RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (18.3.2014 19:40:46)

wishes tvoja izkusnja je popolnoma ista kot moja. Meni se je pa sicer danes popoldan ulila sveza kri (ze drugic v enem tednu), ampak je zdej ze malo boljse in je samo izcedek, ki se pocasi ze spet spreminja v rjavo. prejsnji teden sem sla na urgenco, ko sem mi je prvic ulila sveza kri in je bilo vse ok, srcek ok, rast ok in mi tudi ni znala povedat zakaj krvavim. Jutri imam prvi redni pregled, upam, da tam kaj vec izvem in da bo vse ok. Verjamem, da je tezko ostat pozitivna in sploh vso to lezanje.. nisi sama, tako da bodi mocna za bejbija. trdno verjamem, da bomo uspesno pregurale do konca! javi se kaj.. srecno [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
cestitke vsem ostalim za dobre novice na UZjih in NS [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (18.3.2014 20:34:17)

Emma to tudi mene skrbi, da bi tavečji domov prinesu vodene koze, ker jih jaz tudi še nisem imela. V prvi nosečnosti sem se 2 meseca izogibala moževe tete in strica, ker sta njuna otroka imela vodene koze. Ampak če so ti rekli, da je 1-3% možnost, da gre kaj narobe, potem te res nima kaj skrbet. Boš videla, da bo vse ok.

tincy23 -> RE: Oktrobrke 2014 (18.3.2014 20:35:39)

Naj še jaz napišem, da imamo nuhalno 10.4.
Me pa zanima, koliko kaj delate ostale doma? Namreč jaz se full dobro počutim in kar delam na vrtu in mi sploh ni problem.
Slabosti počasi pojenjajo.
Mene je tudi malce strah zaradi te toksoplazmoze, ker jem vsak dan solato iz vrta, je res da si jo sama lepo očistim, pa tudi suhomesnati izdelki (domači) mi pašejo.
Sicer ne pretiravam, ampak kakšen košček mi pomoje ne bo škodil.

kamajuš -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 9:48:48)

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Kamajuš, a imaš mogoče cifro za naročanje na ac v lj? A ti si se že naročila? V katerem tednu naročajo-v 16?
Ns 15.4.
2. pregled 22.4.

LoriM, prihodnji teden imam redni pregled, takrat bom dobila napotnico in vse potrebne podatke. Sporočim! Mislim, da se naroča ok. 16. tedna. Ker nimam pojma, kateri teden sem[sm=smiley9.gif], tudi ne vem, kdaj bom šla. Sem pa možu že rekla, da bo šel z mano, ker me je res strah [sm=zmeden.gif].

Me pa zanima, zakaj greš na NS, če boš šla na AC? A si vendarle še tako mlada [sm=smiley2.gif], da ti ne pripada (oprosti, če si že povedala, sem malce pozabljiva)? No, meni vsekakor pripada, vsaj en plus od mojih let [sm=smiley13.gif].

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 10:17:04)

IZVIRNO SPOROČILO: tincy23

Naj še jaz napišem, da imamo nuhalno 10.4.
Me pa zanima, koliko kaj delate ostale doma? Namreč jaz se full dobro počutim in kar delam na vrtu in mi sploh ni problem.
Slabosti počasi pojenjajo.
Mene je tudi malce strah zaradi te toksoplazmoze, ker jem vsak dan solato iz vrta, je res da si jo sama lepo očistim, pa tudi suhomesnati izdelki (domači) mi pašejo.
Sicer ne pretiravam, ampak kakšen košček mi pomoje ne bo škodil.

Jaz priznam, da zelo malo delam doma. Predvsem zaradi slabega počutja (hudih slabosti).

V katerem tednu pa si? Meni tudi pojenjajo slabosti (še vedno mi je slabo, ni pa več tako intenzivno - govorim za zadnja 2 dni.
Me na trenutke že kar skrbi, da ni kaj narobe. Vse ostale nosečniške znake pa še imam.

Ko berem, kaj vse morate dati ene skoz, si mislim, naj mi bo slabo (pa čeprav me izčrpava ful), sam da bo vse ok.
Držim pesti za vse vas/nas, da bo vse vredu z našimi [sm=duda.gif].

Kako izgleda pregled, če gin. ne dela uz-ja? A vas so na prvem pregledu vse stehtali in ste dobile materinske knjižice?

Enkrat je ena spraševala, kako je dr. Levakova oz. kakšne so naše izkušnje z njo. same pohvale. res. Sicer sem bila pri njej že nekaj časa nazaj (ko nisem bila noseča), ampak se mi je posvetila 100%.
Itak, če sem pa plačala ;-).

Ema_27 -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 12:26:45)

Jaz pa imam danes nuhalno in se tak veselim :) In upam da bo vse ok. Upam da zvem danes tudi spol otroka :)

Pikaloka -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 12:33:51)

Jaz sem na prvem ( uradnem) pregledu dobila knjizico in stehtali so me ja....
Me je kar zacudilo , da nekatete ste knjizico dobile sele ob drugem pregledu...

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 12:47:24)

Jaz doma pospravljam,kuham na vrt pa ne delam čisto nič tako da letos sem rešena glede tega [sm=smiley36.gif] jaz bi se morala naročit na NS v Lj in enkrat sem klicala pa mi je rekla naj pokličem 25.3 tako da preden grem na NS imam še en pregled pri mojem G.MK sem dobila na prvem pregledu in tudi slikico me je tudi vagala in drug dan sem dala kri in vodo.Znaki še vedno slabo [sm=smiley13.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 16:17:04)

Hej, hej, kako ste kaj? Joj a res vam je še kar slabo? Si ne predstavljam kako bi to prenesla...že, ko se mi je ene 2 tedna dvigal želodec , sem bla cela fuč...

Jaz sem kar še prehlajena in mi gre ta moj zamašeni nos že pošteno na živce...vem, da ne bi smela uporabljati Operil kapljice, ma vsaj pred spanjem si pa moram dat kako kapljico...

Ema_27, poročajjjjjjjjjjj, juhu [sm=bravo.gif], jaz imam pa jutri nuhalno, sem kar mal nervozna...upam,da bo vse ok!

vesica -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 18:10:05)

Punce a je še katero kaj tiščalo oz. zvijalo močno v trebuhu??? Mene namreč že tri dni in imam tudi drisko- zoprna reč - pazim kaj jem ne glede na to je stanje isto zvija in boli nemorem opisat moj gin. mi je rekel najbrž gre za kakšno virozico ampak vem sem že imela viroze z drisko ampak po en dan ali dva in brez takšnega zoprnega zvijanja . Kaj mi še predlagate da bi malo vsaj olajšalo to bolečino v trebuhu ?

Wishes -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 18:15:21)

Jaz za poruseno ravnovesje jogurte pijem. Ce to ne pomaga kaksen linex.

vesica -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 18:24:38)

z jogurtom sem probala pa mi je šu huje se mi zdi - bom poskusila z linexom - saj ga lahko ane - ne škodi nič ? neumno vpr. ampak raje vprašam konec koncev bom pa vprašala še v lekarni kaj mi predlagajo - ker ti povem da me celo noč zvija da komaj spim [sm=smiley13.gif]

Wishes -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 18:30:41)

Jaz zdaj vsako jutro kozarecc donata pijem ker sem mela cisto zmedeno prebavo. Ne pomaga se nekaj dosti, ampak nimam pa driske. Samo boli me pa tezko grem na wc.

vesica -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 18:38:08)

uh Wishes , jaz mislim da sem na dan ene 5 krat na wcju če ne tudi več [sm=smiley13.gif] saj ne veš kaj je huje .

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 19:47:18)

vesica, jaz pa mislim, da sploh ne bi smela piti jogurte al pa donat, ker vse to še pospešuje prebavo (drisko)

Jej slane palčke, pa čokolado za začetek, da se blato malo spremeni...če gre pa za virozo, bo itak minilo čez kak dan,,

vesica -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 20:34:39)

joj kje zdaj jogurt mi naredi samo še slabše - prej sem pa res pila ker sem mislila da me samo zvija in, da nebo slo nikamr ampak zdaj pa ni smisla govorit ker bolečine nemorem niti opisati - malo sem se ustrašila ampak moj gin. ki je takšen čudak je rekel da to ni nič samo virozica ...

Ann* -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 20:38:29)

jaz imam v torek drugi pregled (v ponedeljek pa moram z napotnicami v laboratorij)
takrat me bodo tudi stehtali, dobila bom mat.knjižico... to pa zato, ker je prvih nekaj tednov rizičnih, v 8. tednu, ko sem imela prvi pregled, še ni rečeno, da se bo obdržalo in zato pač ne zapravljajo denarja vnaprej, ker bi lahko bilo nepotrebno. žal, tako je nekje...

no pa saj je vseeno... včeraj sem imela nuhalno, vse je okej, ns: 1.3mm, možnosti za ds pa imam glede na starost (25) in meritve 1:6564, kar je menda zelo dober rezultat :D veliki smo pa že 5.9cm (pdp pa je prestavljen iz 4. nazaj na 2. oktober) :D

relativna -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 20:38:33)

Vesica, upam, da se kmalu porihtaš [sm=smiley31.gif] Si mogoče kaj takega pojedla? Mene je zadnjič po grozdju full odprlo, pa sem drugače skoz zaprta. Pa se mi zdi, da je imunski sistem čisto bogi zdaj med nosečnostjo. Nikoli nisem imela problemov s prehladi, letos se mi pa en zaključi, pa se mi drug že začne [sm=smiley21.gif]

Slabost tudi pri meni počasi popušča, ampak imam še vedno slabe dneve. Danes je že bil tak dan - sem celo popoldne samo upala, da ne bom bruhala [sm=smiley36.gif] Komaj čakam, da mine [sm=smiley1.gif]

MK pa sem dobila šele na 2. pregledu, ker prvič še ni bilo ziher, da je vse vredu [sm=smiley13.gif] Tudi kri in vse ostalo sem potem dala šele na 2. pregledu. Zdaj pa nestrpno čakam NS in upam, da bo vse vredu.

vesica -> RE: Oktrobrke 2014 (19.3.2014 20:56:06)

ajz sem tudi danes bila hkrati ko sem sla vprašati če je kaj narobe me je kar vzel da ne hodim spet ju3 smo ok rastemo lepo tednom primerno - sem videla rokice nogice [sm=smiley36.gif] neopisna sreča - upam da tako tudi ostane - knjižice tudi jaz nisem dobila in kri in vode tudi nisem dala jo pa grem dat teden pred naslednjim pregledom se pravi naslednji pregled imam 23.4.2014 dobila sem samo baby book in pa vodnik o prehrani oz.r eceptih v nosečnosti in seveda slikco mojega pikija [sm=smiley36.gif] niti stehtali me niso in mi zmerili pritisk nič samo uv - mogoče se motim ampak,ko sem gledala tisto pikico sem dobila občutek da bo fantič -bomo videli meni je vseeno samo da je živo in zdravo .

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (20.3.2014 9:22:57)

Jaz sem imela na začetek 5 teden drisko 3 dni in sem jo premagala s pitjem kokakole in bobi palčke [sm=smiley1.gif] pravijo da kokakola zre vse in je dobra proti slabosti ampak meni ni nič pomagalo proti slabosti in še vedno mi nič ne pomaga in imam od začetka Nosečniški rinitis (kiham ob 6 zjutraj in okoli 8 )[sm=smiley36.gif]

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (20.3.2014 18:50:12)

IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Kamajuš, a imaš mogoče cifro za naročanje na ac v lj? A ti si se že naročila? V katerem tednu naročajo-v 16?
Ns 15.4.
2. pregled 22.4.

LoriM, prihodnji teden imam redni pregled, takrat bom dobila napotnico in vse potrebne podatke. Sporočim! Mislim, da se naroča ok. 16. tedna. Ker nimam pojma, kateri teden sem[sm=smiley9.gif], tudi ne vem, kdaj bom šla. Sem pa možu že rekla, da bo šel z mano, ker me je res strah [sm=zmeden.gif].

Me pa zanima, zakaj greš na NS, če boš šla na AC? A si vendarle še tako mlada [sm=smiley2.gif], da ti ne pripada (oprosti, če si že povedala, sem malce pozabljiva)? No, meni vsekakor pripada, vsaj en plus od mojih let [sm=smiley13.gif].

Na ns grem samoplačniško, ac mi pripada na napotnico. Prijavila sem se k Pušenjaku in če mi bo predlagal bhr-odvisno od lege posteljice, bom tudi šla raje kot na ac. Enostavno se mi pa zdi predolga do 19. tedna čakat brez nekega konkretnega uz, grem za to, da bom potem mirneje pričakala rezultate.
Pa še po ns bom povedla za nosečnost. Je pa res, da sem sumljivo zaobljena in tamalimadvema rečem, da zadnje čase mami pač rada je[sm=smiley36.gif],

Wishes -> RE: Oktrobrke 2014 (21.3.2014 3:41:09)

Drage moje, jaz se poslavljam.
Kljub vsem težavam in vidnem močnem utripku zdaj v 10.tednu moje bube ni več. [sm=smiley19.gif]

Želim vam čudovito nosečnost in prelepe bušije in komaj čakam da se vam ponovno pridružim.
[sm=smiley31.gif]

[sm=smiley27.gif]

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (21.3.2014 7:25:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Wishes

Kljub vsem težavam in vidnem močnem utripku zdaj v 10.tednu moje bube ni več. [sm=smiley19.gif]

Želim vam čudovito nosečnost in prelepe bušije in komaj čakam da se vam ponovno pridružim.
[sm=smiley31.gif]

[sm=smiley27.gif]

Wishes ... sem brez besed. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Držim pesti, da boš čim prej spet v naši družbi.

A sem jaz rekla, da slabosti pojenjajo? No, bolje bi bilo reči, da imam dobre in slabe dni. Včeraj je bil spet en katastrofalno slab dan. Začelo se je že ponoči z bruhanjem in se nadaljevalo ves dan.

Sem imela še pregled pri gin. in sem morala kar celo uro čakati - sem zelo težko zdržala. No, ampak se je čakanje splačalo, saj je (čisto izven redno) gin. naredila še en ultrazvok - pač kar tako, ko sem bila že ravno tam. Jaz seveda nisem imela nič proti[sm=smiley36.gif].

Detece pridno raste (čisto po urniku[sm=smiley1.gif]), kljub temu da ves čas bruham in sem kot cunja. Detece je veliko 24 mm, videla sem rokice in nogice[sm=bravo.gif], sem pa konec 9 tedna.
Naj kar tako ostane. Če je tole bruhanje pač potrebno, pa ok ... bom zdržala. Samo naj bo vse v redu z [sm=duda.gif].
No, si pa vseeno mičkeno želim, da te slabosti ne bi trajale skozi vso nosečnost.

Kako ste ostale? Je imela katera že nuhalno?

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.3.2014 9:00:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Wishes

[sm=smiley31.gif]

[sm=smiley27.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif] kaj je blo narobe?si krvavela?ali kakšne bolečine imela ?

Ema_27 -> RE: Oktrobrke 2014 (21.3.2014 9:56:41)

Da javim izvid nuhalne... [sm=smiley6.gif] 4,8mm, tveganje 1:20, pri mojih 24.letih... Trenutno vam ne morem opisat, kako močno si želim, da se vsako jutro od nuhalne naprej ne bi več zbudila... V torek imam biopsijo horinskih resic...

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>