ronja
|
Sva dva mednarodna raziskovalca in pisca eksplicitnih raziskovalnih projektov. Jaz prihajam iz Slovenije, kolega iz Avstrije. haha, no, potem je en del resničen: dva fanta, različnih narodnosti in njun mali projekt;). Mi je pa zelo zelo všeč, da se je na koncu izkazalo, da je za vsem tem ipak dober namen . Da ni samo fora v tem, da bi se en mulo zadaj režal na veliko (meni se je vedno pri takih provokacijah kar malo fajn zdelo, da lahko nasmejim par mulcev s par stavki:), ampak da ima eno večjo vrednost. Ne vem, zakaj bi se počutila izdano, saj mi ni nihče nič hudega naredil. In nič neprijetnega se mi ni zgodilo. Se pa strinjam z Vijoličarko, da je to zelo slabo za lgb skupnost in tu bi se morali zavedat svoje odgovornosti. Malo me moti to, da so bile kao vse besede pretehtane in večkrat razmišljene in potem hkrati en napiše eno bedarijo, na katero morajo drugi pazit - mislim - če ste se te stvari prej dogovorili, kako to? To me zanima iz čisto znanstvenega stališča. Malo več načrtovanje ne bi škodilo, pa če gre za uradno raziskavo ali pa samo za "osebni projekt";). Sem pa po svoje vesela, ko vidim, da to, kar mi delamo, očitno ni tako slabo, vsaj domišljeno je precej bolj... Ker do svojega dela si navadno kritičen in najbolj od vseh poznaš napake in na koncu samo napake vidiš... POtem ko vidiš, kaj vse počnejo drugi, pa se malo pomiriš;). Vsaj tiste najbolj osnovne napake recimo ne delamo vsi: da že štartaš v raziskavo z odgovorom, ki ga hočeš dobit... take so praviloma brezveze: če že veš odgovor, zakaj raziskuješ, če ne veš, kako lahko rečeš, kaj boš dobil... Aha, mogoce podatek, v Avstriji so Thomasa obozevali! Resno. Sploh se ni mogel skregat. Slo je tako dalec, da bolj kot je tezil, bolj so ga ljubili. Hahahahahahahaha. Balkanci imamo drugo logiko;). No, tole je bila resnična raziskava: so dali nemškim otrokom za narisat čim lepšo sliko s svinčnikom. Ne da bi slike pogledali, so morali potem vse čim bolj lepo zradirat. In potem so pobrali liste, jih dali na kup in ne da bi eno pogledali, vse strgali. Nemški otroci so vse to pridno naredili in se niti na koncu niso usajali. NI treba povedat, da balkanci niti zradirat niso hoteli . Meni se to zdi dobro (balkanska logika v tem primeru). Za razliko od nasih forumasev, so v tujini bistveno bolj sofisticirani in tako namenski forumi res sluzijo namenu. Balkanci pač razmišljamo s svojo glavo in nekateri tudi povejo tako:). Oboje ima svoje pluse. V nebo vpijoč fehler vaše "raziskave" je ta, da slovenski Lukka ni bil ista oseba kot avstrijski Thomas. Če ni istega pisal Tomas kot tu Lukka, potem je raziskava čisto brezveze. Vem, da je forum živ, vendar bi morale bit vse predpostavke (provokacije) iste. Obvladovanje foruma je verjetno mišljeno v smislu, da večinoma ljudje potem beremo teme, ki jih fiktivna oseba odpira, ne pa odpiramo pa svojih - če so izmerili, da jih je 40% manj, mogoče je res, sama nisem merila. In mogoce za podatek, preko 50 zawebnih sporocil smo dobili v mesecu decembru in to od uporabnic, ki se nikdar ne oglasajo, ali pa so obupale. In vecinoma si na tapeti ti, pa se nekaj najbolj glasnih. Ampak glej, to je pac forum in vsak ima pravico sodelovati. Nad čem pa so se pritoževale? To bi bil za rr najbolj relevanten podatek... in bi lahko raziskava vsaj kaj dobrega prinesla. In nas namen je tudi bil, da je stalno prisotno vprasanje, ali tako bizarna oseba lahko dejansko obstaja. Glede na to, da obstajajo ljudje, ki posiljujejo in ubijajo otroke, obstaja še kaj precej hujšega kot je bil Lukka. Na žalost. Kje tiči fenomen "lepljenja" na fiktivno, za katero celo z veliko verjetnostjo domnevamo, da ni resnično - a se vseeno lepimo znova in znova? Drugačno je, zanimivo in tudi odgovori so drugačni in zanimivi in zato greš pogledat. Pa saj patrino nismo sovražile. To, da se z nekom ne strinjaš in si to poveš, ne pomeni, da se sovražiš. Kot je ona sama enkrat rekla, sva bili midve kot dva stara zakonca: se kregata, samo se mata rada, če parafraziram. Je bila vesela, ko sem prišla nazaj (oz. vsaj to napisala). Ker je fajn z nekom debatirat - kot je rekel vodič na davincijevi razstavi: da se je da vinci družil z nekim brihtnim tiranom, ker se je pač lahko z njim pogovarjal, z neumnimi se je dolgčas (to so njegove besede, ne moje, je pa nekaj resnice notri). Na srečo zdaj ni več treba izbirat med tirani, da najdeš koga, da se lahko pogovarjaš z njim. Vsekakor imam rajši ta svet, kjer se pogovarjaš z virtualnimi raziskovalci kot pa s tirani:). Hahahah, mateyka. Si zamisliš koliko moraš biti sam upiljen, da verjameš takim budalaštinam kot jih je pisal lukka. Uškinamama, obstajajo celo ljudje, ki prostitutkam ponujajo jakno sredi noči Mimogrede, tole se je splačalo brat že samo zaradi tvojega avatarja - saj veš, da sem bolj slabovidna - nisem nikoli dojela, da kuža sedi na mucki!