|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zajter - večerja
4.4.2014 19:26:46   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Prav je,da delamo spremembe,da bo vsem boljše,prav je,da rastemo in se učimo...dajmo se začeti zavedati kako lahko stvari izboljšamo, z majhnimi koraki naredimo nekaj dobrega.

Še enkrat.....kaj naj storim s klopom, če ga najdem na sebi......ga lahko mirne duše ubijem ali ga moram vrniti naravi.....?

s klopom  pojdi  šotoričit v gozd. obvezno tako, da imaš med spanjem del telesa kjer je klop zunaj šotora.
ko se bo najedel  bo zadovoljno, sito in srečno odšel svojim zmagam naproti.

p.s.    da ga nebi slucajno kaj vlekla ven, ker ga lahko poskoduješ!!!!! user posted image

p.s.s. dilove, meni tudi nisi odgovorila na vprasanje glede komarjev.user posted image

mislim.....ronja zna utemeljit odgovor glede zelenjave/sadja. user posted image

komarji pa klopi.....pa nič od nič.

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 4.4.2014 19:29:39 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 201
4.4.2014 19:41:27   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Dejansko tudi za mešano prehrano to ne bi bilo potrebno, če bi ljudje kolobarili in pridelovali sonaravno - to delajo že na nekaj mestih v ZDA, velik poskus in super uspeva!

samo za kolobar potrebuješ velike površine (kot so v ZDA)....kar je v Sloveniji še vedno težko izvedljivo, ker so kmetijske površine precej razdrobljene oz. so kmetije majhne v primerjavi z ameriškimi....

Ja, z majhnimi. To, da nekdo zmanjša meso iz 7x na 5x na teden, je korak. V enem letu je to verjetno več kot ena žival:). Če to dela cela družina, računaj, koliko živali je to... Zato če hočeš dosešt napredek, ne začni s "pomor je pomor in noben umor ni v redu" - ker potem ti bo vsak rekel, da tudi rastlino ubiješ. Se pa strinjam, da če bi jedli več rastlinske hrane, bi bilo tudi manj rastlin izkoriščanih, ker jih za živali rabimo še precej več, ker so take izgube (samo 10% energije se uskladišči v naslednjem nivoju).

Potem se pa pojavi nov problem.....suženjsko izkoriščanje obiralcev sadja....a mislite, da kakije in banane obirajo za 1000 EUR na mesec.....?

In dokler raznorazni vegiji podpirajo suženjsko izkoriščanje obiralcev sadja in raznoraznih oreščkov nimajo kaj bemtiti nad mesojedci in na ubijanjem živali.....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 202
4.4.2014 20:30:45   
alda
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Dejansko tudi za mešano prehrano to ne bi bilo potrebno, če bi ljudje kolobarili in pridelovali sonaravno - to delajo že na nekaj mestih v ZDA, velik poskus in super uspeva!

samo za kolobar potrebuješ velike površine (kot so v ZDA)....kar je v Sloveniji še vedno težko izvedljivo, ker so kmetijske površine precej razdrobljene oz. so kmetije majhne v primerjavi z ameriškimi....

Ja, z majhnimi. To, da nekdo zmanjša meso iz 7x na 5x na teden, je korak. V enem letu je to verjetno več kot ena žival:). Če to dela cela družina, računaj, koliko živali je to... Zato če hočeš dosešt napredek, ne začni s "pomor je pomor in noben umor ni v redu" - ker potem ti bo vsak rekel, da tudi rastlino ubiješ. Se pa strinjam, da če bi jedli več rastlinske hrane, bi bilo tudi manj rastlin izkoriščanih, ker jih za živali rabimo še precej več, ker so take izgube (samo 10% energije se uskladišči v naslednjem nivoju).

Potem se pa pojavi nov problem.....suženjsko izkoriščanje obiralcev sadja....a mislite, da kakije in banane obirajo za 1000 EUR na mesec.....?

In dokler raznorazni vegiji podpirajo suženjsko izkoriščanje obiralcev sadja in raznoraznih oreščkov nimajo kaj bemtiti nad mesojedci in na ubijanjem živali.....

Podpis pod povdarjenim!!

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   [Brisano sporočilo]
4.4.2014 20:44:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 204
4.4.2014 20:54:12   
RIJA*
pravkar sem prebrala, da so na univerzi v avstrijskem Grazu ugotovili, da so vsejedi bolj zdravi od vegetarijancev....tak da....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 205
4.4.2014 20:57:34   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

pravkar sem prebrala, da so na univerzi v avstrijskem Grazu ugotovili, da so vsejedi bolj zdravi od vegetarijancev....tak da....

ja, mama mi je to prej povedala user posted image

spomnim se ene gospe v lepih letih... nad 100.. in je povedala recept za dolgo zdravo življenje... "Jej malo, veliko pij vode in veliko delaj."
Konec filozofije user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 206
4.4.2014 21:00:24   
RIJA*
bojda so celo vegetarijanci nagnjeni k depresijam....mogoče pa so zato tako nasilno naravnani proti vsejedcemuser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 207
4.4.2014 21:03:15   
Stanislava_

Jaz poznam 1 takega vegana in par takih vegijev. Niso vsi tako militantni, se pa res tiste najbolj opazi...

Večina jih ni. Običajno jih opazim šele, ko spreminjajo menije.
Mi je pa pred nedavnim nekdo mimogrede rekel (debata o nabiranju regrata user posted image ), da je 80% v naši naravnanosti, in samo 20% zdravja v prehrani.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 208
4.4.2014 21:05:39   
LuLu
ajde, res je vegi muha zadnjih let, desetletja... ampak nisem še slišala babic in dedkov, ki bi v visoki starosti poudarjali vegi prehranjevanje user posted image
Več, kot pa biti dolgo zdrav pa si ne želim... pa kolikor teh vegije poznam ima vsak neke zdravstvene težave zaradi tega. Hb so toliko fer, ti, ki jih poznam, da rečejo, da jim manjka onega in tistega zaradi načina prehranjevanja... pa pač dajo malo dodatkov iz lekarne na jedilnik in gurajo nekak

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 209
4.4.2014 21:05:41   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

spomnim se ene gospe v lepih letih... nad 100.. in je povedala recept za dolgo zdravo življenje... "Jej malo, veliko pij vode in veliko delaj."

Jaz si to prevedem zmerno in raznovrstno, ne pretiravat, kot nikjer ne. Enako je pretiravanje obsedeno ukvarjanje s hrabo, to naredi samo slabo.

Že sama misel na to, da je meso slabo, je za naše telo slaba, ker podzavest dela svoje.

In še nekaj je, kar opažam, da pozabljamo - kaj diši našemu telesu.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 210
4.4.2014 21:06:39   
Stanislava_

ampak nisem še slišala babic in dedkov, ki bi v visoki starosti poudarjali vegi prehranjevanje user posted image
Več, kot pa biti dolgo zdrav pa si ne želim...

Enako..pa so vsi v družini 90+.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 211
4.4.2014 21:07:32   
Stanislava_

bojda so celo vegetarijanci nagnjeni k depresijam....mogoče pa so zato tako nasilno naravnani proti vsejedcemuser posted image

Saj ni čudno...ukvarjanje z vsem kar škodi, kar ni dobro, kar ogroža...pusti posledice.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 212
4.4.2014 21:23:53   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jaz si to prevedem zmerno in raznovrstno, ne pretiravat, kot nikjer ne.

Tudi jaz tako razumem. Sicer je bila ženička drobna, verjetno res ni veliko pojedla, ampak je pač toliko, kotlikor je njeno telo potrebovalo.
Ma ti starejši niso tako bluzili in filozofirali okoli hrane. Gledam moje starše... ma kje se njima da ukvarjati z vsem tem. Vsake toliko slišim, kak je nekaj v trgovini slabo, umetno.. in to je to o hrani... mi mladi user posted image pa o kalorijah, o sestavinah, o poreklu, o mesu, ne-mesu, surovi hrani, dodatkih... ma po moje se je pri hrani največ raziskav naredilo na svetu v zadnjih letih... obsedeni smo postali s hrano
mislim na ljudi, ki so zdravi in lahko jedo vse.. pri bolanih so diete ali pri alergikih, tam se žal moraš ukvarjati s hrano

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 213
4.4.2014 21:30:41   
Stanislava_

Gledam moje starše... ma kje se njima da ukvarjati z vsem tem. Vsake toliko slišim, kak je nekaj v trgovini slabo, umetno.. in to je to o hrani... mi mladi user posted image pa o kalorijah, o sestavinah, o poreklu, o mesu, ne-mesu, surovi hrani, dodatkih...

Kot bi pozabili na tisti osnovni užitek pri prehranjevanju - smo lačni, zdaj se bomo "sladko" najedli, potem zadovoljstvo, da smo se (namesto da razmišljamo, če je bilo ravno prav kalorij, vitaminov, we), in potem akcija od nove energije. Gledam smrkl'co, kako jo včasih prav vrže s stola v nove akcije, ker dobi energijo s hrano.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 214
4.4.2014 21:37:51   
LuLu

Kot bi pozabili na tisti osnovni užitek pri prehranjevanju -

jaz nisem pozabila, ampak res bi rada cel dan ob hrani uživala.. to mene zeza, rada jem user posted image

ok, zadnje leto je malo boljše... jem, ker sem lačna ... malo po malo... da še kaj za jutri ostane user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 215
4.4.2014 22:25:18   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Edino, kar bi bilo iz stališča ostalih živih bitij moralno, bi bilo frutivorstvo - če bi jedli samo sadje, ki je itak hotelo bit pojedeno - samo bi se morali potem pokakat nekam, kejr bi to sadje lahko zraslo, da bi se to rastlini res splačalo...

frutivorstvo in širjenje semen? kmet temu reče "the art of poo"..

ok, šalo na stran - ful omejen prehranjevalni koncept; ne moreš srat manga v evropi, jagode v indiji in hjortrona v sloveniji.

sorry - v bistvu se ne da dat šale na stran user posted image

huda user posted image user posted image user posted image

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 216
4.4.2014 22:26:56   
Stanislava_

Kot bi pozabili na tisti osnovni užitek pri prehranjevanju -

jaz nisem pozabila, ampak res bi rada cel dan ob hrani uživala.. to mene zeza, rada jem user posted image

ok, zadnje leto je malo boljše... jem, ker sem lačna ... malo po malo... da še kaj za jutri ostane user posted image

Zmernost..in to, da (vsaj večinoma), ješ, ko si lačen

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 217
4.4.2014 23:12:57   
ronja
a si ti kdaj razmisljala, da bi sla za uciteljico/profesorico biologije?

Hvala, v bistvu mi je to vedno bolj simpatična ideja - verjetno dokler ne probam in bi videla, da se pol časa ne ukvarjaš s poučevanjem - vsaj tako pravijo. Mi je pa mama vedno govorila, da bi morala učit in zato me je lubi zafrkaval, ko sem raziskovala v moji ljubi službi, da me je škoda za drja znanosti, da bi morala bit učiteljica v oš. Ker si nikakor ni dala dopovedat, da mi raziskovanje tudi čisto gre:D.

ker imaš take razlage, da bi po mojem največjega antitialentiranega ucenka spravila vsaj do ocene 4.

Hehe, nekaj časa sem inštruirala in sem kar ponosna, da jih je večina res končala s 4, ena je mela celo 5, ena popravca 3... Mi je všeč ljudem povedat tako, da razumejo in najt za vsakega njegov način (1-1 se da - eni so vizualci, eni morajo prijet, itd... luštno delo, ker so kmalu rezultati - fajn za nestrpneže, kot znam bit jazuser posted image )

lili, mirno fentaj klopa - sploh niso ogroženiuser posted image Kar se kolobarjenja tiče, so tudi pri nas na malih površinah včasih kolobarili in jim je prav dobro šlo. V bistvu so nehali kolobariti, ko so začeli združevati površine...

ankica, vegi zajtrke sem napisala v 1. postu, par strani nazaj.

lulu, pri nas mama veliiiiko bolj mozga o hrani kot jaz - samo pri nas je tako vedno vse nekaj obrnjenouser posted image

Gledam smrkl'co, kako jo včasih prav vrže s stola v nove akcije, ker dobi energijo s hrano.

Haha, midva sva vsak drugi dan paf, kako ratajo pridni, ko dobijo za jestuser posted image . Če je oči zgoden, pa jemo pravi čas, vse super, čim je mal dlje, ko se jim začne oglašat želodček, so si v laseh (ali meni v laseh:D). Dobijo za jest in so spet cukri -prav komično - to majo po njem, on je bil isti - "lačen je ful drugačen"user posted image .

mateyka, se strinjam, da je frutivorstvo zelo zelo omejen prehranjevalni koncept, zato ga pa ne izvajam. Samo povem, da če bi hotel bit čisto čisto fer do živih bitij, bi pač tako jedel. V resnici pa narava ni čisto čisto fer, ampak pač jemo en drugega.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 218
5.4.2014 10:05:10   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček
skupinco otrok in boš postavil na mizo recimo bonbončke, čokoladice itn. - saj bodo jedli, ampak ne bodo kar zraven posodice stali, dokler jih ne zmanjka, ne bodo si jih filali po žepih in to 'kao' na skrivaj, da jih nihče ne gleda.

Hm,
iz osebne izkušnje moram dati kontra primer - so si moji fantje pred dnevi privoščili čokoladne bonbončke 'na polno' - seveda so si napolnili tudi žepe. Pa velikokrat jedo čokolado ...
user posted image

user posted image

Mislim pa, da je vseeno pri punčki iz tvojega primera izgledalo tisto praznenje posodic malo drugače - si skušam predstavljati, kako je to izgledalo. Napad sestradanega na hrano. user posted image

(odgovor članu Jabček)
Neposredna povezava do sporočila: 219
5.4.2014 10:08:42   
petea
Tudi za živali včasih niso vedeli, da čutijo in so mislili svašta neumnosti. V strokovni literaturi še zdaj ne moreš napisat, da imajo čustva, čeprav je to vsem jasno, tudi znanstvenikom.

Duhovnikom ni.

Je pred dnevi en na TV izjavil, da njegov pes lahko živi v precej neprimernem okolju, ker nima duše in ne čuti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 220
5.4.2014 10:17:28   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Odvisno, če je peč zakurjena, ga vržem v ogenj, če ne, pa gre v wc.

Če gre v wc, upam, da ga prej vseeno vsaj ubiješ.
Sem pred dnevi izvedela, da lahko klop brez hrane preživi več kot 16 let ...

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Za kak namaz za zajtrk bi se priporočila.

Skuta s čemažem.
Ali sam čemaž.

Grem zdaj jest ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 221
5.4.2014 11:06:45   
Izabelina

Jaz si to prevedem zmerno in raznovrstno, ne pretiravat, kot nikjer ne. Enako je pretiravanje obsedeno ukvarjanje s hrabo, to naredi samo slabo.

Že sama misel na to, da je meso slabo, je za naše telo slaba, ker podzavest dela svoje.

In še nekaj je, kar opažam, da pozabljamo - kaj diši našemu telesu.

evo tole je pomoje najvažnejše, primer: js sm bla lakto ovo vegetarianka dobrih 12 let, super sm se počutila, kri sm mela vredu, nobenih težav... na polovici svoje prve nosečnosti sm se počutila vedno slabše in vedno večkrat mi je v misi prišlo meso, prou dišalo mi je, hrepenela sm po njem... ampak sm se upirala, kao, js sm pa ja vegi... dokler nism "popustila" in pojedla enga dobrga piščančjega zrezka... skratka ne morm opisat kok sm se začele boljše počutit, ko sm začela spet jest meso in od takrat naprej ga jem (ampak samo tisto kar mi diši - torej perutnino, ostalega pa ne, ker mi ne paše)

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 222
5.4.2014 12:33:31   
*miska.mcc*
dilove, lihkar sem tamali klopa spulila. user posted image

po mojem je malo poškodovan ampak še živ. ti ga posljem, al ga lahko demoliram?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 223
5.4.2014 14:35:32   
skuštrana

Sam po moje je tole kar res. Smo ravno kaksna 2t nazaj bili na enem roj.dnevu in je bil tam en frend, vegan. Nisem ga videla ze kar nekaj casa in ko sem ga zagledala sem rekla samo kaj pa je s teboj, si kaj bolan? Star je kot jaz, izgledal je pa vsaj 10 let starejsi, full suh, ne suh, ampak posusen... In bolj ko gledam te vegane bolj vidim da jih je vecina full posusenih, izgledajo mi brez zivljenske energije ( ne vsi, da ne bo pomote, veliko pa)...

Jaz se vedno mislim da ni nic narobe s tem da jemo meso ( ze praljudje so ga jedli) je pa narobe to, da ga pojemo prevec...veliko prevec.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 224
5.4.2014 14:40:41   
skuštrana
Izabelina, jst sem ista kot ti. Full dolgo mesa sploh nisem jedla, pravzaprav ga ne maram ze od otrostva. Potem sem pa v drugi nosecnosti zacela jest belo meso in to je edino kar spravim dol. Pa prsut. In ribe, teh lahko pojem tono.

Sem gledala zadnjic, ko sem cakala tamalo, jedilnik v soli...vsak dan imajo mesouser posted image meni je to prevec. Moji niso navajeni jest meso vsak dan, pravzaprav ga nihce niti ne mara prevec ( na mozevo zalost so vsi po meni, ha,ha)

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?