patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: patrino Kerensa, to, da so otroci lačni je le fraza. Meni osebno je nedoumljivo dejanje očeta in moža, da vleče agonijo brez plače 2 leti. Razumi razliko- ni ostal brez službe- on je hodil v službo 2 leti zastonj. V tem času bi si za voljo svoje družine večina ljudi poiskala drugo službo ne pa praznih žepov vztrajala v službi in obremenjevala vse zraven. Tre čakala in čakala ob praznih žepih dve leti, da mi tiste dve leti plačajo za nazaj. Kako je bilo v reali najbolj ve Ronja . Zakaj pa misliš, da so bili praznih žepov....Ronja je dejala, da so imeli prihranke..... Je pa pri vsej tej stvari zanimivo, kako se zdi početje tegale gospoda opravičljivo vsem tistim ki ste doma in plačujete položnice z denarjem , ki ga zasluži mož. Zanimivo, bi bilo slišati njihovo mnenje o tem oz. vaše mnenje, če bi vsako jutro do poznih popoldanskih ur čepele v službi in prigarale plačo, s katero bi morale poravnati vse stroške, med tem časom, ko bi mož tudi cele dneve preživel v službi in domov prinesel prazen tošel. Še enkrat.....imeli so prihranke.....torej niso bili lačni......verjetno tudi na veliki nogi niso živeli prej (glede na to, da so imeli prihranke)..... Ne poznam situacije pri Ronji takrat, da bi jo obsojala ali opravičevala.....vendar.....recimo en partner odpira svojo firmo....lahko se zgodi, da prvo leto ali dve ne zasluži ravno nevem kaj...ko si ustvarja svojo pozicijo na trgu....torej živi od partnerjevega dohodka....ali pa sedaj, v času krize, ko je marsikateremu s.p.ju malo zagustilo.....a naj bi takoj zaprl firmo in šel delat v Avstrijo, ali pa malo vztrajal, potrpel, da si je "opomogel".....marsikatera družina se je v zadnjih letih morala odpovedati določenemu delu svojega mesečnega dohodka......in ni partner jemal to kot "egoistično maltretiranje ostalega dela družine"....ker to je partnerstvo, da podpiraš partnerja, ko mu "zagusti".....ne pa da ga imaš za nesposobnega, ker prinese k hiši nekaj 100 EUR manj..... Drugače pa......če imata obadva partnerja, recimo 1500 EUR plače...in eden zgubi službo oz. ta dohodek.....družina preživi tistih nekaj mesecev.....gre na leto samo na ene počitnice, začne malo gledat na svojo porabo in to je to....če seveda družina ni obremenjena z 800 EUR kredita, če je, je to druga pesem...... Tudi jaz je ne poznam v reali in mi je tudi bedno nekaj pisati ter govoriti, ker niso vsa dejstva jasna. Pri vsej stvari- kot sem že rekla- mi je zanimivo to, da se večino isti strukturi ljudi opravičljivo dejstvo, da nekdo hodi 2 leti v službo zastonj, kljub temu, da bi v tem času lahko poiskal drugo, kljub temu, da ima doma družino, kljub temu, da nikjer ne piše , da bo to nekoč dobil nazaj. Liliana- veliko je teh- kaj pa če bi bil primer..., ki jih ti naštevaš in ki spremenijo sliko. Toda tu se ne gre za gospodinjo, ki je sporazumno s partnerjem ostala doma in skrbela za gospodinjstvo. Tu ne gre za trenutno krizo sp-ja , ki traja par mesecev. Tu se gre za človeka, ki je hodil 2 leti v službo in v 24 mesecih ni domov prinesel nič denarja. To zame ni trenutna kriza, kjer se malo stisne zobe in potegne trebuh noter.