|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zajter - večerja
4.4.2014 12:19:16   
Jabček
http://www.mojvideo.com/video-fizou-la-vers/3b2fd88656833847182b

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 176
4.4.2014 12:22:56   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Zanima me ,ali se vam tudi človeka,ki je star,starejši(50,60...) ne zdi narobe ubiti?seveda na čim bolj neboleč način,hiter itd....
Čeprav je še polen energije in bi še rad živel.

tvoj problem je, ker skoz enačiš živali in ljudi. zato tudi ta zgornja primerjava. večina ljudi pač tega ne dela, ker vidijo razlike (ker dejansko tudi so). rastline pa itak ignoriaš na celi črti... ne vem, če ima smisel sploh debatirat, itak nočeš slišat o zakaju in razlogih, da smo lahko razširjeni čez meje habitata primatov, genu za toleranco mleka.. itd.

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 177
4.4.2014 12:28:14   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček

http://www.mojvideo.com/video-fizou-la-vers/3b2fd88656833847182b

Ha, ha, super komad.

Sicer pa, jaz ne bi mogla imet doma živali za vzrejo prav zato ker se preveč navežem na njih, pa bi bil cel kažin če bi morale pod nož (in je tudi bil ko sem bila še otrok pa smo imeli par zajčkov(so se namnožili potem), nikoli nobenega nismo smeli dat pod nož).

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 178
4.4.2014 12:38:35   
skuštrana
Dilove, kako pa veš da ne trpijo živali ko orjejo njivo na kateri bo zrastla tvoja zelenjava? To je mukotrpno delo, oranje... aha, to danes delajo traktorji, ne živali. ampak tako se onesnazuje narava. pa smo v začaranem krogu. Glej, življenje ni samo črno in belo, je vsakega nekaj...Super da ste vegani, ampak ne drugim solit pameti da je to edino pravilno...ker za druge to pač ni. in vsi imamo pravico izbrati tisto kar nam odgovarja, a ne?

Kaj pa boš rekla otroku če bojo slučajno šli s šolo na izlet v zoo? Da ne sme it ker.... Da naj počaka pred zoojem? Ali pa ta dan ne bo šel v šolo oz. na izlet?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 179
4.4.2014 12:48:15   
Jabček
Jaz ne bom pozabila ene punčke, ki je bila letos pri nas na rojstnem dnevu. Ma doma so vegani pa res ne jejo niti sladkarij, v glavnem ima precej omejeno to hranjenje. Kako se je to dete filalo z bonboni, keksi, torto. Za vse ostale lahko rečem, da jih tisti bonboni niso glih ganli, tu pa tam je kateri katerega vzel, ker so imeli precej drugega dela, tut pri pinjati, ko so se vsuli bonboni pa listki - so recimo raje še naprej tolkli po pinjati, medtem ko si je tisto ubogo dete filalo žepe z slaščicami. Pa sokove, res, jaz vam ne znam povedat kako je to zgledalo. Sem bila precej v dilemi, ali ji rečem, da je dovolj, da je res ne bo trebušček bolel, pa sem potem raje pustila - naj je, naj se ima lepo, ne bom je še jaz gnjavila s tem, koliko bonbonov je pametno pojest. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 180
4.4.2014 13:04:56   
mateyka
eh Japček, nima to veze kaj so doma. naša NIKOL, od rojstva ne mara sladkarij al a bonbon in kar je primarno iz sladkorja narejeno (lizike, gumi bonbone, marshmallow penaste, 505 sa crtom, whatever že..). čokolada, to ja, ampak cukraste zadeve pa ne. so v vrtcu vsi jedli, ona je pa gledala. hočem rečt - lahk bi bli zarad nje vegani al pa vsejedci, njej to ne bi pasalo.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 4.4.2014 13:05:32 >

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 181
4.4.2014 13:12:28   
Jabček
Samo tvoja tamala tudi ne bo dobila napada na sladkarije, 1x ko tebe ne bo zraven in ji ne boš ti omejevala (al sladkarije al meso al karkoli pač že). Ker pozna okus in njej to ni dobro - odločila se je sama (HB, da se je tako odločila, pametna punca).
Zame je to ohohoho razlika - ali ima otrok doma na voljo oziroma kakšen odnos imajo doma do hrane. To se pri sladkarijah najboljše vidi - otroci po večino jedo od sladkarij nekaj kar jim je dobro (al so to samo homemade zadeve, al gumiboni, al sladoled, čokolado, pač imajo razvit okus in razlikujejo med sladkarijami/slanarijami). Bolj redkokdaj doživiš, da se nekdo baše-baše.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 182
4.4.2014 13:14:47   
Jabček
Pa še nekaj - če imaš ti skupinco otrok in boš postavil na mizo recimo bonbončke, čokoladice itn. - saj bodo jedli, ampak ne bodo kar zraven posodice stali, dokler jih ne zmanjka, ne bodo si jih filali po žepih in to 'kao' na skrivaj, da jih nihče ne gleda. Ok, se bodo zagrebli za nekaj kar jim je FUL dobro, ampak na drugačen način. Ma vidi se . Pa tukaj ne trdim, da gre za nevzgojenega otroka - ker se ni šlo, punčka je totalno manirlih, samo vseeno se mi je pa pikica zasmilila.

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 183
4.4.2014 13:22:33   
ronja
Kar se pa hrane tiče - se ne spuščam v debate več sploh - še nisem srečala res srečnega vegana. Ali pa da me ne bi utrujal vsaj z enim svojim neskončnim govorom, pa tudi če se trudiš s tehtnimi argumenti - se ne dajo.

Jaz poznam 1 takega vegana in par takih vegijev. Niso vsi tako militantni, se pa res tiste najbolj opazi...

Jabček, pri nas doma mami ni kupovala nobenih slanarj whatsoever (nikoli vživljenju nobeb+nega smokija, čipsa, bobi palčk, prestic, nič, nikoli, niti ene vrečke, nobenih bonbonov ali kakih twixov itd...) - posledica: ko smo otroci kam šli na kak rd, zabavo, smo se vsi 3je (pa smo precej narazen, zeloo različni karakterji, itd...) nažrli teh reči do bruhanja - dobesedno! Pretiravat ni dobro, čeprav je đank na splošno res škodljiv. Ampak je boljše, da parkrat na leto probajo đank, da ni to tista "uvau" stvar...

Dilove, kar pravimo mi, je da tudi rastline nočejo bit pojedene. In čeprav smo mi živali in živali jemo rastline in/ali živali, to ne pomeni, da mislim, da imajo živali veliko večjo pravico živet kot pa rastline. Mislim, da moramo z obojimi lepo delat, to ja. Kar se tiče ubijanja rastlin - verjela ali ne - meni vrtnarstvo ne leži prav zato, ker moraš populit plevel. Meni ga je težko izpulit in vršt stran. Ker vem, da bi tudi plevel rad živel. Pa jem zelenjavo, ki jo pridelajo tako, da ves plevel stran populijo in me to nič ne moti. Mi je pa tudi to težko naredit. Še težje bi mi bilo ubit žival. Če bi bili pa tamali lačni, bi jo pa brez problema. Ne delam pa si utvar, da katerokoli živo bitje ne bi rado živelo. Vsa bi, pa jih pobijam, vede, nevede, hote in nehote. Težko bi mi blo delat poskuse, kjer bi morala žival, čeprav žužo, ubit. Na vajah sem se vedno zmenila, da sem delala na že mrtvih, ki so umrle v kakem vzorčenju - celo za čebelo, čeprav naj bi potem nič ne videla, pa sem imela srečo in celo videla več kot ostali, je bila očitno fajn ohranjena:). Tako da - to, da mi je težko, ne pomeni, da to obsojam.

Tudi za živali včasih niso vedeli, da čutijo in so mislili svašta neumnosti. V strokovni literaturi še zdaj ne moreš napisat, da imajo čustva, čeprav je to vsem jasno, tudi znanstvenikom. Počasi se nam odstira svet rastlin, vidimo, da tudi one komunicirajo, da imajo sicer čisto drug sistem (biokemija), ki ga mi ne zaznamo in nam je zato čisto nepojemljiv, vendar to ne pomeni, da ne čutijo. In da nočejo živet. Edino, kar bi bilo iz stališča ostalih živih bitij moralno, bi bilo frutivorstvo - če bi jedli samo sadje, ki je itak hotelo bit pojedeno - samo bi se morali potem pokakat nekam, kejr bi to sadje lahko zraslo, da bi se to rastlini res splačalo... Ne pa da to odplakne nekam v Jadran in Črno morje...

Prav je, da stremimo k boljšemu življenju - za planet in za druga živa bitja. Vendar vsak naredi en kompromis. Nekdo nekje, drugi drugje. Ja pa prav opozarjat na mučenje živali, kje in kako se dogaja in zelo prav je to ustavit. V klavnici je težko delat in težko ostaneš normalen tam, to je gotovo res. Vendar obstajajo različni načini, taki, kjer žival ne ve, kaj jo čaka in je nihče ne muči prej in taki, kjer ji je grozno. Učinkovitejši način za spremembo miselnosti je po moje od prof. Štuhca, ki opozarja, da je tudi meso neprimerno kakovostnejše, če je žival ubita na human način. Ker če opozarjaš samo na živalsko trpljenje, nekateri ljudi ne boš nikoli dosegla. Dobro hočejo pa jest tudi ti ljudje. Zato se splača vedno poiskat različne načine.

Če se postaviš radikalno na drugo stran, te nehajo poslušat. In ti lahko celo življenje ješ vegansko, pa bo nekdo, ki je meso 1x/teden in je prepričal 5 drugih, da so zmanjšali meso iz 1x/dan na 2x/teden, naredil več - prihranil boživljenje več živalim, razumeš? Čeprav jih je, bo na dolgi rok naredil boljše. Ker spremembe ne grejo na hitro. Zato vedno govorim vegijem, da obstaja drug način, bolj učinkovit...

- objavljajte dobre brezmesne recepte, ti ki poznaš veliko veganskih, objavljaj veganske slaščice, to hitro manjka, če vzameš mleko in jajca
- ne obsojajte, rajši premikajte
- počasi - zmanjšanje je napredek. Če rečeš: vsi, ki jejo meso, so morilci, te nihče ne bo resno jemal. Ker morimo vsi - tudi živali morimo vsi - povoziš žuželke, tudi kakega ježa, počiš komarja, itd... In boš takoj to dobila na nos. Če rečeš: da se tudi brez, to pa to je recimo ful dobro, probajte kdaj zamenjat kak obrok. pa boš mogoče z enim receptom prihranila življenje ene živali.
- velike probleme rešuj per partes, kot je moj oče vedno govoril - po delih. Torej: ker ne boš vseh naenkrat spremenila (sploh ne s takim načinom), da bi postali vegani, ki ne bojo nikoli škodili nobeni živali... poizkušaj po delih: ok, tisti, ki jeste živali, a bi mogoče lahko jedli bolj take, ki so vsaj srečno živele. Če mene vprašaš, takoj zamenjam srečno živeljenje, kjer me na koncu ubijejo za životarjenje do smrti. Mogoče malo zmanjšate, to je že veliko! Če daš ljudem priznanje za njihov trud, se bojo trudili vedno bolj. Če jih obsodiš, da je vse isto - potem zakaj bi se trudili? To vam manjka, veliki večini. Meni je škoda, ker se vedno znajdem v poziciji, ko se strinjam z idejami, pa nikakor ne z načinom...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 184
4.4.2014 13:28:18   
*miska.mcc*
ronja, sori ampak..... user posted image

kako veš, da jagoda hoče bit pojedena, česen pa noče v solato?   user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 185
4.4.2014 13:35:45   
*miska.mcc*
aja, še neki.   (moraaaaaaaaam!!!!! user posted image )

naprimer sliva:  ima rajši, da se jo direkt poje, al ji je ljubše jit v marmelado?

sorry sorry sorry, ampak se fuuuuul smejem!!!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
4.4.2014 13:38:46   
liliana
Vseeno pa upam, da klopa, ko ga izpulite iz svojih dimelj ali izza otrokovega ušesa ne vržete nekateri nazaj v naravo mapak ga fentateuser posted image ......

< Sporočilo je popravil liliana -- 4.4.2014 13:39:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 187
4.4.2014 13:38:52   
Jabček

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

naprimer sliva:  ima rajši, da se jo direkt poje, al ji je ljubše jit v marmelado?

Ti bi tut verjetno rajš, da se te ne kr pri živem telesu poje, ane.

Kk nore ste user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 188
4.4.2014 13:41:32   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček

user posted image

Ti bi tut verjetno rajš, da se te ne kr pri živem telesu poje, ane.

Kk nore ste user posted image

sam, a ni bolš da te nekdo pregrizne, kakor skuha?

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 189
4.4.2014 14:49:01   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Edino, kar bi bilo iz stališča ostalih živih bitij moralno, bi bilo frutivorstvo - če bi jedli samo sadje, ki je itak hotelo bit pojedeno - samo bi se morali potem pokakat nekam, kejr bi to sadje lahko zraslo, da bi se to rastlini res splačalo...

frutivorstvo in širjenje semen? kmet temu reče "the art of poo"..

ok, šalo na stran - ful omejen prehranjevalni koncept; ne moreš srat manga v evropi, jagode v indiji in hjortrona v sloveniji.

sorry - v bistvu se ne da dat šale na stran user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 190
4.4.2014 14:51:34   
mateyka

sam, a ni bolš da te nekdo pregrizne, kakor skuha?

ja, dilema.. kako bi rada bila pripravljena, če te vprašajo lovilci glav v papui novi gvineji. hm, težko rečem za kaj bi se odločila..

Neposredna povezava do sporočila: 191
4.4.2014 15:02:26   
Dilove*
Ne razumem zakaj me ti Ronja želiš prikazati kakor,da nekaj vsiljujem. Mogoče nisi brala za nazaj..ampak jaz definitivno nisem prišla na to temo z tem namenom,prišla sem pomagati,prišla sem z dobrim namenom, res....sem bila pa kar krepko izzvana, se ti ne zdi?. takoj so začela padat polena.potem pa sem povedala tudi svoje mnenje. Bi morala biti tiho? vsako besedo zaviti v vatko? z morilcem pa nebi nobenega zmerjala...prej bi rekla,da so ljudje zavedeni in da so sužnji starih navad,da so otopeli in so izgubili čut za to kaj je prav in kaj ni.
In ubijati živali za svojo prehrano ni prav! tega nemorem zaviti v vatko in ti drugače povedati!

In ne pravim,da rastline ne čutijo(to sem že eneparkrat napisala) ,na nekem nivoju nekaj čutijo, nemoreš pa tega primerjati z živalmi in z nami(ki imamo možgane,nevronske celice, vsak svojo zavest,se zavedamo preteklosti,sedanjosti,prihodnosti itd).,seveda pa me briga tudi za rastline.... poglej koliko gozdov je treba uničiti,da se naredi obdelovalne površine,kjer pridelajo hrano za živali,ki gredo v prehranske namene človeka(medtem ko bi lahko to rastlinsko hrano pojedli ljudje in bi zadoščala za več ljudi),poglej koliko vodnih rastlin je uničenih zaradi izpustov ogromnih količin živalskih iztrebkov. Ali o tem nihče ne razmišlja? to se ne vzame v obzir ko se govori o čustvih rastlin?

Zaradi prehranjevanja z mesom...ne da trpijo samo živali ampak tudi rastline. To želim tukaj povedati pa vsak moje besede obrača posvoje.

Prav je,da delamo spremembe,da bo vsem boljše,prav je,da rastemo in se učimo...dajmo se začeti zavedati kako lahko stvari izboljšamo, z majhnimi koraki naredimo nekaj dobrega.

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

Neposredna povezava do sporočila: 192
4.4.2014 15:16:30   
mateyka

In ne pravim,da rastline ne čutijo(to sem že eneparkrat napisala) ,na nekem nivoju nekaj čutijo, nemoreš pa tega primerjati z živalmi in z nami(ki imamo možgane,nevronske celice, vsak svojo zavest,se zavedamo preteklosti,sedanjosti,prihodnosti itd).

ampak zakaj ne? samo zato ker so drugače narejene, in ti ne vidiš kako globoko čutijo, ne moreš trdit da ni primerljivo. glede na to kako malo vemo, je čisto možno, da je nivo isti, samo drugačen. jaz mislim, da rastline čutijo več na primarnem nivoju kot lahko ena kompleksna žival. in ker je še toliko bolj nemočna in "reciklažno" izpostavljena, je meni na nek način še bolj boga kot en lev, ki ga lovijo za kožo. sploh če je, recimo kot pravi ronja - plevel za nas.

ali pa recimo un podkvičasti rak; vsako leto mu na miljone dojenčkov pojejo ptice, ki jim je to en glavni del njihovega migracijskega cikla, ker ko se nabašejo teh iker, podvojijo težo (bajski ratajo). ampak ptiči to rabijo.. men je to basanje z dojenčki-irkami recimo kr mal grozno. ampak tak je lajf, fantastične stvari, kompleksne stvari, lepe stvari..

https://www.youtube.com/watch?v=wA-NoH_G330

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 193
4.4.2014 15:26:18   
ronja
kako veš, da jagoda hoče bit pojedena, česen pa noče v solato?

Jagoda se na ta način raznaša okoli, zato naredi sočen plod, dobrega okusa in živih barv, da bi ga živali opazile in pojedle, nič ga ne ščiti, ena semena sploh ne sklijejo, če niso prej prebavljena, nekaterim pomaga slina živali, drugim gnojilo. Odvisno od tega, kako so se prilagodila. Nasprotno so semena, ki se skrivajo ali zaščitijo, navadno "želela"ostat neopažena, da jih živali ne bi pojedle. Kostanj ne bo nikoli sklil po tem, ko ga poješ, zato se obda z bodicami, da bi nam to bilo težje. Jagoda se pa nastavlja, rdeča, sladka, sočna - ker njena semena v gnojilu super uspevajo:).

nobeno sadje pa noče, da ga prej segrevaš, ker boš seme skoraj gotovo uničila. Hočejo samo, da ga direkt poješ in pokakaš na drugem, čimbolj primernem mestu, kjer bo lahko nova sliva zrasla.

Ampak vse te personalizacije so v narekovaju, dejansko si rastlina ničesar ne želi, je pa evolucijsko prilagojena temu, da jo pojemo ali pa temu, da se pojedenju izogne, ker se ji eno ali drugo bolj splača. Da me ne bojo bratje biologi fentali:D.

Neposredna povezava do sporočila: 194
4.4.2014 15:33:42   
ronja
sem bila pa kar krepko izzvana, se ti ne zdi?. takoj so začela padat polena.potem pa sem povedala tudi svoje mnenje. Bi morala biti tiho? vsako besedo zaviti v vatko?

Kadar smo zelo drugačni, smo navadno izzvani, ker sami "izzivamo" s svojo drugačnostjo (trust me, been there all my life;). In seveda povemo svoje mnenje, jaz ga tudi (še prevečkrat;). Je pa potem vprašanje, kako ga poveš.
Lej, sama sem mela dojenčke brez plenic večino časa. Kar je veliko ljudi "zmotilo". POtem ko smo se pogovarjali in so ugotovili, da jaz ne mislim, da so plenice neko zlo ali da bi oni to morali začet delat, pa jim ej ratalo simpatično. In ko so videli, da dela, še bolj. Najbolj vleče samo zgled, brez pridige. Čim daš zraven pridige, se v ljudeh zbudi un upornik, to mamo verjetno iz otrošvauser posted image .

Tako da - ni ti treba zavit v vatko - odvisno kaj hočeš. Če hočeš osveščat, je boljše malo bolj obzirno povedat, ker dosežeš s tem širši krog ljudi. In lahko narediš več dobrega...

poglej koliko gozdov je treba uničiti,da se naredi obdelovalne površine,kjer pridelajo hrano za živali,ki gredo v prehranske namene človeka(medtem ko bi lahko to rastlinsko hrano pojedli ljudje in bi zadoščala za več ljudi)

Dejansko tudi za mešano prehrano to ne bi bilo potrebno, če bi ljudje kolobarili in pridelovali sonaravno - to delajo že na nekaj mestih v ZDA, velik poskus in super uspeva!

z majhnimi koraki naredimo nekaj dobrega.

Ja, z majhnimi. To, da nekdo zmanjša meso iz 7x na 5x na teden, je korak. V enem letu je to verjetno več kot ena žival:). Če to dela cela družina, računaj, koliko živali je to... Zato če hočeš dosešt napredek, ne začni s "pomor je pomor in noben umor ni v redu" - ker potem ti bo vsak rekel, da tudi rastlino ubiješ. Se pa strinjam, da če bi jedli več rastlinske hrane, bi bilo tudi manj rastlin izkoriščanih, ker jih za živali rabimo še precej več, ker so take izgube (samo 10% energije se uskladišči v naslednjem nivoju).

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 195
4.4.2014 15:55:37   
patrino

Ne razumem zakaj me ti Ronja želiš prikazati kakor,da nekaj vsiljujem. Mogoče nisi brala za nazaj..ampak jaz definitivno nisem prišla na to temo z tem namenom,prišla sem pomagati,prišla sem z dobrim namenom, res....sem bila pa kar krepko izzvana, se ti ne zdi?. takoj so začela padat polena.potem pa sem povedala tudi svoje mnenje. Bi morala biti tiho? vsako besedo zaviti v vatko? z morilcem pa nebi nobenega zmerjala...prej bi rekla,da so ljudje zavedeni in da so sužnji starih navad,da so otopeli in so izgubili čut za to kaj je prav in kaj ni.
In ubijati živali za svojo prehrano ni prav! tega nemorem zaviti v vatko in ti drugače povedati!

In ne pravim,da rastline ne čutijo(to sem že eneparkrat napisala) ,na nekem nivoju nekaj čutijo, nemoreš pa tega primerjati z živalmi in z nami(ki imamo možgane,nevronske celice, vsak svojo zavest,se zavedamo preteklosti,sedanjosti,prihodnosti itd).,seveda pa me briga tudi za rastline.... poglej koliko gozdov je treba uničiti,da se naredi obdelovalne površine,kjer pridelajo hrano za živali,ki gredo v prehranske namene človeka(medtem ko bi lahko to rastlinsko hrano pojedli ljudje in bi zadoščala za več ljudi),poglej koliko vodnih rastlin je uničenih zaradi izpustov ogromnih količin živalskih iztrebkov. Ali o tem nihče ne razmišlja? to se ne vzame v obzir ko se govori o čustvih rastlin?

Zaradi prehranjevanja z mesom...ne da trpijo samo živali ampak tudi rastline. To želim tukaj povedati pa vsak moje besede obrača posvoje.

Prav je,da delamo spremembe,da bo vsem boljše,prav je,da rastemo in se učimo...dajmo se začeti zavedati kako lahko stvari izboljšamo, z majhnimi koraki naredimo nekaj dobrega.

Dilove- mene osebno ne odbija tvoj način življenja. Mene odbija , mi je grozljiv, tvoj fanatizem. In kot jih je že nekaj reklo, med tvojimi somišljeniki jih je žal preveč takšnih kot si ti in sem gotova, da s takim posiljevalskim pranjem možganov greste na živce tudi tistim, ki so se lepo pri sebi , miroljubno, brez pranja možganov okolici, odločili, da pač ne bodo jedli živali in vse kar lahko od njih pade, priteče itd.Podobno je pri razvpitih spotenciranih gejih, ki delajo norca iz sebe ( tudi resnični homoseksualci jih ne prenašajo), pa pri kakšnih fanatičnih vernikih (ki jih zaničujoče gledajo normalno verni ), pa pri kakšnih pretiravajočih shujševalcih ( ki potem učijo vse kar leze in gre, kaj vse redi) itd. Fanatizem, pretiravanje in potenciranje določene zadeve in pri določeni zadevi, je od nekdaj grozljivo in čisto mimo. Ne le tistim, ki se že s samim prepričanjem ne strinjajo, temveč , kot sem že rekla, tudi tistim, ki so istega prepričanja, pa so zgroženi nad določenimi pogledi in posiljevanjem " njihovih" pripadnikov. Značilno za takšne kot si ti, je , da ne vidijo, slišijo in ne vohajo nič drugega okrog sebe, kot tisto s čimer so obsedeni. Tako recimo ti niti pod razno ob papcanju rižeka in podobnih zadevščin, ne potuhtaš, da ga dostikrat pomagajo pridelovati, pakirati itd...otroci, ki še niso stari 5 let. Ali pa da še ne šolski otroci garajo v nečloveških razmerah in temperaturah v nasadih sadja in ga prebirajo,
sortirajo itd. Da na revnih področjih Kitajske, Indije, Afrike, Južne Amerike od koder pride marsikaj dobrega, slastnega in cenjenega v vaših krogih, v obliki sadja, zelenjave, žitaric...v proizvodnji le teh bogastev, uporabljajo za delo poleg malih otrok tudi živali, kot so vprežna živina, psi, divje živali...
Pa če gremo malo stran od hrane in se ozreš še po ostali problematiki, ki je ti očitno izza kopice stebelne zelene in brokolija ne vidiš...Ali veš, da se po svetu prostituirajo male deklice in dečki, ki jih k temu prisilijo starši , sorodniki ali pa kar prazen želodec, ki bi bil vesel prav vsake hrane.
Zakaj to pišem? Zato ker ti vehamentno razlagaš, kako bi moral vsak kaj dobrega in koristnega in po svojih močeh narediti, skleniti , zagovarjati. Da ti pač počneš to iz svojega vidika. Ja res je tako. Samo ti si tako fanatično zagrižena, da drugih stvari nisi sposobna opaziti oz. jih namerno ignoriraš. Če bi se skoncentrirala še na kaj drugega, bi bila tudi na svojem sedanjem področju čisto znosna.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 196
4.4.2014 16:39:05   
LuLu

šljivovica valda

Neposredna povezava do sporočila: 197
4.4.2014 16:56:19   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
šljivovica valda

zvito.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 198
4.4.2014 17:01:56   
*miska.mcc*
sam šit, ronja.

a si ti kdaj razmisljala, da bi sla za uciteljico/profesorico biologije?

ker imaaš take razlage, da bi po mojem največjega antitialentiranega ucenka spravila vsaj do ocene 4.

to pa zdaj resno, brez zafrkancije. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kako veš, da jagoda hoče bit pojedena, česen pa noče v solato?

Jagoda se na ta način raznaša okoli, zato naredi sočen plod, dobrega okusa in živih barv, da bi ga živali opazile in pojedle, nič ga ne ščiti, ena semena sploh ne sklijejo, če niso prej prebavljena, nekaterim pomaga slina živali, drugim gnojilo. Odvisno od tega, kako so se prilagodila. Nasprotno so semena, ki se skrivajo ali zaščitijo, navadno "želela"ostat neopažena, da jih živali ne bi pojedle. Kostanj ne bo nikoli sklil po tem, ko ga poješ, zato se obda z bodicami, da bi nam to bilo težje. Jagoda se pa nastavlja, rdeča, sladka, sočna - ker njena semena v gnojilu super uspevajo:).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 199
4.4.2014 19:20:38   
liliana

Še enkrat.....kaj naj storim s klopom, če ga najdem na sebi......ga lahko mirne duše ubijem ali ga moram vrniti naravi.....?

< Sporočilo je popravil liliana -- 4.4.2014 19:21:45 >

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?