RE: zajter - večerja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

patrino -> RE: zajter - večerja (14.4.2014 16:07:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Zakaj si se odpovedala jajcem in mleku?

pa saj je že povedala, a nič ne bereš? jajca so embrii, mleko pa teličku kradeš, plus netoleranca nanj - zakisanje telesa..

Vegetarijanstvo in veganstvo (in vse ostale razlicice) so razvade zdolgocasenih ljudi, ki nikoli niso resno fizicno delali in niso pripravljeni objektivno pogledati realnost.

Frodo kje si ti toliko časa? Malce samotno je tu brez tebe, večkrat se kaj oglasi [sm=smiley1.gif]Drugače pa - žal res še nisem srečala kakšnega gradbinca, rudarja, zidarja, ...ki bi na velika usta zagovarjal konzumiranje cvetače in ostalih zeli. [sm=jezicek.gif] Ponavadi so to taki ozkoramenski, suhceni, bledi kvazi študenti oz. takšni spreobrnjenci, ki so čez noč spoznali čisto nov svet, doživeli razsvetljenje in sedaj z gnusom gledajo na svojo preteklost in na vse, ki še kar naprej tako živijo, kot so do včeraj z velikim užitkom živeli tudi oni.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.4.2014 16:16:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Frodo Bisagin -> RE: zajter - večerja (15.4.2014 15:29:51)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Frodo kje si ti toliko časa? Malce samotno je tu brez tebe, večkrat se kaj oglasi [sm=smiley1.gif]

Bo kmalu prevec [sm=zz_biggrin.png]

Drugače pa - žal res še nisem srečala kakšnega gradbinca, rudarja, zidarja, ...ki bi na velika usta zagovarjal konzumiranje cvetače in ostalih zeli. [sm=jezicek.gif] Ponavadi so to taki ozkoramenski, suhceni, bledi kvazi študenti oz. takšni spreobrnjenci, ki so čez noč spoznali čisto nov svet, doživeli razsvetljenje in sedaj z gnusom gledajo na svojo preteklost in na vse, ki še kar naprej tako živijo, kot so do včeraj z velikim užitkom živeli tudi oni.

Poznam presnojedca, ki je dalec od ozkoramenskega, suhcanega, fizicno neaktivnega... itn...
Je pa res, da sam priznava, da nekatere poklice, ki zahtevajo tezko fizicno delo ne bi zmogel opravljati - dolgorocneje.

Ob omembi ali pogledu na Jadranko Temnozobo mi postane pa slabo - njej se pecenka ne bi pomagala. Spomnim se je, kako je vpila, kricala in skakala, da smo mesojedci agresivni [sm=zz_big_green.png][sm=zz_biggrin.png]

mateyka -> RE: zajter - večerja (15.4.2014 17:44:23)

Ob omembi ali pogledu na Jadranko Temnozobo mi postane pa slabo..

temnozobo? [sm=jezicek.gif] zdej gledam fotke, sam nima glih zelo temnega zobovja.. [img]http://i295.photobucket.com/albums/mm142/sunrise131/smileys/smiley-hmmm-girlie.gif[/img] mogoče rumenkastega, sam sej to ma dost ljudi. [sm=smiley1.gif] ej, a ni baje noseča zdej al kako?

Sljiva -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 0:11:46)

Vegetarijanstvo in veganstvo (in vse ostale razlicice) so razvade zdolgocasenih ljudi, ki nikoli niso resno fizicno delali in niso pripravljeni objektivno pogledati realnost.

Zanimiva definicija. Mislim glede na to, da vemo, da so naše babice rasle gor in živele na krompirju, žgancih in fižolu, pa so bili v tistih časih vsi precej bolj fizično aktivni kot smo danes.[sm=zmeden.gif]

Sljiva -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 0:22:23)

Ponavadi so to taki ozkoramenski, suhceni, bledi kvazi študenti oz. takšni spreobrnjenci, ki so čez noč spoznali čisto nov svet, doživeli razsvetljenje in sedaj z gnusom gledajo na svojo preteklost in na vse, ki še kar naprej tako živijo, kot so do včeraj z velikim užitkom živeli tudi oni.

Še dobro, da svet ni tako črno bel, kot ga ti vidiš, Patrino. Vmes so tudi barve[sm=smiley1.gif]. Jaz sem vegetarijanka že skoraj 15 let, nisem ozkoramenska, niti suhcena, lahko bi imela tudi kilco, dve manj[sm=smiley36.gif], pravzaprav imam kil cca. toliko kot 15 let nazaj. Morda sem na eni točki res doživela razsvetljenje, ampak niti slučajno ne gledam z gnusom na svoj mesojedi del življenja, prav tako nimam težav s pripravo hrane možu in otrokom, ki so mesojedi in jem z mesojedimi za isto mizo brez težav.
Vsak po svoje ne? Živi in pusti živeti.

Ah, ti predsodki...[sm=smiley1.gif]

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 10:11:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Sljiva

Zanimiva definicija. Mislim glede na to, da vemo, da so naše babice rasle gor in živele na krompirju, žgancih in fižolu, pa so bili v tistih časih vsi precej bolj fizično aktivni kot smo danes.[sm=zmeden.gif]

ja, samo so bile vsejedke. če je kaj bolj mesnega uletelo, so tudi to zmazale. niso se mele za "veganke" ali "vegetarijanke", a ne?

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 10:14:15)

Jaz sem vegetarijanka že skoraj 15 let, nisem ozkoramenska, niti suhcena, lahko bi imela tudi kilco, dve manj[sm=smiley36.gif], pravzaprav imam kil cca. toliko kot 15 let nazaj.

ja, jaz poznam kar nekaj sladkosnedih vegetarijancev, ki niso vitki [sm=smiley36.gif] vse torte in kremice še vedno lahko jeste, na ne? [sm=jezicek.gif]

Sljiva -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 11:49:44)

ja, samo so bile vsejedke. če je kaj bolj mesnega uletelo, so tudi to zmazale. niso se mele za "veganke" ali "vegetarijanke", a ne?

Seveda. Hotela sem samo povedati, da redno uzivanje mesa ni nujen pogoj za fizicno aktivnost.

Sljiva -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 11:55:09)

Jaz sem vegetarijanka že skoraj 15 let, nisem ozkoramenska, niti suhcena, lahko bi imela tudi kilco, dve manj[sm=smiley36.gif], pravzaprav imam kil cca. toliko kot 15 let nazaj.

ja, jaz poznam kar nekaj sladkosnedih vegetarijancev, ki niso vitki [sm=smiley36.gif] vse torte in kremice še vedno lahko jeste, na ne? [sm=jezicek.gif]

He, he, tudi jaz sem tak vegi, ja. Pa testenine obožujem, namaze na kruhu, sire... Kako naj bom potem ozkoramenska?[sm=zmeden.gif] Sicer pa vemo, da so najbolj učinkovite diete - Atkinsonova, Beverli Hills itd... izkljucno mesne. Tako da...

ronja -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 12:03:00)

Se strinjam, da lahko z vegi prehrano tudi kaj fizičnega delaš, kot rečeno - včasih je bila zelo vegi prehrana, pa so bili bolj aktivni. Je pa res, da je vegi prehrana bolj na kožo napisana ženskam, ki smo praviloma manj fizično aktivne oz. imamo manj mišične mase, zato rabimo manj beljakovin.

In se strinjam - samo z vegi prehrano se da kar veliko jest in bit kakršnekoli postave:). Torte in kreme... Samo z vegansko si pa ne predstavljam bit konkretna... Mesne diete - meni čista groza - sem mela eno za železo (za boljšo presnovo železa in beljakovin) - samo meso, jajca in temna zelenjava - pojedla sem lahko kolikorkoli sem hotela, ampak shujšala sem pa tudi, čeprav nisem bila debela... Groza od groze ta dieta, edino še brez mleka in jajc mi je bilo težje... Sploh nisem za diete narejena.

še vedno pa iščem nemastno vegansko kremo (po možnosti ne iz sojinih ponaredkov, ampak nekaj, kar lahko naredim doma "from scratch") in ideje za nadomestke jogurta - cenovno primerljive oz. vsaj ne parkrat dražje... Oz. ideje za sočne zajtrke brez mlečnih izdelkov. Kruh ipd. zame ni sočno in tega se mi ne lušta. Jem, ampak ni to to.

Frodo Bisagin -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 13:14:38)

Ob omembi ali pogledu na Jadranko Temnozobo mi postane pa slabo..

temnozobo? [sm=jezicek.gif] zdej gledam fotke, sam nima glih zelo temnega zobovja.. [img]http://i295.photobucket.com/albums/mm142/sunrise131/smileys/smiley-hmmm-girlie.gif[/img] mogoče rumenkastega, sam sej to ma dost ljudi. [sm=smiley1.gif] ej, a ni baje noseča zdej al kako?

zenska je odurna in ne vem zakaj me t pri njej moti, saj me pri nobenemu drugemu ne.

Frodo Bisagin -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 13:20:29)

Govorimo o fizicni aktivnosti ali tezkem fizicnem delu?
BTW: ne vem od kod si, vendar v nasih krajih so na kmetiji vedno imeli kokosi, krave, pujsa, poznali so koline, svinjsko mast na vrocem kruhu, ocvirke so tudi jedli z zganci... In ata je dobil najvecji kod mesa, ker je najtezje fizicno delal.... Skratka, na nasih koncih se ni bilo kmeta vegetarijanca. Smo pa bolj juzno, pa smo morda bolj zaostali :)

Frodo Bisagin -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 13:22:34)

Ponavadi so to taki ozkoramenski, suhceni, bledi kvazi študenti oz. takšni spreobrnjenci, ki so čez noč spoznali čisto nov svet, doživeli razsvetljenje in sedaj z gnusom gledajo na svojo preteklost in na vse, ki še kar naprej tako živijo, kot so do včeraj z velikim užitkom živeli tudi oni.

Še dobro, da svet ni tako črno bel, kot ga ti vidiš, Patrino. Vmes so tudi barve[sm=smiley1.gif]. Jaz sem vegetarijanka že skoraj 15 let, nisem ozkoramenska, niti suhcena, lahko bi imela tudi kilco, dve manj[sm=smiley36.gif], pravzaprav imam kil cca. toliko kot 15 let nazaj. Morda sem na eni točki res doživela razsvetljenje, ampak niti slučajno ne gledam z gnusom na svoj mesojedi del življenja, prav tako nimam težav s pripravo hrane možu in otrokom, ki so mesojedi in jem z mesojedimi za isto mizo brez težav.

Predsodke ustvarjajo ekstremi - na eni in drugi strani. nezatezeni mesojedci in nezatezeni vegetarijanci nimajo tezav. imajo pa tisti, ki ne zmorejo sprejeti dejstva, da drugi drugace zivijo in hocejo svet zgolj in izkljucno po svojem kopitu.

Frodo Bisagin -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 13:24:32)

Seveda. Hotela sem samo povedati, da redno uzivanje mesa ni nujen pogoj za fizicno aktivnost.

probelm prehranjevanja je, da dan danes jemo tako, kot so nasi predniki zgolj za praznike. Preobjedamo se, predelana hraana naredi svoje in smo predebeli, prenazrti in istocasno podhranjeni.

patrino -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 15:45:49)

Ne vidim svet le črno bel in moj komentar je bil bolj v komičnem smislu, sicer pa ti je Frodo že odgovorila. In ja, tudi jaz pravim, da naj vsak živi in pusti živeti. Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane, obratno pa že velikokrat. Še na tem forumu se vsake toliko časa konstantno najde kakšna komična in fanatična pojava, ki bo z grizenjem zelenja rešila svet.
Z oznako ozkoramenskih nisem mislila fit in suhih ljudi v fizičnem smislu, temveč bolj v smislu sposobnosti težkega fizičnega dela. Poznam tudi zašpehane vegetarjance, vendar v mojem svetu debel človek še ni simbol fizično močnega človeka, zato ti če si preobilna še ni nujno, da si fizično močna. Si pa glede na svoj opis postave in na moje predvidevanje po prebiranju tvojih postov- fizično in psihično dokaj težka[sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 16:47:54)

Ne vidim svet le črno bel in moj komentar je bil bolj v komičnem smislu, sicer pa ti je Frodo že odgovorila. In ja, tudi jaz pravim, da naj vsak živi in pusti živeti. Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane, obratno pa že velikokrat. Še na tem forumu se vsake toliko časa konstantno najde kakšna komična in fanatična pojava, ki bo z grizenjem zelenja rešila svet.
Z oznako ozkoramenskih nisem mislila fit in suhih ljudi v fizičnem smislu, temveč bolj v smislu sposobnosti težkega fizičnega dela. Poznam tudi zašpehane vegetarjance, vendar v mojem svetu debel človek še ni simbol fizično močnega človeka, zato ti če si preobilna še ni nujno, da si fizično močna.

tole se pa bere kot bi pisal LUkka [sm=jezicek.gif]

Sljiva, gre nekako takole:
Sem zihr, da si ti to samo napacno razumela in je sto in ena razlaga, da je samo tako napisano, v resnici je pa cist drugace.
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

uškinamama -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 16:50:39)

čuj, ti ko si na tekoče, a so se administratorji izjasnili glede lukka in ostale nategancije

patrino -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 17:20:57)

Z oznako ozkoramenskih nisem mislila fit in suhih ljudi v fizičnem smislu, temveč bolj v smislu sposobnosti težkega fizičnega dela. Poznam tudi zašpehane vegetarjance, vendar v mojem svetu debel človek še ni simbol fizično močnega človeka, zato ti če si preobilna še ni nujno, da si fizično močna.

Sljiva, gre nekako takole:
Sem zihr, da si ti to samo napacno razumela in je sto in ena razlaga, da je samo tako napisano, v resnici je pa cist drugace.
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Matejči, ni ti treba biti nerodno, če ne razumeš in rabiš dodatno razlago, kar povej. Bom šla še bolj v detalje- mi ni nič težko.[sm=zz_spin.gif]Hja, Lukkca pa tudi jaz pogrešam veš in ne samo ti [sm=zz_frown.png]

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 20:02:08)

Matejči, ni ti treba biti nerodno, če ne razumeš in rabiš dodatno razlago, kar povej. Bom šla še bolj v detalje- mi ni nič težko.

od kje ti ideja, da jaz ne razumem? [sm=smiley4.gif]

Hja, Lukkca pa tudi jaz pogrešam veš in ne samo ti [sm=zz_frown.png]

kot prvo, ne vem zakaj bi človek pogrešal hoax, ampak - smo si različni [sm=smiley36.gif] kot drugo pa nisem nikjer zapisala da ga pogrešam, tako da tudi za to idejo ne vem od kje ti [sm=smiley1.gif]

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 20:07:35)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

čuj, ti ko si na tekoče, a so se administratorji izjasnili glede lukka in ostale nategancije

nič ne vem za RR adimne, za ostalo pa poglej:
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=6131351

patrino -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 20:13:33)

Matejči, ni ti treba biti nerodno, če ne razumeš in rabiš dodatno razlago, kar povej. Bom šla še bolj v detalje- mi ni nič težko.

od kje ti ideja, da jaz ne razumem? [sm=smiley4.gif]

Hja, Lukkca pa tudi jaz pogrešam veš in ne samo ti [sm=zz_frown.png]

kot prvo, ne vem zakaj bi človek pogrešal hoax, ampak - smo si različni [sm=smiley36.gif] kot drugo pa nisem nikjer zapisala da ga pogrešam, tako da tudi za to idejo ne vem od kje ti [sm=smiley1.gif]

Matejka, ne ti biti nerodno no...kar odpri srce- vem, da ga pogrešaš, imam poseben čut za to [sm=smiley36.gif]Naj te malo potolažim- nekako imam tu in tam občutek, da je še vedno z nami[sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 20:43:07)

Naj te malo potolažim- nekako imam tu in tam občutek, da je še vedno z nami[sm=jezicek.gif]

ti že veš [sm=smiley2.gif]

Izabelina -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 20:44:56)

Naj te malo potolažim- nekako imam tu in tam občutek, da je še vedno z nami[sm=jezicek.gif]

ti že veš [sm=smiley2.gif]

[sm=smiley29.gif][sm=zz_eek.png]

dejte raj konkretno povedat kaj se dogaja ne sam namigvat...

Sljiva -> RE: zajter - večerja (16.4.2014 21:47:13)

Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane, obratno pa že velikokrat.

[sm=smiley36.gif] Najbrž zato, ker nisi vegi. Jaz imam namreč precej drugačne izkušnje. Zadnja leta je sicer malo bolje, na začetku sem se pa na raznih druženjih (pikniki, poroke, familijarna srečanja, službena druženja ob hrani itd... raje delala nevidno oz. čimmanj opazno , ker tisti moment, ko je en vsejedec opazil, da na mojem krožniku ni nič "konkretnega", sem postala glavna tema in so se vrstila vprašanja in podvprašanja zakaj in kako in komentarji, da to pa res ni potrebno, da to ne more biti zdravo, da če res nič, NIČ mesa ne jem, niti pršuta??[sm=jezicek.gif] Na koncu pa vedno tista obvezna razlaga ( ta del mi je vsakič najbolj fascinanten), da oni v bistvu pojejo fuuuuul malo mesa, da ga praktično ne jejo, itd... mislim, ne rabiš se meni zagovarjat, no.[sm=smiley1.gif] Meni je vseeno kolikokrat na dan ga kdo je. Jaz ga pač ne.

Tvojo psihoanalizo mojega težkega karakterja bom preskočila[sm=smiley1.gif].

Bom pa replicirala na tvojo oceno moje obilnosti in zamaščenosti [sm=smiley36.gif], tako hudo pa spet ni. Če rečem, da bi dala kilco dve dol, to tudi tako mislim. Moj ITM je normalen in tudi 4 polmaratone imam že za sabo, z mojo energijo je torej vse OK. Res pa je, da najbrž ne bi mogla 8 ur vlečt plohe lesa po gozdu ali dvigati vreč cementa. Ampak se mi zdi, da bi bilo enako tudi, če bi jedla meso.

Sem še kaj pozabila? Mislim, da ne. Zaenkrat toliko.

Aha, v bistvu sem hotela reči še to, da se agresivne vegije pač prej opazi. Ker so agresivni, glasni itd..., ne ker so vegiji, veliko večino nas miroljubnih vegijev pač ne opazite, ker se ne izpostavljamo, razen če smo kje v resni nevarnosti, da bomo na krožnik dobili le kos mesa [sm=smiley36.gif] in nič drugega.

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>