

Skratka, daj mu mužnost, potrudi se. Ampak če tvoj trud ne bo obrodil sadov, pa napravi načrt za samostojno življenje.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 6.2.2014 17:53:55 >

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 38
6.2.2014 20:38:03   
Barbi5
Hja, imate prav.... ste mi prav odprle oči. Pred njim nisem imela resne zveze in čeprav sem bila stara 22 let, sem se šele tedaj res zaljubila vanj. Verjetno je tudi to krivo, da sem marsikaj tolerirala, ker sem prej pač srečevala bolj drugačne moške, ki so od mene želeli le eno stvar...

No, ne iščem izgovorov. Umik ni slaba ideja, vendar žal nevem kako bi to izpeljala. Živimo v isti hiši z mojimi starši, kam naj grem drugam, pa nevem.

Vijoličarka-resnično si to dobro napisala. Družba tolerira, res je. Vendar nevem več kaj storiti. Danes popoldan je bil popolnoma trezen, ker je nato šel v službo, pa sem rekla, če lahko nekaj povem. In sem začela, da kako dolgo se že to dogaja, mu povedala, da me ga je strah na smrt, ko je pijan, da se bojim zase in za hčerko in čisto mirno predlagala, da sem mu na voljo za kakršnokoli pomoč, če bi želel zdravljenje. In po kar nekaj časa pogovora, je na koncu zabil, da on ni alkoholik, da se naj ne zaj...več in da o zdravljenju sploh ne pride v poštev oziroma ne razmišlja, ter da se je že odločil tako, da bo dobro za vse nas, da koma ne želi več biti nikoli v življenju, nehal piti kakšno pivo pa ne bo...
Kaj še naj?? Res... kaj naj??

Hvala vam 100xxx!!

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.2.2014 20:48:53   
petea

da koma ne želi več biti nikoli v življenju,

tvoja toleranca do njegovega opijanja bi, po mojem, morala biti postavljena veliko nižje od kome
mislim, da ne rabi biti za neprimerno opijanje določeno le opijanje do konca - ko je 'koma', verjetno tako ali tako nič več ne more - hujše je lahko, če (pre-)opit napačno oceni svoje sposobnosti in naredi kakšno neumnost (prometno nesrečo, napad ...)

kaj narediti - postaviti meje njegovih dejanj, reakcij, ki si jih pripravljena sprejeti pri njem, mu jih vnaprej, ko je trezen, jasno povedati ter povedati, kaj boš naredila, če jih prekorači, ter, če slučajno pride do tega, napovedano tudi izpelji (npr. da ga izseliš ali se izseliš sama s hčerko)

pa, kot je bilo že predlagano, ga takrat posnami, za vsaj slučaj

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 40
6.2.2014 20:51:14   
LuLu
če je hiša tvoja, oz. od tvojih staršev, mu pač reči, da naj on gre, v kolikor še eno pivo spije. Ker nima meje, dobro veš, kam to pivo pelje. Če je žejen, naj si vodo nalije. Naredi isto, kot ti in tvoj otrok. Da pijan v hišo nima vstopa, drugače mu boš stvari ven vrgla, policijo poklicala in se naj odseli...
Pa pomoč tvojih staršev? Kaj rečeta na to?

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 41
6.2.2014 20:54:59   
Stanislava_

in je rekel, da preprosta rešitev obstaja, da naju pač ubije in je to to... nisem imela več moči za jok, poklicala sem najboljšo prijateljico,

Naslednjič pokliči policijo in si poišči strokovno pomoč. Če jo on (očitno?) zavrača, si pomagaj vsaj sama, ker tako kot živiš, ti NI treba živeti.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 42
6.2.2014 20:55:10   
LuLu

da bi preprosto končal to življenje, ker je tak fejst glede smrti očeta razočaran nad življenjem... jaz mu očeta ne morem vrniti, torej mi skozi pravi, da naj ga pustim pri miru in naj ne gnjavim...

grožnje s samomorom so tipične za odvisnike. Le redki jih uresničijo

To odebeljeno pa mu povej, da boš uresničila, če bo še pil. Dobil bo, kar si želi. Lahko si sam spakira, ali pa če boš pri volji mu pomagaj user posted image

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 43
6.2.2014 20:57:54   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

in je rekel, da preprosta rešitev obstaja, da naju pač ubije in je to to... nisem imela več moči za jok, poklicala sem najboljšo prijateljico,

Naslednjič pokliči policijo in si poišči strokovno pomoč. Če jo on (očitno?) zavrača, si pomagaj vsaj sama, ker tako kot živiš, ti NI treba živeti.

đizs, to sem spregledala... pa to je ja resna grožnja, to je zrelo za prijavo na policijo

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
6.2.2014 20:59:00   
petea

ko je spil 5,6 piv zvečer, da je le žejen

za žejo se ne spije 2 litra piva, sploh pa ne pozimi, zvečer

odžejajo brezalkoholni napitki, predvsem voda, nesladkan čaj ipd.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 45
6.2.2014 21:10:50   
Stanislava_

Živimo v isti hiši z mojimi starši, kam naj grem drugam, pa nevem.

Kaj je narobe s tvojim očetom? Kateri (pravi) moški lahko gleda, da se tako grdo ravno z žensko, in to še pod domačo streho. Če bi bil dedc, bi ga že zdavnaj pred vrata postavil.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 46
6.2.2014 21:17:34   
mateyka

Kaj je narobe s tvojim očetom? Kateri (pravi) moški lahko gleda, da se tako grdo ravno z žensko, in to še pod domačo streho. Če bi bil dedc, bi ga že zdavnaj pred vrata postavil.

mogoče ne ve. kolikor sem razumela, noben ne ve kaj ji on govori (grozi).

Neposredna povezava do sporočila: 47
6.2.2014 21:19:01   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

mogoče ne ve. kolikor sem razumela, noben ne ve kaj ji on govori (grozi).

To presliši? In spregleda, da hodi mož pijan domov user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
6.2.2014 21:26:31   
mateyka
pijan že, samo ne tudi problematičen. pa saj to veš, ni nič nenavadnega pri slovencih redno kaj spit in hodit domov rahlo okajen.

meni je že to preveč, da ga ne moti pijan vozit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 49
6.2.2014 21:27:23   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

meni je že to preveč, da ga ne moti pijan vozit user posted image

Itak.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?